Byggarbetsplats!

Vårt hus är kaos nu. Innan har vi kunnat undvika att bo i att men nu har vi öppnat upp väggen mellan vårt vardagsrum och utbygget. Idag har elementet plockats bort så att vi ska kunna börja bygga trappan. Det var ju många moment runt att få väck ett vattenelement, men nu är det borta!  Vi har börjat med trappan lite smått. Eftersom vår plan A gick i stöpet då vi inte fick tag i matrial som skulle passa fick det bli en plan B. Som egentligen sas på skämt men som i slutänden kommer bli toppen tror vi. Trappan ska gjutas, så vi har nu förberett grunden med lekablock och annat. När gjutningen är klar finns det många alternativ för hur den kan se ut. Man kan polera den och låta den vara i betong, måla i valfri färg, klä in den i samma golv som det golv vi ska lägga. Vi får se sen hur vi gör.  Lutar åt att klä in den i golv och sen ha vita "detajer".
 
Nu har vi även satt de sista osb skivorna på nedervåningen. Så skönt! Imorgon ska sista biten gipsas innan vi kan fortsätta med trappan:) Spännande, men vårt vardagsrum är mindre spännande då allt är huller och buller. Barnen tycker allt är så spännande så man blir tokig de vill vara överallt och pilla på allt. Just nu kan de inte vara i tvrummet eftersom väggen är borta och det inte är någon trappa. Är ju ungefär 1 meter ner till utbygget så de kan ju slå sig ganska bra ner i betong golvet! 
 
Här ser man hur öppet det blir mellan  befintligt hus och utbygget. Även hur bred trappan blir (lekablocken) . Blir 4 trappsteg. Där sambon står är det kvar att gipsa! Här mäter han för osb och jag har satt dit isoleringen :)
 
Osb på plats! Ser verkligen  ut som  en byggarbetsplats! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0