Bebismage v.19

Den nakna sanningen
v19 (18+2)Folk kanske inte tycker det syns så jättemycket men det är stor skillnad på hur jag såg ut innan!
Ska göra ett inlägg om ett tag när jag får ork och visa vecka för vecka, har försökt att vara duktig och tagit bilder från v11 då det inte syntes, var ingen mening att ta i början av graviditeten. men roligt att ha sen.

/Madelii

Graviditetsvecka 19

"Nu kan man känna livmodern under naveln och den är ungefär lika stor som huvudet på ett nyfött barn. De flesta känner att fostret rör sig vilket brukar kännas extra bra om man tidigare har haft svårt att tro att det verkligen finns ett barn där inne. Man mår ofta bättre och känner sig piggare eftersom graviditeten går in i ett lugnare skede.

Fostret är nu ungefär 22 centimeter långt, väger runt 280 gram och kan knäppa sina händer. Fosterfettet är tjockt och täcker hela fostret. Huden över hela kroppen har även fått små tunna hårstrån, som kommer falla av innan fostret är fullgånget. De har också till uppgift att skydda den känsliga huden.

I magsäcken och tarmarna börjar den vätska bildas som kommer att behövas för matsmältningen. Bakom anlagen för mjölktänderna finns nu även anlagen för de permanenta tänderna som barnet ska få senare i barndomen. Flickfostrets äggstockar har redan fått anlag till hennes framtida äggceller.
"
Mina tankar
Det var riktigt häftigt att känna bebisen sparka. Går och vänta på att det ska bli så kraftigt igen men den lille busen vill inte. Känner att pyret rör sig och att något finns i min mage.

Mår betydligt bättre nu när det gäller illamåendet. Tyvärr så blir ryggen bara värre och värre, men det hör ju till. Huvudvärken är inte där varje dag, men den kommer och går. Nu har jag gått upp ytterligare i vikt. Ca 4 kg! Så här mycket har jag aldrigt vägt (Vet att det hör till). Börjar bli jobbigt med att hitta kläder nu oxå. Mer och mer svårt att dölja magen nu.

//Madelii


Första sparken♥

Första sparken! Det måste varit det jag kände (i torsdags den 26 april). Hände samma sak 3 gånger i rad på samma ställe och sen slutade det så fort jag la handen på. Det var inte något litet bubblande utan man kände det utanpå när jag la handen. En redig dunk 3 gånger i rad! Så häftigt. Underbar känsla!

Längtar så tills bebis är här!

/Madelii

Blommor

Oj va det blommar i vår trädgård. Så spännande att se vad som ploppar upp:)
Knoppar på träd och buskar. Längtar till sommaren nu!
Mindre skojj att klippa gräs kanske;)

/Madelii

Nytt till bebis!Älskar det märket!

/Madelii

Bebismagen v18

Precis innan ultraljudet. V18 (17+3)/Madelii

Ultraljud♥

En helt obeskrivlig känsla. Var så lycklig så ville bara gråta. All oror försvann för en stund och nu ska jag försöka njuta av varje dag och oroa mig mindre:) Allt såg perfekt ut och pyret rörde på sig och sparkade. Den vägde 146 gram nu. Ett otroligt att man kan se och mäta ut, lårbenet var ca 2,5 cm. Sedan så såg det ut som den suttade på tummen tyckte barnmorskan så hon var tvungen att kolla, så fick se bebisen i 3D. Åhh så häftigt det var. Man såg liksom en liten bebis! Vad man längtar nu!

Kolla den lilla handen! Kul att vi fick en bild när den suttade på tummen!
/Madelii


Rul

Imorgon är rutin ultraljudet. Jag är sjukt nervös! Hoppas allt står rätt till.
Ska bli spännande, även fall att vi redan sett bebis innan så är det ju en annan sak nu.
Större, så förmodligen ser man mer. Var ju bara i V.12 när vi fick sen pyret sist.
Underbar känsla!

Håll tummarna!

//Madelii

Graviditetsvecka 17

"Vanligtvis har man nu gått upp mellan två och fem kilo. Vissa börjar känna av att kroppens slemhinnor blir mer svullna.

Fostret börjar nu få mer barnlika proportioner. Kroppen växer fort och växer ikapp huvudet. Längden är ungefär 18 centimeter och vikten ungefär 180 gram. På huvudet och ögonbrynen har hårrötterna börjat växa och bli grövre.

Fostret lagrar in så kallat brunt fett i kroppen. Det bruna fettet hjälper barnet att hålla sig varmt efter födelsen. En del av det försvinner så småningom. Nu börjar också fosterfett att bildas av körtlar i huden. Fosterfettet ligger som ett skyddande lager på den ömtåliga huden, så att den inte blöts upp av fostervattnet."

Mina tankar
Just nu är jag i vecka 17 (16+5) Får väl se va ultraljudet säger om exakt datum.
Har gått upp 2,5 kg. Börjar synas om man vet om att men går att dölja så än så länge är jag tyst;)
Mår ungefär som förra veckan. Hade vatt skönt att slippa den ihärdiga huvudvärken.


//Madelii


Graviditetsvecka 16

"Nu känner många sig piggare igen. Illamåendet kan ha försvunnit och vissa som har fött barn förut kan börja känna att det är något som rör sig i magen. Det kan kännas som pirrande bubblor eller som en fisk som sprattlar till.

Fostret är cirka 16 centimeter långt och väger runt 150 gram. Naglarna på fingrar och tår börjar bli tjockare. Benen i kroppen blir allt hårdare och nervsystemet fungerar. Det syns vid en ultraljudsundersökning genom att fostret rör sig med samordnade rörelser. Det har gott om plats att röra sig i magen. Ögonlocken är slutna, och bakom dem rör sig ögonen långsamt. Redan nu har fostret troligtvis utvecklat sitt smaksinne.

Fostret kan höra och rycker till om något plötsligt ljud uppträder nära magen. Ljudnivån inne i magen är annars ungefär lika hög som när man står vid en trafikerad gata eftersom alla ljud i mammans kropp förstärks i fostervattnet. Kanske är det vanan vid ljud som är förklaringen till att vissa barn tycks sova bättre i rum som inte är helt tysta."

Mina tankar
Mår fortfarande illa, men inte hela dagarna och nätterna längre kommer om kvällarna. Konstant huvudvärk, skitjobbigt! Även ont i svanken (vilket jag haft sen vecka 4). Trött som bara den! Har haft sjukt ont i "bebismagen" så är orolig, hoppas att ultraljudet går bra. 2 veckor kvar. Sjukt nervös!


//Madelii


Lycka♥//Madelii

Ett mirakel

Ett mirakel väntar vi på!
Så underbart!

//Madelii

16 april

Bestämde mig för att skapa en ny blogg.
Så välkommen hit. Kommer handla om mitt liv!

Förmodligen tar det lite tid innan det blir som jag vill att den ska se ut.
Kommer oxå ta en stund innan jag ger ut min blogg till andra.
Har nämligen en "liten" hemlis som jag inte gått ut med till så många ännu.
Vill kunna ha denna blogg för att gå tillbaka och minnans alla händelse som har med det att göra:)

Har även en annan blogg som jag har svårt att slita mig från.
Mest för att jag har haft den sen 2006 har raderat en hel del för hade tänkt ha den kvar,
men nu tror jag att jag bestämt mig! Sen kom jag inte på något bra namn på en ny blogg.
Men det här får duga:)

/Madelii

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0