Barnmorskebesök v.36

Nu har jag bara 2 besök till inbokade. Bara 1 besök innan BF faktiskt. Så nästa gång är den 17 september. Bm sa att ja nu får vi väl se om vi ses igen. Har även ett besök inbokat dagen efter BF. Känns ju skönt om jag nu skulle gå över tiden så diskuterar man väl lite då.
 
Jag följer min egna kurvan bra, eftersom jag är "smal" så är det vanligt att ligga lite lägre. Ska bli kul att få den där kurvan sen när det är färdigt.
 
Nu behöver jag inte oroa mig heller att få för tidigt, fick klartecken att jag får föda när jag vill nu;) Tror dock fortfarande att jag går över tiden.
 
 
Blodtryck: 130/89
HB: 119 (förra gången låg jag på 114, så järntabletterna ha hjälpt)
Hjärtljud: 132
 
/Madelii

Graviditetsvecka 37

"Nu betraktas barnet som fullgånget, det vill säga att det är färdigt att födas, mellan vecka 37 och 42. Det väger ungefär 3 kilo och är cirka 48 centimeter långt.
 

De allra flesta barn har vänt sig med huvudet nedåt. Ibland har huvudet sjunkit ner ordentligt i bäckenet och då brukar barnmorskan säga att det har blivit fixerat. Det betyder att barnet har sjunkit ner så långt att huvudet inte går att rucka på utifrån.

 

Det är en fördel om barnet kommer ut med huvudet först eftersom huvudet är hårdare och större än resten av kroppen. Dessutom går förlossningen lättare. Om barnet ligger med stjärten nedåt, så kallad sätesbjudning, brukar man få komma till förlossningsavdelningen för ett försök att vända barnet. Om det inte lyckas diskuterar man med läkaren vilket som är det bästa sättet för barnet att födas, på vanligt sätt eller med kejsarsnitt."

 

Mina Tankar:
Nu är det 4 veckor kvar tills BF. Helt sjukt ju! Har mått konstigt denna veckan, varit så yr och skakig.

 

Tror magen sjunkit lite nu oxå. Känns lättare att andas om dagarna, fast nätterna är jobbiga fortfarande. Sover ingenting, vaknar 1 gång i timmen så är sjukt trött. Alla säger att man ska passa på att sova nu inför förlossningen, men lättare sagt än gjort!

 

Barnmorskan sa igår att nu får du föda när du vill. Tack så mycket tänkte jag! Innan har jag jag ju vatt tvungen att ta det lugnt så att inte förlossningen ska sätta igång för tidigt. Har ju så mycket sammandragningar. Nu är bebis färdigutvecklad, så det som ska göras nu sista veckorna är att h*n ska lägga på sig hull. Bebis är fortfarande fixerad och går inte att rucka på och har varit så sen v.31. Får väl se om busingen stannar kvar så eller inte.

 

/Madelii


28 augusti

Vaknade när älsklingen skulle till jobbet. Tog ett tag att somna om. Nu är jag blixtertrött men alldeles för hungrig för att sova. Ska göra mig lite frukost och sedan ut med lilla sessan. Hon sover ännu.

Var ute på en långpromenad igår med älsklingen. Skönt! Men inatt och idag har kroppen inte tyckt det var lika skönt. Kan ju
Knappt vända sig i sängen pga fogarna. Tur jaginte jobbar nu annars hade jag aldrig kunnat ut och gå så.

/Madelii

Bebismagen

v.25
 
v.35
 
/Madelii

Graviditetsvecka 36

"Fostret börjar förbereda sig på att födas. Det tränar andning, men inte när det sover djupt. Fostret har nu längre perioder av både sömn och aktivitet. Det rör sig lika ofta som förut men kan inte ta ut svängarna på samma sätt. Därför upplever man oftare att det i stället puffar och gör svepande rörelser.
 

Njurarna är nu färdigutvecklade. Fostret har blivit omkring 47 centimeter långt. Det lägger på sig ungefär fjorton gram fett varje dag, och väger i den här veckan runt 2800 gram. Pojkar är ofta något tyngre än flickor. Det skiljer ungefär etthundra till två hundra gram mellan pojkar och flickor."

 

 

Mina tankar:
Har svårt att andas. Det gör till och med ont nu. Vet inte om jag är sjuk eller har med graviditeten att göra. Själva andningen blir ju jobbigare men vet inte om man ska ha ont?! Sen sover jag sjukt dåligt, dels på grund av andningen och sen drömmer jag helt sjuka drömmar. Intensviva är dem och det tar mycket energi. Är hur trött som helst när jag vaknar. Nu när F börjar jobba ska jag försöka vila någon timme på dagen. Har börjat känna ett tryck neråt, vet inte va det kan vara men obehagligt är det.

 

Bebis buffrar och sparkar flera tillfällen om dagen. Kan vakna på natten och inte somna om pga massa rörelser och så hickar h*n väldigt ofta. Sparkarna är mycket kraftigare nu, anatr det börjar bli trångt där inne.

/Madelii


måla om hall och kök

Igår började vi med nästa projekt. Måla om ena väggen i hallen, i garderoben och en vägg i köket. Hallen är helt klar nu och köket behövs ett lager till bara så är det klart. Allt var redan vitt men ville fräscha upp att för det blir lätt slitet när det bott 3 små barn här innan.

Tapeten i köket var vitrandig, så den målade vi över till helvit. Får se om vi vill ha någon annan färg eller tapet sen. Blev iaf fint, även fall att det förmodligen bara är vi som märker skillnad. Det är ju vi som ska trivas ;)

Nä nu ska jag ge mig på sista lagret så att vi kan borra hyllor ikväll eller imorgon:)

/Madelii

föräldragruppsträff 1

Idag var vi på första föräldragruppsträffen. Spännande. Var 2 st tjejer där som jag träffat innan då vi gjorde glukostestet samtidigt. Alla som var där skulle ha sitt första barn och det kändes som vi var i samma ålder.men svårt det där med att gissa ålder.

Idag gick vi igenom hur en förlossning kan gå till och de olika förlossningstadierna. Givetvis är det ju olika från förlossning till förlossning. Vi fick oxå se en film när olika kvinnors värkar satt igång. Blev sjukt nervös inför min egna förlossning men när väl bebisen var framme så hade man glömt det. Är väl såi verkligheten oxå. F var givetvis oxå med, tyvärr kan han nog inte följa nmed fler gånger pga jobbet. Hade vatt kul att göra detta tillsammans men är glad att han kunnat 1 gång iaf. Håller tummarna att han kan komma ifrån jobbet ändå ;)

/Madelii

Gissa bebis ankomst!

Bebis är beräknad 27 september. Alltså om ca 5-6 veckor. Jag är inställd på att gå över tiden men alla andra tycks ju tror att bebis snart ska komma! Nervöst om något. Jag har iaf gissat på den 23 september om jag nu inte skulle gå över;)
 
2 sep 2930g (Mamma)
6 sep 3000 g  (Fredrik)
11 sep 2950g (Krille)
12 sep  3100g (Matthias)
14 sep 3050 g flicka (Linda.V)
17 sep 3400g (Mikael)
18 sep 2960g flicka (Isabelle)
19 sep 3300 g (Melwin)
20 sep 3500 g (Meja)
23 sep 3400g (Jag)
25 sep 3600g (Mormor)
 
Ni som vill får gärna gissa. Har inte skrivit vilket kön alla tror eftersom alla i min familj tycks redan veta;) Men vi har ju inte sagt det rätt ut till dem, och det blir en överraskning vilket fall. Även för oss eftersom man aldrig kan veta till 100%.
 
 
Ni får gissa kön, datum och vikt:)
 
/Madelii
 

Graviditetsvecka 35

"Nu ökar man snabbare i vikt, upp till drygt ett halvt kilo varje vecka. Av det går cirka 300 gram till fostret, som nu väger ungefär 2400 gram. Det har blivit knappt 47 centimeter långt.

Fostret har lagt på sig mer fett. Huden är tjockare och har fått en ljusrosa färg. Det ulliga hår som tidigare funnits på kroppen är borta, och huden är täckt av rikligt med skyddande fosterfett. Om barnet skulle födas nu kan det vara så insmort att huden är vit och kletig av allt fett. Fettet gör att huden blir mycket mjuk.

De flesta barn ligger med huvudet nedåt. När barnet har ställt in sig på rätt sätt känner många en lättnad. Nu börjar det bli mer verkligt, snart kan barnet komma. Livmodern har vuxit sig så hög att den når upp under revbensbågen"

 

Mina Tankar
Mår fortfarande likadant som förra veckan. Jag är så glad att jag inte ska jobba mer nu, iof så har jag inte kunnat göra så mycket på semestern men det har vatt så skönt att bara vara! Vi har verkligen kunnat bara vara vi 2 och umgåtts för en gångs skull. Nu kan bebis snart komma!

 

/Madelii


söndag

Började dagen med mysfrukost. Sen skulle vi vidare till jämjö för att se den lilla bebisen. Fredriks bror fick sitt andra barn förra helgen. Gud så små de är. Man fattar inte att det ligger en sådan i magen. Fick iaf gosa och hålla henne. Nu längtar man ännu mer!

Vi snodde med Noel hem, så nu har vi en livlig 2 åring här. Inte still en sekund. Just nu ligger vi och kollar på pippi långstrump. Inte ens då är han still ;) Får väl se va vi ska hitta på för bus sen. Det går så bra så:)

/Madelii

Min gosefis! ♥

Hon ska alltid ligga tätt intill:) Att ett djur ger en så mycket glädje!
 
 
/Madelii

Bebismagen v33(32+0)

 
 
 
 
 
Den nakna sanningen;)
 
 
/Madelii

Barnmorskebesök v.34

Nu är vi i v34 (33+5)
 
Följer krurvan, hade tydligen en liten dimp men nu är de påväg upp igen:) Man är lika lycklig varje gång man går därifrån och fått lyssna på hjärtljuden. Bebis är fortfarande fixerad så vi får hålla tummarna att busingen stannar så. F var oxå med idag, kan va bra att han är med någon gång oxå;) Sen har jag fått ta HB prov igen eftersom jag mått så dåligt, visade sig att det var lite lägre men inte så mycket. Så nu ska jag börja ta järntabletter och se om jag kommer må bättre. 1 om dagen. Eftersom jag låg på 114 och man ska ligga på 116 så är det inte säkert att jag märker någon förändring. Återstår att se. Sen har jag inte kunnat sova på flera nätter pga att jag har svårt att andas, känns som ett tryck över bröstet typ. I natt fick jag nästan panik, men jag är så gravid man bara kan bli sa barnmorskan;)
 
Fick även sammandragningar när jag var där så nu är det konstaterat att det är sammandragningar. Min livmoder är tydligen kännslig och det sägs ju att den förbereder sig och tränar inför förlossning. Det kan ju va bra om det nu är sant!
 
Blodtryck: 132/85
Bebis Hjärtljud: 148
 
/Madelii
 

biomys

Igår var jag och älsklingen på bio. Vi såg den nya batman. Jag tyckte den var riktigt bra så den rekommenderas:) Det var iaf Mys att göra något tillsammans och det sägs ju att man ska passa på innan bebis kommer;)

Under dagen höll vi på att byta duschkabinen. Det var ett jäkla jobb rent ut sagt! Trodde det skulle va enkelt eftersom de förra ägarna sa att den var likadan som den ndra. Men icke! Nu är den iaf på plats. Tog bara några timmar. Min man är så duktig! Jag känner mig lite taskig dock att inte kunna hjälpa till, får bli sen när bebis är ute. Just nu säger kroppen ifrån efter minsta lilla.

/Madelii

Graviditetsvecka 34

"Nu är fostret så moget att om förlossningen startar försöker inte förlossningspersonalen skjuta upp födseln.

 

Om barnet föds är det fortfarande ömtåligt, och behöver extra värme och mat. Men många klarar sin andning bra och långt ifrån alla behöver ligga i kuvös.

 

Vikten är uppe i ungefär 2300 gram, och längden i 46 centimeter."

 

 

Mina tankar:
Var hos BM (gyn) i torsdags eftersom de ville kolla min livmodertapp. Har ju mycket samandragningar så min BM har varit orolig. Allt såg iaf normalt ut så det var skönt! Men har ju fortfarande sammandragningar och vissa dagar är det många! Måste bara säga att hon den läkaren vi hade var inte trevlig alls. Usch va jag inte gillar sådan människor som är nedlåtande och får en att må dåligt. Till och med F tyckte hon va otrevlig.

 

Har blivit sjukt trött på sista tiden. Skulle kunna somna var som. Snurrig och svimmfärdig, som att orken bara rinner rätt igenom mig. Har även fruktansvärd huvudvärk. Ska ta upp detta med min BM på nästa besök. Sen har jag fått ont i ryggen, ljumska och fogar igen. Har knappt kunnat resa mig de senaste dagarna.

 

/Madelii


ikea

I onsdags åkte vi till Kalmar. Den egentliga anledning var för att äntligen få träffa Elin. Vi räknade ut att vi inte setts på 3 år. Gud va tiden går. Vi fikade på ett café inne på modehuset och bara pratade i 2 timmar. Det var verkligen kul att träffas, så nu måste vi bli bättre på att ses!

Efter det gick jag och F in på Ikea. Va lite saker som vi behövde. Hittade ett utomhusbord som var på utförsäljning. Kostade bara 500 kr nu och hade kostat 1500 kr. Helt sjukt! Ibland är det bra att vänta tills sommaren är över:) sen var vi på jakt efter en byrå till bebisrummet. Där hittade vi en kanon som skulle utgå ur sortimentet. Även den kostade 500 kr och kostat 1500 kr. Den är redigt stabil, vilket vi ville ha. Ska försöka ta kort på allt sen :)

Köpte även saker till Walk in closet, där gör vi lite åt gången för att se hur vi vill ha att:) än så länge är jag nöjd med våra köp, vi har ju oxå bott in oss nu och vet va vi vill ha. Snart är övervåningen färdiginredd som vi vill. Sen ska vi börja lite smått med källaren. Jag älskar vårt fina hus!

/Madelii

Gravidfotografering

I söndags begav vi oss mot sturkö för gravidfotografering. Det var samma fotograf som jag tog bilder med förra året så kändes tryggt. Jag blir annars nervös inför nya människor så det var bra att han kunde. Fredrik var oxå med på några bilder, även fall att han inte ville. Roligt att få någon bild med båda. Fick iaf ett smakprov  idag. Bakgrunden och hela miljön var hur fin som helst. (Gjorde om den i svartvitt) Sen blir man väl aldrig nöjd med sig själv. Men som sagt, roligt att ha sen!
 
 
Älskade bebismage!♥
 
/Madelii

Fräschat upp spälsängen

Nu har jag målat klart spjälsängen. Den blev så fin. Det är faktiskt min säng jag hade när jag var bebis:) Kul att mamma sparat på sådant. Alla vi syskon har haft den. Målade den vit, den var iof vit fast hade gulnat lite. Nu står den här i vårt vardagsrum ihopskruvad och väntar på bebis. Får nog vänta med att lägga ut bild på det färdiga resultatet när den är bäddad och klar:) Alla som besökt oss har trott den var ny, så de borde ju vara bra målat av mig;)
 
Här är en bild under om målningen.
 
/Madelii
 
 
 

50 dagar kvar tills bebis är beräknad♥

 
/Madelii

Graviditetsvecka 33

"Fostret ökar snabbt i vikt och väger nu cirka 2200 gram. Längden är ungefär 45 centimeter. Om barnet skulle födas nu kan det under ett par veckors tid behöva lite andningshjälp, extra värme och hjälp att få i sig tillräckligt med näring för att må bra.

 

Det finns gott om fostervatten, det är vanligt att det finns nästan en liter. Vattnet gör att fostret kan röra sig fritt och att livmodern inte trycker direkt mot fostret. Fostervattnet är lite grumligt, vitaktigt i färgen och har en doft som påminner lite om hav och tång."

 

 

Mina tankar:
Denna veckan har jag inte svullnat alls mycket. Förra veckan var ju för jäklig, gjorde nästan ont när jag gick. Kan bero på att jag inte jobbar och står upp hela dagarna, eller så är det svalare. Har ju faktiskt varit varmt ute, så vet inte va det kan bero på. Börjat må fruktansvärt illa igen. Illamåendet har ju varit där hela tiden iof men vissa dagar mer lindrigt. Nu kan jag knappt äta någonting utan att det står mig upp i halsen. Känner mig oxå helt konstig i kroppen, svimmfärdig och orkeslös. Måste lägga mig ner direkt när det blir så. De säger ju att alla mina värden är bra när jag är hos BM så får väl lita på det.

 

2 månader, 8 veckor eller 53 dagar kvar till BF. Vet inte vilket som känns kortast men vill att veckorna ska gå fort nu!


Vardagsrummet...

Är nu färdigmålat och en fondvägg är tapetserad. Blev klara förra helgen. Så nöjda!
 
 
Eller hur blev det fint?! :) Tänk va lite tapet och färg kan göra.
 
Kommer fler bilder sen på hela rummet när den nya soffan är på plats:)
Vi beställde den i onsdags och skulle komma v.33 någon gång.
Vill ha den nu!
 
/Madelii
 
 

semester

Nu har vi äntligen semester:) Det är så skönt! Vår första semester tillsammans. Vi får massor med saker gjort i huset. Nu är vardagsrummet målat och tapetserat. Vi blev så nöjda. Nu ska vi bara bestämma oss för vilken soffa vi ska beställa sen är vi nöjda med det rummet. Ska förmodligen åka och kolla idag igen. Står mellan 2 st soffor. Bara en ny tv som fattas sen men det får vänta, kollar aldrig på tv där inne så egentligen onödigt.

Nästa projekt blir nog fixa staket och måla om hallen. Hallen är oxå redan vit men ska fräschas upp bara:) Jag blir så glad när man trivs i sitt hem och jag älskar vårt hus och trädgård:)

Förresten har vi inhägnat den större delen av trädgården, så nu är det bara att klura ut va vi vill ha för staket och grind. Ska bli så skönt när det är klart så man kan ha sessan löst utan att oroa sig och sen börja träna med henne. Längtar!

/Madelii

RSS 2.0