Graviditetsvecka 37

"Nu betraktas barnet som fullgånget, det vill säga att det är färdigt att födas, mellan vecka 37 och 42. Det väger ungefär 3 kilo och är cirka 48 centimeter långt.
 

De allra flesta barn har vänt sig med huvudet nedåt. Ibland har huvudet sjunkit ner ordentligt i bäckenet och då brukar barnmorskan säga att det har blivit fixerat. Det betyder att barnet har sjunkit ner så långt att huvudet inte går att rucka på utifrån.

 

Det är en fördel om barnet kommer ut med huvudet först eftersom huvudet är hårdare och större än resten av kroppen. Dessutom går förlossningen lättare. Om barnet ligger med stjärten nedåt, så kallad sätesbjudning, brukar man få komma till förlossningsavdelningen för ett försök att vända barnet. Om det inte lyckas diskuterar man med läkaren vilket som är det bästa sättet för barnet att födas, på vanligt sätt eller med kejsarsnitt."

 

Mina Tankar:
Nu är det 4 veckor kvar tills BF. Helt sjukt ju! Har mått konstigt denna veckan, varit så yr och skakig.

 

Tror magen sjunkit lite nu oxå. Känns lättare att andas om dagarna, fast nätterna är jobbiga fortfarande. Sover ingenting, vaknar 1 gång i timmen så är sjukt trött. Alla säger att man ska passa på att sova nu inför förlossningen, men lättare sagt än gjort!

 

Barnmorskan sa igår att nu får du föda när du vill. Tack så mycket tänkte jag! Innan har jag jag ju vatt tvungen att ta det lugnt så att inte förlossningen ska sätta igång för tidigt. Har ju så mycket sammandragningar. Nu är bebis färdigutvecklad, så det som ska göras nu sista veckorna är att h*n ska lägga på sig hull. Bebis är fortfarande fixerad och går inte att rucka på och har varit så sen v.31. Får väl se om busingen stannar kvar så eller inte.

 

/Madelii


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0