Chokladrulltårta med daim

Jag bakar när jag är uttråkad. Hittat massa nya recept som jag provat nu. Här är ett!
Hade aldrig bakat rulltårta innan och denna blev hur god som helst!
Kommer göras flera gånger då den går att frysa in oxå:)
 
 
Ingredienser:
3 ägg
2 dl socker
½ dl kakao
1½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
½ dl vispgrädde
 
Fyllning:
160 g mjukt smör
2 dl florsocker
½ tsk vaniljsocker
1 äggula
1 dubbeldaim
 
Sätt ugnen på 250 grader. Täck en plåt med bakplåtspapper.
Vispa ägg och socler poröst. Sikta över de torra ingredienserna och blanda sedan i grädden.
Häll smeten på bakplåtspappret på plåten. Grädda i mitten av ugnen i ca 5 min.
Strö socker över den gräddade kakan. Vänd upp på bakplåtspapper och dra av pappret från kakan.
Låt kakan svalna medans du gör fyllningen.
 
Använd en elvisp för att få fyllningen till en slät kräm. Bre över krämen på kakan.
Strö över hackad daim. Rulla ihop kakakn i bakplåtspapper. Låt stå i kyl i minst 1 timme.
 
/Madelii
 
 
 

Bebismage v.32 (31+3)

 
/Madelii

graviditetsvecka 32

Nu är vi inne i vecka 32 (31+3)
 

"Nu träffar man barnmorskan på MVC oftare än tidigare under graviditeten. Ibland görs ett extra ultraljud i vecka 32 för att kontrollera att barnet växer som det ska. Om moderkakan tidigt under graviditeten låg nära den inre modermunnen, livmoderns öppning, brukar det kontrolleras att den nu sitter högre upp.

 

De som har tunga arbeten kan ansöka hos försäkringskassan om att få graviditetspenning, som kan tas ut från och med nu. Graviditetspenning är till för friska gravida kvinnor som på grund av arbetets utformning inte kan arbeta. Om man ska gå någon kurs som förbereder inför förlossningen är det dags att välja detta nu.

 

Fostret väger cirka två kilo, och är runt 44 cm långt. Hos förstföderskor kan barnet redan ha lagt sig med huvudet nedåt, men om det finns gott om plats kan det även fortsätta att snurra runt. För omföderskor kan det dröja ända fram till vecka 37 innan barnet lägger sig med huvudet nedåt."

 

Mina tankar:
Bebisen ligger neråt nu och är fixerad konstaterade BM. Så mina misstankar va som ja trodde.Är konstant kissnödig och ibland trycker bebis på så att man måste springa direkt! Ryggen har börjat värka igen och då kommer givetvis ischiasen. Har varit svullen som tusan om fötterna denna veckan, tror värmen är lite boven i det hela och att jag har ett stående jobb. Idag har det nämligen vatt svalt och jag har mina vanliga fötter. Kan lova att de har sett ut som elefantfötter hela förra veckan.

 

/Madelii


Barnmorskebesök v.32 (31+0)

Har vatt så orolig de senaste dagarna eftersom jag knappt känt bebis. Från att gå från att känna i princip hela tiden till att bara känns något lite svagt någon gång om dagen har gjort mig nervös. Igår var det iaf full rörelse igen och det är en sådan lättnad! Har även haft mensliknande smärta i magen som sedan strålat ut i svanken. Fick reda på hos barnmorskan idag att det är sammandragningar. När man har så ont och livmodern drar ihop sig så är det lite svårt att känna bebisens rörelser.
 
Idag har BM känt hur bebis ligger och den ligger med huvudet neråt. Alltså är h*n fixerad nu. BM trodde att den skulle ligga så nu till förlossningen men man vet ju aldrig verkar ju som jag har en liten busing i magen;) Har anat att h*n vänt sig neråt och nu fick jag det bekräftat, har ju haft ett tryck neråt. Fick en tid till läkaren om ca 2 veckor för att kolla livmodertappen. Eftersom jag redan nu har sammandragningar som gör ont så vill de ha extra koll. Känns skönt att de kollar. Min barnmorska är verkligen jättebra och jag trivs så med henne.
 
Blodtryck: 118/77
Vikt: +12 kg (sen innan graviditeten)
SF mått: ?
Bebis Hjärtljud: 152
 
/Madelii

tankar!

De senaste 2 veckorna har väldigt många kommenterat min mage. Många tycker att jag är väldigt fint gravid och har jag har en ovanligt liten mage med tanke på att det inte är långt kvar. Det är roligt när kunder säger snälla saker, när folk man möter kollar på magen och ler, samtidigt känns det ju konstigt att få kommentarer av folk man inte känner.

I alla fall så nu när värmen kommit så känner jag mig allt annat än vacker. Känner mig stor, otymplig och allt känns allmänt ansträngande. Hoppas det känns bättre när man inte jobbar längre:) jag har trivts annars med att vara gravid och försöker njuta varje dag av detta underbara mirakel:) som vi längtar nu!
 
Som sagt börjar det bli tungt nu!
 
/Madelii

Projekt vardagsrum!

Just det vi har ju börjat med projektet att måla och tapetsera om vardagsummet. Vi har målat klart de väggar som skulle målas och till helgen blir det förmodligen att tapetsera fondväggen:) Vi skulle börjat på semestern när vi hade tråkigt var det tänkt men vi hade tråkigt redan i helgen så var bara att sätta igång. För den delen har vi en hel TO DO lista som vi skrivit tillsammans som vi vill hinna göra på semestern:) Bra tycker jag för det kommer dagar då man ä sjukt rastlös och dagar då det är dåligt väder:) Pluss att vi vill hinna med så mycket som möjligt innan bebis kommer!
 
En vinkel av vardagsrummet (innan målning och tapetsering).
 
Väggarna var redan vita, men vi ville fräscha upp att för de såg nästan lite gula ut och så ville vi få bort lite svarta sträck och hål där förra ägarna haft tavlor och hyllor. Så vitt fick det bli. Det blev kanon, bilder på att kommer när tapeten är uppe:)
 
/Madelii
 

1 vecka till semester

Åhh va jag längtar. Låt dagarna gå fort nu. Har även fått igenom graviditetspenning så efter semestern går jag hem:) Då är det 4 veckor kvar till BF så då orkar jag absolut inte jobba. Så glad att jag fick igenom det . Någon gång ska saker väl gå åt rätt håll.

Nu ska jag jobba denna sista vecka, 5 arbetsdagar kvar. Och sen ska jag ju förmodligen va hemma ett bra tag.

/Madelii

Prinsessan

Det se ju bekvämt ut;)
 
'
 
/Madelii
 
 

Bebismagen

 
 
 
 
 
 
Den sista bilden är tagen helt annorlunda än dem andra. Ser megastor ut där ju.
 
/Madelii
 
 

Graviditetsvecka 31

"Livmodern börjar närma sig revbenens nedre kant och många känner att de blir tyngre. Man kan ha gått upp ungefär 8-10 kilo. Hur mycket man går upp i vikt är olika. På MVC kan man få veta om man går upp lagom mycket.

 

Fostret väger runt 1800 gram. Längden är ungefär 43 centimeter. Fingernaglarna har vuxit ut ännu mer och når fingertoppen. Fostret kan fixera blicken och ser bättre skillnad på ljus och mörker. Det verkar som om det även kan börja känna igen och reagera på musik som spelas vid upprepade tillfällen"

 
 
Mina tankar:
Denna veckan har vatt fruktansvärd. Vet inte om det beror på att jag är sjuk. Kroppen orkar inte så mycket mer. Är svimmfärdig, illamående, feberkänsla och så har jag blivit sjukt trött. Hoppas jag inte ska må såhär till slutet nu. Min kropp är helt matt! Ska till BM om en vecka så hoppas de ska kolla mina blodvärden, blodtryck mm, kanske behöver järn eller något annat?
 
10 veckor kvar. Känns som en evighet! Men tänk att det gått 30 veckor ändå nu.
 
 
/Madelii
 
 
 

Barnvagnen

Jag har glömt att berätta om barnvagnen vi köpte. Har ju faktiskt haft den hemma i ca 10 veckor nu.
 
Valde mellan Emmaljunga och Brio. Hade bestämt oss för Emmaljunga och valt färg och allt, och skulle beställa den men sen eftersom vi fick dålig service, vilket är väldigt viktigt för mig så åkte vi till ett annat ställe. Vi valde en Brio happy. Den är högre i sittdelen än emmaljunga så valet känns kanon eftersom vi båda är långa och jag har problem med ryggen. Glad vi inte tog det vi tänkte först:) Vi valde länge och väl mellan dessa vagnar även efter vi fick dålig service åkte jag till samma ställe och jämnförde dem. Ställde dem bredvid varandra osv. Att man ska ha sådan beslutsångest. Iaf så är vagnen hemma och står i bebisrummet och väntar.
 
Blev en svart med mönster i suffletten. Sen fick vi även en åkpåse på köpet som var värd 1000 kr. Bra service!
 
 
 
Bebis ska väl åka kungligt! Viktoria och Daniel har tydligen en sådan fick vi reda på efter. Haha! Löjligt!
 
/Madelii

När plusset äntligen kom♥

Jag hade mått sjukt dåligt i ca 2 veckors tid. Illamående så det bara sjöng om att. Det blev bara värre och värre för varje dag. Jag bestämde mig för att ringa vårdcentralen onsdagen den 8 februari 2012. Jag visste att deras första fråga skulle bli "Du är inte gravid då?!" eftersom jag mått såhär innan så tänkte jag utesluta det och gjorde ett gravtest. Anledningen till att jag inte trodde att jag var gravid var att jag mått så här innan och trott att jag varit gravid och gjort test efter test och fått ett negativt svar. Inte nog med det så har man ju mått fruktansvärt dåligt psykiskt över de gånger det vissat negativt.

 

Iaf så ringde jag vårdcentralen innan jag gjorde testet eftersom de ringer upp en en viss tid så hade jag ju en stund på mig att göra gravtestet och samla mig efter ett negativt svar. När jag kissat på stickan så skulle det ta 5 minuter innan den skulle visa något, det sjuka var att det blev ett streck direkt! Jag trodde inte det var sant! Först trodde jag att det var något fel på testet och när jag väl blev uppringd av vårcentralen så sa hon att de testerna var lika säkra som deras de hade. Hon skickade mig vidare till barnmorskan så jag fick boka in mig för inskrivning. Jag frågade även henne om det verkligen var säkert och hon sa JA, i september ska du bli mamma. Lyckan var total!

 


Plusset!

 

Det svåra var sen att hålla sig utan att berätta något. Ville ju säga att till Fredrik när jag kom till honom på fredagen, inte över telefon. (eftersom han pluggade i Stockholm). Jag lyckades. Samma dag som jag plussade gick jag och köpte ett par bebisstrumpor och la i ett paket som jag skulle ta med till Sthlm. Planerade hur jag skulle berätta att in i minsta detalj!

 

Fredagen kom och jag hade inte riktigt fattat att (har jag nog först nu börjat göra). Gick och köpte ett gravtest till på lunchen och det visade oxå direkt ett streck. Tänkte att det ska jag ha med mig som "bevis".Var sjukt nervös hela flygresan till Sthlm. Många frågor snurrade i huvudet. Får man verkligen flyga när man är gravid? Var ju i ca v.7 då. Hade ingen aningen om något. Men allt gick bra, utom att jag mådde så fruktansvärt illa. F väntade på mig på flygplatsen, kunde knappt hålla min överraskning. Ville bara komma fram till stugan.

 

Väl framme packade jag upp det lilla paketet. Sprang in på toan och skrev "HEJ PAPPA" på magen. Drog ner tröjan och gick sedan ut och gav paketet. Här får du i för tidig alla hjärtansdag present. Var ju den 10 februari då. Precis när han fått upp de små strumporna kollade han på mig och jag drog upp tröjan. Tror inte han fattade redigt först och det hade ju inte jag heller gjort än. Kan inte annat än att säga att vi var/är så LYCKLIGA!

 

 
De pyttesmå strumporna:)♥

 

Nästan lipar när jag läser detta. Skrev detta för ett bra tag sen och hittade det på datorn nu. Fint minne att spara. Undrar om det är hormonerna som spökar tro :´)

 

/Madelii


Målat Vitt!

Har målat om spegeln och den fick bli vit den oxå;) VittVittVitt!
 
 
 Före
 
 
 
Efter
Fick även upp den på väggen direkt så nu har vi äntligen en spegel i hallen:)
   
 
 
/Madelii
 

Tapeter

Vi har vatt på jakt efter tapeter till vardagsrummet. Ska ha en fondvägg där. Hade bestämmt mig innan vilken jag ville ha, men insåg att priset inte var det bästa. Därför fick det bli en annan. Men min maskrostapet ska jag ha någon annan stans sen, där vi inte behöver köpa så många rullar. Nu gick nämligen tapeten på 200 kr istället för 680 kr. Jag vet att man ska välja det man vill ha och att jag sa till mig själv innan vi åkte dit att priset skulle jag strunta i. men eftersom vi httade en annan fin och för så mycket billigare fick det bli så! Pluss att nu fick vi både färg och tapter för 500 kr! Billigt!

 

 

Där sprang jag fram och tillbaka och velade mellan många tapeter. F blev lite trött på mig så till slut hjälpte han mig med beslutet. Haha! Men som sagt så är jag kär i maskrostapeten, den med rosa inslag i. Den vi valde är oxå fin och den passar nog faktiskt bättre i vardagsrummet. Svårt att se när man bara har en rulle framför sig hur helheten kommer bli ju. Resultatet och valet får ni se samtidigt:)

 

Alla tapeter är från Rusta!

/Madelii

 

 

 


15 juli

Trött på att vara sjuk. Vatt hemma i 3 dagar nu och bara vilat. Känner mig inte ens lite bättre. Hostar, snorar, feber och huvudvärk:( undra om jag verkligen kan jobba imån? Som jag mår nu så kan jag inte. Hoppas Sara kan i så fall. Har nog smittat henne oxå nämligen.

Måste tänka på mig själv och bebis nu. Jobbet är absolut inte värt att! Man kan inte bara ge utan att få något tillbaka. Ingen som tackar mig sen. Fokus på att bli frisk nu.

/Madelii

Minisemester

Förra helgen var vi på en liten resa. Åkte på fredag morgon och kom hem lördag kväll. Trippen gick till Ullared:) Var en mysig helg trots att F inte gillar Gekås så var han nog oxå nöjd. Hittade en massa saker, kläder, gungor, hängmatta, bebissaker och massor mer. Nu är nästan allt köpt till pyret. Det är en bilbarnstol som fattas nu och lite småsaker som inte är så viktigt. Skönt att ha det mesta klart:)
 
Påvägen dit hade vi med oss tunnbrödsrullar men hemmagjord skagenröra. Gottit! Vi stressade inte precis dit eftersom vi skulle gå där 2 dagar. Var väl framme vid 12 tiden och gick in en runda på Gekås. Sen åkte vi till campingen vid 16 tiden och checkade in. Sen när vi vilat en stund åkte vi och shoppade igen;)
 
Vi hyrde en husvagn med Ida&Sebbe. Husvagnarna var jättefräscha och var ifrån 2012. Det var hur mysigt som helst. Satt i förtältet på fredagkvällen efter vi shoppat. Spelade spel och käkade mat. Mådde dock jättedåligt på natten sen men men.
 
 
Lördagen så var vi ganska nöjda när vi vaknade så vi gick bara in och tog det lugnt i varuhuset. Hittade lite saker till och sen gick i affärena utanför. Alla var ganska trötta så vi åkte hemåt när vi var färdiga.
 
Bilen var ganska full både i bagagen och inne i sätena;)
 
/Madelii
 
 

Gravidmagen v30 (29+1)

 
/Madelii

Graviditetsvecka 30

Nu går vi in i en ny vecka. 11 veckor kvar tills BF. Helt sjukt!
 

"Nu växer fostret mycket, och kommer att öka med ungefär 200 gram i veckan fram till förlossningen. Just nu kan fostret väga runt 1600 gram. Det är omkring 41 centimeter långt.

 

Fostret har så gott om plats att det kan vända sig och växla mellan att ligga med stjärten eller huvudet nedåt. Först om några veckor behöver det lägga sig tillrätta med huvudet nedåt."

 
Mina tankar:
Igår var jag hos läkaren. De ville sjukskriva mig men har ju "bara" 2 veckor kvar till semester. Jag har både foglossning och ischias kom vi fram till. Vilket jag misstänkt. Ischiasen är fruktansvärd just nu. Det är den som gör att jag inte kan gå som jag ska. Sitter i höger ben/skinka, strålar neråt. Hoppas det går över fort efter bebis har kommit. Vet att det kan sitta i ett tag efteråt.
 
Ju nu är jag dunderförkyld så finns inte så mycket att njuta av. Själva graviditeten gör att väl inte bättre helle rkan jag tro. Men jag myser ändå och njuter.
 
Bebis hickar varje dag. En märklig känsla kan jag lova.
 
Har gått upp ca 10 kg nu sen innan jag blev gravid. Pjuu! Bebis växer ju och ska bli det dubbla nu, undra hur mycket mer jag ska gå upp. Hade vatt lagom såhär;) Jag äter ju inget speciellt heller, inte sugen på något. Så äter inte mycket onödigt alls. Konstigt nog. Huvudsaken är att bebis mår bra där inne:)
 
/Madelii
 

Graviduträknare

Befruktningen ägde rum omkring:
5. januari 2012
Hjärtat börjar att slå:
30. januari 2012
 
Embryot rör sig:
23. februari 2012
 
Embryoperioden är slut, nu bär du på ett foster:
1. mars 2012
 
Alla inre organ är färdigbildade:
1. mars 2012
 
Risken för missfall avtar:
15. mars 2012
 
Illamåendet avtar för de flesta:
22. mars 2012
 
Könsorganen börjar bli tydliga(inte på ultraljud):
29. mars 2012
 
Fostret sväljer och kissar:
12. april 2012
 
Ungefärlig tid för ultraljud:
19. april 2012
 
Du kan känna fostrets rörelser:
26. april 2012
 
Fostret börjar få regelbundet sovmönster:
10. maj 2012
 
Fostret börjar att höra:
31. maj 2012
 
Nio av tio barn överlever om de föds nu:
28. juni 2012
 
Många foster lägger sig med huvudet nedåt:
2. augusti 2012
 
Beräknat förlossningsdatum:
27. september 2012
 
 
/Madelii

Trädgården

Nu har det kommit fram ett och annat på buskar och träd i vår underbara trädgård:)
De svarta vinbären ska plockas och frysas in, även rabarberna.
Det andra måste växa till sig lite mera:) Smultronen tycks ta lite tid på sig.
Vi har även krusbär, får se vilken färg det blir på dem sen.
 
 
 
 
Äpplena är nog höstäpplen. Får se om de förbli gröna.
 
/Madelii
 
 

Klenis!

Usch för att vara sjuk. Va klen man blir av feber. Hel kroppen tar stryk verkligen. Tror inte att man mår bättre heller för att man är gravid utan tvärt om. Allt är pissigt! Hade bara velat ligga i sängen 1 vecka och få bli frisk! Dumma jobb! Borde inte behöva vara så här. Är man sjuk så är man och då ska man få vara hemma:( Imån är det jobb igen men mår jag såhär går jag tidigare. Är helt svimmfärdig och snurrig av minsta ansträninging. Hoppas på att må bättre snart, men är tveksamt när man inte tillåts att bli frisk...
 
/Madelii
 
 

sjuk!:(

Åhh jag orkar inte vara sjuk. Har haft ont i halsen hela helgen på vår minisemester. Har haft feberfrossa i 2 nätter. Idag när jag gick till jobbet kände jag mig inte alls bra. Nu mår jag skit! Ligger i sängen och tycker synd om mig själv:(

Har feber och svettas som en gris! Borde vara förbjudet att jobba när man mår så här. Men har inget annat val på mitt jobb. Finns ingen tid för någon att bli sjuk nu under semestertider. Finns ingen som kan hoppa in och jobba. Hur ska jag orka denna vecka. För är det samma som Fredrik haft så var han sjuk i ca 2 veckor:( Gör mig frisk!

/Madelii

Älskade bebismage! ♥

V.27
 
 
 
/Madelii

Graviditetsvecka 29

"Fostret väger nu runt 1400 gram och är ungefär 40 centimeter långt. Det är tillräckligt stort för att kunna sparka på revbenen och även slå mot urinblåsan. En del kan sparka så hårt att man blir öm under revbenen.

 

Ännu behöver fostret inte vända sig med huvudet nedåt eftersom det fortfarande finns gott om plats att ändra läge.Fostret kan drömma nu. I undersökningar har det visat sig att fostret har perioder av drömsömn."

 

 

Mina Tankar:
Gusch säger jag bara. Hur ska jag orka dessa sista veckor med denna foglossning. Blev värre i torsdags och har inte släppt. Den strålingen jag haft från höften och ner i höger skinka/ben blev värre. Pluss att ljumskarna gör så sjukt ont! Kunde knappt gå sista timmarna på jobbet. Det gör fortfarande lika ont, om inte värre idag. 3 veckor kvar tills semester. Kommer jag lyckas stå ut!?

 

 

Illamåendet är värre nu oxå. Antar att det är för bebis trycker på uppåt. Kan inte sova ordentligt om nätterna för det känns som att det sitter i halsen hela tiden. Får sätta mig upp tills man blir så trött att man kan somna en stund. Men man ska ju inte klaga;)

 

/Madelii

 

 


5 juli

Sitter på jobbet och ska strax öppna. Är så trött så vet inte vart jag ska ta vägen. Inte sovit på 2 nätter pga olika orsaker. Sjukt jobbigt att inte kunna sova plus att vi har massor att göra på jobbet hela tiden. To Do listan tycks aldrig ta slut. Tur dagarna går fort i alla fall.

Har tagit ledigt imån så är ledig i 3 dagar, kan behövas. Även fall vi ska iväg på en liten minisemester och inte så mycket vila kanske så kan det vara skönt att komma iväg från vardagen och Karlskrona. Hoppas på en mysig och trevlig helg!

/Madelii

3 juli

Ny månad igen. Ibland undrar man vart tiden tar vägen. Varit en bra dag på jobbet. Fått massor gjort, nya kollektionen med tavlor är uppe, skyltfönstret är klart så imån blir det att fortsätta med ramverkstad. Sen kommer även beställningen imån. Gillar att jobba unde sommaren, går inte in på varför men det är så annorlunda. Sen är det ju roligt att få vara chef några veckor ;)

Har även lunchat med Hanna och Annie idag. Mysigt!

/Madelii

RSS 2.0