mysdag!

Efter jobbet idag kom älsklingen in och mötte upp mig. Vi käkade på kebabhous, satt ute i det varma härliga vädret. Sen gick vi till glaciären och ställde oss i den där megakön. Tog "bara" 45 min innan vi fick vår glass. Men helt klart värt att. Snart kommer ett par vänner hit, vi ska planera för nästa helg då vi ska iväg:)

/Madelii

Graviditetsvecka 28

Har nu gått 27 fulla veckor och en ny vecka väntar! Spännande!:)
 

"Livmodern är nu så stor att den påverkar hur man kan röra sig. Man kan fortfarande vara aktiv, men kroppen säger ifrån om man tar i för mycket. Då kan man få sammandragningar vilket innebär att livmodern drar sig samman och blir hård.

 

Fostret väger omkring 1200 gram, och är cirka 39 centimeter långt. Hos pojkar har testiklarna börjat vandra ner genom ljumskkanalen från buken mot pungen. När en pojke är nyfödd undersöks alltid om testiklarna har vandrat hela vägen ner, annars följs det upp senare"

 

 

Mina Tankar:
Mår likadant som innan. Illamående hela kvällarna, sådär så att det känsn som att det ska komma upp. Värmen är oxå jobbig. Särskillt på bussen påväg till jobbet. Har även börjat jobba heltid nu. Sjukt jobbigt att stå upp hela dagar och alla lyft. Har sökt graviditetspenning så får väl se hur det går vägen. Bebis sparkar hela dagarna. Mest livligt är det om kvällarna när vi slappar och kollar på tv. Åhh vårt lilla knyt! Som vi längtar!

Igår höll nog pyret på med cirkuskonster där inne i magen♥

/Madelii

 


Vårt sovrum

Såhär såg sovrummet ut innan vi flyttade in
 
 
 
Vi är kanon nöjda med vårt sovrum nu.
Kul att få välja tapeter och så och göra något till sitt egna eftersom det var totalrenoverat allt! 
Tyckte det var fint innan oxå men eftersom vi inte ville ha skjutgarderoberna kvar
så såg det inte så fint ut där bakom precis;P
Ena väggen där skjutgarderoberna var.
Vi valde att ha byråer istället för att göra rummet större och kunna ha en tv:)
 
 
/Madelii
 

23 juni förlovade i 2 år

Tänk va fort tiden går. I lördags firade vi vår förlovningsdag och att det gått 2 år är helt ofattbart! 5½ år tillsammans. Underbart:) Vi var ju iväg på fredagen med Fredriks kompisar och firade midsommar. Så vi sov över i en av stugorna. Var ganska trötta hela lördagen sen så sov någon timme när vi kom hem därifrån sen firade vi med en pizza. Haha!  Sen kollade vi film hela kvällen. Vi ska väl ut och äta någon dag sen är det tänkt:)
 
Bild från midsommarafton2012 hos mamma
 
/Madelii
 
 
 
 

Bebismagen 26 (25+3)

 
/Madelii

Barnmorskebesök och glukosbelastning

Imorse så vart det dags för glukosbelastningen. Vilket jag inte sett framemot. Inte för att jag bryr mig vad det är jag ska dricka utan mest för att jag inte skulle få äta eller dricka efter kl 24 dagen innan. Mår så sjukt illa om jag inte får i mig något på morgonen. Vi fick oss iaf en flaska med den där söta, sliskiga blandningen. Tydligen skulle det vara lite citronsmak men jag tyckte bara det smakade sockerlag. Inom 10 min var vi tvugna att ha druckit upp. No problem förutom alla grimaser. Sen var det bara att sitta där och vänta i 2 timmar för ett litet stick i fingret för att se om man hade graviditetsdiabetes eller inte. Jag låg bra till som tur var:)
 
Under tiden jag väntade så hade jag även en tid till barnmorskan. Fick en som hette Pia idag. Innan har jag haft samma. Iaf så var hon väldigt bra tycker jag. Fick info om ammning och lite annat. Har även anmält oss till föräldragruppen idag. Spännande! Sen var det dags att kolla hjärtljud och SFmått. (Mamma var med och fick oxå lyssna)
 
Blodtryck: 116/75
Vikt: 69kg
SF mått: 25
Bebis Hjärtljud: 134
 
/Madelii

Graviditetsvecka 27

Ja nu är jag i (26+4). Bebis är alltså 26 fulla veckor!
 
"Livmodern har vuxit och dess översta del finns nu mellan naveln och revbensbågen.

Fostret väger runt ett kilo, och kan vara omkring 37 centimeter långt. Håret kan ha börjat växa ut. Vissa barn kommer att födas med mycket och långt hår, medan andra inte har något hår alls när de föds.

Det finns ännu gott om plats för fostret att röra sig på. Många foster är mer vakna på kvällen, då man kan märka att det sparkar mer i magen. När fostret rör sig tränar det upp sin fysik för att bli starkare i kroppen.

De flesta barn skulle överleva nu om de skulle födas för tidigt. Varje vecka, även dagar, gör stor skillnad. Om barnet skulle födas nu klarar tarmarna av att ta emot modersmjölk. Lungorna har utvecklats mycket, men även om barnet nu skulle klara av att andas luft behöver lungblåsorna ännu mer tid för att utvecklas fullt ut."

 

 

 

Mina tankar:
Har fortfarande ont i ryggen. Var hos Barnmorskan idag och hon sa att jag kommer ha det resten av tiden nu. Sen har jag ju problem med foglossning oxå. Vissa dagar är värre än andra.

Mår sjukt illa igen om kvällarna. Får knappt i mig något att äta förän jag blir illamående så det står upp i halsen. Rapig är jag oxå. Antar att de sura uppstötningarna är på G?

Inga Cravings ännu och inte heller något jag absolut inte kan äta. Kanske kommer när man ammar istället?

/Madelii


Lövmarknad

Idag var/är den årliga lövmarknade i Karlskrona. Som vanligt har jag jobbat. 12-19 blev det idag, skulle egentligen börjat 11 men gick en sväng på lövis först. Köpte godis och sen köpte jag en body till bebis med valfritt tryck. Ska visa er när jag visat Fredrik. Gjorde nämligen en lite överraskning till han. Hoppas han blir glad:) Handlade även 2 st tunikor/linnen på gina till mig. Supersöta! Passade gravidmagen perfekt.

Imorgon ska det firas midsommar. Blir middag med familjen och efter det framåt kvällen så ska vi iväg med några kompisar och sova i stuga, vet dock inte hur många det blir, det är grabbarna som planerat detta. Återstår att se imån hur väl planerat det är;) Jag var egentligen inte sugen först men eftersom vi har bebis nästa år så lär väl inga vilja hänga med oss då så man får väl passa på i år;)


Glad midsommar från oss!

(Bild: Midsommar 2010)

/Madelii

100 dagar ♥

Idag är det 100 dagar kvar till BF. Vet att det kan bli 2 vekor till.

Pyret rör sig för fullt nästan hela dagarna. Sådan underbar känsla♥
Allt känns fortfarande så overkligt. Vi ska bli föräldrar!
Längtar så mycket nu. Så låt dagarna gå fort nu!

/Madelii


Förlossningen

I går så vaknade jag av att jag hade sjukt ont i magen. Det flyttade sig så hade tillslut ont i hela magen. Blev sjukt orolig eftersom jag aldrig känt den smärtan innan och det blev bara värre så ringde 1177. Efter att ha suttit i telekö i 40 min så säger hon att jag ska ju ringa förlossningen när jag gått över 20 veckor.

Ringde förlossningen och kom fram direkt, fick prata med en jättetrevlig och lugnande barnmorska. Hon sa att jag skulle stanna hemma från jobbet och vila och ta en alvedon. Efter 1 timme så kände det värre så ringde igen. De ville att jag kom in så de fick kolla mig. Eftersom jag inte känt bebis på hela morgonen så var jag sjukt orolig, pyret är nämligen väldigt aktiv dygnet runt.
 
Vi fick ett rum på förlossningen och jag fick ligga med CTG. Det brukar i vanliga fall ta 10-15 min att få det klart men tog 30 min. Innan dess så försökte hon kolla hjärtljuden och tryckte på min mage. Precis då sparkar bebis! Sådan lättnad! Under hela tiden med CTG så sparkade och gjordes det volte volter inne i magen så var svårt att få hjärtljuden. Men som sagt efter 30 min var det klart. Det visade sig att det inte var några sammandragningar iaf, pjuu!

Efter 1½ timme kom en doktor och pratade med oss och ville göra ultraljud för att se om knodden hade det bra. Så vi fick se vår bebis igen, hade blitt betydligt större än sist. Man såg till och med att den svalde vätska. Huvudet är nu vid min navel. Häftigt att veta! Fredrik frågade om det var samma kön som sist vi kollade, men fick inget svar. Återstår att se men jag har känt vad det är hela tiden, även innan RUL, men som sagt aldrig 100% säkert;)

Efter att vi sett att allt var bra med bebis så började de ta prover på mig eftersom det förmodligen mig det var fel på. Fick vänta i 1½ timme på provsvaren och allt såg mer än bra ut. Jag fick åka hem för vila och bara hålla tummarna nu på att jag blir bättre. Annars måste jag in igen. De visste inte riktigt va det kunde vara för fel tyvärr. Huvudsaken är att allt är bra med pyret!

/Madelii

Graviditetsvecka 26

"Nu utvecklar fostret sina lungor. Det tränar på att andas genom att dra in och ut fostervatten i lungorna. Fostret kan nu öppna och stänga sina ögon. Ytteröronen är helt färdiga och sitter på rätt plats.

Längden är nu cirka 35 centimeter och vikten är ett knappt kilo."

Mina tankar
Ryggen är inte bra än, minsta lilla ansträgning så blir det bara värre. Jag hatar att bara ligga i en säng och inte ha något att göra. Jag är för rastlös. Dum är man! Nä nu måste jag villa dessa 2 dagar så man kan göra nytta på jobbet.

Denna vecka har jag även legat inne på förlossningen pga av magsmärtor.

Försöker smörja magen varje dag med en fet hudlotion, men lätt att glömma.

/Madelii


Nytt till bebis

Här är lite av det jag köpte i ullared.

Tossor och 4 par strumpor.


Filt till vagnen. Den är lite tjockare. Passar båda könen tycker jag!


Kolla så sött!! Ugglor!


Köpte massa mer. Kanske kommer bilder på det oxå.

/Madelii

Heminredning

Nu är jag nöjd med ena fönstret i vardagsrummet.
Sen är det bara det lilla fönstret kvar är nästan klar där fattas väl en blomma:)



Lampan och ljushusen köpte jag i Ullared. Blev supernöjd! VittVittVitt!
Har en likadan lampa i det andra fönstret oxå. Så fint!

/Madelii

Nya bilen:)

Förra helgen köpte vi oss en annan bil. Jag envisades med att vi skulle kunna ha vår gamla ett tag till men när vi hämtade barnvagnen blev det kaos. haha! Iof så har jag alltid velat ha en kombi så nu är båda nöjda:)

Här är vårt nya köp. Nej den är inte splitterny men superfin ändå!


Har även fått vår andra bil såld nu oxå. Skönt att bli av med den:)

/Madelii


bebismage v.25

Vecka 25 (24+3)



Madelii

Graviditetsvecka 25

"Fostret är ungefär 33 centimeter och väger runt 700 gram. Det kan knyta sina händer och även få tag på sina fötter. Näsborrarna börjar öppna sig.

Fostret kan nu känna smärta och reagerar på beröring, till exempel från en tvilling. Det har en egen rytm i magen då det sover eller är vaket. Fostret liknar alltmer ett nyfött barn i kroppens proportioner, och har samlat på sig mer fett"

Mina Tankar
Usch min rygg har börjat värka. kan knappt gå eller stå. Antar jag ansträngt mig för mycket. Hoppas det går över. Har även fått problem med fogarna, eller jag tror det är foglossning. Har läst om att och det är exakt så det känns! Gå över nu, snälla!

/Madelii


Ullared!

Igår var jag i ullared. Köpte massa saker till bebis, även lite saker till hemmet. Det är så svårt att veta vad som behövs och hur mycket. Just kläder är skitsvårt. Vet ju att man får i present och så men man vet ju inte vad och i vilken storlek. Nu ska jag försöka att inte köpa mer. Har köpte en hel del i både 56 och 62. Ska kolla igenom allt, tror det kan behövas några pyjamaser till. Sen får man köpa när bebis är här för då vet man verkligen vad som kommer behövas:) Åhhh va jag längtar!

Blev en lång dag igår, men va inte alls mycket folk där. Skönt att slippa trängsel och köer. Kunde till och med köra vagnen hela tiden, annars brukar jag ställa den och gå runt med korg och fylla på vagnen hela tiden;) Förmodligen ska jag och F upp tillsammans om ca 1 månad med ett par kompisar och hyra stuga. Så då blir det att handla det sista som fattas.

Ska försöka visa bilder på vad jag köpte.

/Madelii

Graviditetsvecka 24

Ja nu har jag gått in i v.24

"Man kan ha gått upp fem till sju kilo, vissa ännu mer. Fostret väger cirka 650 gram och är ungefär 30 centimeter långt. Huden, som tidigare har varit helt genomskinlig, börjar bli tjockare och täcks av fosterfett.

Nu kan fostret suga på tummen, det är en träning inför att suga på bröstet. Ibland börjar fostret att hicka, då känns det som om det klickar till i magen.

De små blodkärlen i lungorna, kapillärerna, växer som mest mellan vecka 16 och 24. Först när fostret är runt 24 veckor kan det börja andas luft, om det skulle födas så tidigt."


Mina tankar
Låt tiden gå fort nu. Allt börjar bli jobbigt. Särskillt att jobba. Tänk då om 1 månad. Gusch! Jag är snurrig och svimmfärdig för det mesta. Illamåendet är där i princip hela tiden.TröttTröttTrött! Ont i fötterna, så är riktigt jobbigt mot dagens slut. Nu ska jag stå ut i 16 veckor till "bara":)

/Madelii


RSS 2.0