BF dagen

Idag var lillplutten egentligen beräknad att födas. Känns konstigt när man tänker så. Tänk att vi redan fått ha honom hos oss i 16 dagar. Åhh va tiden springer iväg. Jag är glad att jag slapp gå över tiden. Lillkillen ville helt enkelt träffa sin mamma och pappa tidigare än beräknat:') vårt fina fina Pyre!

/Madelii

2 veckor

Kan inte fatta att det redan gått 2 veckor sen Lillkillen kom till världen. Ja idag blir han alltså 2 veckor kl 12.30. Vid den här tiden för 14 dagar sedan hade jag precis gått upp ur badet för tyckte inte det hjälpte längre. Inte trodde jag att vi 3 timmar senare skulle ha vårt lilla Pyre hos oss! Kärlek!

Älskade unge♥

/Madelii

MYS

Vi njuter för fullt. Än så länge tar var dag som den kommer. Nu är prinsen 1 vecka och 1 dag gammal. Gud va fort det går.

/madelii

prinsen är här!

Går inte beskriva med ord vilken magisk känsla det här är! Lovar att det kommer bilder, förlossningsberättelser och annat sen. Nu ska vi bara njuta, ta varje dag som den kommer. Är än så länge kvar på BB. Svävar på moln. Tänk att vi är en liten familj nu. Ska bli spännande att komma hem och se hur vi klara vardagen. Saknar givetvis sessan!

Vi är så lyckliga och han är så fin!

/Madelii

Vedeldad badtunna

Glömt att nämna att vi inskaffat oss en vedeldad badtunna. Köpte den på semestern.
Har badat några gånger och det blir grymt varmt i den!
Kommer nog bli mys att sätta sig i denna nu när hösten kommer.
 
 
 
/Madelii
 

1 års sen

För 1 år sedan låga jag på sjukhuset i Turkiet nyopererad. Inget roligt minne då jag aldrig blir återställd. En resa som alltid kommer göra oss påminda om min skitarm! Jag blir ledsen bara jag tänker på att och bilderna har jag inte kunnat kolla på. Just nu sitter jag faktiskt och kollar igenom dem, 1 år senare. Det är riktigt jobbit. Denna resan skulle bli ett minne, en nystart efter allt som vi gått igenom år 2011 så slutade den i katastrof. Jag vet att det kanske inte låter farligt att krossa en armbåge, men det var fruktansvärt jobbigt att ligga där i ett helt främmande land, där ingen kunde språket. Tackar gudarana att jag hade min fina man där som gjorde/gör allt för mig! Han har verkligen stöttat, ställt upp och hjälpt mig detta året. Tror fortfarande jag inte bearbetat detta och tanken på att aldrig få min arm tillbaka gör mig fruktansvärt ledsen. Sen jag blev gravid har jag bara skjutit på dessa känslor och nu när jag skulle börja min ivaliditetsprövning med försäkringsbolagen så kom alla känslor tillbaka. Får se om man kan få ut något från försäkringsbolagen, men pengar får ju inte min arm tillbaks!
 
 

Dagen innan olyckan
 

Första gången jag fick åka ambulans
 

I väntan på svar på när jag ska få opereras
 

Nyopererad
 

Var inte så lycklig som det ser ut. Mest drogad!
 
/Madelii

Graviditetsvecka 38

"I den här veckan väger barnet runt 3200 gram, och är omkring 49 cm långt. De allra flesta barn ligger med huvudet nedåt nu. När barnets huvud har ställt in sig brukar det bli lite lättare för den blivande mamman att andas och äta igen eftersom det blir lite mer plats upptill i magen. Allt fler känner förvärkar.

 

Förlossningen är jobbig även för barnet. När livmodern drar ihop sig som mest går det under ett ögonblick inget blod med syre och näring in till barnet, som så att säga får "hålla andan" under några sekunder. Men barnet klarar detta väl, och har till exempel lagrat extra näring som det kan använda. Barnet har också lagt på sig fett under huden för att det inte ska bli kallt när det kommer ut i en betydligt svalare värld. Underhudsfettet fungerar också som energireserv den första tiden efter födseln."

 

Mina tankar:
Denna veckan har jag haft/har sjukt ont. Kan inte gå, kan inte stå och kan inte ligga ner. Vet inte hur man ska kunna stå ut med denna smärtan i max 5 veckor till. Alltså det är outhärdigt! Känns som om hela bäckenet har gått sönder och det känns som att något är fel. Ljumskarna ska vi inte tala om. Det trycker på något fruktansvärt neråt och inatt har jag haft sådana förvärkar/sammandragningar som faktiskt gjort ont. Klockade till och med och de kom var sjätte minut sen råkade jag somna till och då var de borta. Har ont idag oxå men de kommer inte lika tätt som inatt.


Det har just börjat smälta in att vi snart ska bli föräldrar. Nu kan verkligen bebis komma när som. Har inte fattat det än bara. Det mesta är förberett, barnvagn, bilbarnstol, säng, skötbord, kläder m.m. Har även packat bb väskan. Vi är så redo!

/Madelii


Nya soffan!

Nu har äntligen vår soffa kommit. Har väntat sjukt länge på den. Beställ den den v. 30 och vi skulle gentligen få den v.33. Nu är det v.36 och de har inte varit särkillt duktiga på att höra av sig att den varit försenad. Tror vi ska in och hämta den idag och jag ska inte ge mig om att de skött att dåligt. Ska försöka få någon form av kompensation för så här ska det inte gå till! Det är inte kunden som ska behöva ringa varje vecka och fråga vart soffan tagit vägen. Plus att de inte gett någon information.
 
Hoppas vi hinner hämta den idag. Är massa annat vi ska göra idag och så har jag fortfarande fruktansvärt ont i ljumskar, mage och rygg. Så jag kan ändå inte göra så mycket.
 
/Madelii

Bebissängen

Är nu färdigmålad, ihopskruvad och bäddad.
Nu väntar den bara på att pyret ska komma!
 
 
Gillar de neutrala färgerna.
Vill inte köpa något typisk Flick/Pojk ifall det visar sig att ultraljudet inte stämde;)
Kommer nog bli mycket mer färger sen när pyret kommit:)
Filten tycker jag passar till båda könen,
det var den enda som fanns som var lite tjockare, den ska vi nämligen ha i vagnen sen..
 
/Madelii
 
 

Nytt till bebis

 
Så sött. Kunde inte låta blii...
 
/Madelii

3 september

Sovit dåligt inatt. Eller rättare sagt har jag sovit dåligt flera nätter. Imorse så fick jag sjukt ont i ljumskarna och neråt. Tänkte att en varm dusch skulle lindra, men hade ännu ondare när jag gick ur. Pluss att det hade börjat göra ont upp i magen. Hasade mig in i sängen och tog en alvedon. Nu 6 timmar senare är jag fortfarande inte bättre. Snarare sämre. Har inte känt denna smärtan innan, så är smått orolig. F tror det är på G men det tror dessvärre inte jag. Man kan ju ha ont flera veckor innan. Pyret kommer nog stanna där inne tiden ut, om inte längre. Tråkigt om man ska behöva må såhär fram tills dess. Vila står på schemat idag tydligen!

/Madelii

RSS 2.0