Graviditetsvecka 38

"I den här veckan väger barnet runt 3200 gram, och är omkring 49 cm långt. De allra flesta barn ligger med huvudet nedåt nu. När barnets huvud har ställt in sig brukar det bli lite lättare för den blivande mamman att andas och äta igen eftersom det blir lite mer plats upptill i magen. Allt fler känner förvärkar.

 

Förlossningen är jobbig även för barnet. När livmodern drar ihop sig som mest går det under ett ögonblick inget blod med syre och näring in till barnet, som så att säga får "hålla andan" under några sekunder. Men barnet klarar detta väl, och har till exempel lagrat extra näring som det kan använda. Barnet har också lagt på sig fett under huden för att det inte ska bli kallt när det kommer ut i en betydligt svalare värld. Underhudsfettet fungerar också som energireserv den första tiden efter födseln."

 

Mina tankar:
Denna veckan har jag haft/har sjukt ont. Kan inte gå, kan inte stå och kan inte ligga ner. Vet inte hur man ska kunna stå ut med denna smärtan i max 5 veckor till. Alltså det är outhärdigt! Känns som om hela bäckenet har gått sönder och det känns som att något är fel. Ljumskarna ska vi inte tala om. Det trycker på något fruktansvärt neråt och inatt har jag haft sådana förvärkar/sammandragningar som faktiskt gjort ont. Klockade till och med och de kom var sjätte minut sen råkade jag somna till och då var de borta. Har ont idag oxå men de kommer inte lika tätt som inatt.


Det har just börjat smälta in att vi snart ska bli föräldrar. Nu kan verkligen bebis komma när som. Har inte fattat det än bara. Det mesta är förberett, barnvagn, bilbarnstol, säng, skötbord, kläder m.m. Har även packat bb väskan. Vi är så redo!

/Madelii


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0