Jobbig helg

I fredags natt åkte Elton på magsjuka:( Stackars liten! Varit en jobbig helg för oss alla. Som tur väl är så inträffade det på helgen då F är ledig. Hade aldrig orkat själv. Det har varit så synd om lilleman och man känner sig så hjälplös.Vi har bara gått och väntat på att vi ska åka på att men "peppar peppar" så kom vi lindrigt undan. Hoppas verkligen inte vi åker på att nu!
 
Plutten är fortfarande kass i magen och inatt har han varit jätteledsen, antar han har ont i lilla magen. Har inte gett han någon vanlig mat, bara bröstmjölk och lite majsvälling. Får väl se när vi kan börja med mat igen. Nu när vi hade fått rutin på allt så får man väl börja om från början. Men huvudsaken är att Elton blir frisk nu. Håller tummmarna på bättringsväg. Den höga febern är borta och kräkningarna. Hoppas inte det blir mer nu...
 
/Madelii

gunga första gången

Elton fick gunga första gången i onsdags.
Han satt där och bara njöt. Hade ju inte så hög fart precis.
Sötenöten<3
 
 
/Madelii

Menorca

Nu har vi bokat resa och även betalt den. Menorca, här kommer vi:)
 
 
 
Längtar!!!!
 
/Madelii
 

Helgen

Helgen har varit kanon. Fredagen inleddes med babysim fortsättningskur. Så glad att jag valde att gå fortsättning, Elton tycker det är såå skojj! Sen efter det så kom mormor och moster. Vi skulle kika resor och boka en resa. Dock så är det måna viljor så vi kom väl inte fram till något sådär mer än att vi hittade ett hotell på Rhodos och ett på Menorca som vi velade mellan. På kvällen satte vi oss ner jag och F och kikade på de båda hotellen och kände mer för Menorca. Och när jag sedan prade med min moster så ville de oxå helst dit. Sagt och gjort, bokat, betalt och klart!!! Så 21-28 maj åker vi till Menorca. 1 månad kvar:)
 
Lördag åkte vi in till stan och tog premiärglassen på glaciären. Jag tog Lion och jordgub/chrunchy. Megagoda! Efter det åkte vi  hem och förberedde årets först grillning med vänner. Åt något bränd mat, spelade spel och umgicks.
 
 
Söndag gick vi ner till blomsteraffären och köpte uteblommor så jag började plantera lite penseer, ska köpa pelagonier nästa vecka när det börjar bli varmare. Sen bjöd vi hit familjen på grillning och fika. Mysig helg som spenderats mycket ute. Nu kommer våren sakta men säkert:)
 
 
/Madelii
 
 

Elton 7 månader

Som vanligt går tiden fort. Förra veckan blev lilleplutt 7 månader. Helt otroligt.
 
Nu kan han sitta helt själv, utan stöd. Ibland trillar han ju givetvis men det är för att han är för ivrig och vill ha något.
Han tar sig både fram och bak genom att åla/kräla, mest bakåt då han puttar sig på något sätt. Han snurrar runt om han vill ha något på andra sidan. Så duktig så. En riktig lite klåfingrig unge med långa armar har vi här hemma:)
 
Han kan nu säga papapapa, ibland kommer mamama fram men oftast är det pappa! Jag som smygövat hela dagarna här hemma och försökt printa in mamma;) Han pratar mest hela dagarna. Gagaga, papapa, dadada osv.
 
Han sträcker sina armar när han vill komma upp. Så gulligt.
 
Han är glad hela dagarna och nu har vi lärt oss vad han vill. Underbara unge!
 
Hans mat & sovrutiner. Oftast ger jag han bröstet när han vaknar vid 7-8 tiden sen somnar vi om. När vi vaknar sen vid 9 tiden får han en hel portion gröt. Sen busar vi och leker en stund tills han vill sova en stund igen. Sover inte någon lång stund ca 30-40 min åt gången om dagarna. Sen får han mjölk igen vid 12 tiden. Sen brukar han sova vid 14-15 tiden och efter det får han barnmat. Senn brukar vi busa och gosa, försöker ut på promenad 1-2 gånger per dag. Ibland somnar han i vagnen, ibland ligger han vaken hela rundan. Han älskar att åka vagn, inte ett ljud säger han:) Sen äter han igen (mjölk) allt mellan 16-18. Olika hur gnällig han blir. Oftast sover han en stund sen vid 18 tiden och efter det ger jag han en portion gröt, inte varje dag. Innan han ska sova får han både  mjölk och välling, ibland bara något beroende på om han somnar direkt eller inte. Han somnar allt mellan 20-22. Sen vaknar han 1-3 gånger per natt. Olika där oxå. Svårt att få in ruitiner när han sover oroligt. Han drömmer mycket och kan vakna och bara gallskrika, man märker att han sover fortfarande men det går inte att lugna ner han på flera minuter. Ibland funkar nappen ibland får jag ge han mat.
 
/Madelii
 
 

Resor

Sitter och kikar resor. Inte lätt alls. Hittat två hotel som verkar bra och barnvänliga. Vill ha nära till strand, slippa trappor m.m. Det är inte lätt att veta hur allt ska gå med ett litet barn. Velar fram och tillbaka hela tiden, ska vi eler inte!? Vi har sagt att vårt intresse inte får bli lidande, men samtidigt kommer man kunna njuta fullt ut med en liten 9 månaders bebis som förmodligen är en lite huligan då? Känns onödigt kanske om man ska lägga så pass mycket pengar. Men vi har bestämt oss, vi ska åka och så får man ta det som det kommer. Fredrik gillar ändå inte att ligga still så då får han väl jaga lilleman;)
 
Behöver få komma iväg, koppla av och bara få vara. Kommer bli spännande, mysigt och minnesvärt att åka som en familj för första gången:) Nu ska vi bara hitta något som passa. Kan tänka oss Turkiet igen eftersom vi trivts där, men sen kanske det är tråkigt när vi vatt där 3 gånger redan? Om vi ska dit igen blir det nog Side för där har vi inte varit. Behöver ha  något att längta och se framemot nu:) Har ju inte varit så resesugen sen sist då jag bröt armen.
 
 
 
 
/Madelii
 
 
 

Det är en cool kille som glider runt här hemma. Nu har han kommit på hur man gör så han försöker pilla och ta på allt. Så fort han inte når något blir han helt tokig och börjar skrika. Haha! Han är sötats i världen! Antar han inte är så rolig sen när han springer runt och verkligen når allt och kör över Sessan;)
 
Mammas tuffa kille! ♥
 
/Madelii

Härliga väder

Precis kommit in från en härlig promenad i det fina vädret. Elton sov gott i vagnen. Nu sitter vi här i soffan och myser. Elton sitter nu mera själv, men självklart håller jag koll hela tiden. Är en riktig hönsmamma redan nu ;) Han är i alla fall nöjdast när han sitter där med alla sina leksaker.

Hoppas på fler sådana här dagar. Bli vår nu!

/Madelii

RSS 2.0