Lördag

Idag har vi varit en stund på leklandet med Mille och hans föräldar. Aldrig varit där förut så blev premiären idag. Elton hade superskoj och somnade gott sen när vi kom hem. Nu har precis hans mormor & morfar hämtat honom för han ska sova borta sin första natt. Spännande. Men jag saknar redan. Är knäpptyst här hemma då jag är alldeles ensam (pappan spelar match) funder på att åka ner till fotbollsplanen och kika sista halvleken men är såå trött!!!
 
Vi sak fixa och dona i huset och se vad vi kan göra mer i badrummet. Sen ska vi faktiskt ut och äta ikväll, vet inte vart än bara. Får väl se vad vi blir sugna på. Tror jag somnar som en stock ikväll! Men lär ju vakna som en klocka imån när man är van att gå upp tidigt, gissar på att man vill hämta hem lilleman så fort som möjligt;)
 
 
/Madelii

Tårtor

Håller på att klura ut hur Eltons födelsedagstårtor ska se ut. Först tänkte vi haft prickigt tema då servertterna är prickiga. Men nu vet jag inte längre. Sen funderade vi på beställa foto av sockerpasta, men det blir för jäkla dyrt när man ska göra 3 st tårtot till olika dagar. Har köpt sockerpasta i 4 olika färger. Får väl se vad man vågar sig på att göra. Kul ska det bli vilket fall:) Vet hur jag vill att de ska se ut i huvudet men tror inte det blir det lättaste;)
 
Lite insperation!
 
 
 
 
 
/Madelii
 

Renovering

Nu är nästan "grunden" klar i badrummet:) Golvet är gjutet och lutningen för golbrunnarna är gjorda. Sen är väggarna färdiga med bruk och gipsväggar. Elen drogs igår till spottslighten och andra lampor och knappar. Nu är det bara våtskicktet kvar sen kan vi börja kakla. Det går sakta men säkert. Men nu när F börjat jobba igen får man göra lite varje dag som går, sen däremellan så väntar man ju på hantverkare och då står man lite still. Målet är att badrummet ska vara klart innan året är slut:) Vi får väl se;)
 
Såhär ser handfatet/skåpet ut som vi ska ha!
Har valt en annan blandare som är mycket snyggare
 
/Madelii
 
 
 
 
 

Eltons önskelista

Jättesvårt att veta vad man ska önska sig. Vi tycker det är bättre att önska sig saker som han behöver just nu (eller som vi tänkt köpa snart), leksaker och sådant har han. Det är vissa leksaker vi önskat till honom och kläder behövs ju alltid. Sen så fattar de väl inte så mycket om va de får utan det är väl mest pappret som är skoj;) Får fylla på listan om vi kommer på något mer. Sen så är det ju jul efter 3 månader han fyller år så då kan man ju önska sig till julklapp det man kommer på som behövs sen.
 
Matta
Kläder stl 86 & 92
Astrid Lindgren filmer
Max´s böckerna
Pengar
Rutchkana
Askar (3 st från jabadabadoo)
Pall (jabadabadoo)
Säng (från ikea)
Bord+stol eller "skolbänk"(från ikea)
Lampa (från ikea)
 
 
 
 
/Madelii
 

Vill ha

Vi har ju den höga modellen av malmsängen. Har varit kanonnöjda, men tyckt att det varit tråkigt att det inte finns några "tillbehör" till den. Nu har det äntligen kommit sänglådor. Det ska vi kika på när vi åker till ikea nästa gång. Vi har ju lite dålig förvaring på övervåningen så hade varit kanon! Sen vill jag även köpa en byrå till halln där vi har expedithyllan nu. Den ska förmodligen in på Eltons rum sen så han kan ha sina leksaker där:) Har även önskat oss pengar till Elton i present då vi önskar oss massa saker från ikea. Så blir vä en tripp efter hans födelsedag.
 
 
/Madelii
 
 
 
 
 
 
 
 
 

minisemester i helsingborg

Vi hade det kanon i Helsingborg (för 2 veckor sen) Åkte med våra fina vänner som vi träffade i föräldragruppen när våra vildingar låg i magen, inte visste vi då att vi skulle finna varandra. Det roliga är att de skulle ha den 26 september och vi 27 september. Men vår lille ville kika ut den 11 sep och deras lille den 12 sep. Så där möttes vi även på BB lika chockade båda två. Skojj att det bara skiljer 1 dag emellan♥
 
Iaf så besökte vi tropicariet i Helsingborg. Där hade de hajrev på en våning och på de andra hade de regnskogar, afrika, madgaskar m.m. man gick bland småapor, kikade ormar och andra djur. Småkillarna tyckte det var jättespännande! På kvällen beställde vi mat och åt på vandrahemmet. Dagen efter åkte mammorna och shoppade medans papporna tog busarna till ett lekland. På kvällen åkte vi över till Helsingör och käkade på restaurang. Sen innan vi åkte hem till karlskrona åkte vi till Lager 157 och shoppade lite till. Hittade massor!
 
Hade mysiga dagar, vilket kommer göras om igen!
 
/Madelii
 

Vardagsrummet

Har aldrig tyckt att färgen passat in i vardagsrummet så vi har funderat sen vi flyttade in på att måla den vit. Många sa att vi skule ångra oss då man inte kan få tillbaks orginalet. Tillsut var jag så trött på den och ville nästa riva allt;) En regning dag började vi måla! Och vi är så nöjda! Nu känns den inte i vägen längre och allt smälter mer ihop:)
 
 
/Madelii
 
 
 

Elton 11 månader

Nu kan han stå en liten stund själv utan stöd. Men han har inte släppt själv än utan man får ställan han på golvet och släppa honom. Han vågar mer och mer och står längre och längre stunder. Han går mellan allt, bord, soffor, ben m.m.
 
Han har börjat köra sina bilar fram och tillbaka och andra leksaker.
 
När man frågar "vart är lampan" så pekar han på lampan (ibland) och säger baba. Övar varje dag;)
 
Ett redigt lite busfrö är han med hur mycket energi som helst. Vill inte sitta still en sekund. Är överallt där man inte ska vara. Pillar på allt och har superlååånga armar. Stoppar allt i munnen fortfarande så man måste hålla koll hela tiden. Nyfiken på världen!
 
Nu har den 3:dje tanden kikat fram, så sött! Snart kommer den fjärde oxå, man ser lite genom tandköttet att det är påväg att spricka. Så snart har han två nere och två uppe. Dögulligt!
 
Annars är både mat och sovrutiner desamma.
 
Kan inte fatta att du låg i magen för 1 år sedan
och det bara var 1 månad kvar tills du ville kika ut.
Gud vad tiden går!
 
/Madelii

7 veckor kvar som mammaledig

 
Förra veckan jobbade jag 1 vecka. Kändes konstigt att vara ifrån lilleman, men allt hade gått bra här hemma med pappa. Höll på att sakna ihjäl mig och efftrsom jag är hemma så sent så hann man inte mycket mer än att äta och sedan dags för nattning. Så vill inte jag ha att, dock får man stå ut!
 
 Nu känns det som att dessa veckor kommer gå sjukt fort tills man ska börja jobba igen. Jobbar ju 5 dagar i veckan men funderar på att jobba 4 dagar istället som mjukstart. Vill inte att E ska börja gå hela dagar 5 dagar i veckan på dagis. Om jag väljer att jobba så så behöver han bara gå 3 dagar ca 5 timmar om dagen. Känns bättre. Så sätt är det tur att pappan i huset har mån-fre, 7-4 jobb (Vill jag oxå ha) och jag börjar senare. Får väl se hur allt känns sen när man väl kommer igång. Har sådan ångest nu. Ska njuta för fullt dessa sista 7 veckor som mammaledig!
 
Frågan är bara hur får man ihop allt när båda jobbar!?!?!
 
 
 
 Älskade barn vilken glädje du ger oss!
 
/Madelii

Stor leverans

Igår fick vi en stor leverans. 5 kolli, ett av dem var så stort så kom knappt in genom källardörren. Spännande! Nu är nästan all inredning köpt till badrummet. Så nu är det bara golv, tak och toa kvar att köpa;) Igår kom alltså allt annat! Badkaret, handfat, skåp, blandare, duschset står nu i källaren och väntar på att bli upplockat! Längtar såå tills allt är klart. Idag har vi rivit klart det gamla taket och reglat upp så att vi ska kunna sätta nytt. Det går framåt hela tiden:) Får väl se när det blir klart!
 
 
/Madelii
 
 

semester!

Påväg till Helsingborg. Vi är snart framme. Ska bo på vadrahem 2 nätter. Mysigt. Inget bestämmt exakt vad vi ska göra. Ska iaf över
 till helsingör. Äta gott och njuta med våra vänner.    
Elton är så duktig här i bilen:)
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0