Tråkinlägg

Just nu är jag nog ingen vidare person att umgås med. Känner mig nedstämd, deppig, trött och allmänt svag. Antar det är vintern och den totala klimatförändringen att komma hem till kylan. Hoppas det går över snart för just nu vill jag bara sitta hemma i soffan och vara en tråkig människa. Orkar inte umgås med någon men försöker ta mig ut. Känner dock ingen glädje eller mening i att. Enda orsaken jag går ut är för att lilleman ska få göra något annat än att sitta inne med sin tråkiga mamma;)
 
Äntligen FREEEDAG! Något positivt i alla fall!
 
/Madelii
 

 
/Madelii
 

Jobbig månad

Denna månad som kommer blir inte skoj. Jag som älskar julmånaden kommer inte kunna göra ett skit av det man vill känns det som. Vill ju kunna julbaka, köpa julkappar och massa annat skojj. men icke! Blev ju arbetslös i sep/okt och inskriven på arbetsförmedlingen. Eftersom jag har haft lönegaranti till 21 nov så har jag ju inte fått börja stämpla vilket jag förstår eftersom jag är berättigad pengar från annat håll. Det dumma är att jag inte fått ett rött öre än, alltså har jag snart varit utan pengar i snart 3 månader:( Detta tär något fruktansvärt på en då man redan efter F:s lön knappt har något att leva på (efter alla räkningar). De sista två veckorna får man vrida och vända på varenda sak. När man inte är van vid detta är det fruktansvärt jobbigt. Har faktiskt fått låna för att kuna köpa mat. Hoppas innerligt att mina pengar kommer snart för det här är inte skojj!!!!
 
Sen behöver a-kassan ha in arbetsgivarintyg och andra saker men hur lätt är det när inte konkursförvaltaren skickat ut något. Har tjatat sen september och om jag inte får det snart så får jag ju ingen a-kassa än heller vilket var förhoppningarna för att kunna köpa lite julklappar. Vet ju att jag kommer få det returaktivt men ändå. Varför ska allt krångla :( Detta är ju inget jag valt liksom.
 
Inte nog med det så har diskmaskinen börjat krångla. Jag vet att man kan diska själv så blir väl att göra det i så fall. Håller alla tummar att den håller och självklart att allt löser sig snabbt som attan!!!
 
P.s ni som undrar hur vi då kunde åka utomlands. Jo jag fick pengar för min arm och eftersom vi förlorat en resa pga det så skulle de pengarna gå till det. Och givetvis trodde jag att jag skulle få lönegarantin i tid eftersom de sagt det.
 
/Madelii

Hemma i kalla sverige

Nu är vi hemma på Svensk mark. Kom hem i fredags kväll. Var så skönt att komma hem till sitt egna. Framförallt att sova i sin egna säng. Vi har verkligen haft det kanon. fint väder, mellan 25-30 grader varje dag. Solen har varit framme minst halva dagen varje dag och även om det varit molnigt stundvis så har det ändå varit varmt. Vi har verkligen haft tur med vädret annars hade det nog blivit långtråkigt att vara på samma ställe i 14 dagar.
 
Det har varit så skönt och vi har verkligen hunnit vila ut för allt som komma skall här hemma. vi har umgåtts och bara haft det härligt. Maten har varit kanon men kommer nog aldrig ta all inclusive i 14 dagar igen, det bli ju lite långtråkigt. Kommer komma lite bilder så småningom när jag orkar ta tag i att.
 
Kan verkligen rekomendera Lanzarote, Plata Blanca. Hur fint som helst och stränderna ska vi inte tala om. Där spenedarde vi den mesta av tiden. Så fint vatten nästan turkost och stranden var vit sand. Ganska långgrunt så perfekt med barn. Elton älskade att sitta i sanden och leka med sina sandleksaker och bada var superskojj! Vi badade varje dag, var runt 21 grader.
 
Nu klarar vi oss nog ett tag till innan vi bokar en utlandssemester igen. Tur det om det blir enligt planerna att F kommer in på skolan.
 
/Madelii

Elton 14 månader

(Detta inlägg blev aldrig publicerat tydligen)
 
Nu går han mycket mycket mer! Till och med om han ska hämta en leksak på golvet så går han dit. Innan har han krypit för har ju gått snabbare. Helt plötsligt så bara kom det mer och mer steg. Han tycker det är superskoj när han märker att han kan:)
 
 Dagis går bra, han är inte ledsen när man går. Han har inte velat äta där, antar det är mycket annat att kolla på. Han sover mellan 1½-2 h på dagis. Händer aldrig hemma. Men nu sover han bara en gång om dagen så då brukar vi lägga han vid 20 på kvällen lite bättre än kl 22;)
 
Har tagit 1.5 års vaccinet eftersom vi ska iväg på semester. Än så länge inga biverkningar kan dröja mellan 7-14 dagar tydligen så hoppas verkligen vi slipper det på semestern.
 
Kan tillägga att Elton går helt nu i efterhand. Pappan hade rätt att han skulle gå innan v åkte till Lanzarote och det gjorde han oxå. Alltså innan 14 månader;)
 
 
/Madelii

Smörgåstårta

I söndags bjöd vi hemma mamma och bror på middag. Resten av familjen var i dalarna. Bjöd på smarrig smörgåstårta, den är verkligen hur god som helst. Är kyckling, bacon, gräslöks röra i. Yummie! Sen gjorde jag även en kladdkaka med hela centér i, blev supergott.
 
 
På kvällen gjordes det köttfärspiroger. Hela frysen blev fylld, men vet att de går åt som bara den.
 
/Madelii
 
 

Friska!

Nu är vi någorlunda friska. I alla fall resten av familjen. Jag känner mig fortfrarande kostig och är svag. Men med lite semester ska jag väl piggna till;) Idag är lilleman på dagis, första gången på 3 veckor. Nojiga mamman här sa till att de kunde ringa mig när de ville om han var ledsen eller något (eftersom han inte varit där på så länge). De har inte ringt än och lär väl inte göra heller;) När jag hämtat E på dagis så ska vi äta lite och sedan in till staden. Ska fixa det sista inför resan och lite annat. Ska även försöka hinna hälsa på hos hans gmormor och gmorfar på F:s sida.
 
Nä nu ska här fixas och donas. Vill gärna komma hem till ett välstädat hus och ingen tvätt, för det lär ju bli en hel del tvätt efter 2 veckor på Lanzarote!
 
/Madelii
 

Minigubben♥

Sötaste. Finaste. Goaste. Underbaraste.
 
/Madelii

Tänker på dig!

Förra veckan händer något tragiskt. En släktning till familjen gick bort.
Inte gammal nog att lämna denna värld. Tänker på alla anhöriga.
Tyvärr kan vi inte befinna oss på begravningen men våra tankar kommer finnas hos er!
 
/Madelii

Sjukugan fortsätter

Efter att ha legat i influensa i över 2 veckor så började vi äntligen bli bättre. Haft feber, hosta, huvudvärk, halsont m.m och har inte velat ge med sig. Gick till vårdcentralen för att kolla halsfluss då Elton hade det förra månaden men vi hade inte fått att igen. Tur det. Fick hostmedicin utskriven för att lindra hostan om nätterna. I måndags tänkte jag ringa dagis och säga att lilleman skulle komma dagen efter, men nä då spyr han flera gånger på morgonen och blev kass i magen. Tänkte att det var förkylningen, att han svalt mycket slem för det har hänt innan. I alla fall så vaknade jag på tisdagen och mådde sjukt illa, så vart det dags för mig oxå. Var sängliggande hela dagen, eller fick ju ligga på golvet då jag skulle underhålla Elton. Mådde så dåligt att jag svimmade någon gång. Ringde F så han fick skynda sig hem. Han hinner inte mer än att komma innanför dörren innan han fick springa han oxå.
 
Vi var så dåliga att vi fick lämna iväg E till mormor&morfar. Usch säger jag bara. Att inte ens kunna ta hand om sitt barn kändes hemskt! Hade sådan ågren över detta, men är så tacksam att någon kunde ta hand om honom. Han hade ju fortfarande kass mage men inga kräkningar sen morgonen dagen innan. Jag var lika kass dagen efter och är fortfarande inte bra:( Detta var det värsta jag varit med på länge inom influensor. Ingen ork alls.
 
Första dagen gick både jag och F ner 3 kg var. Helt sjukt ju!
Dessvärre har hela familjen åkt på att hemma hos mamma. Stackarna:(
 
Nu hoppas vi att vi är friska tills nästa vecka då vi åker på semester!
 
/Madelii

RSS 2.0