sista inskolningsveckan

Schemat denna vecka var lite längre tider. Men veckan började och avslutade med kortdag!
Redan på tisdagen fick jag gå hem en stund. Kändes konstigt. Onsdag-fredag va han där helt själv. Bara lämnade och sa hej då. Har gått super hela veckan. igår var han där både över lunch och vila, han sov i 1 timme sen ringde de och sa att jag kunde hämta han. Han blev riktigt glad när jag kom, gulleplutten! Nu ska det bli skönt med helg:) Än så länge vet jag inte mycket om mitt jobb. Men ser ut som att jag får jobba några dagar nästa vecka innnan jag får gå hem igen. Så nästa vecka blir det pappan som får hämta på dagis!
 
 
/Madelii

Första stegen

Förra måndagen (16 sep) så tog Elton sina första steg. Han har ju gått om han hållt i något innan men nu så släppte han och tog 3 steg till mig. Han har inte vågat släppa innan men nu höll han i en leksak samtidigt och glömmde väl att det var läskigt. Så nu "övar" vi lite varje dag. Han blir mer och mer stabil och vågar mer. Nu tycker han det är superkul! Får väl se när han börjar gå. Antar att det snappas upp ganska mycket på dagis;)
 
Stolt mamma!
 
 
/Madelii
 

Badrummet

Nu är snart taket klart. Eller det är klart på ena sidan. Sen är det bara lådan kvar. Vi har ju synliga rör i princip hela källaren. I badrummet har vi valt att bygga in dem i en "låda" och där ska det oxå sättas panel. Så själva taket är klart men inte lådan;) Sen är elen dragen till alla spottlights så nu väntar vi bara på att elektrikern ska koppla in allt:) Så kul när det händer något. Dock tar ju allt längre tid nu när F börjat jobba. men som sagt så är allt det tråkiga klart. Nu är det ju bara skojj när man sätter taket för då börjar det bli ett rum liksom.
 
 
/Madelii

somnade direkt

Någon slocknade direkt efter dagis. Hann inte ens utanför grindarna. ..
 
 

Inskolningsveckan

Nu är första veckan över.
 
Förra veckans schema såg ut såhär:
Mån: 8.30-9.30
Tis: 9-10.30
Ons: 9-10.30
Tors: 9-10.30
Fre: 8.30-10 (sjuk) 
 
Tycker det har varit lagom att vara där 1 ½  timmer varje dag nu första veckan. Elton har blivit ganska trött efter ca 1 h och velat sova sen när vi gått hem. Mycket intryck, nya människor, nya saker tar väl på krafterna. Kan ärligt talat säga att jag oxå är trött.
 
Han har mest fått känna sig in i omgivningen och jag har försökt sitta i bakgrunden. Trodde inte han hade sådan koll på vart jag va men han vet exakt var jag är hela tiden. Han kikar efter mig lite då och då. Andra dagen var han i ena rummet en längre stund sen så fick han syn på mig och kröp ut till mig och sa mamma mamma. Då blev man lite blödig. Han vet att jag är mamma, trodde bara han sa det hela tiden. Söte!
 
Nu är vi inne på andra veckan, och nu ska han lämnas själv. 
 
/Madelii 

Eltons 1årsdag

Delade upp Eltons kalas. Så ett hade vi på onsdagen och ett på lördagen.
 
Bilder från onsdagens kalas!

 
Han blev helt chockad när alla ställde sig upp och sjöng "ja må han leva"
 
Hmm vad är detta? Han åt typ bara vindruvorna;)
 
Sötaste Dagisväskan!
Alla fina presenter. Rätt kul att det mesta var i stjärnot som han fick. Det är väl trenden nu kanske;) Han fick en vinterjacka, ett regnställ, en regnoverall som var med lite flece i och massa mer. Sen fick han även pengar. Så nu har vi så vi kan köpa de saker vi vill till hans rum. Kanon! Ikea nästa!

/Madelii

Fotografering

Fick skivan för ett tag sedan från Eltons fotografering. Tog några familjebilder oxå. Blev superdupernöjd med alla fina bilder:) Fick ca 30 bilder. Svårt att välja vilka man ska förstora!           /Madelii

Inskolning

Första inskolningsdagen är nu över. Kändes bra. Så hoppas det kommer göra det i fortsättningen oxå. Nojig hökmamma som man är. Mjukstart med 1 h idag. Han var ju lite trött vi denna tiden så somnade direkt när vi kom hem. Hans vanliga sovtid ju. Imån är det en ny dag och då blir det 1h 30 min. Jobbigt bara när jag inte vet något med mitt jobb:(Så vet ju inte hur mycket han ska gå nu längre, vill ju kunna planera och hinna ställ in mig på hur allt blir!
 
Dagisväskan som han fick av sin morbror i ettårspresent.
 
/Madelii
 

Elton 1 år

Han blir mer och mer livlig för varje dag som går.
Han kan klättra upp och ner i soffan nu så man får hålla koll hela tiden.
 
Han har inte börjat gå själv än, vågar inte släppa redigt. Ett framsteg är att han kan nu gå när man håller i hans ena hand, innan kunde han när man höll i båda. Sen går han även lite med gå vagnen  oxå.
 
Han babblar hela dagarna
 
Så fort man sätter på musik så diggar och dansar han.
 
Han har nu 6 stycken tänder. 2 nere och 4 uppe. Sötisen!
 
Han vet vad han vill och gör allt för att få sin vilja igenom. Världens busigaste unge. När han ska hitta på något bus så kollar han på någon av oss, sen flinar han och kryper iväg fort som tusan!
 
I måndags fick han sin 1-årsvaccination. Gick jättebra. Han blev mest arg på sköterskan. Sen ville han ne roch leka direkt. Han fick ingen feber eller något så det var ju skönt eftersom han varit förkyld i veckan innan.
 
 
 
Vikt 11.2 kg
Längd 81 cm
 
/Madelii

Idag är det ingen vanlig dag...

Idag är det Eltons födelsedag. HurraHurraHurra!!
 
Idag blir vår fina kille 1 år. Exakt 12.30 föddes världens finaste lille kille för 1 år sedan. Då låg man där inne på fölossningen och hade inte en aning om att 1 timme senare skulle vår fina son ligga på min mage, Kan inte fatta hur fort detta året har gått. Det känns som att de var igår vi låg där inne på bb. Samtidigt känns det som att vi haft honom hela livet! Älskade älskade unge!♥
 
 
/Madelii

för 1 år sedan

Ja för ett år sedan så var man helt ovetande att värkarna skulle sätta igång på natten och att man dagen därpå skulle ha sin efterlängtade bebis i sin famn. Jag hade haft riktigt ont i 1 veckas tid och var sängliggande. Men just denna dagen hade all smärta släppt konstigt nog. Lugnet före stormen nu när man tänker i efterhand.

Denna dagen testade jag alla dess olika myter för att få igång något. Var trött på att inte kunna göra något och otroligt nyfiken på pyret i magen. Frågan är vad som satte igång att eller var kroppen helt enkelt redo för förlossning. Skulle det kommit igång ändå? Sjukt häftigt hur kroppen funkar oavsett. Jag vill definitivt göra om att igen. Det häftigaste och mest fantastiska jag varit med om!

Tänk att tiden går så fort. Tänk att lilleman blir 1 år imorgon. Tänk att vi fått vara med om något så underbart som denna fina kille, som vi skapat tillsammans. Jag är så tacksam för varje dag! Vilken otrolig resa vi gör tillsammans. Denna kärlek och lycka går inte att beskriva i ord. Min fina fina familj!

/Madelii

Så nöjd!

En av de nya tatueringarna Gjorde två stycken, den andra är en mindre sak:)
Har velat skriva Elton sen han föddes och nu sitter den äntigen där!
Är mer än nöjd:)
 
 
/Madelii
 

klump i magen

Har en stor klump i magen, men samtidigt har den ena stora klumpen släppt. Jag känner en oro över allt men samtidigt är den en lättnad som släppt från mina axlar. Blandade känslor minst sagt. Än vill jag inte säga mer eftersom inget är helt klart, men hoppet är inte så stort.
 
Hur mycket man än kämpar, hur mycket man än försöker så känns det som att man alltid ramlar tillbaks på ruta ett. Hur många gåner orkar man starta om på nytt, hur mycket ork finns det i en och samma människa. Jag tror ändå det kommer bli bra detta, trotts allt! Allting har sin mening och jag tror att allt har sin orsak.
 
Tur jag har min fina familj, som stöttar och gör att jag orkar kämpa! Älskar er!
 
/Madelii

Fullspäckad vecka

Denna veckan har vi något planerat varje dag. Skojj men uttmattande! Idag hade jag bara velat sitta inne då regnet öser ner, men Elton har tid hos tandläkaren. Det går nog fort men det dumma är att jag glömt regnskyddet i den andra vagnen som är i bilen på F:s jobb. Vi kommer bli dyngsura!
 
Måndag: Elton Tandläkaren
Tisdag: Jag vårdcentral
Onsdag: Dags för tatuering både för mig och F
Torsdag: Ska vi ha besök, så massa bus för barnen
Fredag: Inget!? Än så länge...
Lördag: Kräftskiva
Söndag: Dop för Eltons lillkusin
 
/Madelii

RSS 2.0