Förälrargrupp

Hej och hå! Jag kan knappt gå! Idag har jag jobbat. Gick inte alls bra. Dra ut de där stora pallarna med massa godis på är inge vidare för bäckenet. Så tråkigt att ha ont:( var nog sista jobbdagen på karamellkungen nu. Min kropp orkar inte mer. Har sökt gravidpenning från 16 maj. Tror dock inte det går igenom.  Men eftersom jag har så ont så ska jag prata med min barnmorska om hur man ska gå till väga. 
 
Idag var första träffen med Förälragruppen på mvc. Hade ingen lust när man mår såhär och så känner jag väl att det nog inte kommer ge mig så mycket. Mycket riktigt.  Samma info, samma film m.m. Gick mest för att se om det var någon man ville lära känna. Men fick inte den där klickkännslan. Får se om jag går nästa vecka eller ej. Har ju redan vänner att umgås med som har barn.  Visserligen är alla från Förälragrupperna med Elton men man ska ju ha tid för nya och jag känner att vi knappt har tid för de vi redan har. Plus att en av Eltons kompisar ska oxå bli storebror så då har vi någon att umgås med. Tror jag väntar på nästa föräldrar grupp på bvc istället:) 
 
/Madelii

sjuk igen

Lilleman är sjuk igen. Igår när vi lagt oss var han jättevarm och somnade fort. Tänkte att han va väl bara trött och varm eftersom det varit varmt under dagen. Men sen kände vi att han nästan kokade. Efter några timmar vaknade han och va jätteledsen så gick upp och tog tempen. Mycket riktigt, 39,2 grader. Så en alvedon på det somnade han efter en stund.

Så idag är vi hemma. Jag skulle egentligen jobbat men eftersom jag har så ont så blir det jag som blir hemma idag. F har vabbat varje gång så var min tur nu. E har fortfarande 39 graders feber. Hoppas det går över snart. Tycker så synd om honom. Aldrig frisk. Vi är sjuka hela tiden. Precis när jag blivit frisk så blir han sjuk osv...

Graviditetsvecka 29 (28+2)

Barnet

Fostret väger nu runt 1,2 kilo och är ungefär 40 centimeter långt. Nu börjar det verkligen likna en riktig liten bebis. Det är tillräckligt stort för att kunna sparka på mammans revben och även slå mot urinblåsan. En del kan sparka så hårt att mamman blir öm på en viss punkt.

Ännu behöver fostret inte vända sig med huvudet nedåt eftersom det fortfarande finns gott om plats att ändra läge. Fostret kan drömma nu.

Mamma

Barnet och magen fortsätter att växa och det kan kännas som om dina inre organ trängs undan. Fostrets sparkar kan ses utanpå magen. Att känna mycket sparkar är helt normalt. En del känner mindre än andra.

Från livmodern ner mot ljumsken går det så kallade livmoderband. När livmodern växer och livmoderbanden tänjs ut kan du känna en smärta som strålar ut mot ljumsken och blygdläpparna. Efter förlossningen drar banden ihop sig och besvären går över.

Kanske känner du av förvärkar? Ett bra sätt att slappna av och dämpa dem är att lägga dig i ett varmt bad. När du slappnar av avtar värkarna.

 

Mina tankar:

Nu har foglossnigen satt igång ordentligt. Har så ont. Kan inte gå kan inte stå. Känner även ett tryck neråt. Hela bäckenet gör ont. Hoppas, hoppas det blir lindrigare efter helgen. Känner fortfarande av att det strålar ne ri skinkorna oxå. 

Kan oftast inte äta något på kvällen. Då blir jag rapig och det står mig upp i halsen. 

Mycket rörelser i magen. Man känner att bebis börjar bli starkare nu. Hårda slag och sparkar. Sen får jag ofta ont i höger sida av magen. Tror det börjar bli ont om plats där inne. Gör så fruktansvärt ont så måste stanna upp och kan knappt andas!

Har gått upp 7-8 kg. Ungefär samma som på Elton. 

/Madelii


Pain!

Idag är vi hemma jag och lilleman. Kände redan igår när jag gick till jobbet att det skulle bli värre. Nu var det dags för fogarna att smälla till:( Blir så ledsen. Mådde så dåligt förra graviditeten så får liksom panik vid minsta känning. När jag sedan skulle åka hem från jobbet igår var jag så dålig att jag knappt kunde köra hem. Glad jag tog bilen istället för att gå.

Min största oro är ju att inte kunna lyfta eller busa med E. Får panik och ångest över hur det ska gå nu sista tiden men jag försöker biter ihop. Har inte kunnat sova inatt för haft så ont. Så fort man vrider eller minsta rörelse så gör det sjukt ont. Så idag har jag tackat nej till jobb i hopp om att bli bättre. Går ju inte att jobba på dagis såhär. Kan ju knappt gå.

/Madelii

70% klart 30% kvar!

 
/Madelii

Ullared

Bokat stuga i ullared:) Bara 2 veckor kvar nu. Ska bli skoj! Blir bara tjejerna denna gång. Försökte få med killarna, men onödigt att de följer med när de inte vill. Så nu åker vi bara en bil istället för tre och hyr en stuga. Ska bli så mysigt att komma iväg. Får passa på nu innan bebis kommer och göra saker. Sen är jag i v.30 då så borde ha lite energi kvar då.

Har även en annan sak inplanerat om ca 1 månad. Men det håller jag på ett slag till:)

/Madelii

skillnad?

Tycker allt det är skillnad på formen:)
undra hur stor man kommer bli denna gång.  
/Madelii

♥♡♥

Dessa två. Bästa vänner och ibland inte. Fast man märker att de gillar varandra, blir lite som syskon;) Ni vet ena dagen bråka och andra dagen leka och busa♥ 
 
/Madelii

Graviditetsvecka 28 (27+2)

Sista delen av graviditeten

Graviditeten brukar delas in i tre delar, de så kallade trimestrarna. Den första trimestern pågår till och med vecka 12, den andra mellan vecka 13 och 27, och den tredje från vecka 28 till att barnet föds. Så nu börjar den tredje och sista delen av graviditeten, trimester tre!

Barnet

Fostret väger drygt ett kilo och är cirka 39 centimeter långt nu. Hos pojkar har testiklarna börjat vandra ner genom ljumskkanalen från buken mot pungen.

Nu har fostret stora chanser att överleva om det skulle komma.

Fostret kan fortfarande vända sig ett tag till. De flesta brukar sedan lägga sig tillrätta med huvudet nedåt i födelsekanalen men en del lägger sig istället på sidan eller med stjärten nedåt. Då kan man försöka vändapå barnet när det är cirka en månad kvar till förlossningen.

Mamma

Livmodern är nu så stor att den påverkar hur du kan röra dig. Du kan fortfarande vara aktiv, men kroppen säger ifrån om du tar i för mycket. Då kan du få sammandraganingar vilket innebär att livmodern drar sig samman och blir hård. Sammandragningar är ofarliga och påverkar inte den fortsatta graviditeten men om de ökar och kommer regelbundet ska du kontakta din barnmorska eller förlossningen. Ibland kan det finnas orsaker till sammandragningarna som kan avhjälpas, till exempel stress eller en urinvägsinfektion.

Brösten kan börja läcka mjölk. Du kan ha ökat åtta till elva kilo eller mer. En del kvinnor kan känna sig stora och tunga och ha svårt att röra sig obehindrat. Känsloyttringar och reaktioner kan åter bli starka som i början av graviditeten.

Många kvinnor som har barn tidigare tycker att de ägnar barnet i magen för lite uppmärksamhet, vilket skapar skuldkänslor. Det är naturligt att inte vara lika uppfylld av sin graviditet när det samtidigt finns äldre barn att ta hand om. Njut när du kan och hinner. 

 

Mina tankar:

Nu har vi ju som sagt berättat att. Känns skönt och maen sätter fart att växa direkt;) Nu sysns det ju en bebismage. Många tror att vi ska ha till hösten och blir chokade när jag säger att det är i sommar vi ska ha. Forfarande mycket sammandragningar, har ju haft det sen v.15 till och från. Ibland mycket täta och ibland nåon om dagen. Blir mer nu när jag jobbar så mycket. 

Ryggen värker och jag känner av att det börjar gå ner i skinkorna och ljumskar. Hoppas innerligt jag slipper ischasen denna gången och fogarna. Men känner av att det är på gång:( Börjat få huvudvärk igen men den är lindrigare. Haft många vadkramper oxå.

Mina hormorner spökar och jag svänger riktigt i i humöret. Min sambo säger när jag blir som värst " nu får du nog kyla ner hormornerna lite". haha!

Har gått upp ca 6 kg. Pjuu vart ska det här ta vägen?

Annars är allt på topp. Har fortfarande inte fattat att det är en bebis i magen. Mindre än 3månader kvar till BF:)

/Madelii


glukosbelastning

2014-04-10
 
Imorse var det dags för glukos belastning.  Inge vidare när man inte får äta eller dricka. Va Dö hungrig när jag kom dit sen ska man få i sig den sörjan! Fick i mig att, var motigare denna gång. Började må illa ganska fort och kände mig kräkfärdig. Som tur väl är slapp jag spy. 
 
Alla värden var bra. Låg på 5.4 på sockret och man ska ligga under 10 . Så kanon. Sen va både blodvärde och järnvärde över förväntan.  Så inga tabletter än så länge. 
 
Hade även ett besök hos barnmorskan.  Kollade hjärtljud och SF mått.  Ligger på kurvan på magmåttet. Hjärtljud 148♥ 
 
Vecka 27 (26+0)
 
/Madelii

100 dagar kvar♥

2014-04-07
 
Snart nere på tvåsiffrigt! Helt ofattbart. Har knappt fattat att jag bär på en liten till i magen. Visst det sparkas och buffras flera gånger om dagen. Men det är så overkligt. Kommer nog få en chock när mini kikar ut. Kommer väl bli mer verkligt oxå när vi berättar för folk. Än så länge inte många som vet. Bara de närmsta som vi träffat nu senaste tiden då jag tycker det är svårt att dölja beroende vad man ha på sig;)

Längtar så efter lillsyskonet♥ Ska bli så spännande att se hur blivande storebror reagerar!

/Madelii

Barnmorskebesök nr 3

Varit hos barnmorskan för första gången sen v.11. Vägning, mätning av magen och lyssnat på hjärtljud.  Allt verkade vara bra. Elton va oxå med och det var spännande när maskinen till att lyssna på hjärtat kom fram.  Hjärtljuden låg på 144♥Magen var lite lite större än med Elton i denna veckan. Men inte mycket. Lillpluttmage♥
 
Magen v.25 (24+1)
 
/Madelii

Graviditetsvecka 25 (24+5)

2014-04-01

Bebis

Bebisen väger omkring 700 g och är ungefär 22 cm. Detta kan förstås variera från bebis till bebis och graviditet till graviditet. Man vet att alla foster är ungefär lika stora fram till vecka 20. Bebisen dricker av fostervätskan, den smakar ganska sött. Om man sprutar in något beskt dricker bebisen mindre.

Du

Livmoderns mått är mellan 23 och 26 cm. Som en fotboll! Din kropp har skapat fostervattnet som innehåller: glukos, fettsyror, salt, fruktos, protein, citronsyra, mjölksyra och aminosyror. Tänk på att både motion och träning är bra för dig när du är gravid. Gå ut och rör på dig, testa gravidyoga eller någon annan form av träning.

 
 
Mina Tankar:
Bebis sparkar mycket. Känner den hela dagarna. Så mysigt! Har fortfarande sammandragningar.
 
Känner mig inte jättegravid ännu. Men ska väl inte säga något. Poff så kommer magen att bli stor, ryggvärken kommer och fogarna börjar värkar. Inget jag ser framemot att känna av. Gud va dålig jag var när E låg i magen!
 
Har köpt mina fösta mammajeans, köpte aldrig några förra graviditeten;)
 
Varit hos barnmorskan nu för första gången sen inskrivningen. Lyssnade på hjärtat, kollade blodtryck och mätte magen. Storebror var också med och fick lyssna. Nästa gång blir det glukostbelastningen!
 
/Madelii

Graviditetsvecka 23 (22+3)

2014-03-16

 

Bebis

Din bebis väger ca 500 g och är 20 cm lång. Den fortsätter lagra fett, men huden är fortfarande alldeles rynkig. Nu utvecklas bukspottkörteln som producerar insulin och hormoner. Bukspottkörteln ger ifrån sig mer insulin så att blodsockret hålls på en normal nivå.

Du

Viktökning omkring 5 till 7 kg, om inte mer. Livmoderns mått är mellan 21 och 24 cm från pubisbenet och livmoderns topp. När livmodern växer trycker den mot urinblåsan och du blir kissnödig oftare. I denna period kan en del gravida drabbas av graviditetsdiabetes.

 

Mina tankar:

Mår så mycket bättre i själva graviditeten nu. Börjar känna mig som mig själv igen. Hyffsat iaf. Hoppas det håller i sig ett tag. Har gått upp 4-5 kg. Använder mina vanliga kläder. Men får nog åka och köpa mig ett par jeans kanske, fast känns dumt för då kommer jag förmodligen behöva köpa ett par till sen?

Bebis rör sig mycket nu. Särskilt om morgonen och mest på kvällarna när man sätter sig ner för att koppla av. Tror också H*n börjat hicka. Blir väl som Elton en hickunge;) Mysigt nu när man ser rörelserna och hela magen bara hoppar. Mest sparkas det på höger sida.

Längtar tills jag kan börja publicera inläggen och skriva mer om graviditeten!

/Madelii

 

 

 

 


Graviditetsvecka 20 (19+5)

(2014-02-25)

Bebisen

Din bebis är denna veckan 13-15 cm och väger ungefär 200 gram. Vid förlossningen väger den vanligtvis 15 gånger mer, så den kommer lägga en hel del på hullet framöver.

En av de mest fascinerande sakerna med fostrets utveckling är hjärnan. Hjärnan är ett av de första organen som bildas de första veckorna och dess abnorma storlek i förhållade till resten av kroppen under den första delen av utvecklingen visar dess stora betydelse. I vecka 19 har muskler i hela kroppen kopplats ihop med hjärnan via nervtrådar och kan därmed kontrolleras medvetet av bebisen!

Öronen står ut från huvudet, och i munnen börjar de första groddarna till barnets permanenta tänder dyka upp. Armar och ben har nu korrekt relativ storlek i förhållande till kroppen och fötterna är hela 2,5 cm långa!

Du

Många kvinnor kan känna livmodern 2-3 cm under navlen och om du ser din profil i speglen kan du verkligen se hur din kropp har förändrats. Det är inte ovanligt att vid det här laget ha gått upp 5-6 kg. Av detta svarar beisen för c:a 200 gram, moderkakan 170 gram och fostervattnet ungefär 310 gram.

Vidare har dina bröst ökat i vikt med 170 gram vardera och livmodern med ytterligare 300 gram!

Det är viktigt att komma ihåg att viktökningen skiljer sig mellan olika kvinnor och det finns ingen anledning till panik om du gått upp lite mer eller mindre än genomsnittet.

Viktökningen kommer förmodligen att påverka din hållning och din sömn.

 

Mina tankar:
Skönt att det snart är halvvägs. Tycker tiden går så sakta.
Det sparkas varje dag och nu kan man känna det lite lätt utanpå, än är det bara jag som känt. Men det blir kraftigare för varje dag. Så mysigt. Känns fortfarande overkligt och jag har inte riktigt fattat att vi ska få ett barn till. Magen syns ju inte så värst mycket än så kanske är därför. Känns väl mer verkligt när magen sätter fart och vi har berättat för folk. Har faktiskt berättat för våra vänner i föräldragruppen nu. Skönt att slippa dölja magen när man träffar dem;) Sen ska en av de andra mammaorna ha en månad innan oss. Så skojj:)

Har ont i svanken/lendryggen. Usch! Sen känner jag av fogarna ibland. Kan ju vara nu när jag jobba heltid. Hoppas det blir bättre snart för orkar inte ha så ont i 20 veckor till! Mår illa om kvällarna igen, och så är jag rapig. Mycket sammandragningar. 

/Madelii

 

 


Rul

2013-02-12
 
Nu har vi kommit hem från ultraljudet. Allt såg bra ut. Det första vi fick se var att hjärtat slog, så där släppte min oro lite. Bebis rörde sig hela tiden med både armar och ben. Helt fantastiskt! Kom inte ihåg att man kollade lika noga när E låg i magen. Vi fick se allt när de mätte olika kroppsdelar. Helt otroligt att man kan se allt sådant. Man såg två armar, två händer, två ben och två fötter. Söta små fötter! Fick se i 3D även med lill plutt och vi fick oss en bild i 3D och 3 andra. Ska ramas in!
 
Vi fick även se kön, men det kommer vi hålla för oss själva även denna gången. Folk får spekulera och gissa hur mycket de vill;) Åhh va jag längtar nu. Tänk att få vara med om detta ännu en gång och framförallt, Elton ska bli STOREBROR!!!
 
Beräknad födelse är nu 16 juli enligt senaste ultraljudet. Innan har vi fått 10/11 juli enligt BIM och sen efter första ultraljudet i v.12 blev det den 13 juli. Så inte många dagar det skiljer men ändå drygt att få så många olika datum. Vilket ska man rätta sig efter?!
 
 
 
Magen innan ultraljudet:) 
/Madelii

v18 (17+6)

2013-02-12
 
Bebisen
I vecka 18 är din bebis 13 till 14 cm lång från huvud till stjärt och tack vare de nu ökande fettdepåerna väger den omkring 230 gram. Den hitintills snabba tillväxten kommer nu att sakta ned något till ett något lugnare tempo.

Det finns fortfarande plats i livmodern och din bebis kommer att vara aktiv under perioder då den kan sparka eller till och med göra kullerbyttor! Runt den här tiden blir kan bebisen också börja känna av alltmer intryck från världen utanför magen och gör sin närvaro känd genom sparkar och slag. Benen genom vilka ljuden passerar till innerörat har förkalkats och hårdnat, och de nervbanor som tar emot och processar signaler från hörselcellerna utvecklas, vilket innebär att bebisen nu kan höra.

Allteftersom graviditeten fortlöper kommer bebisen att vänja sig vid återkommande ljud, så som dina hjärtslag, röster, blodet som strömmar genom navelsträngen och andra vardagliga ljud. Den kan också bli skrämd av höga, plötsliga ljud.

Du
Livmodern har fortsatt att växa upp i din mage. Om du mäter så kan du känna den ungefär på två fingrars bredd under naveln. Din livmoder är vid det här laget ungefär lika stor som en Nätmelon.

Även om viktuppgången varierar från kvinna till kvinna så ligger den genomsnittliga viktökningen i vecka 18 på mellan 4,5 och 6 kilo.

Vid det här stadiet i utvecklingen kan också eventuella defekter och missbildningar i hjärtat upptäckas vid en ultraljudsundersökning.

 
Mina tankar:
Har fått sjukt dålig hy. Lider av att jättemycket:( hoppas det blir bättre snarast. Mår inte illa så ofta längre.

Har inga cravings än inte vad jag vet. Fick inte en enda när Elton låg i magen. Kom när han föddes när man började amma.

Har gått upp ca 1-2 kg. Kan ha mina kläder än, men nog snart dags för bekvämare byxor. Endel jeans sitter tajt;)

Denna vecka (idag) är det äntligen rutin ultraljud. Ska bli spännande. Håller tummarna på att allt är bra där inne.

/Madelii

rörelser i magen

2014-02-06
Så fantastiskt! Känner bebis varje dag. Började känna för ca 2 veckor något "fladder" men nu är det mer tydligt. Små små sparkar. Inte lika tydligt som med E men man känner det. Längtar tills de även syns utanpå:)

/Madelii


Graviditetsvecka 16 (15+3)

2014-01-23
 
Bebisen
Din bebis är denna vecka ungefär 11 cm lång och väger omkring 68-94 gram. Såhär dags i graviditeten kan du enkelt se att du är gravid, och om du har kläder som följer kroppen så kan antagligen andra också se att du är gravid. Du kan sannolikt känna din livmoder någon decimeter under naveln.
 

Om din graviditet inte ännu är daterad så kan din läkare enkelt bestämma fostrets ålder genom att mäta huvudet vid en ultraljudsundersökning.

 

Den fantastiska utvecklingen fortsätter i en rasande fart och bebisen ser mer och mer ut som en färdig människa för varje dag. Då fostrets hud är så tunn kan du se blodkärlen genom den. Bebisen täcks nu av lanugohår, som dock kommer att försvinna innan förlossningen. Håret på huvudet och ögonbrynen fortsätter att växa. Vissa bebisar föds nästan helt utan hår, medan andra redan har en liten kalufs!

 

Om du gör en ultraljudsundersökning vid den här tiden så kanske du får se din bebis suga på tummen. Skelettet fortsätter att hårdna genom att binda till sig kalcium. Det är enkelt att förstå varför kalcium är så viktigt i kosten under graviditeten!

 

Bebisen har en betydande rörlighet och kan böja armarna vid armbågarna och forma handen till en knytnäve.

 

Mina tankar:

Har ännu inte berättat att. Väntar tills nästa ultraljud och se hur vi känner då. Syns det inte så behövs det ju inte;) Fast svårt att hålla en sådan underbar nyhet för sig själv. De närmsta vet ju.

Kan fortfarande ha mina egna kläder. Har knappt gått upp något, typ 1 kg.

Illamåendet är borta på dagarna och jag har äntligen börjat må bätte, Huvudvärken är sällan där, tar vitamintabletter och tror de har hjälpt. Jag har börjat få sammandragningar redan. Känns obehagligt nu när livmodern inte är så stor och långt ner. Ibland har jag det ganska ofta. Tröttheten flyger på en så fort man varit aktiv en stund.

Tror jag kännt lite rörelser oxå, men svårt att säga. Men det är inte gaser utan man känner ett "fladder".


Fått se mini för första gången♥

2014-01-11
 
Lycka! Idag fick vi se mini i magen. Var så nervös eftersom man inte vet om hjärtat slår osv. När man lägger sig där hos läkare i gynstolen och är supernervös är det ingen vidare sitauation. Men med förväntan, längtan och förhoppningar om att allt ser bra ut så klarar man det. När vi äntligen fick se något där på bilden så blir man helt spänd, som tur väl är sa hon ganska fort att där slår hjärtat. Pjuuu! Lättnad, lycka och nära till tårar. Allt känns fortfarande så overkligt! Tänk att Elton ska bli storebror!!! Ofattbart att vi får vara med om detta igen:)
 
Visade sig att vi var i v.14 (13+5 idag då) 2 dagar framflyttade men trodde nästan det. Så i juli kommer bebis någon gång:) Längtar tills vi ska berätta. Men väntar tills nästa Ultraljud då vi är i v.18 sen får vi se hur länge vi kan hålla oss denna gången. Med E väntade vi tills v.23 att säga till allmänheten:) Beror ju på när det börjar synas. Folk anar ju ganska fort om man har en bula på magen när man inte haft det innan. Roligare att berätta innan folk listar ut att ju!
 
Här är liten i magen ♥
 
/Madelii
 

Graviditetsvecka 14

2014-01-03

 

Bebisen

Din bebis väger nu 43-52 gram och mäter nu hela 6.6-7.9 cm mellan huvud och rumpa, vilket ungefär motsvarar storleken av en persika! Mer skall dock komma; fram till vecka 24 kommer din bebis att gå igenom en riktig växtspurt.

Moderkakan förser nu fostret med det mesta av de näringsämnen och syre som fostret behöver genom navelsträngen. Moderkakan är också utvecklad och redo att ta över hormonproduktionen från dina äggstockar. Moderkakan kommer att producera progestoron och estirol, två hormoner som är nödvändiga för graviditeten

Vävnaden som ska bli bebisens skelett gundläggs nu, särskilt i skallen, armar och ben. Ögonlocken möts nu och kommer inte att öppnas på nästan fyra månader. Ögonen som började på sidan av huvudet vandrar nu mot framsidan av ansiktet och sina slutliga placeringar. Vid en visuell undersökning skulle man vid den här tiden kunna skilja en pojke från en flicka då de externa könsdelarna börjat bildas. Tandanlag för alla 20 tänder är redan bildade och i halsen har stämbanden börjat att utvecklas.

Du

Vid den här tidpunkten i graviditeten har du ett konstant flöde av graviditetshormoner i kroppen och illamående och andra tidiga symptom kommer sannolikt att börja avta. Eftersom andra trimestern närmar sig så kommer förmodligen även känslor av ängslighet och oro att börja avta i takt med att missfallsrisken minskar.

Du har antagligen gått upp i vikt och din midja har ökat i omfång. Kläder som tidigare passade sitter nu tight och känns obehagliga.

 

Mina tankar

Mår si sådär. Sprängande huvudvärk dagligen. Ska kolla med bm om det kanske hjälper med järntabletter eller något. Illamåendet är kvar. Vissa dagar bättre, vissa dagar sämre. Har även börjat få ont i svanken.  Hoppas det går över. Tröttheten flög på mig förra veckan. Dödstrött! Kanske varit för mycket nu vid juldagarna?!

Fortfarande syns det inte, jo lite om man kolla noga men är lätt att dölja. har bara berättat för mi familj och F:s mamma så fortfarande hemligt. Vi håller nog på att lite till. Iaf till det vanliga ultraljudet. Nervös inför nästa vecka då vi ska få kika på bebis för första gången. Håller alla tummar! Ska bli skönt att få ett datum. BF just nu enligt senast mens är 10 juli. Så vi får väl se vad som sägs. Tror det blir senare..

Kan fortfarande ha mina vanliga kläder. men undviker de tajta då det syns en skymt av en bebismage:)

/Madelii

 


Graviditetsvecka 12

Din bebis väger nu ungefär 8 gram och är 4.4 till 6.1 cmfrån huvud till rumpa, ungefär motsvarande en stor lime! De tre kommande veckorna kommer längden att fördubblas. Huvudet är fortfarande oproportionerligt stort och utgör nästan halva fostrets längd.

Du närmar dig nu slutet av den första trimestern och din livmoder är nu så stor att den tar upp den största delen av ditt bäcken och kan hos en del kvinnor redan kännas i nedre delen av buken.

Det är ännu för tidigt att känna fostrets rörelser; vanligtvis är det gaser eller en felaktigt daterad graviditet.

Du kanske också märker förändringar i tillväxten hos ditt hår och dina naglar. Vissa upplever ökad hårväxt medan den minskar hos andra.

Du bränner kalorier snabbare nu än vad du gjorde innan du blev gravid, och på grund av den ökade mängden blod och ökad blodcirkulation så känner du dig varmare än vanligt.

Bebisen

Vecka 11 är den sista veckan innan din bebis lämnar embryostadiet och blir ett foster. Bebisens naglar bildas den här veckan, och de yttre könsorganen börjar att anläggas för att bli färdiga om tre veckor.

Antalet blodkärl i moderkakan ökar drastiskt för att kunna försörja bebisen med näring och syre som behövs för den fortsatta utvecklingen. Innuti bebisen uvecklas de intre organen och matsmältningssystemet.

Som en förberedelse för amningen kan din bebis redan svälja. Den kan också kissa ut det fostervatten som den sväljer. Fostervattnet förnyas kontinuerligt. Den lilla sparkar och rör sig, men är alldeles för liten ännu för att du ska kunna känna det.

Alla viktiga organ har anlagts vid det här laget och fungerar till största delen som de färdigutvecklade organen, men de behöver fortfarande öka i effektivitet och storlek

 

Mina tankar

Efter att ha mått fruktansvärt illa sen v.3-4 dygnet runt, dag som natt. Så har det börjat bli bättre. Mår illa på morgonen men oftast så fort jag få i mig frukost så blir det bättre. Sen mår jag hyffsat bra fram till eftermiddagen. Då slår illamåendet till och mår så tills jag somnat. Har inga kräkningar men mår så illa att jag hulkar flera gånger och tänker att nu kommer det upp. Men hatar att kräkas så kanske därför inget kommer.

Börjat få mycket huvudvärk. Minns att jag hade det konstant med Elton. Hade även illamående med han långt in i graviditeten. Hoppas jag slipper att denna gången

/Madelii

 

 


inskrivning på mvc

2013-12-20
 
Nu har jag blivit inskriven på mvc. Hon sa att jag va i v.11 (10+6) nu. Är beräknad till 10 juli. Spännande. Har fått ett VUL inbokat för att se så att det verkligen stämmer i början av jan. Oxå kolla om det är tvillingar eller inte. Skönt att få tjuvkika lite innan det stora ultraljudet. Det är väldigt lång väntan dit tycker jag och man går och ora sig hela tiden om hjärtat slår osv.
 
Alla prover såg bra ut
 
vikt: 61.4Kg
hb: 140
blodtryck: 120/80
 
/Madelii

Hej!

Det kommer dyka upp en hel del inlägg om graviditeten som jag sparat i utkast. Mest har jag skrivit det för min egen skull för att kolla tillbaka på graviditeten.

Men en liten varning för er som tycker det är tråkigt, det kommer publiceras en hel hög snart. Så fort jag får tid. Kanske inte allt på en gång, får se.

Blir även en ny kategori där jag ska lägga allt.

/Madelii

Elton ska bli storebror♥

Äntligen kan vi dela med oss av den roliga nyheten! I juli är det beräknat. Så 3 månader kvar:) kunnat hålla på att länge; ) 
 

onyttigheter

En såndär onyttig helg har jag haft. Bakade kladdmuffins igår och alla är nu uppätna, av lite hjälp då såklart. Men man känner sig inte nyttig precis.  Sen var vi på 40 årskalas hos min moster igår. Åt god mat och sedan åkte alla onyttigheter fram. Men blir ju så ibland. Vissa helger äter man inget alls och vissa frossar man. Nu kommer ju påsk oxå;) Tur i otur man jobbar hela påsk. 
 
 
/Madelii

2014-04-11

Sambon är nu hemma efter 5 dagar i Stockholm. Skönt. Som tur väl är så har veckan gått fort då vi haft något på almanackan varje dag. Jobb, roliga möten osv. Jag tycker jag klarat mig galant som "ensamstående". Nu ska han inte upp förän efter sommarlovet.

Idag har jag jobbat på en förskola. Imån ska jag till det nya stället som vi fått på karamellkungen. Blir några timmars jobb där. Sen på kvällen är det kalas för min moster som fyller 40. Hoppas på en lugn söndag sen då jag ska jobba mån-lör nästa vecka.

/Madelii

Längtar

Vill ha sommar nu. Si sådär efter midsommar. Planerna är att vi ska vara lediga hela sommaren tillsammans.  F har 10 v sommarlov så han ska ta semester och föräldraledigt i sommar. Kanske jobba någon vecka. Vi får se. Ska bli skönt att ha en hel sommar ihop utan jobb! Man får passa på när man kan. Får se hur mycket jag jobbar fram tills dess. Har ju möjlighet att jobba hela juli och augusti på ett ställe. Just nu lutar det åt att tacka nej! 
 
Mest längtar jag till nästa äventyr tillsammans!
 
/Madelii

Helgen

Helgen gick fort som vanligt. Men vi förlängde den och var ledigt hela familjen idag. Skulle på bankmöte och besiktiga bilen och så är F nu påväg till Stockholm för att tenta av denna terminen. Håller tummarna! Skönt med distans plugg denna gången.
 
Igår var vi i Nybro och skulle laga bilen. Tog hela dagen så medans F och hans pappa skruvade så åkte vi andra till Kalmar. Blev en sväng på ikea och sen Lattjoland. Sen åkte vi tillbaka och åt när bilen var klar. Trevlig dag! När vi sen kom hem på kvällen kollade vi på hunger game 2. Fattade noll på slutet, men lär ju bli en film till!
 
Bilen gick igenom besiktningen:)
 
Imån och tisdag ska  jag jobba på samma förskola som förra veckan. De önskade mig igen så de tyckte nog om mig. Skönt att vara på samma ställe:) Sen torsdag har jag möte och fredag lär väl bli jobb oxå. Lördag ska jag jobba på karamellkungen.  Vi har fått en ny butik som jag blivit erbjuden att ta varje lördag.  Men inte bestämt mig än hur jag ska göra. Får se hur det känns efter lördagens jobb:) 
 
/Madelii

skön sovstil

Såhär somnade lilleman igår. Trodde han bara latatade sig och kollade ut genom fönstret.  Helt plötsligt hörde jag på andningen att han sov. Hihi! 
 
/Madelii

trappan

Trappan till källaren är nu klar.  Har spacklat, slipat, målat, borrat m.m. resultatet blev bra och vi är nöjda. Själva trappen har vi inte gjort något med då den va ny när vi flyttade in.
 
Svårt att få en rättvis bild men här är en hyfsad;) Fågelträdet sitter till höger, ovanför räcket!
 
 
/Madelii

fogning pågår

Börjar se en helhet nu i badrummet. Väggarna är fätdigkaklade och 2 väggar färdigfogade. Blir så fint! Sen ska bara golvet kaklas och fogas innan vi kan ringa rörmokaren för installation:) även ska lite lister upp i taket och runt dörrar.  Kommer bli kanonas! Kommer bli mindre skoj att röja upp allt i källaren bara. Men det är en annan femma;) 
 
 

2014-04-02

Har blivit bokad för jobb hela veckan. På samma ställe oxå. Så skönt! Andra dagen här och jag trivs. Man kommer in i rutinerna fort på de olika förskolorna. Kommer nog upp i några timmar denna månaden oxå. Är ju bokad hela påskveckan och halva veckan efter på karamellkungen. Gissa om folk köper godis då;)

Saknar min lille plutt otroligt mycket när man jobbar med barn hela dagarna. Tur dagen går fort. Känner dock att jag börjar bli trött på eftermiddagen. Är ju ute så mycket oxå. När man väl har rast så håller man på att somna. Nä nu är rasten snart slut. Ut och leka igen!

/Madelii

RSS 2.0