Graviditetsvecka 29 (28+2)

Barnet

Fostret väger nu runt 1,2 kilo och är ungefär 40 centimeter långt. Nu börjar det verkligen likna en riktig liten bebis. Det är tillräckligt stort för att kunna sparka på mammans revben och även slå mot urinblåsan. En del kan sparka så hårt att mamman blir öm på en viss punkt.

Ännu behöver fostret inte vända sig med huvudet nedåt eftersom det fortfarande finns gott om plats att ändra läge. Fostret kan drömma nu.

Mamma

Barnet och magen fortsätter att växa och det kan kännas som om dina inre organ trängs undan. Fostrets sparkar kan ses utanpå magen. Att känna mycket sparkar är helt normalt. En del känner mindre än andra.

Från livmodern ner mot ljumsken går det så kallade livmoderband. När livmodern växer och livmoderbanden tänjs ut kan du känna en smärta som strålar ut mot ljumsken och blygdläpparna. Efter förlossningen drar banden ihop sig och besvären går över.

Kanske känner du av förvärkar? Ett bra sätt att slappna av och dämpa dem är att lägga dig i ett varmt bad. När du slappnar av avtar värkarna.

 

Mina tankar:

Nu har foglossnigen satt igång ordentligt. Har så ont. Kan inte gå kan inte stå. Känner även ett tryck neråt. Hela bäckenet gör ont. Hoppas, hoppas det blir lindrigare efter helgen. Känner fortfarande av att det strålar ne ri skinkorna oxå. 

Kan oftast inte äta något på kvällen. Då blir jag rapig och det står mig upp i halsen. 

Mycket rörelser i magen. Man känner att bebis börjar bli starkare nu. Hårda slag och sparkar. Sen får jag ofta ont i höger sida av magen. Tror det börjar bli ont om plats där inne. Gör så fruktansvärt ont så måste stanna upp och kan knappt andas!

Har gått upp 7-8 kg. Ungefär samma som på Elton. 

/Madelii


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0