sjuka!

Alltså vi har varit friska hela sommaren.  Sist vi var sjuka var i maj sen fick Elton lov från dagis och sen har vi sluppit alla baciller.  Men så fort E började igen hann han gå en veckan sen fick han feber och va hemma veckan efter. Även jag och L fick feber. Nu har han gått två veckor på dagis och vi är sjuka igen!!! Så segt. Det är ju verkligen dagis bacillerna.  L har varit rätt så dålig, jobbigt när han knappt är 2 månader.  Hoppas innerligt att vi slipper vara så sjuka som vi varit sen E började på dagis.  Funderar starkt på att ha han hemma annars tills jag börjar plugga!!!
 
/Madelii

Första leendet

Leon ler mycket nu. Han smilar upp sig riktigt ordentligt:) Första riktiga leendet kom för kanske 2-3 veckor sedan. Det är ganska lätt att få han att le. Ibland kommer det även skrattljud. Så sött!!! ♥
 
 

älskade tokung

 

...

Min mobil har varit på lagning i veckan.  Gick döfort! Hade dragit ut på dagarna för att skicka den då jag skulle få vara utan.  Men skickade den på tisdagen till Stockholm och fick den på torsdagen.  Helst otroligt! Skärmen ser som ny ut:)
 
Sen är även system kameran på lagning.  Så lägligt att den oxå gick sönder nu när man vill ta massa kort på Leon och Elton. . Hoppas den hinner bli lagad till dopet.  
 
/Madelii
 
 

Elton (snart) 2 år

Elton är en riktig busunge. Han är i en sådan rolig ålder nu. Han förstår allt man säger. Han apar efter ord. Han gör sig förståd så vi förstår vad han vill, annars pekar han och drar i en när han vill något.
 
Han kan väldigt många ord, ingen mening att skriva upp då jag ändå inte kommer komma ihåg alla. Han är så söt när han ger sig på de svåra orden som dusfa (duscha) cyssel (cykel) m.m. Det är svårt att säga Elton, vilket jag märkt hans kompisar oxå har svårt för. 
 
Han är jätte duktig med lillebror.  Pussa, klappa och geey napp när han är ledsen.  
 
Han älskar att vara ute och leka.  Man får knappt in honom utan tjat. 
 
I sommar har han lärt sig hoppa från poolkanten hos mormor och morfar.  Inte det minsta rädd, på gott och ont. Tycker det är super kul att bada. 
 
Han kan alla rörelser till de flesta vanliga barn sånger och försöker sjunga med.
 
Sista tiden har bananer i pyjamas blivit poppis här hemma så det går på repit hela dagarna.  Han sjunger med introt och är super glad.  
 
Tänk att min lilla bebis snart blir 2 år!  Vart tog tiden vägen?!
 
 

Kräftskiva

Igår var det den årliga kräftskivan med min släkt. Var en mysig och trevlig kväll med god mat:) Tiden gick fort och helt plötsligt var det dags att åka hem och natta Elton. Vi försöker inte ens natta han borta längre. Allt är ju så mycket roligare än att sova;) så länge han inte är gnällig så gör det ju inget.
Vi har precis kommit in från en jogging/promenad runda på 40 min. Min första riktiga motion på jag minns inte när. Kändes bra men nu är jag helt slut. Tog rundan runt krossbanan med dubbelvagnen. Leon sov från början och Elton somnade halvvägs. Körde intervaller med 5 min. Blir nog bra tillslut. Börja sakta och trappa upp.

gräsänka

Har varit ensam med barnen denna vecka, men imånkväll kommer pappan hem igen från Stockholm:) Har klarat veckan bra själv, inte slitit av mitt hår än;)men är ju en hel dag kvar imorgon oxå. Självklart är det bara bus i Eltons huvud, men han är ju snäll mot lillebror som tur väl är.
Mina älskade, fina barn♥

Leon 1 månad

Nu är pluttis redan 1 månad. Allt går bra och han äter på bra. Sover för det mesta på dagarna men är mycket vaken oxå. På kvällarna kommer han inte alltid till ro utan vill tutta och äta hela tiden (känns det som). Han sover i sin egna säng bredvid vår säng. Ibland på nätterna har han sovit 5 timmar i sträck. Oftast är det 3 timmar mellan. Han somnar oftast om direkt. Idag har vi varit på 1 månaders kontroll på bvc. Läkaren kollade lite på kroppen och lyssnade. och sen tog hon fram en röd boll och kollade om han följde den med blicken, vilket han gjorde. Vägde och mätte huvudet. Vikten är nu 4810g. Chockad igen! Nästan 700 g sen sist. Inte konstigt han börjar bli rundare:)
/Madelii

RSS 2.0