Lite bilder från julafton

 
 
 
 
/Madelii

8 år tillsammans♥

Fattar verkligen inte vart alla dessa år, månader, veckor, dagar tar vägen.  Den 23 december firade vi vår årsdag. Älsklingen lagade entrecote, hasselbackspotatis och sås till middag. Sen på kvällen spelade vi bingolotto;) Var bara hemma heka familjen och mös helt enkelt♥
 
 

23 december

Ja imorgon är det julafton. Allt är färdigt. Köttbullarna är rullade och stekta, klapparna är inslagna och ligger under granen så när Elton vaknar imån ska han få öppna det som ligger där. Vi bestämde att inte ta med allt till mamma då det blir för mycket. Vi vill se hans glädje när han öppnar. Därför får han inte allt samtidigt. Ska bli så roligt att se imån. Nu är han ju så medveten om allt. Sen får vi se om tomten dyker upp;) Så på självaste julafton firar vi med min familj. Juldagen blir hos F:s mamma och annandagen hos min mormor. Mycket farande men slipper iaf fara runt på samma dag! Sen blir det till Nybro den 3 jan och fira hos F:s pappa. Ser framemot allt firande. Dock känns det som man inte är så mycket ledig;) God jul till er alla!

julgodisbak

I lördags bakade vi julgodis.  Mamma, lillasyster och lillebror kom hit. Vi gjorde knäck, tomteskumsfudge med pepparkaks smak, winernougat, mariannetryffel och popcorn godis. Allt blev supergott.  Nu har vi mozartkulor och hemmagjord Kexchoklad kvar. Sen har jag gjort daimfudge förra Veckan. Yummie! 
 
 
 
 
 

Energitjuvar

För länge sedan bestämde jag mig för vissa val. Val som gjort att jag mår så mycket bättre.  Slippa må dåligt pga andra. För när någon snor ens energi en så lång tid så är det ju självklart att man går ner i en svacka.  Man märker det kanske inte då, men så här i efterhand. 
 
Det är ingen mening att gå och må dåligt över andras val. Oftast bryr de sig bara om sig själva och inte det minsta på den som lyssnar.  För när du väl har något som tynger så lyssnar de inte ett skit.  Haft många sådana i mitt liv, men nu har jag inte en enda! 
 
Gör er av med alla energitjuvar, då blir allt så mycket lättare:) 
 
/Madelii

sjukstuga!

Hej och hååå! Prinsarna är sjuka, E blev febrig i lördags sen på söndagen hade han feber. Sen hosta, snorig osv.  Han har varit hemma från dagis hela veckan. L har varit gnällig sen måndags. Sen i tisdags natt var han kokhet, på morgonen hade han 38.2 i feber. Mina små pluttar. L vaknade kl 4 inatt och var jätte ledsen och otröstlig.  Han ville inte ha mat för så fort jag la han ner blev han ledsen. Tänkte om det var öronen men han tar inte på dem och han verkar inte ha ont när jag trycker.  Han somnade om någon timme och vaknade sen igen och var otröstlig.  Fick gå upp så han inte väckte storebror.  Elton är extra gnällig till och från och säger "näsan" hela tiden. Men pigg annars, fast självklart påverkad.  Vi myser i soffan och Leon har lyckats somna. Det skulle jag oxå behöva. 
 
Detta kom ju lägligt oxå när man är gräsänka denna veckan.  F är sista veckan i sthlm. En natt till så kommer han hem, färdigutbildad och klar med sina studier.  Längtar tills ekonomin kommer på fötter igen.  Har inte varit lätt detta året med Föräldrar penning och halv lön. Tur vi haft sparpengar! Han är ledig året ut nu oxå så lite julledighet skadar ju inte:)
 
Nä nu vill jag att Prinsarna blir friska så vi kan ta tag i alla julbestyr. Tur jag är klar med alla julklappar och slagit in hälften av dem;) 
Elton är så duktig och snäll mot lillebror♥
 
 

Födelsedagsfirande

I lördags hade jag bjudit hem lite vänner på middag, tyvärr kunde inte alla komma men vi hade supertrevligt vi som va:) Vi va 8 st sammanlagt, lagom då man hann prata med alla. Annars brukar jag ha så dåligt samvete när man inte hinner det. Bjöd på välkommsdrink, tortilia tårta(tacotårta) och ahlgrens bilar pannacotta till dessert.  Allt blev lyckat. Annars när jag gör något jag inte testat innan brukar det bli pannkaka;) 
 
Fick super fina presenter.  Tack alla som firat mig när jag fyllt 25♡ 
 
/Madelii

Luciafirande

Igår var det dags för lucia på förskolan.  E fick vara tomte och L fick bli pepparkaksgubbe. Tänkte att eftersom vi hade den kvar sen E  så fick vi användning av den igen. De va så söta. Tog även julkort på dem i veckan med de kläderna:) 
 
Iaf så var det mysigt luciafirande.  Efter vi lyssnat på sång, vi satt alla i ring och fick sjunga med, så blev det frukost. Julskinkesmörgås och pepparkakor.  
 
 

Leon 5 månader

Alltså kan inte fatta att min bebis inte är en liten bebis längre.  Vart tar tiden vägen liksom!?
 
Han är en envis liten grabb (precis som sin bror) Ibland frågar vi oss hur vi kunde få så envisa barn. Haha! 
 
Han sover inte mycket på dagarna, men när man väl lyckas få han till att somna så kan han siva 2-3 timmar på fm. Sen blir det bara någon liten runda sömn på em. Natten är kaos!  Är sååå trött. Plutte vaknar vissa nätter 1 gång u timmen. Det enda som hjälper är att amma, Då 
somnar han på 5 min. Sen är gan super pigg vid 6 tiden så då får man gå upp så inte E ska vakna.  
 
Helammar fortfarande men känner mig ganska nöjd. Sja försöka få in lite mat snart. Han får en halv portion gröt på kvällen.  Det är gottit! 
 
Han är rätt gnällig om dagarna.  Tror det är tänder på g. Han stoppar allt i munnen och tuggar. Nu kan han nämligen greppa riktigt ordentligt! 
 
Han har börjat gilla att ligga på magen.  Han kan även vända sig från mage till rygg. Men händer inte lika ofta nu eftersom han är nöjd på mage.
 
Han har fått sitt 5 månaders vaccination.  Han blev jätte ledsen denna gången oxå. Men guck över sen. Inhen feber eller något.  
 
vikt: 7900 g
 
 
 
 

Min dag idag

Tänka sig, idag blir jag hela 25 år. Har blivit ordentligt firad i helgen av släkt och familj.  Har fått så fina presenter.  Ska försöka fixa bilder på att. Igår hade jag lite kalas. Bjöd på kallskuret kött, Potatis gratäng och tillbehör.  Sen hade jag bakat hela dagen.  Pepparkaks cakepops, saffrans Sockerbullar med vit choklad i, vanliga bullar med choklad och chokladtårta.  Allt blev supergott! 
 
Älskar att baka! Nu kan julgodis bakningen börja:)
 
/Madelii
 

Home again

Nu befinner vi oss på svensk mark igen. Va skönt att komma hem och få sova i sin egna säng igen.  Konstigt nog är det alltid sängen jag saknar mest.
 
Vi har haft det kanon trots en jobbig ditresa. Vi fick inte landa på Lanzarote pga att det var storm där. De flög oss till Furtuventura istället.  Fick sitta där i över 5 timmar i ovisshet, utan bagage, blöjor som tog slut, ungar som sket igenom kläder så vi fick köpa nya. Sen när de väl bestämt att vi fick flyga över så gick det inte ändå att landa, så tillbaka till furtuventura och "hänga" några timmar till innan solresor fixade ett hotell i närheten.  Var väl i säng kl 11 på kvällen och vi landade på furtuventura 11 på dagen.  Så en lång och jobbig dag eftersom vi åkte hemmifrån karlskrona kl 2 på natten.  Upp kl 5 nästa morgon för att åka till flyg igen för ett nytt försök att landa på Lanzarote.  1 dygn senare än planerat kunde vi äntligen börja vår semester på rätt ö och rätt hotell. Dock var vi så trötta den dagen så blev inte många knop!!!
 
Söndagen var vädret si sådär på morgonen så åkte till en lokal marknad.  Sen kunde vi ligga lite vid poolen.  Resten av dagarna har varit kanonväder och vi har varit ute i solen från 9 på morgonen fram till 16 tiden. Så skönt! Badat, solat, ätit gott och bara njutit trots den dryga starten på resan.  
 
Nu är vi tillbaka till alla måsten.  Hade gärna stannat några dagar till då vi förlorade nästa 2 dagar. Men men, hoppas på en saftig ersättning!!!
 
 
Barnen har varit så oroligt duktiga trots alla förseningar, flygplansbyten, bussturer m.m. Helt förvånansvärt! Sen har hela resan verkligen gått kanon. Så stolt över mina prinsar♥

RSS 2.0