Drömmer mig bort...

...och längtar tillbaks
 
 
 
 
/Madelii

jobbig vecka

Har varit en intensiv vecka. Långa dagar på jobbet. Sen har jag även fått dåliga besked så har varit ledsen varje dag. Det är svårt att vara glad och positiv mitt i allt kaos. Jag visste att detta året skulle bli tufft och kämpigt men kanske inte riktigt hur jobbigt. Låt året gå fort!!! I motgångar sägs det ju att man bli starkare. Hoppas det. Sen har vi ju saker att se framemot så får försöka tänka på det! Men inte lätt alltid...

Denna vecka har varit minst sagt jobbig. Började med att Elton blev sjuk. Ingen kunde ta vård av barn så har fått lämna han hos sin mormor och morfar mån-ons. Torsdag skulle han till dagis då vaknar han med feber, inte haft feber på hela veckan, bara hostig och snorig. F fick vara hemma och jag drog till jobbet. Tur man kan börja när man vill. Igår körde jag han till mamma igen, fortfarande feber. F fick hämta han när han slutat då jag jobbade 8-18. Idag är han lite febrig fast piggare, så märkte jag att han är helt rödprickig! Måste ju vara febern. Hoppas vi slipper mer sjukdom nu. Har varit iväg och jobbat en stund på morgonen, många som har kampanj denna veckan på godis. Nu har jag städat toan, vikt tvätt och håller på att tvätta. Ska fortsätta städa resten av huset när plutte vaknat. Det är kaos här hemma!

/Madelii

toppen!

Vi har haft en kanon helg, eller hela veckan har varit toppen. I onsdags var en av de bästa dagarna och helgen har avslutat denna veckan hur bra som helst! Igår var vi som sagt hos några vänner och det var verkligen supertrevligt! Var hemma kl 2 på natten så det säger väl en hel del;) Ska ses alla i april igen. Får dock vänta lite tills vi kan bjuda hem folk här till renoveringen är klar.

Idag har vi varit hos Eltons farmor och ätit. Hans kusiner var där så han fick busa även idag. Nu ligger mina killar här i soffan och har somnat. Jag bakade pollykladdkaka så då passade de på. Får väl se om man får njuta av den själv;)

/Madelii

helg!

Idag håller jag på att tvätta. Har knappt tvättat på 1 månad känns det som. Tur man har mycket kläder;) Elton sover och Fredrik spelar match så ska väl ta tag i lite städande innan han vaknar. Han vaknar nog när som.
 
Ikväll blir det middag och trevligheter hos våra vänner. Vi är fyra par med varsin unge (födda aug/sep-12) som brukar träffas. Oftast är det ju bara vi mammor och barn men ibland är papporna oxå med;) 2 av mammorna träffade jag i föräldragruppen så det är ju kul att följas åt och särskillt lätt att umgås med barn i samma ålder. De har en annan förståelse. Antar det blir livat ikväll;) Hur som helst ska det bli megatrevligt! Så skönt med helg. Tyvärr går det så fort. 2 dagar är för lite!
 
När jag hämtade lilleman i torsdags hade han slagit sig över näsan. Trillat rätt in i fönsterbrädan som är gjord av marmor. Måste gjort fruktansvärt ont! Igår hade han blivit biten i armen av ett annat barn. Stackarn får vara med om mycket nu när mamma börjat jobba. Min lilla älskling!
 
/Madelii
 
 

Badrum

Kanten/lådan som ska vara vid badkaret är klar. Det var min ide så hoppas det blir bra nu när mannen kämpat med den. Tanken är att det ska stå lite ljus och grejjer där på:) Mys! Nu ska den bara kaklas. Väntar på kaklaren, som inte har så mycket tid just nu. Så det får helt enkelt ta den tiden det tar nu. Hoppas det är klart snart så man får bada i vårt stora bubbelbad alla tillsammans! Planen är iaf att hela den där kanten ska vara svart och sen resten vitt. Spännade att se hur det blir när allt är på plats.
 
/Madelii
 

Vardagen

Har inte så  mycket att skriva just nu. Jobbar för fullt och vardagen går bra. Dagarna springer iväg helt enkelt. Det går bra för lilleman på dagis, skönt. Han är inte ledsen när man går och vill bara in och leka direkt. När man kommer och hämtar så blir han superglad och springer ut till sina kläder och ska klä på sig. Det är skönt att slippa tänka på att han skulle vara ledsen eller något när man jobbar. Hade inte klarat det.
 
Kommer snart komma lite inlägga som legat sparade i mitt utkast. Ska bara orka ta tag i det. Men då kommer nog lite roligare saker och med bilder. Har bara skrivit från mobilen nu och tycker det är så drygt att lägga in bilder då, men håll till godo!
 
/Madelii

leklandet

I söndags åkte vi till leklandet med lilleman.  Var där när han var 1 år sist så hade hänt mycket i själva lekandet.  Han var helt galen. Åkte rutchekana själv, klättrade och busade för fullt. Han ville inte hem när vi skulle åka. Så dit åker vi fler gånger. Var dock ganska mycket barn som var äldre, som även var i den mindre hörnan och inte lekte lugnt bland de små. Inga föräldrar som sa till heller.  Kan lätt hända en olycka när det stojas runt bland de små. Tur vi höll koll på E för en pojk höll på att ramla på han från en hög höjd, kunde gå riktigt illa!!! 
 
En mysig dag med min familj!!
/Madelii

äntligen fredag!

Börjar känna av ryggen igen. Bär helt enkelt fel, men kan inte "bära" med knäna för då låser de sig. Kommer vara helt fördärvad i förtid.

Veckan har varit bra. Jobbade 10 timmar i måndags, tiden går så fort så man kollar knappt klockan. Sen onsdag började jag jobba själv. Kändes kanon, så nu går jag själv:) torsdag var jag ledig då jag jobbade in tiden dagen innan så blev en mysdag för mig och lilleman.

Planerna för helgen är att åka till Kalmar. Får väl se om man orkar;)

/Madelii

söndag

Började dagen med att baka scones. Gottit! Sen efter frukost har vi bara tagit det lugnt. Jag har precis bakat cheesecake med marabouchoklad och digestivebotten som jag ska bjuda familjen på i veckan. Gjorde även två små formar till oss som vi ska smaska på ikväll.

Nu ligger killarna i soffan och sover så jag ska passa på att röja i tvättstugan. Det är verkligen kaos där nere i hela källaren. Längtar tills badrummet är klart. Sen ska jag byta gardin i köket. Hade visst glömt att ta bort den rödrutiga;)

När killarna vaknat tänkte vi bege oss till lekandet. Var ett tags sen jag var där så ska bli skoj. Imån är det daga för jobb igen så blir en lugn kväll hemma.

/Madelii

första veckan

Nu har första veckan gått på mitt nya jobb. Har följt med en tjej 2 dagar i Karlshamn och en annan tjej 3 dagar i Karlskrona. Ska ju gå på hennes schema i kna. Hunnit besöka alla butiker som jag ska vara i. Skulle egentligen börjat nästa onsdag men hon frågade om jag ville gå med henne 2 dagar till. Mer pengar och mer erfarenhet innan jag ska börja köra själv tackar man ju inte nej till;)

Det jag ska jobba med är ju att plocka/fylla på godis för karamellkungen och nötter för PY. Sen ska jag beställa nytt som man kan fylla på nästa gång. Sen städa, torka rent, diska skedar, fylla upp påsar och se till att allt ser fint ut. Vissa butiker tar 4 timmar och vissa tar 1 timme beroende på hur många sektioner butiken har. Även om det varit eller är någon kampanj på godiset tar det oxå längre tid.

Det är verkligen helt sjukt va godis det går åt. Igår var vi på ett ställe som vi även fyllt på början av veckan. Och man fyller verkligen fullt! Iaf så tog det 4 timmar bara att fylla på allt godis igår där.

Jag trivs än så länge och tiden går fort för man har något att göra hela tiden. Man träffar folk så man är ju inte ensam även fall att man jobbar själv. Får se hur det går att köra själv nästa vecka. Spännande!

/Madelii

RSS 2.0