Ledigheten snart slut

Gud va veckorna går fort. Nästa vecka börjar älsklingen plugga och jobba igen. Alltså har 9 veckors semester och föräldraledighet gått. Vi har verkligen haft kanon. Hoppas vi kan va hemma så länge tillsammans nästa sommar oxå. För jag har inte riktigt kunnat njuta av värmen. Vill bada!!! Det sägs ju att det ska bli fint väder till oktober så håller tummarna:) Idag åkte vi in till skärgårdsfesten och strosade runt lite.. Mysigt och kanon väder. Var mycket folk redan nu så blir nog en bra helg för karlskrona. Funderar på att köpa festivalpass men är lite tveksam. Får fundera tills imån. Vill se både Melissa Horn och Takida. Men man hör ju bra utanför området oxå. Så får helt enkelt se va helg har att erbjuda. Ser inte framemot nästa vecka... /Madelii

Varma dagar

Spenderar dagarna hos mamma. Mycket bättre än en knökfull strand då vi måste ha en skuggplats till vagnen. Här ligger de i poolen hela dagarna;) idag hann vi ändå en runda till stranden med våra vänner. De hade fixat skuggplats. Jag höll dock på att dö av värmen. Vill kunna bada ju. Ingen rolig sommar i denna värme. Man ska inte klaga. Snart står vi där och skottar snö! Nu är vi iaf vid poolen hos mamma. Jag sitter just nu inne och ammar. Får väl gå ut och doppa fötterna strax;)

Leon 3 veckor

I torsdags  var lilleplutt 3 veckor.  Vi hade tid för vägning på bvc på förmiddagen.  På morgonen sa jag till F att jag nog inte har så mycket mjölk då Leon börjat äta/tutta oftare. Skulle bli spännande att se med vägningen.  Packade ihop båda prinsarna och gick bort i värmen.  Elton lekte i väntrummet och var så duktig innan vi fick komma in och även när vi vägde. 
 
Blev lite choklad när jag kollade på vågde då den visade 4165 g. Alltså hade L gått upp 565 g på 1 vecka. Jag behöver inte oroa mig för att maten håller på att ta slut;) Det var likadant med storebror som oxå gick upp 500 g i veckan i början. Nästa besök är hos läkare på måndag. 

Tosselilla

Igår hade vi en heldag på Tosselilla. Hade verkligen en kanon dag med våra vänner! Var där vid 11 och åkte hem strax innan 19. Elton älskade att. Han ville göra allt. Åkte han en karusell så ville han åka igen osv. Haha. Så söt va han., gjorde inte en min. Sen när vi skulle bada så ville han ju självklart inte sluta bada. Han åkte och åkte. Blev mer och mer järvare. Sen efter badet åt vi lite mat, åkte karusell igen och kollade på djuren.  Avslutade med en glass innan vi åkte hemåt.  Småkillarna hade jätteskoj, även de stora;)
 
 
 
 
 
Leon sov mestadels av tiden...
 
/Madelii

Blickar tillbaka!

Här var jag gravid i vecka 26. Det var dags för glukos belastning.  Blir värsta sentimental när jag kollar på mina gravidbilder. Kommer jag få vara med om att igen eller var det sista gången? Vill inte tänka så men förmodligen kommer det dröja ett bra tag om vi skaffar fler. Försökte njuta som gravid, men inte lätt när mådde piss. Även fall att jag inte mådde bra så trivdes jag med min lilla mage. Lagom stor och kändes aldrig i vägen.  Tänk att både Elton och Leon legat i den där magen, som bara försvann direkt efter förlossningen.  Helt otroligt hur kroppen funkar. 
 
Nu försöker jag njuta av allt som har att göra med bebis tiden.  Det går så fort, för fort!!! Jag menar Elton var nyss vår lilla bebis.  Han blir ju 2 år snart.  Herregud! Vår stora, men samtidigt lilla pojk♥ Så njuta varje dag nu av min mammaledighet! Kan fortfarande inte fatta att jag är tvåbarnsmamma.  Mamma till två underbara prinsar♥ 
 
/Madelii

Öland

Vi har varit på öland fredag till lördag.  Mycket mysigt! Mamma och de hade stuga så vi passade på att hälsa på.  Väldigt stor och mysig stuga. Var två sovrum, kök/ allrum, toa med dusch och ett sovloft. Hade lätt fått plats fler i stugan.  Gillar den campingen oxå. Tredje gången vi är där och lär ju bli fler gånger med det trevliga bemötandet. Bra läge för barn och hundar. Är till och med uppdelad strand där man får ha hunden med och bada.  
 
Gick bra med Elton och Leon. Elton har busat för fullt och badat, han är ju inte still en sekund det lilla busfröt♥ Leon sov mest i vagnen mellan ammningen och blöjbyten. 
 
Det är så mysigt att åka iväg såhär. Hade önskat att man hade en egen stuga. Man kopplar verkligen av och slipper tänka på alla måsten hemma.  Blir att boka stuga nästa år i några dagar. 
 
/Madelii

Leon 2 veckor

Idag är Leon 2 veckor.  Vi har varit på bvc för vägning.  Han väger nu 3600 g. Så går upp bra. Han vägde ju 3440 g när han föddes och gick ner till 3215 g innan vi åkte hem från bb. 
 
Allt går bra än så länge. Han har börjat vara vaken lite mer. Annars sover han fortfarande ganska mycket. Ammningen går bra. Han äter och går ju upp så det känns bra. Han är väldigt med när han är vaken, ligger och lyssnar.  
 
 
 
/Madelii

syskonkärlek♥

Första dagen vågade inte Elton pussa lillebror, han bara klappade på huvudet.  Han är så försiktig! Att de förstår direkt att det är något litet och ömtåligt.  Sen när han väl vågade pussa så ska han göra det hela tiden♥ 
 
/Madelii

Värt att♥

Alltså först ska man må skit i 9 månader. Ja 9 månader mådde jag piss (förutom typ 5 veckor då jag va helt ok). Sen ska man gå igenom en förlossning, jag trycka ut en unge och ha massa värkar. Fine! Detta kan jag gå med på, men efteråt.  Det glöms liksom bort, ja vad som händer med kroppen.  Varför pratas det inget om det? Visst nu kommer jag ihåg sen Elton. Men man glömmer lätt och man blir lätt påmind nu. Ont i rygge, bäckenet, jävulska eftervärkar(värre än förvärkar). Sjukt onda bröst så man vill sluta amma, tur man är envis! Men ibland gör det så ont så jag skriker rätt ut. Så blir bara att sitta hemma närmsta tiden. Vill kunna ut och gå lite, mem minsta ansträngning gör ont i bäckenet.  Måste ta det lugnt. Jag vet inte hur man gör det...
 
Sen får man inte bada på  6-8 veckor pga infektionsrisk. Denna värme är inge vidare att inte få bada i vill jag lova!!! Jag vill att det ska bli svalare ett tag iaf.
 
Tur det är så värt att. Den magiska kännslan att först få känna bebis sparka i sin mage till att sedan få upp han på bröstet.  Börjar lipa bara av att tänka på hur fantastiskt det är. Bära sitt barn inom sig och sedan få gosa här ute♥Nu har vi två fina, underbara prinsar♥
 
/Madelii

5 dagar♥

Nu är Leon 5 dagar. Asså tiden går så fort och jag får lite smått ångest då den första tiden bara flyger iväg.  Än så länge sover han mesta tiden. Vaknar var tredje var fjärde timme och vill äta. Oftast somnar han direkt men har börjat att vara lite vaken vissa gånger.  Någon gång iblan vill han ha mer mat efter en timme. Natten är det ungefär samma rutin. Får väl se när det ändras.  Håller ju tummarna att det ska vara ungefär som nu. 
 
 
 Eltons kläder som han hade♥ Har sparat allt han hade så lär ju bli rätt sentimental varje dag;) 
 
/Madelii

Mini är här♥

Äntligen!!!!
 
/Madelii

graviditetsvecka 38 (37+3)

Mina tankar
Har så ont i bäckenet fortfarande. Svårt att lyfta Elton då det känns som allt ska brista. Ischiasen blir bara värre och värre. Gör inte många knop nu. Svårt att sova för det gör så ont i vänster skinka och ner i benet pga Ischiasen och foglossningen. Halsbränna var och varannan kväll, men tabletterna hjälper.  Mycket tryck neråt, men haft det ett tag. Dock har jag börjat springa på toa oftare igen. 
 
Mycket sammandragningar och mycket förvärkar.  Tror att något är på gång (eller hoppas) men sen försvinner det. 
 
Barnmorskan tror den kommer tidigare, till och med tidigare än vad E gjorde.  Men det tror inte jag. Går säkert över. Segt är det nu! 
 
Annars är allt bra;) 
 
Kom nu bebis!

Ny bil!

Vi har köpt ny bil. Eller splitter ny är den ju inte, men 8 år nyare än den vi hade innan. Va lite vemodigt att göra sig av med v70 då vi haft den i 2 år och varit kanonnöjda med den. Men kände att det var dags då den säkerligen snart skulle behöva lagas.  Bytte in den på en bilfirma då vi hittade en annan bil där. Vi har kikat nu några månader och blivit förtjusta i saab 9-3 (eller nyare v70).. Så nu är vi saab ägare:) Än så länge kanon nöjda:) Skönt att köpa den kontant oxå och slippa massa onödiga lån!!!
 
Får ta bättre bild någon dag. Denna är från annonsen. 
 
/Madelii

RSS 2.0