klagar!

Trött på att ha ont ont ont. Trött på att vara ledsen. Trött på att. Det är liksom påfrestande att gå med denna smärta konstant. Jag är tjurig hela tiden och blir arg för minsta lilla. Är nog ingen rolig människa att umgås med nu... Inte ens jag vill vara i närheten av mig själv. Då är det illa!

Imån ska jag till BM. Enligt henne skulle jag inte ens behöva komma imorgon då bebis förmodligen redan skulle vara ute. Men vart är bebis? Visste att jag skulle komma imån så har ställt in mig på det. Varför säger de alltid att man ska få tidigare? Nu är det iof 17 dagar kvar, så kan ju hända. Men tänk dem som verkligen tror på allt va folk säger. Blir ju extra dryg väntan liksom. Jag tycker det är drygt nu. man ska inte klaga. Men de flesta som gått igenom detta vet att sista månaden är jobbig. Känns som en evighet...

/Madelii

Fredag

Idag har vi varit på leklandet med Eltons 3 kompisar och mammor & pappor. Himla trevligt.  De busades för fullt! Var bara vi där först, och sen kom det bara några till. Skönt! Efter lunchen åkte vi hemåt för vi skulle slänga skräp.  Allt från badrummsrenoveringen skulle slängas.  Fyllde två släp, jag kunde dock inte hjälpa till så mycket så mamma och Mikael va här. Efteråt bjöd vi på smörgåstårta som jag förberett igår:) smarrigt! 
 
 
Elton ville oxå hjälpa till♥
 
/Madelii

magen 37+0

3 veckor kvar till bf♥
 
/Madelii

Snart färdigt!

Badrummet är nästan klart:) Bara lister som ska upp och dörrar som ska målas.  Började slipa och måla dörrarna idag.  Måste måla i omgångar.  Blir nog klart imån:) F har sågat listerna till dörrarna och taket. Några är även uppe men måste köpa två till. Sen är det ju glasblock till duschen som ska beställas, vet inte hur vi vill ha att än. Eller vi vet hur men inte vilka block. 
 
Har iaf invigt badkaret.  Hunnit bada 2 gånger. Funderar på ett bad ikväll oxå. Har så ont efter målningen.  
 
Mer bilder kommer sen:) Vi är så nöjda!
/Madelii

Gissa minis ankomst♥

Tänkte ha en gissningstävling även denna gång:) 
Förra gången gissade en vän till familjen nästan exakt rätt, samma dag och vikten 25 g fel.
 
Elton föddes 11 sep och vägde 2925g (föddes 16 dagar för tidigt). Mini är beräknad den 16 juli enligt senaste ultraljudet.  Så gissa på!!! 
 
27 juni flicka 2930g (min mamma)
27 eller 30  juni 3010 g (Jag, önsketänkande! går säkert över!) 
27 juni (Fredriks morfar) som även fyller år den dagen. 
29 juni pojk 3211g 48 cm (Meja)
3 juli flicka 3010g (min mormor)
6 juli flicka 3260 g ( min moster K)
7 juli flicka 2760g 49 cm (Mikael)
8 juli flicka 2990g (Matthias)
10 juli pojke 2970 g (Melwin)
11 juli 2800g (Fredrik) 
17 juli pojk 3634g (Kevin) 
28 juli pojk 5000g (min mosters man) måste varit skämt;) 
 
/Madelii

Hemsk natt

Usch vilken natt. Jag har varit så dålig. Ont i magen, kroppen, huvudet och feberkänsla. Haft frossa och skakat som tusan. Sen har jag sjukt ont överallt verkligen:( vet inte vad det kan vara. Halsbränna på det. Idag blir det att leta upp någon affär här på öland och köpa något mot Halsbränna iaf. Eller tror att det är Halsbränna. Har iaf inte sovit en blund. Så får passa på att blunda innan lilleman vaknar, han sover som en gris;)

Annars var midsommarafton bra:)

/Madelii

2 månaders skillnad

Dagens form idag v.36
 
/Madelii

veckan

Haft en fullspäckad vecka.  Gjort mycket och haft något planerat varje dag. Rörmockaren va här mån och tisdag. Sen onsdag var elektrikern här.  Efter det åkte vi på kalas hos Eltons kusin i jämjö. Torsdag fyllde min mamma 45 år så åkte dit på lite mat och fika. Jag testade att göra en ny tårta, snickers tårta hette den. Blev mycket god.  Sen fredag skulle vi ut och äta på cafe utsikten och fira mamma lite till. Mysigt! Sen spenderade jag resten av kvällen i fridlevstad då sambon spelade match.  Lördag handlade vi sen iväg och lämna E hos sin farmor då vi skulle på 30 års fest. Var en trevlig kväll med god mat, roliga lekar och after beach tema.
 
Idag hann vi skruva ihop en hylla till förrådet innan vi skulle hämta hem lilleman. Snart är det ordningen och reda i källaren hoppas jag.  Måste bli klara innan bebis kommer. Vi  Avslutade dagen hos mamma med grillning och film.  
 
Mammas present från Elton och mini♥
 
Snickers tårta★
 
Syskon♥
 
Har haft så sjukt ont i bäckenet och lendryggen sen i fredags kväll.  Tycker som tusan och jag har väldigt svårt att gå pga av smärta.  Har rätt mycket förvärkar, inte alls samma känsla som de sammandragningar jag haft innan. Får se hur länge man ska gå såhär. Ska till barnmorskan imån.  Börjar bli sjukt nervös inför allt som komma skall...
 
/Madelii

gravidfotografering v.35

Denna gången fick min sambo agera fotograf.  Förra graviditeten så gick vi ju till en som fotar. Men eftersom vi har så bra kamera så tänkte jag att vi kunde ta kort själva.  Blev några fina kort som ska framkallas.  
 
Ett litet Smakprov! 
 
 
 
 
Vissa av bilderna ska beskäras lite och så innan framkallning:) Sen har jag inte bestämt mig vilka som är finast i svartvitt eller färg. 
 
/Madelii

Graviditetsvecka 35 (34+5)

Barnet

Fostret väger ungefär 2,4 kilo. Det har blivit knappt 47 centimeter långt och har oftast lagt sig med huvudet nedåt. Det sväljer fostervatten, kissar och tränar därmed matsmältningen.

Fostret har lagt på sig mer fett. Huden är tjockare, mindre genomskinlig och börjar räta ut sig. Det ulliga hår som tidigare funnits på kroppen är borta, och huden är täckt av rikligt med skyddande fosterfett. Om barnet skulle födas nu kan det vara så insmort att huden är vit och kletig av allt fett.

Mamma

Nu börjar det bli mer verkligt, snart kan barnet komma! Livmodern har vuxit sig så hög att den når upp under revbensbågen. Hos en del kvinnor kan det ge smärta över revbenen. Avlasta genom att sträcka på dig ofta.

Du kan ha ökat mellan cirka 11 och 13 kilo. Så här långt in i graviditeten brukar ledband och musler lukras upp vilket kan göra att du får ont i ryggen. Om värken är besvärande kan du prata med din barnmorska.

Många känner sig lättirriterade nu. Bebisen trycker på överallt. Det är svårt att andas, sitta, stå och sova. Nu står magen som högst, för att snart sjunka ner lite. Då blir det lite lättare att andas igen. Prata mycket med din partner så att han eller hon förstår vad du går igenom.

Det är viktigt att prata igenom förlossningen med din eventuella partner och vilka förväntningar ni båda har. Även om ni tror att ni är överens kan det vara bra att verkligen stämma av och se att det är så. Är det andra eller tredje barnet kanske ni har upplevelser och erfarenheter som kan ha betydelse för era förväntningar på den kommande förlossningen. Ta upp era funderingar och känslor till ytan och diskutera dem gärna med varandra och er barnmorska.


Mina tankar:
Nu känns det som att bebis kan komma när som. Men räknar fortfarande att gå över då sista tiden är dryg. Är mest rädd att få alldeles för tidigt. Vill inte behöva vara på sjukhus i onödan. Måste lyssna på min kropp och ta det lugnt minst 1 vecka eller 2. Kommer inte vara redo denna gången heller. Funderar på att packa bb väskan så man har det klart. Med Elton var den packad men inte helt färdig! Denna gången hinns det inte med sådan stress då vi förmodligen kommer stressa upp oss med lämning av storebror;) Blir bara nervös att tänka på att.
 
Gått upp 10 kg.
 
Mår dåligt om kvällarna. Det trycker uppåt liksom, tror det kan vara halsbränna för det bränner som tusan! Mycket illamående. Lider något  fruktansvärt av värmen. Pjuuuu! Måste ta en kalldusch nu!
 
/Madelii

sommar

Idag har det verkligen varit varmt. Jag lider så här hemma så vi åkte in mot stan och la oss på Dragsö.  Där blåste det lagom mycket, var så skönt! Elton badade i det faktiskt varma vattnet.  Han tyckte det var superskoj och ville ut hela tiden.  Ingen badkruka han inte. Var där i två timmar sen åkte vi och tog en glass på glaciären.  Gottit! Passade på att handla på hemvägen oxå. 
 
Fler underbara sommardagar TACK!!!!
 
Undertiden vi var iväg var rörmockaren här och började dra alla rör i badrummet.  Förmodligen blir det klart imån. På onsdag kommer elektrikern och ska fixa det sista med elen till badkaret och lampa över spegel m.m. Hoppas allt blir klart denna vecka. Kanske, kanske vi kan inviga badkaret snart. Men vågar inte hoppas då allt dragit ut på tiden...
 
/Madelii

Lekdagar

Eltons nya leksak var en hitt! Han älskar den. Va som jag trodde;) vatten är ju alltid skoj:) sen fick han även en ny bultbräda och den är ju oxå super skoj att banka på. Den gamla vi har är så trög. Iof så lyckas han banka i dem, va mest jag som var trött på den gamla då han vill att jag ska banka oxå ibland.  När blev en tvååring starkare än mig!?;)
 
Han är så söt i sina snickarbyxor♥♥♥
 
/Madelii

Malmötripp

Vår tripp till malmö, Var ju som sagt en överraskning till min kära sambo som fyllt 25år. Vi hade det hur mysigt som helst. Hade inte planerat så mycket mer än en god middag ute på restaurang.  Sen hade jag kikat reda på vad man kunde göra om tiden fanns över. Vi åkte som sagt med våra vänner där J oxå blev överraskad då han fyllt 30år. Ingen av dem visste något och inte heller att vi skulle åka tillsammans.  De gissade hej vilt hela bilresan vart vi skulle och vad vi skulle göra.  Vi bara skrattade åt alla gissningar och lurade dem lite;) 
 
Vi bodde på ett scandic hotell i Malmö.  Jätte centralt.  Var verkligen kanon. Både rummen, servicen och frukostbuffén. Sen var det ju ett plus att vi inte behövde gå långt till shopping och restaurang då jag hade ont när jag gick. 
 
Vi började med att checka in när vi va framme.  Medans killar stannade på rummet och drack öl smög vi oss ut och kikade efter en restaurang vi blivit rekommendera.  Menyn verkade jättebra och det var en redig grill restaurang.  Perfekt till grabbarna som uppskattar en riktig köttabit;) Sen gick vi en sväng på stan allihopa för shopping och bara strosade runt i det fina vädret innan vi skulle fixa oss iordning för middagen.  
 
Restaurangen var verkligen över förväntan.  Hur gott som helst! Man fick se när de grillade köttet och allt va så fräscht. Vill dit igen! Vi gick sedan vidare till harrys för lite dricka och sedan avslutade vi kvällen i lobbybaren på hotellet.  Bra dag/kväll!
 
 
Söndagen hade vi tänkt ta en guidad båttur i malmö, men bestämde oss för att bege oss hemmåt och stanna på vägen istället. Blev ett stopp i Åhus för ett dopp i vattnet och en glass. Sen kände vi oss nöjda och åkte vidare hem till våra små busfrön som vi saknat♥
 
/Madelii

Barnmorskebesök v34 (33+4)

Idag var vi hos barnmorskan. F följde oxå med. Lyssnade på hjärtat och mätte magen som vanligt. Hjärtljuden låg på 144 och magen följde min kurva. Gått upp 10 kg nu. Mitt blodtryck var oxå bra.

Bebis är nu fixerad. Trodde nästan det eftersom det trycker på. Hoppas bara den ligger kvar så, vill helst slippa ett vändningsförsök! Barnmorskan sa att de oftast stannar så när de väl fixerat sig men kan ju hända. Sen tror hon även att det blir för tidigt denna gång, men inget jag tar för givet. Siktar in mig på att gå över, sen får man se. Bebis kommer när den kommer! Tror bara det är segt att gå över i denna värmen.

/Madelii

RSS 2.0