2014-03-30

Vilket underbart väder. Har redan hunnit vara ute och lekt på dagis lekplats. Var även där igår. Elton älskar att vara ute! Igår på eftermiddagen hade vi lite barnvakt så vi fick lite fixat här hemma. Jag målade väggen vid trappan 2 gånger och mätte ut för trappräcket som vi köpt. F började foga där badkaret ska vara och idag ska vi fortsätta med resten av väggarna.  Blir så fint!
 
Vi har satt upp skruvarna för trappräcket men de fäste inte riktigt på ena väggen så ska köpa plugg dit. Men 3 av 5 är uppe;) ska ha ett sådant svart rep som räcke. Kommer bilder när det är klart:) Blir nog kanon! 
 
Idag är planen att grilla lite. Familjen kommer och ska hjälpa till med att foga så tänkte passa på att grilla. Årets första grillning
 
/Madelii

mycket bra dag!

Gud va glad och lycklig jag känner mig idag. Mötet i morse gick kanon. Även fall att vi kom in 45 min senare än vi skulle va Elton jätteduktig. Lite otålig men det förstår jag. Sen gick vi en sväng på stan. Mötte upp mamma, moster och mormor. Elton skötte sig kanon och till och med somnade i vagnen. Så jag hann med att shoppa. Hittade ett par jeans till mig, byxor och keps till Elton och lite andra småprylar. Sen åkte vi till leksakshuset en sväng och mötte upp F för lite lunch på max;) Tycker max är skit äckligt! Men men.

Älskar vädret. Man blir så lycklig! Hoppas på en kanon helg.

/Madelii

älskade barn

Liten är sjuk igen. Förra torsdagen hade han bara gått runt och hostat på dagis så vi hämtade han tidigare. På natten fick han feber men ingen feber dagen efter. Tänkte om det var tänderna. Helgen var han snorig och hostig. På tisdag fick han feber igen. Och idag var han feberfri. Men nu kändes han varm igen. Va är det för baciller som inte vill ge med sig. Plus att det är tänder på väg upp. Stackarn. Har jobbat idag och igår. Så E har varit hos sin mormor och morfar. Guld värt! Är så tacksam. Imån har vi ett ärende i stan. Ska bli spännande att se hur min lilla huligan är. Hur länge han håller sig still;) Hoppas febern är borta bara. Min lille plutt! /Madelii

vårshopping

Lite vårshopping till lilleman.
Nya gummistövlar då de på dagis är för små.
Sen en skaljacka och ett par matchande skor.
Nu har han äntligen fått sig ett par "springskor";)
 
/Madelii
 

påskliljor

Förra året köpte jag minipåskliljor i kruka och hade inne under påsken.
Sen när de började bli häniga så testate jag att plantera lökarna i trädgården
och nu under alla löven har de vuxit upp. Superfina!
Äntligen är våren påväg:)
 
/Madelii
 

2014-03-24

Idag är vi hemma. Bestämde mig igår att jag ska lyssna på min kropp när något är på tok. Tack vara en vän så bestämde jag mig, annars hade jag nog jobbat idag. På kvällen igår vart det inte bättre så gick in på bokningen och skrev mig otillgänglig idag. Får se om det blir jobb imån. Borde vara lite bättre då.
 
Idag ska vi laga kåldolmar, jag ville egentligen kålpudding för det är enklare men nädå, någon i huset ville ha kåldolmar. Vi gör ju matlista varje vecka. Inte alltid man följer dagen, beror på vad man är sugen på. men handlar hem till fem olika måltider så väljer vi utifrån listan vad vi vill ha just den dagen. Mycket bra då man alltid ha sakerna hemma:) Sen oftats så äter vi inte hemma på helgen eller lyxa till att lite beroende vad man vill ha då. Sen sparar jag alla matlistor så kan man kolla på dem när fantasin är som bortblåst;)
 
Veckans matlista:
Kåldolmar, potatis och sås
Kycklingwook
Pastasås
Hemmgjorda hamburgare
Ugnstekt falukorv med potatismos
 
/Madelii
 

2014-03-23

Snart är denna månade oxå slut. Vart tar dagarna vägen? Har jobbat hela veckan heltid. Blev bokad på samma förskola de sista 3 dagarna. Skönt att vara på samma ställe. Har trivts kanon där så hoppas på fler tillfällen. Får se hur mycket jobb det blir veckan som kommer. Ska jobba onsdag på karamellkungen iaf sen har jag satt mig ledig fredag för har andra planer då. Kan vara skönt att slippa sitta och vänta på att bli inringd någon morgon;)

Igår va våra vänner här och Elton fick äntligen leka med bästis. Vi lagade god mat och sedan blev det fruktsallad och glass. Två nöjda barn;) Idag sov Elton lite längre. Skönt! Snart ska vi träffa några mammor och barn på bus och fika.

/Madelii

trivs!

Nu har man kommit igång inom barnomsorgen:) jobb varje dag än så länge och heldagar. Kanon! Får väl se om jag blir bokad resten av veckan annars har jag lite annat att fixa. Trivs jättebra. Har inte varit på samma ställe någon gång ännu så har varit runt lite. Gör inte mig något. Blir ju roligt sen när man kommer till samma ställe igen:)

Trött idag. Har inte sovit något inatt pga av att jag mått dåligt. Så drygt när man ska upp 5.30. Men men. Hoppas på en bättre natt inatt.

Måste ta tag i att söka skola. Men planen är nog egentligen hösten -15 men alltid skoj att söka. Inte optimalt att plugga båda samtidigt. Vi får se:)

/Madelii

söndag

Lilleman vaknade tidigt så har varit en effektiv dag. Man hinner med så mycket. Jag som tyckte han vaknade tidigt när kl var halv nio. Men nu är det andra bullar efter mitt vikariat. Hoppas han ändrar det där och vaknar som vanligt igen. Fast svårt när det är ljust så tidigt.

I alla fall åkte jag iväg och handlade själv. Har nog aldrig hänt innan. Brukar åka hela familjen och storhandla. Sen åkte jag till leksakshuset och lämna tillbaka en grej och sen hem. Vi åt lite lunch och sedan åkte killarna iväg till simhallen medans jag fixade här hemma.

Elton hade varit helt galen i vattnet denna gången. Ville simma själv och slängde sig hit och dit så han hamnade under vattnet. Hade skit skoj:) Nästa gång ska jag med igen. Kände mig inte helt hundra i kroppen än.

Ikväll blir det middag hos mamma så tänkte baka en pollykladdkaka. Yummi!!

/Madelii


Nybakta frallor

Bakade frallor till frukost idag. Kalljästa så de behövde inte så på jäsning.
Blev supergoda och gick snabbt att göra.
 
Recept:
5 dl mjöl

1 msk bakpulver

1 tsk salt

2 msk sirap

2,5 dl vatten

ost eller frön

 
Blanda mjöl, bakpulver och salt. Rör ner sirap, vatten. Klicka ut degen med två skedar på en papprad plåt (degen ska vara  klibbig). Strö över riven ost eller frön. In i ugnen på 200 grader i 15 minuter. Blir ca 8 frallor.
 
/Madelii
 

veckan

Fortfarande förkyld och det tycks vilja stanna kvar. I torsdags kände jag mig redo att jobba igen så hade skrivit mig tillgänglig på timmbanken inom barnomsorgen. På morgonen blev jag tillfrågad så iväg med plutte till sitt dagis och sen gick jag till nästa dagis för att jobba. Kändes bra efter dagens slut. Var lite kaos då jag fick hoppa runt på alla avdelningar, men jag tyckte bara det var skoj. Nu har jag ju fått testa alla dagis åldrar. Tyckte jag klarade min första dag som vikarie bra som förskollärare:) Roligt var det oxå!

Igår var jag ledig, skönt efter den långa jobbdagen i torsdags. Vi spenderade hela förmiddagen och eftermiddagen med Tina och Oscar:) De fick leka av sig lite i lekparken först innan vi gick hem för fika.

Ikväll skulle egentligen vi haft besök. Men de har blivit sjuka så får bli någon annan gång. Sist blev ju jag sjuk så tråkigt! Får väl se va kvällen erbjuder:)

Just de ja, idag kommer äntligen kaklaren igen:) Förmodligen blir väggarna klara och lutningen vid Golvbrunnar ska få klinker. Så snart så är all kakling klar. Förhoppningsvis! Och då ska vi ringa rörmokaren för inkoppling av alla saker. Så ja, som det ser ut nu så känns det som att man snart kan bada. Men alltid något som dyker upp så vågar inte hoppas än!

/Madelii

bättringsväg

På bättringsväg äntligen! Gud va dålig jag varit. Nu har jag "bara" förkylning kvar. Igår var första dagen jag stog på benen och faktiskt kunde göra något.

Idag hade jag en tid hos frisören och har varit så orolig att jag skulle missa den. Behövde verkligen dit. Vi kom fram till att jag inte klippt mig på ett år! Va hände där, jag som är så noga med det. Men vantrivdes så nu med burret! Nu är det genomklippt och vårfräscht:)

/Madelii

Elton 1.5 år

Kan vart magen, näsan, foten, örat m.m är om man frågar han. han drar upp tröjan och pekar/klappar magen när man frågar vart magen är.
 
Frågar man om vi ska byta blöja går han in på itt rum och pekar på skötbordet.
 
Frågar man om vi ska borsta tänderna så springer han till toadörren och sedan pekar på tandborsten.
 
"Vill du ha banan" springer han ut och pekar på fruktskålen och säger "baaan". Han älskar frukt och grönsaker. Särskilt majs.
 
Han klättrar på allt! Stolar, bord, fönsterbrädor, toastol. Flyttar på stolarna dit han ska. man håller på att bli tokig. Måste hålla koll hela tiden. Samtidigt har han blivit så självständig så man behöver inte ha lika stor koll bara man inte har farliga saker framme.
 
Håller för ögonen och leker tiitt ut.
 
Sover hela nätter, sen vi var på Lanzarote i november. Ingen välling på natten, slutade med det då. Givetvis har han också böknätter med mardrömmar och växande tänder men han sover oftast från det vi lägger han till han vaknar på morgonen.
 
Dagis grå bra. Han har ju varit där mera nu i 6 veckors tid när jag jobbat heltid och det har gått galant. Vissa dagar äter han inget och vissa dagar äter han flera portioner. Sover inne på madrass med de andra barnen. Hemma äter han iaf så antar det är mycket intryck och att han testar dagispersonalen lite;)
 
Han kan göra sig mer och mer förstådd. Vill han något så visar han det klart och tydligt. Inte så många ord än men det kommer. Han vet vem mamma och pappa:) Man blir lika lycklig varje gång han ropar mamma:)
 
Han är världens roligaste, goaste, underbaraste pojk! Man skrattar, gosar och busar hela dagarna!
 
 
 
/Madelii

helt svag

Usch. Vaknade och var helt snurrig och illamående. Tänkte att det snart skulle gå över när jag fått i mig lite mat. Men icke. Tog på Elton sina kläder och sen ut till vagnen för att gå till dagis. Tänkte att jag skulle må bättre av frisk luft och sedan kunna jobba. Men allt var en ansträngning. Väl hemma var jag genomsvett! Bestämde mig för att vila och sedan ta ett jobb senare. Blev inte så, då jag reser mig upp blir jag helt svimfärdig:( Sängliggande idag. Blää. Ingen feber men känner mig som att man har feber. Sådär matt, slö och orkeslös! Undra va detta är för baciller. Förmodligen samma som lilleman har.

/Madelii

sjuka

Och där blev jag sjuk. Hostat som tusan inatt och sjukt ont i halsen:( Lilleman är ju fortfarande rosslig och hostar om nätterna sen 3 veckors tid. Det vill inte gå över på stackarn. Sitter och dricker min andra kopp te nu. Två jobbdagar kvar sen ledig. Så länge jag inte har feber så och än så länge sitter det "bara" i halsen. Om jag blir värre åker jag hem. Tänker aldrig mera jobba sjuk. Ingen som tackar mig för det.

Har iaf kokat tevatten så om hostan kommer nu under dagen så kan det lindra mellan butikerna. Oftast mår man ju som värst på morgon, kväll och natten. Hoppas inte detta blir långvarigt!

/Madelii

jobb

Sista veckan på mitt vikariat är nu här. Blev förlängt några dagar. Kul! Har snart jobbat 6 veckor. Blev ju lovad 3-4 veckor så jag är nöjd. Trivs verkligen kanon. Fritt och skönt att jobba själv. Väldigt bra när man har barn för man kan börja när man vill och har man bråttom hem eller lilleman blir sjuk kan man jobba in det dagen efter eller till och med kvällen. Kanon tycker jag! Synd det inte var en fast tjänst. Nu blir det om någon blir sjuk, sen ska jag jobba hela påskveckan. Då köps det godis;) sen har jag även fått till sommaren. Har blivit inringd några gånger inom barnomsorgen oxå. Dock har jag ju inte kunnat då jag jobbat så hoppas de förstår. Hade nämligen meddelat att jag inte kunde dessa veckor. Var väl kris någonstans. Håller tummarna på mycket jobb så jag slipper att ha med a-kassan att göra då de bara krånglar hela jäkla tiden. Så trött på att!!! /Madelii

Run away

Vill egentligen bara fly. Fly från allt. Ta min familj och åka långt här ifrån. Glömma alla bekymmer. Glömma alla tårar som orsakas. Bara få vara glad och lycklig igen. Mitt i allt detta kaos. Oron som ger mig magvärk. Mycket otur har vi. Men hoppas fortfarande. Håller tummarna. Be några böner att allting blir bra tillslut.

När sommaren kommer kan vi glömma för ett tag. Även om det blir en stor förändring så är det en glädjande förändring. Något att blicka framåt. Det är det jag måste tänka på. Något roligt i allt elände.

Puss på er!

/Madelii

simhallen

Precis varit i simhallen med min lilla familj. E & F satt i den lilla bassängen medan jag simmade några längder. Skönt! Sen gjorde jag dem sällskap, så även jag hann busa med plutte. Sen satte jag mig i bastun en stund. Mysdag! Får göras om oftare.

Nu ska vi äta kyckling i pitabröd med tillbehör. Jag har även bakat twix kakor så ska bara smälta chokladen och hälla över. Mums! Har aldrig testat denna sorten innan.

/Madelii

RSS 2.0