Malmö

 
 
Vi är i malmö! Har varit en hemlis så därför har jag inte nämt något innan. Fredrik fick det i födelsedags present. Men han visste inget alls mer än att vi skulle iväg två dagar;) Åkte vid nio i morse tillsammans med våra vänner, där han inte heller visste något.  Vi möttes upp på ett ställe och ingen  av killarna fattade något.  Haha! Jag hade lurat i Fredrik att vi skulle åka buss dit vi skulle så blev nog rätt paff när vi bilade tillsammans med våra vänner.  
 
Berättar mer nästa gång. Är helt slut nu efter en heldag. Verkligen kanon dag!  Ny dag imorgon. 
 
 
/Madelii

Nedräkning

Nu kan man  börja räkna ner dagarna.  49 dagar kvar tills bebis är beräknad♥Tycker dock att tiden borde gå fortare.  Längtar! 
 
/Madelii

Vill bli frisk!

Varför kan jag inte få må bra. Detta är inte alls kul. Har gått med denna hosta sen januari. Va är det för fel.? Blir snorig var och varannan dag och nu huvudvärk. Det går ner i ögonen och det dunkar. Både jag och lilleman är sjuka hela tiden. Denna gången fick han vara frisk 5 dagar. Eller är vi friska, kanske vant oss vid att vara halvdåliga ett par dagar och sen bli riktigt dåliga igen?

Hur som helst tar det mycket på energin och jag är Super orolig om jag mår så här när det är dags för förlossningen. Kan ju inte andas genom näsan:(

Vården ignorerar oss, de skriver bara ut hostmedicin. Men det blir man ju inte frisk av. Skulle vi tagit det varje dag i 5 månader då eller? Låter inte vettigt i mina öron. Varje natt hostan håller mig vaken så bestämmer jag mig att nu får det vara nog, imån ringer jag vc. Men på morgonen har man sen ingen energi eller lust att bli idiotförklarad och nedvärderad som man blir varje gång...

/Madelii

Morsdag

Idag är det morsdag. Min andra som mamma. Förra året var vi ju på Menorca men i år vart vi hemna. Haft en bra dag trots att jag mått skit! Tur min sambo är den bästa. Han hade bestämt att laga middag till mig och eftersom jag var Sängliggande större delen av fm och ef så tog han med sig Elton och handlade.  Jag sov så hårt så vaknade inte ens när de kom hem, han hade till och med lagt in Elton när han somnat. Mådde iaf lite bättre när jag vaknade. Men nu är jag dålig igen. Vet inte vad det kan vara. 
 
Fick grillad ryggbiff och halomi, hemmgjoda klyft potatis och kall sås. Sen gick vi och röstade och när vi kom hem blev det kladdkaka, glass och jordgubbar♥ Tack mina fina killar! Har även fått lite choklad och trisslotter:)
 
 
/Madelii

Graviditetsvecka 33 (32+1)

Barnet

Fostret ökar snabbt i vikt och väger nu cirka 2 kilo. Längden är ungefär 45 centimeter. Om barnet skulle födas nu kan det under ett par veckors tid behöva lite andningshjälp, extra värme och hjälp att få i sig tillräckligt med näring för att må bra.

Det finns gott om fostervatten, vanligtvis nästan en liter. Vattnet gör att fostret kan röra sig fritt och att livmodern inte trycker direkt mot fostret. Fostervattnet har ingen färg men är lite grumligt och har en doft som påminner lite om hav och tång.

Fostret uppfattar ljus och mörker, natt och dag.

Mamma

Ditt magmått som barnmorskan kontrollerar varierar något beroende på barnets storlek, fostervattenmängden och hur barnet ligger i livmodern. Huvudsaken är att magen växer. Tänk inte för mycket på vikten, tänk istället på vad du äter och att du äter nyttigt. Ladda med kolhydrater inför förlossningen. Mycket grönsaker är också bra och ett par frukter om dagen

 

Mina tankar:

Vissa dagar är så jobbiga. Kan inte anstränga mig något utan att få ont. Bara att lämna och hämta på dagis är en pärs. Jag har så dåligt samvete att jag inte kan göra något här hemma, jag vill oxå kunn klippa gräset, hjälpa till i badrummet m.m. Men då blir jag sängliggandes. Det är så svårt att låta bli. Igår blev ischiasen värre, gick ner i båda benen. Bäckenet gör fortfarande lika ont, använder gravidbälte och det hjälper lite. 

Sen blir jag inte klok på denna jäkla hosta. Vill inte försvinna, vet inte vad det kan vara. Sjuk hela tiden:( Gör så ont när jag hostar. Känns som bebis ska tryckas ut. 

Full rörelse mestadels av dagarna. Känns riktigt obehagligt. Den har säkert vänt på sig med alla de cirkuskonsterna. Får väl se va Bm säger om 1 vecka. Spännande! Hoppas fortfarande den ligger neråt. Känns ju som det då det tryker på. 

Lider något fruktansvärt av värmen. Jag som älskar sol annars. Kan knappt vara ute, eller inte inne för den delen heller. Tar mig några kallduschar om dagen. Kanske skulle gå naken?

Mår illa hela tiden och kan knappt äta...


Färdigkaklat!

Äntligen är badrummet färdigt med kaklingen. Alla väggar, kant, fönstret och golv/golvlutning är klart! Så skönt! Sen har min sambo även varit duktig och fogat klart:) nu ska det silikonas, sättas lister i tak och runt dörrar och sen ska alla möbler m.m skruvas ihop. Om ca 2 veckor kommer rörmokaren:) sen ska vi ringa elektrikern oxå.Börjar äntligen se slutet.  Undra om jag hinner bada innan bebis kommer. Det är mitt mål. Vill kunna njuta av ett varmt bad nu när man har så ont. Men vet i katten med alla sega hantverkare! 
 
 
/Madelii

Leksaker

Beställt lite leksaker till Elton.  Han fyller ju år om 4 månader så tänkte att när man väl hittar något skoj så får man passa på. En av sakerna ska han få direkt när den kommer.  Passar nämligen bra nu till sommaren att ha den på altanen och trädgården:) tror han kommer bli överlycklig!!! Man kan både ha sand och vatten i den. Tänkte att först och främst ska vi ha vatten i då han älskar att hälla och ösa. Sen köpte vi lite andra aktivitetsleksaker. Allt från lekmer.se. Bra service och snabb leverans:)
 
 
/Madelii

Krångel!

Försäkringskassan krånglar, akassan krånglar och det är så drygt! Känner att jag sakta men säkert börjar ge upp. Eller så har jag redan gett upp för orkar inte ta tag i att. Mina arbetsgivare krånglar oxå då vissa saker behövde kompletteras. De svarar inte när jag försöker få ta i dem. 
 
Vet iaf att jag kommer få Mamma penning då jag hann bli gravid inom 1 år 9 månader sen förra barnet. Kommer få samma som med Elton så känns skönt. Egentligen skulle jag nog kunna få högre, eller iaf pröva. Har jobbat vädigt mycket nu. Orkar bara inte. Men nu kan jag ju inte jobba:( Därför jag behöver svar från alla då det handlar om gravidpenning.  Annars vill barnmorskan sjukskriva mig. Så nu vet jag inget:( 
 
/Madelii

Smootihe

Dagens mellanmål! Är så hungrig hela tiden. Satt fint med en svalkande hallonsmootihe:)
 
 
/Madelii

Glada nyheten♥

Tog ett gravtest (7 november-13) dagen innan vi skulle åka till Lanzarote, mest för att se om jag kunde äta va jag ville och eventuellt ta någon drink. Hade mått illa sen veckan innan då vi åkte på kräksjukan. Trodde ju att det berodde på det. Trodde verkligen inte att det skulle bli ett streck på testet. Blev hur glad som helst då jag tagit några stycken (då jag mått dåligt med illamående m.m) den senaste tiden och inte visat något.
 
Elton skulle till dagis och jag på möte i stan. Så gick och funderade på hur jag skulle berätta för pappa fredrik. ville helst hitta någon tröja till E där det stord storebror men hittade ingen. Så hittade en pyjamas till bebis där det stod "just like dad" Perfekt tänkte jag eftersom det snart va fars dag.
 
När F väl kom hem så gav jag presentet och sa att det var en för tidig farsdagpresent då vi skulle vara utomlands då. Han fattade inte riktigt då han trodde att pyjamasen var till Elton (stl 56 och Elton hade stl 86 haha). Jag sa kan Elton verkligen ha den lilla? Då fattade han!!! Jag började gråta och allt såntdär♥ obeskrivligt! 
 
 
 
/Madelii
 
 

Elton 20 månader

Elton är i en sådan rolig ålder nu. Han är hur busig som helst och hittar bara på massa bus. Han är så medveten oxå.  Vet egentligen vad han inte får göra. Ibland är det svårt att låta bli att skratta när man egentligen ska vara allvarlig.  Detta underbara busfrö! Detta måste ju vara den roligaste ålder:) 
 
Har nu fått 16 st tänder. Han blev genast så stor med alla tänder. Hihi
 
Försöker prata mer och mer.  Kommer än så länge enstaka ord och han försöker härma oss hela tiden. Vi förstår ju vad han säger och menar. Men det är inte alltid så lätt;) 
 
Han kan klä på och av sig vissa kläder själv, men blir otålig fort och vill ha hjälp. 
 
Jätteduktig att gå i trappor.  Men jag vill ju helst hålla i han i fall och fall han skulle få bråttom. 
 
Han tycker det är super roligt att dansa, hoppa, gunga m.m.
 
Dricker ur vanligt glas. 
 
Han kan gå och säga mamma hela dagarna och då har ju jag svarat han med ett JA. Nu går han och säger "mamma aaaa" Skrattar varje gång.
 
Man kan be han hämta ett par strumpor i sin byrå så hämtar han det. Även jacka, skor, mössa m.m vet han sen länge var det är. 
 
Han hämtar skedar i lådan när han ska äta. Dricker ur vanligt glas. 
 
Han kan öppna dörrar.  Helt plötsligt står han ute på altanen om man glömt låsa.
 
Svårt som vanligt att komma på allt. Men en liten uppdatering i alla fall. 
 
/Madelii

2 månader kvar till Bf

V. 31+1
 
/Madelii

Förlossningen

Efter att barnmorskan ringt upp ville hon att jag skulle ringa förlossningen för kontroll.  Efter att ha pratat med en så ville de att jag skulle komma in direkt.  Packa en väska oxå i fall och fall sa hon.  Fick be mamma köra in mig. 
 
 
Nu är jag precis klar och väntar på att sambon ska hämta mig.  Allt såg bra ut med bebis men mycket riktigt har jag många täta sammandragningar.  Eftersom jag haft en liten blödning igår så blev jag noga kollad. Livmodertappen va oförändrad.  Så nu slipper jag den Oron.  Om inte smärtan släpper eller blir värre inom några dagar ska jag åka in igen. Ska även lämna urinprov imorgon.  Nu är jag beordrad vila. Inte det lättaste med en liten huligan hemma. 
 
/Madelii

Graviditetsvecka 32 (31+0)

Barnet

Fostret väger cirka 1,8 kilo och är runt 44 cm långt. Hos förstföderskor kan barnet redan ha lagt sig med huvudet nedåt. För omföderskor kan det dröja ända fram till vecka 37 innan barnet lägger sig med huvudet nedåt.

De sparkar du känt tidigare är nu mer som knuffar eftersom fostret börjar bli för stort för att röra sig fritt i fostervattnet.

Mamma 

Magen tar mycket plats och dina lungor, din urinblåsa och magsäck har det trångt därinne. Det är inte ovanligt att man drabbas av trög mage eller förstoppning under senare delen av graviditeten. Orsakerna kan vara flera, bland annat hormonet progesteron som hämmar tarmrörelserna, att man inte kan röra sig lika mycket som vanligt eller att livmodern trycker på tarmarna. En annan bidragande orsak till trög mage är järntabletter som många tar under sin graviditet. Drick mycket, ät fibrer och rör på dig så mycket du orkar. 

Även under graviditeten kan man drabbas av vanliga åkommor som förkylning, feber och huvudvärk. Eftersom graviditeten innebär en något ökat belastning för kroppen kan man bli lite mer påverkad av exempelvis en förkylning. Då är det viktigt att vila, äta och dricka ordentligt och låta kroppen kurera sig..

Kroppen börjar förbereda sig för förlossningen och du kan känna lättare förvärkar som mensvärk ungefär. Det kan också läcka mjölk ur brösten.

Mina tankar

Cirka 2 månader kvar nu. Känns som en hel evighet! Igår hade jag så mycket sammandraningar, täta och de gjorde så ont. Fick även en mensliknande smärta. Har vilat hela kvällen igår, natten och hela Fm idag. Blivit lite bättre men har fortfarande ont i magen. Väntar nu samtal från barnmorksan för att se va de tycker. Vill absolut inte få så här mycket för tidigt! De kanske kan kolla min livmodertapp så man kan känna sig lite lugnar. 

Sen känner jag mig allmänt konstig hela tiden. Går som i en dvala och hade og kunnat sova mestadels av dagen om det hade tillåtitis. Snurrig, konstant illamående och allmänt groggy!

/Madelii

 

 

 


Matlista v.20

Mån: Fetaost och pestofyllda biffar, klyft potatis och tzatsiki
Tis: Köttfärsoppa och vitlöksbröd
Ons: Stekt falukorv couscous med grönsaker och kall sås
Tors: Grillat (om vädret tillåter)
Fre: Taco
Lör: Middag hos vänner
sön: Middag hos F:s mamma
 
givetvis har vi alltid någon form av sallad eller grönsaker till:)
 
/Madelii

Graviditetsvecka 31 (30+5)

Barnet

Fostret väger runt 1,6 kilo. Längden är ungefär 43 centimeter. Fingernaglarna har vuxit ut ännu mer och når fingertoppen. Fostret kan fixera blicken och ser bättre skillnad på ljus och mörker. Det verkar som om det även kan börja känna igen och reagera på musik som spelas vid upprepade tillfällen.

Mamma

Livmodern börjar närma sig revbenens nedre kant och många känner att de blir tyngre. Du kan ha gått upp ungefär 8-10 kilo, men hur mycket man går upp i vikt är olika. Det viktiga är att du äter rätt och motionerar.

Din lungkapacitet har ökat från 500 till 800 kubikcentimeter luft per andetag. Det behövs både för barnet och för dig själv. Den ansträngning det innebär att vara gravid kan göra dig andfådd. Bebisen fyller upp större delen av magen så det kan kännas trångt och tungt.

Många kvinnor samlar på sig vatten. Om dina ben är svullna och känns tunga kan du prova stödstrumpor. Det kan också hjälpa att ligga eller halvsitta med benen i högläge.

Mina tankar

Nu börjar det bli segt. Vill bara att det ska bli juli nu! Dagarna går i slowemotion verkligen. Tur jag har min lilla fisunge som gör att dagarna går lite fortare. Börjar bli mer och mer nervös oxå, både inför förlossningen och att bli tvåbarnsmamma. Förra förlossningen flöt liksom på så bra och nu är jag rädd för att det ska bli en skräckförlossning. Ska försöka att inte tänka så, men inte så lätt. Sen att bli tvåbarnsmamma känns helt underbart, men samtidigt finns ju den där rädsla om att räcka till. Första tiden blir det väl mycket bebisen med ammning och så, men man måste försöka att ge varje barn sin tid. Svårt är det ju oxå att E inte är så gammal och förstår. Han hinner ju inte ens fylla 2 år. 

Mår ganska mycket illa nu för tiden oxå. Trött, huvudvärk och yrsel. Känner av mitt bäckene och fogarna så fort jag anstränger mig så försöker att ta det så lugnt det går. Svårt att andas, vet inte om det har med förkylningen att göra eller att det trycker på.

/Madelii


Nagellack

Köpte lite nya lack i ullared då alla mina är borta sen vi flyttade till huset.  Haha. Fattar inte vart de tagit vägen. Hade nämligen en stor nessesär full. Nu lär de väl vara för gamla om jag hittar dem;) 
 
 

Kärlek♥

Elton somnade på magen innan. Mini hade fullt ös där inne men störde inte storebror precis♥
 
 
 

ullared

Helt slut fortfarande efter två dagar på gekås Ullared.  Men så värt att:) Hade två mysiga dagar med mamma, syster, moster och mormor. Mycket shoppande och många skratt. På kvällen efter första dagens shopping köpte vi med oss mat till stugan.  Sen somnade vi nog inte förän ett. Låg och pratade och skrattade.  Va så övertrött;) sen vaknade jag vid halv sju första gången. Brukar ju springa på toa på natten men sov nog rätt hårt. Sen åt vi frukost vid sju och städade stugan och va på gekås strax efter öppning. Knappt några bilar på parkeringen.  
 
 Åkte hemmåt karlskrona vid tvåtiden, var väldigt nöjda allihopa då och det blev ganska så mycket folk. Vi hade iaf hur lugnt som helst dagen innan och på förmiddagen.  Så det var skönt:) Man borde alltid stanna kvar till stängning men oftast vill man ju hem i tid när nan bara åker över dagen.  Blir stuga fler gånger. 
 
Handlade en hel del till hela familjen.  Även födelsedagspresenter till kommande födelsedagar vi ska på. Skönt att ha de klart. Lite nytt till hemmet och även lite till bebis. Så nu blir det shoppingstopp ett tag framöver;) Köpte inget onödigt iaf och jag ångrar inget köp:) 
 
/Madelii
 
 
 
 
 
 

Barnmorskebesök v.30 (29+6)

Idag har jag varit hos barnmorskan. Allt såg bra ut. Följer kurvan och allt. Tog upp att jag har mycket huvudvärk, illamående trött och yrsel. Skulle testa järntabletter varannan dag och se om det blir bättre. Sen sa jag även att jag känner ett tryck ner och att det känns som att bäckenet håller på att gå sönder. Så tror att huvudet ligger neråt. Mycket riktigt låg bebis neråt men inte fixerad. Så får väl se hur ont man får när den fixerar sig. Vet att det kan dröja på andra barnet. Så vi får väl se. Fick några sammandragningar när hon tryckte på magen. Sen var det full rulle på bebis hela vägen hem;)

Hjärtljud:145
Vikt: +9 kg
blodtryck: 133/72

/Madelii

Feber igen!

Igår upptäckte jag att E hade hög feber igen:( Förmodligen har han haft feber hela helgen oxå då. Tycker så synd om honom. Idag tänkte jag ringa vc men då har den sjunkit igen. Hoppas hoppas att den är påväg härifrån för gott denna gång. Om den kommer tillbaks idag igen ringer jag direkt. Tycker inte det är normalt att ha feber i över 1 vecka! 
 
/Madelii
 
 

25 år

Idag blir min älskling 25 år. Ska inte firas så värst idag. Har bjuduts på lite fika och så. Sen har vi bara tagit att lugnt efter sjukdoms veckan. Vi firade ju lite på valborg.  Då Va min familj här, vi grillade och bjöd på en god efterrätt:) sen är tanken att vi ska ha någon form av fest (eftersom jag oxå fyller 25 ) när bebis kommit och jag känner mig redo att lämna bort den lill* en natt;) så blir väl till hösten.  
 
Har bakat brownie med minimarshmallows och rice crispies täcke. Sen blev det en citronpaj med marängtäcke.  Hade aldrig gjort någon av bakverken förrut men båda blev super.  Pajen blev sådär syrlig och smakade verkligen citron.  Hade vaniljglass till. Yummie! 
 
/Madelii

hostar!!!

Känns som jag ska hosta upp allt jag äger och har i min kropp.  Likadan hosta som sist. Kan inte sova om nätterna.  Är det normalt att bli sjuka så här ofta? Sist var ju faktiskt för två veckor sen. Detta tar sjukt mycket på mig både fysiskt och psykiskt.  Om jag är såhär dålig när bebis ska komma får de fan snitta mig. Har ingen ork alls:( 
 
Sen är det så jobbigt att se sitt barn sjuk hela tiden. Men det ska tydligen vara såhär enligt sjukvården för de hittar aldrig något fel. Tycker inte heller att man kan skylla på dagis bacillerna längre. För ibland har han inte ens hunnit gå på dagis utan hunnit bli sjuk igen. Hmm. Tycker iaf det är konstigt.  Hoppas på bättre tider nu när vår och sommar kommer. Då ska han va hemma 2 månader:) 
 
/Madelii

jobbiga dagar

Haft en tuff vecka. Elton blev sjuk i söndags och har fortfarande feber.  Har legat på över 39 grader varje dag. Han har inte velat äta. Har bara fått i han en banan om dagen. Inget har funkat.  Testade till och med glass. Han har iaf varit duktig på att dricka.  Men jag har varit så orolig.  Har inte känt igen honom. Han har bara velat ligga i soffan och famnen. Sovit många gånger.  Burits mycket dessa dagar så mitt bäcken är helt kasst.  
 
Idag fick jag nog då han fortfarande hade feber imorse så ringde rådgivningen.  Fick en tid så han blev kollad. Det togs prover m.m. Han har ju haft hosta och rosslat sen december så klart man blir nojig. Vi har även blivit nonchalerad av sjukvården flera gånger.  Iaf så blev det inget penicillin.  Skulle testa hostmedicin och ge mycket vätska för han var jätte slemmig.  Om inte febern är borta efter helgen ska vi åka in igen. Han har ju haft feber 5 dagar i sträck nu. 
 
Nu har jag oxå  ont i halsen och hostar igen. Var ju bara förra veckan jag var sjuk. När ska vi bli friska?!:(
 
/Madelii

bebismage v.30

/Madelii

RSS 2.0