Leons dopdag

Den 19 oktober hade vi dop för vår minsting♥ Allting flöt på bra under själva dopet.  Han blev trött efter halva tiden så blev ledsen.  Precis när jag lugnat ner honom så var det dags för vattnet.  Då blev han grinig igen.  Men fick han till att somna sen. Tungt var det kan jag lova. Vi hade två sololåtar även på Leons dop. Utan dina andetag och älskade barn.  
 
Efter dopet gick vi till församlingshemmet. Vi var 45 st med alla barn. Vi bjöd på smörgåstårta som vi gjorde kvällen innan. Sen till fika gjorde vi tårtor, Toscarutor med kokos och chokladbollar. Dagen blev kanon och han fick så fina presenter.  Ska försöka ta kort på allt. Leon sov sig igenom hela fikat och tills vi kom hem.
 
 

Leons doptårtor

Här kommer tårtorna:) Ena lagret är det hallon på. Andra lagret är det nötcremes fluff (blev supergott!) Och sen grädde överst.  Jag gjorde egen marsmallowsfondant att täcka tårtorna med och köpte sockerpasta i olika färger att dekorera med. Fick mycket beröm både utseendemässigt och att de var goda; )
 
 
 

Måndag

Nu är man själv igen.  En hel vecka även denna gång. Hoppas att det går lika bra som de andra gångerna.  Allt är enklare nu än när jag var gravid och mådde skit! Tro det eller ej. Denna veckan ska jag försöka hålla oss sysselsatta så dagarna går fort:)
 
Efter denna veckan är det bara en omgång kvar i sthlm. Sen är sambon klar med pluggandet(om han klarar provet). Sista provet är nu denna vecka så håller alla tummar här hemma.  Sen  är det bara praktik kvar. Så efter denna vecka vet han ju om han klarat utbildningen. Tänk ändå va fort 1 år går. Hur kämpigt det än är! 
 
/Madelii

Imorgon

Imorgon är det dags för Leons dopdag.  Tänk att tiden går så fort.  Igår började förberedelserna. Bakade två kakor. Idag har vi dukat, gjort tårt fyllningar och dekorationer.  Sen har vi gjort 3 smörgåstårtor som är färdiga att dekoreras imån.  Vi har även kört bort alla kylvaror till lokalen. Så imorgon ska vi fixa iordning oss, dekorera smörgåstårtor, fixa färdigt tårtorna och köra bort det sista. Får se om vi blir klara i tid;) 
 
Lite tjuvkik på dekorationer till tårtorna. Gissa temat;) 
 
 
/Madelii

Söndag

Idag hade jag planer att vara ute i trädgården och fixa lite  köpte även blommor igår när vi gick en sväng på stan.  Tänkte plantera lite i krukorna på altanen.  Har dock inte hunnit idag så får väl bli imån eller tisdag.  Har mycket annat att fixa i veckan inför dopet.  
 
Nu ska jag och barnen strax göra oss iordning och gå ner till Åvallen och kolla på fotboll när pappan spelar.  De har invigning av den nya konstgräsplanen. De ska möta mjällby. Spännande! Sen har de lite andra aktiviteter där nere oxå. Hoppas ni har en fin söndag! 
 
/Madelii

Mysdag!

Idag har vi mysdag jag och mina små. E skulle egentligen vara på dagis idag men när vi kom upp stod det maginfluensa med stora bokstäver.  Lyckades få med han hem igen. Det vill vi inte ha hem. Blir hemma hela veckan.
 
Nu har E precis badat.  Han följde med ner i källaren när jag skulle tvätta.  Helt plötsligt har han tagit av sig alla kläder och hoppat i badkaret.  Lika bra att fylla upp ett varmt bad till mitt lilla troll medans L sov. 
 
Nu kröp E upp i mitt knä och det verkar som att han somnade. Mitt älskade lilla busfrö♥
 
/Madelii

3 månaders vaccination

Igår var vi på 3 månaders kontroll.  Han hade gått upp lite mer än 1 kg på en månad och vuxit några centimeter.  Min lilla knubbis.  De undrade om jag verkligen bara helammade och det gör jag. Så de sa att jag skulle fortsätta med det för kurvan går rakt upp;) 
 
Sprutorna gick bra. Fick ett vaccin som innehöll lite mer (det ska alla få sen från och med januari) som är bra när man åker utomlands bland annat.  Vi ska ju iväg om 6 veckor så varför inte liksom.  Iaf blev lilleplutte jätteledsen.  Stackarn. När jag väl lugnat ner honom somnade han gott.  Fick lite feber inatt men inget som verkade störa. Sov 10 h inatt. Nu är han oxå lite trött så han sover gott. Min lilla plutt. 
 
/Madelii

Leon 3 månader

Nu är vår mini 3 månader. 
 
Han ler så fort man pratar med honom.  Även skrattar.  
 
Han sprattlar och viftar med armar och ben.  Jättekul när man ligger i babysittern och leksakerna börjar röra på sig när han viftar.  Han använder händer väldigt mycket.  Nästa så han försöker greppa efter något.
 
Han är mycket stabilare nu, jag är dock dålig på att lägga han på magen på golvet.  Får bli bättre på det. 
 
Den gnälliga perioden om kvällarna är bättre och vi har lärt oss lite hur det ska gå över. Han blir så övertrött och vill liksom inte sova.
 
Han somnar mellan 20-21.30 om kvällarna.  Oftast vaknar han vid 5-6 tiden första gången för mat och somnar om 2-3 timmar. Ibland vaknar han vid 2 tiden och vill snutta lite men somnar direkt om. 
 
Vikt:6990 g
Längd:62 cm
Klädstorlek: 62
 
 

Lanzarote

Vi har bokat resa till Lanzarote:) Varit lite veliga och idag är sista dagen att betala.  Men nu har vi bestämt oss. Vi åker!!! Lite nervöst med en 2 åring och en 4 månaders bebis men det ska nog gå bra. Gyd va jag längtar till sol, bad och värme.  Hoppas på lagom varmt för barnens skull.  För varmt går ju inte med dem. Men si sådär 25 grader hade varit perfekt.  Blev Lanzarote igen fast inte samma "by". Vi var i denna byn två gånger sist så kommer bli kanon! 
 
/Madelii

Morgonstund...

Morgonstund har guld i mun sägs det. Jag ska inte klaga.  Storebror ligger fortfarande och sover trots att han snart ska vara på dagis, jag låter han sova och kommer lite för sent oftast.  Han vaknar mellan 8-9 tiden.  Leon brukar oftast vakna för mat vid 6 tiden och somna om. Nu är han vaken och ligger och gurgla/jollrar.  Kan man vakna till något underbarare än leenden från sina barn? 
 
Ligger här och njuter.  Det är ju trotts allt lugnet före stormen;) 
 
/Madelii

RSS 2.0