Leon 9 månader

Kan klappa händer.
 
Så ihop två leksaker.
 
Han reser sig hela tiden nu, mot allt! Jag blir tokig och nervös att han ska slå sig. Om han reser sig mot soffan så går han även längs med. 
 
Äter gröt på morgonen efter en stund när vi vaknat. Väntar alltid på att Elton ska vakna så vi inte väcker honom. Sen somnae han oftast när vi lämnar Elton, sen äter vid 12 och sen 15 tiden och gröt eller Välling på kvällen.
Sover si sådär om nätterna. Vaknar väl 2 gånger och inget annat hjälper mer än att he Välling. Har verkligen försökt. Vaknar sedan mellan 6-7 tiden. Hatar tidiga mornar. 
 
 
Blev tydligen inte publicerat så kommer ut lite sent;)
 

Skepp och Hoj!

I lördags jobbade jag på mitt nya jobb. Intervjun gick ju bra och vi bestämde direkt att jag skulle börja :) Så blir att jobba extra på helgerna då jag fortfarande vill vara mammaledig. I lördags var jag på ett event I Höör. Dryg resa på 35 mil fram och tillbaka. Men  det var skoj väl på plats.  Va utklädd till pirat och knöt väldigt många ballonger:) Hundar, svärd,  blommor m.m. Hade rätt ont i fingrarna efter 5 timmars knytande. Haha.
 
/Madelii 
 

Äntligen!

Nu är den äntligen på plats. Så nöjd. Hoppas färgen ändras så man inte ser skillnad så mycket men  får nog fylla på den vilket fall. Har gjort dem hos olika tatuerar. Planen är att göra något runt om senare så blir väl då i så fall. 
 
 

Planer för utbyggnad

Vi har ju som sagt planer på att bygga ut vårt hus ca 48 kvadratmeter stort vardagsrum och sen övervåning på det som blir ca 30-40 kvadratmeter. Alltså en ganska stor boyta. Idag är vårt hus 75 kvadratmeter och 75 kvadratmeter inredd källare. Vi klara ju oss i dagsläget men känner att vi aldrig kan ha större kalas och att barnen så småningom kommer behöva ett varsitt sovrum. Källare är ju alltid källare, även fall att källaren ligger mer ovanför mark än under. 
 
Vi har haft 7-8 stycken snickare här och kollat. Men vi har bara fått två offerter. Vi vet nu att våra tankar går att utföra så som vi vill ha att. Men vet ju inte om det är värt att pengamässigt. Vi vill ju att huset ska öka i värde och att vi kommer kunna baka in lånet i bolånen sen. Om vi bygger ut kommer vi ju bo här i många år. Nu väntar vi in fler offerter. Planen är att sen börja bygget till vår. Först funderade vi redan att börja i sommar, men de snickare vi fastnat för kan inte förän i höst så då kan vi lika väl börja i vår och sen göra det mesta invändigt på F:s semester nästa sommar.
 
Hoppas verkligen det blir av och att det funkar ekonomiskt (jag oroar mig jämt i onödan) då jag förmodligen kommer att plugga.  Jag tror att huset kommer få ett ordentligt lyft. Hellre bygga ut än att sälja och köpa annat eller bygga nytt (inte värt pengarna) även fall att drömmen om några år är att bygga nytt när båda har bra inkomst för i dagsläget har jag ju ingen och F har toppen! 
 
Så här är planen. Det stora rummet till höger vill vi bygga ut:) En normalbred trappa upp och en bred trappa ner på 3-4 trappsteg. Där vet vi inte än om trappen ner till vardagsrummet ska vara över hela eller om vi ska ha ett glasräcke. Tanken är etage känsla. Och öppet från nuvarande vardagsrum.
 
Såhär vill Fedrik att övervåningen ska se ut. Jag är inte riktigt överens; ) vill ha raka väggar men vi får väl se.
 
/Madelii 

Sökt utbildning

Nu har sista anmälningsdagen passerat. Jag är fortfarande kluven till vissa saker. Men har ringt runt och pratade med personer som har hand om de olika utbildningarna. Allting löser sig på något sätt, funkar det inte på den orten kan man sedan byta om 1-2 terminer till den andra.  Har vetat att jag vill läsa lågstadielärare, men kluven på vilken ort. Växjö kommer jag få ta csn lån då jag måste köra dit,  Kalmar kan jag klara mig på bidraget och kanske ett litet lån då man kan pendla lättare med buss och tåg. Kommer även köra oxå då inte bussen/tåget passar. 
 
Mina val:
1. Kalmar lågstadielärare 
2. Växjö lågstadielärare 
3. Gävle  (distans) lågstadielärare 
4. Växjö mellanstadielärare 
5. Kalmar förskolelärare 
 
Nu håller vi alla tummar och tår!  

påsktårtan

 
Den blev faktiskt helt okej tillslut;) 
 
Tårtans innehåll:
Chokladbotten tårta
Lemoncurd
Chokladgrädde att täcka tårtan med

Dålig uppdatering

Har varit lite glest den senaste tiden. Har inte haft något att skriva om. Livet har rullat på som vanligt. Kommit igång att träna igen, hade en liten svacka mitt i all sjukdom. Tappade liksom lusten när vi varit sjuka konstant. Nu håller vi tummarna för att vara friska!  
 
Igår var jag på en slags jobbintervjuv, gick bra. Förmodligen kommer jag jobba extra utöver föräldraledighet så blir kanon :) Ska bli så spännande det här. Är ett nytt projekt som ska komma igång i maj. Får berätta mer när jag vet mina exakta arbetsuppgifter.
 
/Madelii 

Misslyckad tårta?

Kanske världens mest misslyckade påsktårta Suckar!  Här står man och ska göra sig till mitt i all stress mellan jobbvarven. Nåja vi får hålla tummarna på att det inte syns när den är dekorerad och att den smakar gott! Dumma tårtbotten! 
 
Det är choklad bottnar,  citronkräm och chokladkräm. Allt har jag gjort från scratch. Sen blir det choklad graniche på toppen och en påskdekoration. Slut resultatet kommer imorgon då den ska ätas :) 
 
 

RSS 2.0