En svår och jobbig grej

Usch vilken jobbig vecka, minst sagt. Idag har jag känt mig lite bättre. Men det sitter i. Är sjukt trött, snorig och hostig. Idag tänkte vi gå till dagis. Var bara 1 h.30 min. Vi har ju missat 4 dagar på inskolningen tyvärr. Så tanken va att jag skulle vara med L och sen lämna en kortare stund och se hur det gick. Redan när vi vaknade fattade E att vi skulle till dagis. Hade inte ens nämna det. Men de märker väl på rutinerna. När vi väl skulle börja klä på oss och gå ut brakade det löst. E ville verkligen inte. Han fick nästan panik  skrek VILL INTE DAGIS  och blev jätte upprörd. Vi är ju tvungna,  nästa vecka ska jag börja skolan. Han hoppade ur vagnen flera gånger. Skrek hela vägen till dagis så alla fröknar hörde oss hemifrån.  Tyckte så synd om honom och ville bara vända. Han blev så upprörd och ledsen så han höll på att spy. Vad ska man göra i ett sådant läge? Kan ju inte gå hem igen, då lär han ju sig det. Tyvärr måste han ju. Det kommer ju inte funka att ha han hemma. Hade önskat att få vara mammaledig resten av livet. Vara ekonomiskt oberoende. Kunna ha mina barn hemma. Väl upp blev det inte bättre. Han vägrade gå ur vagnen. Inget funkade. Tillslut kom hans förra fröken från L:s avdelning fram. Hon hade sett oss och såg hur uppgiven jag var. Hon föreslog att vi skulle testa lämna L och E fick följa med. Så kunde jag vara med E hela dagen på dagis. Vi lämnade L för första gången själv. Han brydde sig inte ens och det hade gått jättebra hela tiden. E lugnade sig så fort vi sa att han skulle få följa med oss. Sen gick vi in till E:s avdelning och lekte ute med de andra barnen. Han tyckte det var så kul. Mamma kolla här, mamma kom här. Han sken verkligen upp.
 
Det är väl konstigt för honom att veta att jag är med lillebror på en annan avdelning i samma hus. Innan har ju vi alltid gått hem. Men nu ser han ju att vi går till hans gamla avdelning. Vet inte alls vad det kan vara annars. Har ju gått så bra innan. Och han är mer än redo att gå på den större avdelningen. Det är så jobbigt detta. Gör så ont i mammahjärtat. Har ju inte varit med om detta innan. Det hade inte gått att lämna honom idag. Han hade panik. Kan det vara separationsångest? Han är ju så medveten men kan inte sätta ord på sina känslor. Han blev ju ledsen två gånger förra veckan. Ena dagen testade vi att jag sa Hej då och gick. Vilket kanske sitter i? Så svårt. Det gör så ont i mig och jag börjar gråta så fort vi kommer hem. 
 
Planen är nu att jag ska lämna lillebror själv mån och tisdag kortare stunder och vara med storebror. Får se hur det artar sig. Ska vara på avstånd på måndag så han vet att jag är där. Och sen tisdag kanske vara med någon timme och se om han reagerar om jag säger att jag ska hem och plugga. Det måste gå detta. Annars kommer jag ju tänka på det hela tiden och det funkar ju inte:(
 
Blev ett långt inlägg. Egentligen vill jag inte blotta ut detta såhär men känner att jag behöver skriva av mig. Ska man behöva känna sig som en dålig mamma bara för att man lämnar sina barn på dagis? Jag känner mig ur ursel! Vill ju göra allt för mina barn!
 
Som sagt tuff vecka. 

Värdering

Igår hade vi mäklaren här. Som tur va hann jag få undan mycket så såg fint ut här. Tror dock inte att hon hade brytt sig så mycket ändå. Bara man själv som bryr sig. Hon sa på plats va huset var värt idag  fick en lite chock då det höjts ytterligare sen förra året. Hon sa även att om vi skulle sålt idag skulle det förmodligen bli budgivning och vi skulle säkerligen få mer än det hon sa. Så det såg ju lovande ut. Hon skulle höra av sig samma dag och ge oss en värdering på vad huset skulle bli värt om vi byggde ut. 
 
Hon hörde av sig några timmar senare och gav oss ett glatt besked :) Mer än vad vi behövde för banken dessutom. Nu väntar vi bara på att de ska godkänna mina arbetsgivarintyg. 
 
 Vårt underbara badrum 

Sjukstugan

Välkommen till sjukstugan. Jag är genomförkyld. Har nog åkt på en sådan där manlig förkylning. Är helt seg i huvudet och kroppen. Feberfrossa, fryser svettas om vartannat. Huvudvärk och yrselattacker. Genomtäpt och inatt kom hostan och hälsade på. Tack för den! Mått piss nu i 3 dagar. Det är ju inte det lättaste att ha två gnälliga barn här hemma som kräver allinclusive service. Helt slut! Hinner inte vila. Tror de oxå har något i kroppen eftersom de gnäller för allt! Kan ju ärligt talat säga att det har varit tuffa dagar. 
 
Sen har jag smått panik över hur vårt hem ser ut. Försökt städa varje dag lite åt gången mellan mina febertoppar. Idag kommer ju mäklaren. Hoppas de inte kollar så mycket på städningen och bortser från leksaker som plockas fram hela tiden. Just nu är det fint här men snart stökas det väl ner igen!  
 
Måste bli friska nu, L ska ju vara färdiginskolad tills nästa vecka eftersom jag börjar skolan. Suck! Dessa baciller. Lär ju bli en hel del nu framöver.
 
Gosepojkarna ❤ 

Inskolning

Förra veckan började inskolning för lilleplutt. Varit med hela veckan men suttit i bakgrunden mest. Han verkar inte bry sig alls och går ifrån mig utan att blinka. Tror dock han håller lite koll i smyg. Hoppas det går bra denna veckan oxå för nu ska man börja lämna suksesivt. Dock är vi (JAG) sjuka idag. Barnen har varit gnälliga sen i fredags så det är väl något med dem oxå. Jag fick ont i halsen igår och inatt har varit fruktansvärd! Är väl dagisbacillerna. Får se hur vi gör imorgon. Så nu missar vi ju en eller två dagar på inskolningen. Kan bli att jag inte får lämna honom ensam direkt när vi är tillbaka. Får väl se. 
 
Sen har vår stora plutt börjat på ny avdelning. Han fick börja lite smått för 2 veckor sedan och gick jättebra. Förra veckan gick mindre bra. Han va ledsen när jag lämnade de sista dagarna. Är väl konstigt för honom oxå, att vi går till hans gamla avdelning med lillebror. Hoppas det går bättre snart för är så jobbigt när de blir ledsna. Började nästan gråta själv, men bet ihop. Kan ju varit att han oxå känt sig sjuk. Han fick iaf vara med mig och lillebror i fredags en stund innan vi skulle hem för helg. Då blev han glad :)
 
Hoppas barnen slipper bli allt för sjuka nu. 

Barnloppis

Igår stod jag på loppis för första gången. Var riktigt roligt och det kommer bli fler gånger. Sålde faktiskt en hel del och fick ihop mer pengar än jag trott. Men har ju så sjukt mycket bebis kläder så har ju mycket kvar. Så får boka ett nytt datum när det är inriktat barnsaker igen:) Det är skönt att bli av med saker men samtidigt är det jobbigt när man plockar upp alla små bebis kläder. Men man kan inte spara allt. 
 
På kvällen va jag så trött, försökte att kolla på SPRING på tv men orkade tillslut inte hålla ögonen öppna. Idag ska vi ha barnvakt en stund då vi ska fixa iordning ute och lite inne. På onsdag kommer ju mäklaren och ska värdera huset. Spännande!

Utbyggnad

Nu börjar allt bli verklighet. Vågar inte ropa HEJ än men det ser ljust ut:) Det är dock två faktorer som spelar in att vi ska få utöka huslånet. 1. Vi måste få huset värderat till en viss summa (för att få den låga räntan) 2.Jag MÅSTE få in alla arbetsgivarintyg typ NU! 
 
Sen när de två sakerna är klara så är det om vi får bygglov. Om de nekar så är det ju skit tråkigt! 
 
Vi har snickare klart. Och vi har fått en Kanon chans.  Vi har vår chans nu och om vi väntar 4 år så lär det inte bli ett sådant pris. Idag har arkitekten varit här. Så spännande.
 
Håll alla tummar och tår för oss nu. Vill verkligen få vårt drömhus! 

Härliga dagar

Äntligen  kom lite värme. Jag har dock inte klagat så mycket på det dåliga vädret. Visst har det varit tråkigt men jag har nog mest tyckt det varit skönt att vara lediga tillsammans. Skönt är det iaf med lite varmare väder:) Vi har varit ute det mesta av dagen idag, förutom när vi var på 1 timmes inskolning för L. Då fick E va den stunden  oxå på dagis. Det gick iaf bra för L. Han verkade inte bry sig om jag va där eller inte men han kollar nog efter mig i smyg;) 
 
Efter det gick vi hem och hoppade på studsmattan innan vi skulle vidare till tandläkaren för lilleplutt. Fick lite info sen gick vi och köpte en pommes tallrik som E ville ha så fort han så pizzerian. Rolig unge. Sen gick vi och köpte glass innan vi gick hem. När pappan i huset kom hem gick vi ut igen och hoppade studsmatta. E tjatar hela dagarna;) "Bara hoppa lite mamma". Sötunge! Efter det tog vi fram Eltons för tidiga födelsedagspresent från oss. En cykel med stödhjul. Så han fick cykla här utanför med oss brevid en stund. Det var nog lite svårt att både svänga, hålla balans och trampa samtidigt. Men övning ger färdighet :) 
 
 

vattenkrig

Att en sådan enkel sak kan göra ett barn så lyckliga. Denna stora glädje ett barn kan visa är helt otroligt. Idag har vi haft vattenkrig och E tyckte det va så roligt. Sprang runt och skrattade för fullt. Allting behöver inte kosta varje gång, som många andra tycks tro. Det är de enkla i vardagen som man minns. Att få ha en mamma och pappa som busar med en. Åka ut i skogen och leta blåbär, gå på picknick eller åka till någon lekpark. Man får sådan energi av att se sitt barn bli så lycklig. 
 
Igår köpte vi en studsmatta till grabbarna för deras födelsedag pengar. L kommer ju inte kunna hoppa i år men han tycker det är roligt att krypa runt där när storebror hoppa. E älskar att. Han har tjatat om en studsmatta hela sommaren. Så nu är han mer än nöjd:) 
 
 

Velig!

Måste boka tid till frisören.  Fortfarande inne på att klippa av att. Trivdes ju så bra i det. Men nu har jag ju fått ut längden ganska bra. Är det värt att då? Så frågan är, behålla långt och göra något med luggen eller klippa av att?!?! 
 
 

Dags för plugg!

Wihooo! Jag ska börja plugga i höst, vilket är snart. Bara 3 veckor kvar:) Ska bli så spännande! Trodde inte att jag skulle komma in då jag hamnade som reserv i första urvalet. Började få smått panik då jag varit så inställd på detta. Har ju kommit in alla andra år (har sökt sen jag gick gymnasiet). Har inte känt mig redo innan, men nu är jag så redo.  Ska bli så spännande det här:) Undra hur det kommer gå med två småbarn. Hoppas att det kommer flyta på bra och att dessa 4 år går fort. 
 
Står fortfarande som reserv i Kalmar och Växjö och det är väl stor chans att jag kommer in. Men jag tror ändå det bästa är att läsa på distans, just för barnens skull. Hoppas bara jag klarar det och att jag har disiplin. Måste nog tänka framåt hela tiden. Vet inte hur jag ska göra om jag skull bli antagen till Växjö eller kalmar. Så svårt. Nu är jag ju så i ställd på att plugga på distans eftersom det är där jag kommit in. Har bokat boende för första kursdag men har avvaktat med att boka flyget då det är dyrare att ta avbokningsbar biljett. Men måste boka innan priserna höjs eller biljetter tar slut. Det är ju det om de ringer från Linnéuniversitetet om att jag får en plats där och jag redan bokat, då är de pengarna i sjön! Nåja, tiden får visa och se. 

Barnens kalas

Igår hade vi kalasande för barnen. Vi va 21 stycken här hemma. Som tur va så va de kanonfint väder så kunde sitta ute:)Vi bjöd på tortiliatårta/tacotårta och fika. Hade gjort en varsin tårta fast med samma fyllning. Vi har faktiskt en hel tårta kvar. 
 
Barnen har fått så mycket fina presenter.
 
E fick en fågelbogunga, spel, böcker, vattenkanna,  dockor till dockskåpet 2 biljetter till pippi teater och pengar till studsmatta. L fick en Boby car, brio tågbana, brandbil, gunga, brio dragtåg, xylofon och pengar till studsmatta. Så i veckan köper vi nog en studsmatta :) De flesta leksaker blit ju att de leker med ihop. Roligt när de inte är stor åldersskillnad så att de har nytta av samma saker. Våra presenter får ju E när han fyller år sen. L fick en ny vagn av oss och ytter kläder till dagisstart. Sen brukar vi ju inte överdriva med saker just på födelsedagar då man köper lite hela året. De får ändå så mycket av släkten. Vagnen skulle vi ändå köpa då vi sålt den andra ligg/sittvagnen. 
 
 
Leon tyckte det var gott med tårta. Först åt han själv med skeden sen när han inte fick upp mer så skickade han från tallriken. Så han hade choklad i hela ansiktet. Ett bad fick det bli innan läggdags. Elton  är inte så mycket för tårta, han ville mest öppna paket och gick gunga med morbror. 

Dag 2 på Kolmården

 
Eftersom det förmodligen skulle va mycket att göra inne på djurparken så valde vi 2 dagarsbiljett. Det va ju bra för då slapp vi stressa mellan olika shower och visningar. Dock hade jag varit nöjd med en dag oxå men nu hann vi verkligen med allt och barnen kunde stanna nästan hur länge de ville på ställena. Andra dagen gick vi andra hållet in. Vi stressade igenom lite då vi skulle på sälshow andra änden av parken men vi tänkte ändå gå det hållet tillbaka sen. Dock ville ju barnen stanna överallt, vilket är förståeligt. Vi hann precis till showen och det va det ju värt. Började regna när vi gick till nästa show. Så ställde oss under träden och kollade på rovfågel showen. Regnet gick över fort, det behövdes regn då det va så kvavt. Mellan showerna passade vi ju på att kolla på djuren som var påväg en dit. Vi gick sedan vidare till Eltons favoritdjur. Elefanterna. Detta barn. Höll i kartan och letade upp elefanterna på kartan och så ville han inte släppa kartan och tjatade om Elefanter hela tiden. Så vi ville ju självklart inte missa elefantvisningen.  De berättade om elefanter och hade en elefant framme och visade lite. Det var väldigt intressant och E satt som ett ljus. Kan ju säga att alla shower va bra gjorda och man lärde sig  något på alla. Lagom långa, ca 20 min. Klockan hann bli lunch så vi åt lite innan elefantvisningen och sedan efter visningen gick vi till den stora lekparker kulmården. Mycket uppskattat! Efter det va vi så trötta så bestämde oss för att åka hemåt så man kom hem i tid. Gick inte ens in på Bamses värld andra dagen. Var inte jättemycket att göra där inne, fast E va ju nöjd. Var dock ganska mycket folk vid den tiden så kände att vi hellre åkte hemåt. 
 
 Gud va trött man va i kroppen och huvudet efter två dagar. Haha. 
 
 
 
 
 
 

Dag 1 på Kolmården

Vi har nu varit i kolmården. Det enda vi haft planerat i sommar. Så la vi det sista semesterveckan och tur var väl det då vi hade kanon väder:) vi åkte med Fredriks två bröder och familjer, och deras mamma med sambo. Hyrde ett hus där alla bodde. Tog 15 min från kolmården. Smidigt och bra. Sov där två nätter. Första dagen installerade vi oss och handlade lite. Sen när vi sovit begav vi oss till djurparken. Vi hade tur med vädret för på morgon innan vi åkte öste regnet ner. Men väl framme så kom det inte en endaste regnskur och det blev hur fint som helst framåt lunch. Första dagen gick vi igenom halva djurparken, kikade på djuren, åkte linbanan, kollade på delfinshow, åkte karuseller, bamseteater och avslutade med Bamses värld:) Så vi hann med en hel del och var nöjda med dagen. Trötta barn och trötta vuxna;) Vi gick alla tillsammans hela tiden. Trodde inte det skulle gå med 5 barn och 8 vuxna med olika viljor. Men gick galant. 
 
 
 
 
 
 
 

En dag i skogen :)

Idag har jag och min stora plutt varit i skogen på jakt efter blåbär. Vi åkte till ett ställe som jag varit på innan men va lite osäker om det fortfarande fanns där. Körde långt in i skogen. När vi väl parkerat så behövde vi bara gå utanför bilen så fanns det massor av blåbär. Så gottit!  E ville mest äta istället för att lägga i min skål. Mmm va GOTT! Sa han hela tiden. Dock så tröttnade E efter någon timme. Men hittade massa kottar att plocka ihop. Så med oss hem fick vi blåbär och en full maxi påse med kottar. Haha. Funderar på att ge mig ut imån oxå (utan barn;)) för det fanns hur mycket som helst. 
 
 
 
 

Skärgårdsfesten

Idag har vi spenderat hela dagen /kvällen på skärgårdsfesten. Har haft en hur mysig dag som helst.  Bara umgåtts en hel dag. Vi åkte in vid 14 tiden för att först gå ner på bamsegympa. E tyckte det var jätteskoj, de hade gjort en motorikbana. Han ville inte gå därifrån när de började plocka ihop. Sen så träffade vi bamse men han vågade inte gå fram själv så jag fick bära honom. Efter det gick vi och åt på mont matre. Jag tog fläskfile Oscar. Barnen skötte sig bra men tillslut var det svårt att sitt still så när vi ätit färdigt gick vi till Cirkusön där var olika gratis aktiviteter för barn. Även lite cirkusframträdande utan djur då.
 
Efter gick vi till min mamma en sväng innan vi gick vidare till karusellerna och alla stånd. E åkte berg och dalbana 3 gånger och Paris hjul 1 gång. Sen köpte vi marknadsgodis och barnen fick en varsin STOR ballong av sin farmor som vi råkade stöta på där bland allt folk. Leon lyckade somna en stund i vagnen men vaknade sen igen. Kom hem lagom till läggdags för barnen. Nu är jag super trött och ska faktiskt försöka sova. 
 
En toppendag helt enkelt! 
 
 
 

Fredagen

Igår var jag själv med barnen hela dagen och vi hade det så mysigt. Åkte till min kompis som bor på en gård. Där spenderade vi några timmar. Kollade på kossorna, hästarna, kalvarna, traktorer och så höll de på att gräva. Så Elton var mer än nöjd. Även Leon va sysselsatt. Båda hade någon kompis att leka med. De busade runt även inne och på deras trädgård. Elton älskar att hoppa studsmatta. Fick bära honom därifrån och så va han ledsen hela vägen till maxi för han ville hoppa. Funderar starkt att köpa en studsmatta till deras födelsedag. 
 
Efter det åkte vi och handlade. Först kikade jag in på lindex då de har halva reapriset. Super inför dagisstart om man hittar något.  Hittade en fleece, hängselbyxor och en finskjorta till L och en höst/vårjacka, bamsetröja till E. Räknade ut att allt skulle kostat 750:- men jag betalade 250:-. Det kallar jag fynd!!! Sen handlade vi lite gott till kvällen på maxi. Hann dock inte äta av att då va vi så trötta när vi väl kom hem. 
 
Idag blir det att besöka skärgårdsfesten :)

RSS 2.0