Tredje kursen

Åhh innan jul fick jag betyg i tredje kursen. Blev så glad, bästa betyget hitintills och jag är så nöjd och stolt över mig själv! 
 
Snart har en termin gått. Låt det gå fort! 

Det går framåt

Det händer lite hela tiden på bygget. Snickarna hann få taket tätt innan jul. Sen fick vi en lista på vad vi kan göra fram tills de kommer igen. Så sambon och hans lillebror  har satt dit läkt på två av väggarna på sidorna och även reglarna vågrätt, så vi kan panela sen. Den sidan ut mot vägen är lite krångligare då det är högre där, men han har påbörjat där oxå. Vi måste ta tag i att  beställa fönster och altandörr. Helst idag. Vi har bara dragit ut på att då det är så dyrt! Igår fick vi även reda på vart första fakturan hamnade på. Jises vad det springer iväg fort. Hade ju 3 snickare här veckan innan jul för att de skulle bli fortare färdigt och ja de jobbade på riktigt bra. Så vi har inget att klaga på:) Skönt om det blir färdigt så fort som möjligt ju. Vill börja fixa invändigt ju:)
 
 
 
 
Jag har som uppgift att städa upp runtom huset och inne i utbyggnaden. Ligger spillvirke överallt. Det tar sin tid kan jag lova för allt ska sorteras. Sen så fort F kommet in från bygget måste jag ju plugga. Så ja det är en hel del att stå i, för plugga går inte med båda barnen inne;) The huligans!  
 
Måste bara säga att vi haft himla tur med vädret än så länge. Vi som trodde det skulle vara kallt och snö. Så tummen upp för det! Dock lär det väl komma snart men nu är det "viktigaste" klart så känns ju skönt!

Juldagen 2015

Vi firar alltid juldagen med Fredriks familj. Skönt att slippa åka runt på julafton och känna ångest över vart man ska vara. Så vi firar med min familj på julafton och hans på juldagen:) 
 
Vi åt julmat även denna dagen. F:s mamma brukar alltid laga någon annan mat men i år  lev det julmat. Barnen fick bra julklappar som vi önskat oss. Elton fick ett pippi skepp och 6 figurer till och en Briotågbana.  Leon fick ett garage i trä från jabadabadoo och ett stort paket med leg Duplo.  Nu har de så de kan bygga och leka. Jag föredrar större paket när de ändå får så mycket på alla håll. De får nämligen av sin farfar med sambo oxå när vi ska dit. 
 
Lite bilder från båda juldagarna ❤

Julafton 2015

Vi firade jul hemma hos oss. Det var första gången vi var hemma en hel dag på julafton. Mysigt att skapa egna traditioner. Mamma, mina syskon, (inte min ena lillebror då han är i nya Zealand) min låtsaspappa, mormor och min moster med familj kom hit. Vi var 13 stycken sammanlagt. Vi kollade på kalle, åt julmat och ja åt hela tiden som man brukar göra på jul;) Tomten kom och barnen tyckte han var både läskig och spännande. De vågade hämta sina julklappar men inte mer än så. Hade en toppen jul med fina julklappar och vi är mer än tacksamma för allt:)
 
 

Helgen som var

I helgen har vi hittat på endel. I fredags åkte jag på tjejkväll med ett gäng nyfunna vänner. Har varit på en tjejkväll innan hos min kompis och nu blev jag bjuden igen hos en av tjejerna.  Roligt att träffa nytt folk och skaffa nya vänner. Var en himla kul kväll. Vi åt god mat, god efterrätt, snacks och godis. En redig svullokväll kan man behöva ibland;) Jag var inte hemma förän halv 2 på natten, vilket annars aldrig händer då jag brukar vara trött vid 19 tiden. Gammal tant som man är;) 
 
I lördags hade sambon hyrt en bastu som  vi skulle ha på vår uppfart. Hans bror, sambo och dotter kom hit. Killarna bastade gärnet medans vi tjejer anlände när barnen somnat och jag orkade sitta där i en timme faktiskt.  Haha. Sen gick vi in och spelade kort och la oss väl vid 2 tiden. Så två sena kvällar för tanten i byn. Dagen efter var vi lite möra men killarna höll på med bygget medans vi tjejer och barnen slappade på soffan:) Glad jag inte dricker alkohol för det märks tydlig skillnad dagen efter;) Jag minns inte när jag drack senast. Har druckit typ 1 cider på 4 år och smuttat på 1 drink, inget som tilltalar mig just nu, men blir jag sugen så absolut!Tycker dock inte något är speciellt gott så varför tvinga i sig när man kan dricka ranlösa:)
 
Iaf har vi varit en sväng på Ikea.  Vi passade på att äta där och fira min låtsats pappa som fyller 45 år idag. De andra tog julbord men jag var inge vidare sugen på det idag. Nu är man helt slut efter att ha sprungit efter två huliganer. Sambon jobbar hela dagarna med utbyggnaden. Han är så duktig! 

Förra helgen

Förra helgen var vi hos vänner och hade pajmiddag. Alla hade en varsin paj med sig. Allt va så gott! Vi är ju 4 familjer som träffas typ 1 gång i halvåret. 8 vuxna och i början var det bara 1 barn var men ny har det ökat och 3 av oss mammor har fått  en till och en fjärde är gravid. Så fullt ös medvetslös;) Vi har träffats sen våra  3 åringars föräldragrupp. Himla roligt. Dock hinner vi inte träffas så ofta men det är lika trevligt varje gång :) Den här gången var en av familjerna sjuka. 
 
Till efterrätt blev det marängswich och alla barnen var väldigt intresserade av att hjälpa till;) 
Leon i full far med pallen för att få plats någonstans;)

Smygfotat

Låter sjukt att jag ens ska behöva känna så. Men jag har idag smygfotat vårt hus. Haha. Tycker det känns dumt när snickarna håller på och så ska jag ta massa kort. Nu har de kommit ytterligare en bit och håller på med skalet på övervåningen. Nu precis lyfte de upp takstommen till taket på ovanvåningen. Undra hur lång tid det tar innan allt är klart. Är så förväntansfull :)
 
 
 
 

Pepparkakshus

Igår när jag och E var och handlade ville spgchan ett pepparkakshus och sa direkt att han ville bygga hus. Så jag köpte en sådan där färdig sats för tålamod att bygga eget med två huliganer har jag då inte! Idag har vi satt ihop att och barnen tyckte det var spännande men när godiset åkte fram så var det ju mer spännande att äta. Haha. 
 
 Hade knappt inget florsocker hemma så det fick bli som det blev. Får se om vi orkar ge oss på att kladda lite till. 

Resning pågår

Idag har två ytterväggar rests på utbyggnaden. Så spännande och det blir mer verkligt nu. Den tredje väggen är oxå uppe men det ska mätas ut för fönster. Det är alltså bara skalet som är ihopbyggt men en god bit till vårt mål:)
 
 Bilden är tagen innefrån vårt vardagsrum, där väggen sedan ska slås ut och öppna upp till utbyggnaden. Vågar inte gå ut och ta kort när snickaren är här. När de är klara för dagen är det mörkt. Ska ta fler bilder i helgen :)
 
En bild i mörkret utifrån. 
 
Roligt att det hände något varje dag nu. Vi som väntade så länge på att de skulle börja. Synd det inte är färdigt till jul, men nästa jul så lär det ju vara det! 

Pepparkaksbakning

Igår bakade vi pepparkakor hela familjen. Mysigt! Lilleplutt åt upp degen han fick och Storeplutt var så duktig och fokuserad. Blev många pepparkakor men vi råkade ju givetvis bränna första plåten. Det blev ett missförstånd mellan mamman och pappan i huset. Haha! Det luktar fortfarande pepparkakor i hela huset! 
 
 

Påväg hem

Just nu sitter jag på tåget som ska ta mig till Arlanda. Fick springa hela vägen från skolan idag för att hinna med. Det tar 30-40 minuter att gå så tänka sig vilken bit att springa i vinterjacka, vintersport,  ryggsäck och en resväska.  Jag är glad att ingen sitter bredvid mig på tåget kan jag ju säga;) 
 
Igår var en tråkig dag i skolan. Lite meningslös tycker jag. Idag har varit mer givande. Det är 3 moment i denna kurs som började idag. 2 av dem har vi hunnit med idag och man var godkänd bara man var där. Så nu väntar det en stor hemtenta i form av pm. Blää! 
 
Nu vill jag bara hem. 

Bygget

Nu vill jag komma igång med bygget. Längtar efter att få inreda. Längtar även efter att få börja måla, tapetsera och välja golv. För ja, jag tycker allt sådant är roligt när man påbörjar något och sakta men säker se ett resultat :) Sen så när allt slit är klart får man börja inreda:) 
 
Vi har äntligen fått reda på när de ska börja. På tisdag får vi hem allt matrial till stommen och på onsdag ska de börja. Hoppas verkligen inget annat kommer ivägen. Jag åker till skolan igen nu på onsdag morgon och kommer hem på torsdag kväll så ska bli spännande:) Tror dock inget hunnit bli rest men de lär ju iaf börjat såga då:) 
 
Såhär ser det fortfarande ut. Fast igår hann vi åka till tippen med två fulla släp. Ett släp med skräp efter matrial och grejer och ett med  mina älskade syrenbuskar som vi var tvungna att såga ner när grävaren var här. Skönt att bli av med skräpet. Vi ska försöka köra bort att så ofta det går. Annars blir det väl bara liggandes och det kommer ta evigheter att köra iväg med sen om vi samlar allt på hög. Vi har nämligen sagt att vi ska ta hand om allt spill efter snickaren.
 
Sen har vi ju två stora högar med matjord och 3 högar med stora berg/stenar som ska köras bort. Men det kostar lite att få det bortkört så vi väntar tills vi vet var vi ligger med bygget. Men det ska oavsett bort. Vår tomt ser hemsk ut på den delen. Tur vi har en stor tomt som vi ändå kan använda:)

Betyg

Äntligen fått betyg för den jobbiga kursen vi hade. Dock var de sena med att sätta betyg, egentligen måste de sätta 15 arbetsdagar efter inlämnad tenta och det var i måndags. Idag fick jag äntligen mitt betyg och kan nu pusta ut. Men nästa kurs börjar ju nästa vecka och här sitter jag med ett stor hemtenta igen för den kurs som är nu! Det är intensivt kan jag lova och kurserna överlappar varandra. Helt sjuk! Tänk va skönt det skulle vara att kunna pust ut två veckor över jul, men icke! Ingen vila ingen ro! Får se framemot sommarlovet, men då måste man förmodligen jobba rent ekonomiskt. 4 jobbiga år framöver känns det som. Hoppas vårterminen blir lugnare, då har vi nämligen bara svenska och VFU. Spännande!
 
 
 
2 kurser klarade! Wihooo!
 
*Kunskap och lärande ur ett historiskt och nutida perspektiv 7,5 hp, Distans, HT15
*Förskoleklassens och skolans organisatoriska och historiska bakgrund 7,5 hp, distans HT15

Stillastående!

Bygget står still! Jag blir så frustrerad på hantverkare. Först så stressar de oss att vi måste få bygglovet som de på byggnadsnämnden sa skulle ta 6-10 veckor. När vi väl får bygglov efter 3 veckor så har snickarna tagit ett annat stort arbete på sig för de "trodde" bygglovet skulle ta längre tid. Här står vi med färdigt grävarbete men makadam i två veckor utan att de påbörjar grunden till plattan. När de väl börjar så blev det fel med beställningen med golvvärme så fick boka om betongbilen till två dagar senare. När plattan väl var gjuten så ska den ju härda men man kan ju påbörja ändå.  Nu står vi är 1 månad senare och de har inte ens varit här! Planen var att de skulle börja förra måndagen, sen onsdagen och sen nu i måndags och sen nu i onsdags. Ja ni fattar. Hela tiden skjuts det fram av olika anledningar. Vi hade kunnat vara färdiga innan jul om de påbörjat arbetet den dag de sa från första början! Jag känner mig ganska arg och frustrerad och händer det inget nästa vecka vet jag inte vad jag gör!!!!
 
Inte nog med att man ska oroa sig för allt annat så ska man gå och grubbla på det här. Hoppas vi får reda på något idag, nu är det tydligen materialet som är försenat!

Tårtor

Har ju glömt att lägga in bilder på Leons 1-års tårta, var ju ett tag sen nu.
Lägger även in bilder på deras tårtor de hade på sitt kalas för släkten.
 
På hans födelsedag firade vi lite smått med min familj då vi skulle slå ihop barnen kalas månaden efter.
Bjöd på en choklad pannacotta paj/tårta. Super god var den!
 
Recept kommer här!
Pannacottapaj med vit choklad och jordgubbar
 
Pajskal:
150 gram smör
1.5 dl strösocker
3 dl vetemjöl
0.5 dl kokosflingor
1 tsk bakpulver
Gör så här:
  • 1. Sätt på ugnen på 200 grader.
  • 2. Smält smöret i en kastrull.
  • 3. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och häll sedan i smöret och arbeta ihop till en deg.
  • 4. Smöra och ströa en pajform med kokosflingor och tryck ut degen i formen. Täck kanterna med folieremsor.
  • 5.  Grädda i 20-25 minuter. Pajskalet är färdigt när det är lätt gyllenbrunt.  Du kan ta av folien efter ca 15 minuter. Låt sedan pajskalet svalna.
  • 6. Lägg gelatinbladen i kallt vatten
  • 7. Koka upp grädden och bryt ner den vita chokladen och låt smälta under omrörning.
  • 8. Ta av grädden från plattan. Krama ur gelatinbladen och lägg i grädden och rör om.
  • 9. Låt grädden svalna och häll sedan ner i pajskalet. Ställ i kylen i ca 3 timmar.  Dekorera sedan med jordgubbar, eller andra bär!
 
På deras kalas som de hade tillsammans beställde jag foton på dem i marsipan.
 

Innehåll i tårtorna:
Vanliga ljusa tårtbottnar
Ett lager med mosade hallon
Ett lager med nutellafluff (himmelsk god)
Grädde att spackla tårtan med
 
Använde mig av fingers som vi bröt mitt itu att dekorera kanterna med.
 
 
 
 
 
 

Höstbilder!

Tog lite höstbilder för någon månad sen:)
Dock blev aldrig löven fina här utan de blev gula och bruna direkt.
Vart tog alla vackra färger vägen denna höst som var!?
 
Mina fina killar<3
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0