Äntligen träning!

Jag har äntligen kommit igång med träningen efter två graviditeter. Har ju inte kunnat träna alls under båda graviditeterna pga av alla smärtor. Sen mellan hann jag bara börja jogga lite smått. Efter Leon så gav jag mig på att jogga efter 4 veckor, inte alls smart och jag fick en knäpp på näsan av barnmorskan att vänta tills det gått 6 månader. Så det enda jag gjort är att promenera, promenera och promenera. Dock har jag känt av det onda i bäckenet när jag ansträngt mig för mycket. Bestämmde mig att börja träna i januari och ja nu är snart denna månad slut. Började lite smått redan i december med hemmaträning varannan dag i 15-30 min. Lagom start!
 
Nu går jag 3 pass i veckan på gympa, zumba och cirkelfys. Ska testa box oxå men den är samtidigt som cirkelfysen och den tycker jag ger mig bra träning. Känns bra att äntligen vara igång. Tänkte börja med detta nu och sen lägga till 1-2 gånger joggning i veckan beroende på tid. För som det ser ut nu tränar jag och sambon varannan kväll så det blir inte mycket till familjemys på kvällen. Sen får vi se om jag skaffar gymkort, vill ju bygga lite muskler då jag inte har en enda på kroppen (känns det som. Sen vill jag även lägga på mig något kilo då jag har gått ner alla gravidkilon. Har mätt mig och tagit före bilder oxå så kollar inte så mycket på vågen, mest för att hålla lite koll.
 
Sen min kost är ju inte den bästa, jag försöker men är så svårt. Har alltid ätit vad jag vill utan att det gö någon skillnad, antar det kommer komma med åldern att man får tänka sig för. Vi har iaf varit utan socker i veckorna (jag har inte varit stenhård!) hela januari. Bara ätit på lördagen om man varit sugen. 
 
Eftersom jag ska skriva lite om min träning så jag kommer ihåg så fixar jag en ny kategori. Sen vet jag inte hur mycket jag kommer skriva, så får se.
 
(Endast påminnelse till mig själv)
Min vikt innan jag var gravid låg alltid på 62 kg. Även fall att jag tränade eller inte så låg den alltid där runt omkring. Efter Elton gick jag ner till 58 kg. Helt sjukt! Utan att ens försöka. Så lite vill jag inte väga (igen) till mina 176 cm långa kropp! Efter Leon gick jag ner alla kilon direkt utom typ 2 kilo som försvann efter 4 månader. Så nu när jag började så låg vikten på 62 kg och nu idag på 60.8 kg. Ska bli spännande det här! Ska nog väga mig varje fredag. 
 
 
 

huset

Vi har velat göra vårt hus större sen vi flyttade in. Dock har vi inte trott det var möjligt rent pengamässigt. Nu när sambon är färdigutbildad så har vi börjat fundera mer. Jag har sedan vi köpte huset tyckt att det fattas ett rum på ena våningen, även att kunna ha ett matsalsrum. Visserligen har vi en hel källare där det finns möjlighet till två sovrum. Men källare är ju alltid källare liksom.
 
Vi har först funderat på att höja taket och göra övervåning, vi har ju redan en vind men Fredrik tycker det är för lågt i tak. Sen så känner vi att det är drygt med 3 våningar. Så nu är våra drömmar att bygga ut 45 kvadratmeter stort vardagsrum och sedan göra två sovrum ovanför. Så alltså ca 80 kvadratmeter yta.. Huset blir stort men ska vi bo här några år så behövs det.
 
Vi har haft 5 firmor här och kollat om det är möjligt. Så nu väntar vi på offerten för att se ungefärlig kostnad. Tanken är att de ska göra grunden. Allt utvändigt typ. Sen ska vi fixa inne. Hade varit så kul att få fixa lite själva då vårt hus var total renoverat när vi köpte att. Vi har en ungefärlig bild i huvudet och är nästan överens om hur vi vill ha att med trappor och färgerna. Men blir väl en annan femma när vi väl kommit igång om det nu blir så;) ska försöka förklara hur vi vill ha att någon gång:)
 
Spännande att se priser från de olika firmorna och se hur mycket skillnad det kan bli.
 
/Madelii
 

Förnyelse

Nu har vi snart bott i huset i 3 år. Ja 3 hela år! Sjukt va tiden går!
Nu känner jag för att fixa och dona här hemma. Vet inte vad som hänt med mig. Haha!
Eltosn rum är jag nöjd med nu (det ska ju så småning om bli barnens rum). Bara skötbordet som ska bort men det får nog vara kvar någon månad till. Nu har jag iaf kommit på att jag vill tapetsera ena väggen i köket. Ingen stor yta alls men känner att det behöver piffas upp lite och eventuellt ett lager vit färg på de andra väggarna kan behövas. Nu till tapetjakten. Eftersom det bara behövs en rulle, det är ett fönster och en altandörr oxå på den väggen så då kanske ni kan förstå hur liten ytan är. Jag hade hittat en som jag gillade, men F tyckte den såg ut som en barntapet, hmm kanske kan hålla med om det lite men jag gillar den ändå! Ska åka och kika, antingen blir det något drastiskt eller blir det något enkelt, som den längst ner med skimmer av fjärilar.
 
 
 
 
 
 

kvällslek♡

Vi har börjat vara på Eltons rum mer nu när det är ordning och reda. Har suttit och lek där inne på kvällarna innan läggdags. Så mysigt. Leon sitter med och är så nöjd så när storebror häller ut det ena och det andra framför han. Han kan sitta där och plocka i evigheter. Elton tror ibland att lillebror är stor nog att fatta hans lek så han får vara med på tebjudning och annat skoj:) Det är så härligt att se hur dessa två tycker om varandra så mycket. Älskade ungar♥
 
 
/Madelii

Effektiv dag!

Fixar och donar här hemma idag. Storebror är på dagis efter fem veckors ledighet och sjukdom. Kan säga att det är tomt hemma men han behöver verkligen komma iväg lite. Iaf så har jag hunnit med en hel del. Strykt gardiner, bytt gardiner i alla rum. Putsat insidan av fönster. Nu har jag precis rensat ur en hylla i vardagsrummet och burit ner den alldeles själv. Pjuu! Skam den som ger sig. Gick ju inte ner i vår smala trapp. Fick vrida och vända, lyfta och trycka. Nu behöver den målas ett lager. Haha! Den står nu i min garderob/walk in closet.

Nu ska jag bara bli av med hyllan i Eltons rum och ställa in en liten expedit hylla till förvaring av leksaker. Numera är hans rum endast lekrum då vi flyttade ut hans säng. Snart ska det väl bli ordning och reda;)

sen funderar vi på att möblera om i vardagsrummet. Men det orkar jag inte själv.
 
Har även hunnit med att bada likleplutt och tryckt hans han och fotavtryck för 6 månader.  Gjorde en likadan till Elton så va ju tvungen att göra en nu oxå. Inte det lättaste men det är väl ändå  charmigt när den blir lite kladdig:)
 
 

/Madelii

Lanzarote nov 2014

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
/Madelii
 

Nyår 2014

Vi firade nyår hos våra underbara vänner.  Samt deras två vänner.  Så vi var 3 st par och 3 barn:) Lagom mycket folk tycker jag. Vi åt gott, hade det mycket trevligt, spelade spel och skrattade en hel del. Detta får bli tradition!  Till förrätt blev det räkbakelser och två olika små plockmat. Varmrätt hade vi oxfilé och baconinlindat fläskfile med mozarella och soltorkade tomater, Potatis gratäng, såser och sparris.  Efterrätten hade jag fixat och gjorde rocky road kladdkaka och glass till.  Allt var verkligen supergott! 
 
Elton var vaken till 1 på natten så han var med på tolvslaget.  Han tyckte att det var spännande med raketerna.  Satt i min famn hela tiden.  Leon sov till 3 tiden så då bestämde vi oss för att åka hem. 
 
 
 
Hoppas ni hade ett bra nyår♥

ledigheten slut

Nu är den långa ledigheten slut. Haft mycket att göra, julfirande hit och dit. Sista var i lördags. Dagarna där emellan har vi försökt att slappa;) Imån börjar sambon jobba, nu som tekniker.  Skoj! Bättre betalt och inte lika slitsamt fysiskt som innan. Så förmodligen kommer vi ha en piggare pappa i huset framöver. 
 
Ska bara vara hemma resten av veckan och försöka bli friska.  Vi har varit sjuka i 4 veckor nu. Börjar bli segt att vakna dunderförkyld var och varannan dag. Mest synd om barnen. Snorar och hostar som vara den. De vaknar om nätterna av hostan. Nu tycker jag att bacillerna ska försvinna! Men då kommer säkert kräksjukan snart.  Blää. Nä inga fler baciller här TACK!!!!
 
/Madelii

Leon 6 månader

Han kan nu sitta själv. Lägger fortfarande kuddar runt om ifall han rammlar. Det kan ju vara något spännande att dyka efter lite längre bort. 
 
Tycker fortfarande inte det är jätteroligt att ligga på magen. Men ibland så.
 
Storebror är nog världens roligaste att kolla på när han leker, även pappa är rolig så fort F säger eller kollar på Leon börjar han smila upp sig.
 
Världens gladaste och goaste unge! 
 
Han babblar på ordentliget. Ibland låter det som papapapa.
 
Kan bubbla med munnen. 
 
Har storlek 68 men nog dags att plocka fram nässta storlek nu!
 
 
 
 

Året som gått

januari

Fick jobb på karamellkungen. De jobbet har jag fortfarande extra och hoppar in så fort jag kan och vill:)
Fick även jobb inom barnomsorgen som vikarie. Men fick vänta då jag skulke jobba heltid på karamellkungen i 6 veckor. 
 
Fredrik började plugga halvtid och jobba samtidigt.  
 
Störst av allt, vi fick se minis hjärta slå för första gången på ett VUL. Nu kunde vi äntligen längta♥
 
Februari
 Fick reda på att vi skulle få ännu en prins på rutin ultraljud. Allt såg fint ut.  Beräknadu födsel 16 juli♥
 
Jobbade väldigt mycket! 
 
Mars
 
Började jobba inom barnomsorgen.  Trivdes väldigt bra.
 
Elton blev 1.5 år♥
 
Magen börjar synas♡
 
April

Vi berättar för släkt och bänner att Elton ska bli storebror
 
Jag bestämmer mig för att gå hem då jag mår så dåligt i och med graviditeten.  För en gångs skull tänkte jag på mig själv. 
 
Maj

Badrummet blev färdig kaklat
 
Sambon fyllde 25 år
 
Åkte till Ullared och shoppade
 
Fick åka till förlossningen med täta och onda sammandragningar.  Fick tack och lov komma hem igen efter några timmar.
 
 
Juni
 
Börjar få så ont så jag knappt kan gå. Sista tiden var det min envishet som fick mig att gå upp ur sängen. 
 
Åkte till malmö med  våra vänner och bodde på hotell och åt gott.
 
Firade midsommar på öland.  Hade så ont så jag trodde att jag skulle föda. 
 
Vi köper en nyare bil. En Saab93
 
Badrummet blev äntligen klart. Bara 1 år senare;)
 
Juli

Äntligen kom vår andra prins till världen♥ kl 8.35 3440g 50 cm
 
Vi åkte till Toselilla en varm dag med våra underbara vänner
 
Det var väldigt varma dagar i Juli och jag ville typ bara dööö av värme. 
 
 
 
 
 
Augusti
 
Den årliga Kräftskiva med släktet ägde rum:)
 
Jag va själv 1 vecka med barnen när sambon åkte till stockholm för tenta
 
September

Vår stora prins fyllde 2 år! 
 
 
 
Oktober
 
Vi bokade en resa till Lanzarote
 
Leon döptes och vi förberedde och planerade en massa inför detta.
Allt blev så lyckat!
 
 
  
 
November
Jag jobbade lite inför Halloween på Karamellkungen.
Åkte hem och ammade mellan affärerna och det gick ju bra.
 
Fick reda på endel tråkigheter, har inte riktigt fattat än men hoppas att allt blir så bra som möjligt.
 
Vi åkte till Lanzarote och njöt av värmen som jag inte fick njuta av i sommras. Dock började ju resan med lite otur men resten av veckan var verkligen kanon och vi njöt för fullt!
 
 
 
December
 
Vi kom hem från Lanzarote
 
Jag fyllde 25 år och hade lite middag för vännerna
 
Vi firade Lucia på Eltons dagis
 
Bakade väldigt mycket jugodis så var trött på att innan julafton;)
 
Vi firade 8 år tillsammans jag och F
 
Hade en mysig julafton och ett kanon nyår!
 
 
 
 
Tack till alla vänner, min famijl och släkt att år 2014 blev så bra!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0