Min duktiga stora pojk!

E har nu varit blöjfri några månader. Vi började i december att ha utan blöja hemma, så tog vi på han när vi skulle handla och när han va på dagis. Lite jobbigt om det händer en olycka i overallen. Sen när vi bestämde att han skulle va hemma innan cypernresan så slutade vi helt, även när vi åkte iväg. Så när vi väl va cypern så va han helt blöjfri utom på nätterna för säkerhets skull. Men blöjan va alltid torr på morgonen. Sen när vi kom tillbaka till Sverige så var det dags för dagis igen. Första dagen höll han sig i 5 timmar. Ville inte gå på deras toa. Andra dagen blev det en liten olycka. Sen har han klarat sig. Oftast håller han sig hela tiden men förra veckan gick han två gånger. Konstigt det där att han kan gå på vilken allmän toa som helst men inte på dagis. Är väl det att han är van vid blöjbyte så blir väl kanske lite konstigt. Nu denna veckan har vi även slutat att ha blöja på natten. Han är så duktig! Givetvis vet vi att det kan hända olyckor men det är ju inte hela världen. Sen när man är iväg och sover någon annanstans så kanske man få ha en blöja på natten för säkerhets skull, troligtvis kommer han ändå inte vilja ha det. 
 
Så stolt över min stora kille! 
 
 

5 år förlovade

I veckan hade vi 5 årig förlovningsdag. Den 23 juni 2010 en midsommarhelg slog vi till. Vi firade vår dag igår efter jag slutat jobba. Lämnade faktiskt iväg barnen, vilket händer väldigt, väldigt sällan. De fick sova hos sin mormor över natten och allt hade gått kanon! 
 Vi valde att gå ut och äta. Eftersom min sambo älskar hamburgare testade vi på bio baren då alla säger att de är de godaste hamburgare de ätit och ja de va grymt goda. Jag valde den som hade 3 små minihamburgare med 3 olika 'smaker". Sen va det supergod aioli till och pommes. Min kära sambo tog ju givetvis den största på 600 gram. Galet mycket mat! Valde även en efterrätt att dela på då det lät så spännande. Friterad snickeri,  glass, kola &fudgesås. Hade nog för höga förväntningar på den;) Men huvudrätten är ju helt klart värt fler besök. Sen skulle vi egentligen gått på bio men jag va så trött så vi valde att kolla på film i sängen. Men jag "däckade" efter 20 min. Sov hela natten utan att vakna. Så skönt!  Minns inte när jag gjorde det sist! 
 
 
 
Idag har vi fått massa gjort innan vi hämtade barnen. Klippt hela gräsmattan (1500 kvadratmeter) trimmat och klippt vår vildvuxna häck. Sen blev det mys med barnen resten av dagen. Älskade, underbara barn<3
 
 

Förnyelse

Funderar på att tapetsera hallen. Är inte en stor yta som jag hade tänkt mig. Vill ha något vitt eller grått:)
 
Tapeter från rusta 

Lilleplutt går

Lilleplutt går helt nu. Jag har nog inte fattat att än. Vår lille 11 månaders plutt. Han trillar sällan faktiskt. Han rultar runt här. Går mer än kryper. Det är så sött. Trodde det skulle dröja minst lika länge som med storebror. Sen klättrar han upp i soffan hela tiden. Håller på att bli tokig.  Nåja snart ska vi kicka igång denna dagen. Storebror sover fortfarande.
 
L med sin första ballong från lövmarknaden 

Midsommar 2015

ViSom vanligt har det regnat och varit soligt om vartannat. Skulle umgås med Fredriks lillebror, hans sambo och barnens kusin. Vi va här hemma på förmiddagen. Vi mammor åkte iväg och plockade blommor medan papporna satte ihop brädor till en midsommarstång. När vi kom tillbaka tog vi ut barnen och började klä stången i regnet, men det slutade regna ganska fort. 
 
 
 
Sen var det dags att åka vidare för lite mat, tårta, kubbspel och trevligt sällskap i spjutsbygd hos min brors kompis. Vi har varit ett gäng på Öland nu i fem år men i år blev vi kvar här i trakterna. Sen åkte vi hemåt lite tidigare för grill hemma hos oss med F:s lillebror. Min mamma och småsyskon kom även. Hade en dömyisg alldeles lagom dag/kvälk:) När barnen somnat satt vi på altanen under vårt nya tak och spelade spel och snackade skit. Idag har vi ätit rester, sovit och dansat runt midsommarstången. Vårt övernattningssälskap åkte för någon timme sen. Nu blir det mys i soffan efter en liten promenad. Konstigt väder har vi. 
 
 
 

Hosta

Usch jag är sjuk. IGEN! Hostar som bara den. Feberfrossa; huvudvärk och ingen ork alls. Minsta lilla ansträngning känns det som jag ska svimma. Va är det för fel på mitt immunförsvar?  Alltså man blir bara svagare och svagare för varje gång. Varit så ledsen för att jag inte orkar mer. Lämnade den stora på dagis igår för att få lite vila, men nä då va den lille vaken hela tiden. Nåja snart är det midsommar och då är ju sambon ledig en extra dag. Hoppas jag blir frisk snart! 

Altantaksbygge pågår:)

Påbörjades i fredags kväll. Vi var väl ute till 10 på kvällen sen fick inse att myggorna vann över oss. Förmodligen blir det klart idag. Spännande! 
 
 

Altanplaner

Vi har ju velat glasa in en del av vår altan. Men det får vänta lite till då vi vill först och främst bygga ut huset. Men vi har börjat planera att bygga tak över den delen av altanen. Igår mätte vi och räknade på vad det kommer kosta så imorgon ska vi köpa matrial :) Spännande! Då vårt hus är litet tror jag verkligen vi kommer få nytta av det vid kommande kalas och sena grillkvällar:) Vi bygger det så att vi kommer kunna glasa in att i framtiden. Vi får väl se hur fort det blir klart. Har två optimister här som säger att det hinner bli klart till midsommar. Haha! Då gäller det att vi börjar i helgen.
 
 

Nyckelpiga

Igår hittade vi en nyckelpiga i trädgården. E ville genast kolla på den. Den kröp runt på han i evigheter innan den flög iväg. Då blev E allt lite besviken och undrade vart den skulle ta vägen.
 
 
 

olja altanen

Det är ju alltid kul... Eller?  Vi har kommit på ett snabbt och smidigt sätt nu. Vi har ju 60 kvadratmeter golv och sen två trappor och räcke på det så är ju ganska mycket som ska oljas.  Golvet har vi tagit varje år då solen står på där hela dagarna. Iaf så gick det väldigt fort att ta golvet när båda kunde hjälpas åt. En sprayar oljan med en slags sprutare och den andra rollar och jämnar ut. Väldigt lyckat resultat :) Nu är det "bara" räcket kvar.
 
 
 
 

Leon 11 månader

Nu är mini snart 1 år. Endast en månad till. herregud va detta året har gått fort!
 
Han har precis lärt sig att klättra upp i soffor och sängar. Nu får man verkligen hålla kolla, jan inte lämna honom någonstans. 
 
När man frågar var lampan är så pekar han på den.
 
Han går mer och mer nu. 
 
Han äter ju konstant. Så fort man tar ifrån honom något ätbart så skriker han som om någon slagit honom. Han blir hur arg som helst. Vårt lilla matvrak. Äter verkligen allt!
 
Han har börjat få äta och kladda själv, han försöker med skeden och är duktigt och träffar munnen men han tappar ju all mat på ditvägen. 
 
Sover bra om nätterna, vissa nätter vaknar han redan innan 12 men somnar om med välling. De flesta nätter sover han till 4-5 tiden och sedan somnar han om med välling till 7-8 tiden. 
 
Inte en endaste liten tand har kommit.
 
 

Morsdag 2015

Mitt tredje morsdagsfirande och även mitt första som tvåbarnsmamma så lilleplutt låg i magen förra året. Hade en undrebar dag med min familj i cypern. Solade badade och åt gott. Min morsdags present blev att fixa naglarna. Skulle egentligen göra det där men ändrade mig och ska boka en tid här hemma istället:) Spännande!
 
 
Att få vara någons mamma är det bästa som hänt mig.
Att känna sig behövd.
Att känna sig älskad av två fina barn.
Mina barn. 
Så mycket kärlek <3
 

RSS 2.0