Hälsningar från Cypern

Vi har det helt underbart! Har haft över 30 grader varje dag och molnfritt. Solar, badar,äter gott, busar och nnjuter för fullt. Imorgon kl 0.00 går flyget så vi har alltså 2 hela dagar kvar i värmen innan vi åker hem till Sverige igen. Hoppas det bjuds på värme hemma.
 
 
 
/Madelii 

Cirkus

Igår var jag och min stora plutt på cirkusen i byn. Hade sett framemot att se om Elton gillade det då han aldrig varit på cirkus innan. Vi gick till affären och köpte lite gotte först sen mötte vi upp en Eltons kompis och hans mamma. Det var så roligt. Elton uppskattade det verkligen. Han stod upp, klappade händerna hela tiden och tjoade. Han tyckte de va duktiga och sa woow. Kunde inte låta bli att le åt min gullige plutt. Det var en lagom lite  cirkus och helt klart värt pengarna. Sugen på att gå idag igen då han va så lycklig, men det får va. Sen när vi kom hem skulle han berätta för pappa vad han sett och han va så ivrig ❤
 
 
Kommer verkligen gå fler gånger på cirkus :) 
Till er som är emot cirkusar med djur så finns det faktiskt cirkusar utan djur:) Här hade de bara små ponnysar.

Leons första steg...

Förra veckan tog Leon sina första steg. Han stog vid mig sen flyttade jag mig lite så tog han två steg. Sen så var moffa här dagen efter det och då stod han vid mig så lockade moffa på honom och då tog han 3 steg. Sen hade han tagit 4-5 stegn när Fredrik var hemma med honom. Får väl se om han vågar släppa själv snart. Han kan ju släppa och stå själv ett tag. Han tyckte iaf dte var uper rolit när han gick och skrattade högt! Tycker väl att om han börjar gå snart så är det lite väl tidigt, men det kan ju dröja länge till. Spännande. Elton var ju mycket stabil när han väl vågade släppa helt och började gå helt. Han va 14 månader när han valde att börja gå istället för krypa. 
 
Leon är en glad kille nästan jämt:)
 
 
 

Polenfärjan

I lördags hade vi bokat en liten tripp med polenfärjan med F:s 2 bröder och en hans lillebrors sambo. Första gången vi skulle lämna Leon en natt utan oss. Inte alls lika orolig som man va med Elton. Haha. Konstigt det där. Men skickade ju och frågade hur det gick med våra pluttar. 
 
Båten gick vid 9 på morgonen och vi va väl iland i sverige igen vid 8 dagen efter. Tanken va att vi skulle gå i land men det får bli en annan gång. Sen va jag nog mest besviken på att vi inte skulle få sova ut. Haha. Men det va en mysig resa med god mat och trevligt sällskap. Vi tog buffé både vid lunch och middag. Kommer göras om:) 
 
 

sjukstuga igen

Vi är sjuka igen. Min kropp orkar snart inte mer, vilket märks. Va såhär dålig för 2 veckor sedan och däremellan så har jag inte hunnit blir frisk. Elton blev snorig förra veckan och jag ont i halsen. Nu är man helt seg i huvudet. Leon är inne på tredje dagen med feber, igårkväll hade han 39.8 grader. Då va det inte roligt. Han va så ledsen och man märkte att han hade ont. 
 
Igår jobbade jag trots att jag inte mådde bra, inte så smart då vi tydligen skulle stå ute i 3 timmar och göra ballong figurer. Hade ju inga varma kläder att ha under dräkten. Nåja nu är det en helg med långledigt och sambon är hemma. Hoppas vi hinner få lite gjort så att man inte bara är hängig och trött. Ärligt talat så undrar jag om man verkligen orkar så mycket mer med alla sjukdomar, fattas bara att vi får vattkoppor innan cypern resan. Så orolig! 
 
/Madeleine 

Nojig

Idag är storebror hemma från dagis igen. Inte för att han är sjuk utan för att undvika sjukdom innan cypern resan. Det går nämligen vattkoppor. Nu till dilemmat. Han håller på att skolas in på sin nya avdelning som han ska börja på I höst. Nu kommer han vara borta 5 veckor sammanlagt då han va borta hela förra och gick bara igår. Och sen ska han ju inte va där så mycket mer innan vi ska ha sommarlov. Så nu är jag ju orolig att han inte ska hinna vänja sig på den nya avdelning. Tror iof att det inte blir några problem ändå, men man kan ju aldrig säga aldrig.
 
Sen är jag ju även orolig att han redan blivit  smittad. Då kommer förmodligen vi få avboka resan eftersom Leon troligtvis oxå kommer få att. Känns ju inte kul när vi ska åka med våra vänner. Men barnen är ju viktigast!
 
Vill ju att om de ska få vattkoppor att det hade varit lägligt när jag ändå är föräldraledig men då ABSOLUT INTE innan resan! Nu håller vi alla tummar. Ska även prata med förskolan på måndag igen och se vad dem tycker. Känns skönt att de bryr sig och lugnar en nojig, orolig mamma. 
 
Nu tar vi helg! 
 
 

Leon 10 månader

Han säger mamma och pappa. Han vet även vilka vi är och när man säger Leon lyssnar han på det. 
 
Han babblar väldigt mycket. 
 
Han är en riktig liten buse och vill härma storebror hela tiden. 
 
Han vill att man jagar honom och då kryper han iväg fort som tusan och blir stressad, kryper runt i cirklar. Så roligt. 
 
Han kan gå längs med möbler och stå en stund själv. Han går även med stolar och andra saker man kan stå mot. 
 
Matrutinerna ser likadana ut som innan. Däremot så brukar han vakna vid 5-6 och det tycker jag är på tok för tidigt att gå upp så ger honom Välling då och oftast somnar han om till kl 8. Lite mer rimligt. 
 
Vikt:10310 g
Längd: 72 cm 
 
(Kan ju inte låta bli att jämföra grabbarna i samma ålder. Elton va 79 cm och vägde 10350 g) Ni kan ju tänka er skillnaden på kroppsformen. En lång och smal och en liten knubbis💞
 
 

Leons dop

Har ju glömt lägga in bilder från dopet som var i oktober. Pinsamt längesedan;)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
/Madelii
 

1 maj

Äntligen är min favoritmånad, vet egentligen inte varför jag gillar maj månad  bäst. Antagligen för att det börjar bli varmare, blommor och träd blommar och allt ute är så fint. Sen är det många lediga dagar och nära till sommar och semester. 
 
Igår firade vi valborg med våra vänner och de kommer med roliga nyheter:) Vi grillade, kollade på grannens lilla brasa, vilket Elton tyckte va jättespännande. Sen grillade vi banan med center i och glass till det. Väldigt trevligt valborgsfirande.
 
Denna månad blir lilleplutte redan 10 månader. Ångest delux! Tänk snart 1 år. Vart tog tiden vägen? 
Vi åker till cypern. Längtar otroligt mycket. Ikväll ska vi till våra vänner som vi ska åka med, blir väl lite planering och sånt där och bara umgås:) Nästa helg ska vi vara barnfria i ett helt dygn, aldrig lämnat bort Leon någon natt så är nervös, och vi har ju aldrig lämnat bort dem tillsammans mer än några få timmar. Jag är lite fjantig när det gäller att lämna iväg barnen, klarar mig inte ens utan dem när de sover middag;) MEn vet att de har det super hos mormor och att både dem och vi behöver det. Iaf så ska det bli mysigt att komma iväg. 
 
 
Mys i lekparken förra veckn när det var så underbart väder<3
 

RSS 2.0