Matsalsbord

På jakt efter det perfekta Matsalsbordet med stabila stolar till utbyggnaden. Vi vill ha ett stort bord med iläggsskivor, minst 3 platser på varje sida då inte skivorna är utdragna. Så alltså 10-12 platser när det är utdraget. Skit svårt att hitta det perfekta. Vill shoppa nu men är väl bästa att vänta tills det är färdigt. Vill ha ett svart eller vitt. Soffan är ju mörkgrå, nästan svart och det ska ju stå i samma rum. Är rädd att det blir för mycket svart om vi väljer en svart matgrupp.  Sen är det ju det med golv. Jag är inne på ett vitt trägolv med gråa inslag så då kunde det ju bli snyggt med svarta detaljer. Väljer vi ett mörkt golv vill jag nog ha vitt bord och vittrinskåp ( det ska ju oxå köpas). Som sagt bästa att vänta, om det  inte dyker upp något fynd på vägen vill säga;) Men kolla kan man ju alltid göra:)
 
 
 
 

Ullared

I söndags for vi iväg mot ullared i snöovädret. Resa gick ändå smidigt och Det tog väl ca 3-4 timmar tills vi var framme. Stannade även och fikade på vägen. Väl framme hade vi 6 timmar på oss att shoppa innan det stängde och jag hittade massor. Jag som inte skulle handla så mycket handlade massor. För en gångs skull kom jag hem med kläder till mig själv och inte bara till barnen och sambon. Brukar annars plocka bort mina saker. Nåja efter stängning så checkade vi in i stugan och provade kläder. Alltid lika roligt, vissa provar inte sina kläder där inne så blir endel skratt. Dagen efter var vi där vid öppning och åkte hemåt vid 14 tiden. Var faktiskt inte så farligt  folk som jag trott. Vi hade en mysig tjejresa jag, mamma, lillasyster, moster och mormor. 
 
Julklapparna är nästan färdiga. Kommer inte handla så värst mycket i år. Tycker julen ska vara till för att mysa, äta gott med familj och släkt.
 
 

Hej mitt vinterland

I söndags kom först snön hem till oss. Barnen satt i fönstret när det vräkte ner. Spännande tyckte båda. Det är inte mycket kvar nu men lite ligger det allt kvar. Vi var lite bittra då vi skulle åka 25 mil (tjejresa med övernattning till ullared) men väl i Växjö var snön borta. Konstigt det där att det kan skilja så mycket. För i Eringsboda var det typ 20 cm snö och oplogat. När vi väl var i ullared så glodde alla på vår bil då det fortfarande fanns snö på taket. Haha. 
 
 
 
Sötaste snögubben som välkomnade mig på altanen när jag kom hem igår. Elton var så stolt <3

Helg:)

Äntligen helg! Har varit en intensiv vecka med sjuka barn och plugg på det. Sen nu har jag jobbat 2 dagar. Var skönt komma ut lite och tänka på annat än plugg. Man märker direkt när man varit ifrån jobbande ett tag för jag blir jätte trött. Har varit på två olika ställen dessa dagarna och jag hade aldrig varit där. Roligt och lärorikt att vara på så många förskolor. Sen hinner man inte tröttna heller för det är så olika överallt. Gillade båda platserna. Har varit på 10 förskolor och det är väl 1 av dem jag inte gillade. Det finns helt enkelt bra förskolor här runt omkring. Imorgon har vi inga direkta planer, sambon vill ge Ikea ett försök till så vi får väl se, man kanske skulle passa på när han är på hugget;)
 
 

Bilen

Bilen är nu lagad efter vår senaste tripp.  Det var ingen rolig resa alls. Var inte hemma på 7 timmar och då hade vi inte ens besökt ikea! Vi fick stanna var tredje minut och fylla på vatten i kylarn. Fick även stanna på diverse mackar för att fylla på dunkar med vatten.  Barmwn var som tur väl väldigt tåliga, förståligt att de tröttade sista tiden. Vivk stanna till hos min moster 1 timme så barnen fick något i magen då de inte ätit mer än banan i bilen. Nåja nu har vi haft den på lagningen och det var något stopp någonstans. Fråga mig inte vart för jag har noll koll. Nu har nästa ska börjat krångla, bromsarna bak låter som tusan så det blir väl till att laga så fort som möjligt.  Dessa bilar:( 

Kul söndag

Idag hade vi inga planer alls så vi bestämde oss för att åka till Ikea i Älmhult.  Aldrig varit där innan så skulle bli skoj. Typ halvvägs märker vi att bilen ryker och helt plötsligt börjar varningslampan för kyla blinka och pipa. När vi stannar så ryker det något fruktansvärt när vi lyfter på motorhuven. Och helt plötsligt rinner all kylarvätska ut, den var nämligen full när vi öppnade.  Så ja här sitter vi nu mitt i ingenstans och väntar på sambons pappa som har ca 1 timmes körväg hit. Kul söndag! Barnen är otåliga och vill ju självklart inte sitta i bilen längre. Hoppas det löser sig. Orkar inte med bilar. Häst och vagn nästa!

Rädsla

Det går inte att blunda längre för allt som händer. Det känns som att världen håller på att gå under av alla hemskheter. Är det meningen att man ska behöva vara rädd så fort man går utanför dörren. Jag känner mig inte trygg. Vågar inte åka buss, vågar inte åka till Stockholm, vågar inte boka en resa utomlands. Nä såhär vill jag inte känna. Jag blir super nojig över precis allt. Mord, våldtäkter, bombningar, flygattentat och allt annat som händer. Nu får det vara nog. När man hatar så blir det mera hat. Vi måste ge kärlek så det istället blir mer av det! 
 
 

3 årsfotografering

Ska även visa lite bilder på vår store kille. Ska försöka boka in en fotografering varje sommar nu. De tar ju inte enskilda bilder på dagis längre så hade ju varit kul att ta vid deras födelsedagar i fortsättningen. De fyller ju så pass nära så det blir perfekt!
 
 
 
 
 
 
 

11 månaders fotografering

Har ju glömt att visa de foton som togs i somras. Ville ha foto hos fotograf på lillebror i samma ålder som vi har på storebror. Så 11 månader är han här. Vi är så nöjda även denna gång. Vi passade även på att ta foto på storebror, familjefoto och även syskonfoto. Men mest fokus på 11 månaders fotograferingen. Måste sätta mig ner och välja ut några som ska förstoras. Här kommer några av bilderna på lilleplutten!
 
 
 
 
 

Plattan

Just de ja. När jag kom hem i onsdags så hade det ju hänt något nytt med utbyggnaden. Grunden är färdig! Plattan är gjuten och golvärmen är lagd där under. Nu ska plattan härda och vi "vattnar" den då och då. Om ca 1 och halv vecka börjar nästa steg. Fixa skalet, alltså stommen. Vet inte exakt när det ska resas och sådär. Spännande!
 
Golvärmen lagd!
 
Gjutet och klart!

Kurs 3

Nu är nästa kurs i utbildningen påbörjad. Har redan gått en halv termin. Denna kursen verkar spännande, eller läraren är spännande. Han är sådär filosofisk och svävar iväg när han pratar. Hur skön som helst. Föreläsningen igår var givande och jag känner att jag har fått ny energi. Förra kursen  var ett helvete. Hela min grupp blev iaf minst godkända på det muntliga i förra kursen så nu väntar jag med spänning på den skriftliga tentan. Nervöst men känner att jag var nöjd  med mitt arbete så håller tummarna. 
 
Hoppas denna kurs blir mindre stressig, jag har en bra magkännsla och kom inte hem med ångest denna gången. Vi ska läsa en hel del kurslitteratur. Men han sa att man kunde välja ut det som intresserar just mig i varje uppgift vi ska göra. Så än så länge har jag valt ut några kapitel att läsa till första uppgiften. Får se om det räcker. Har även hunnit påbörja skrivandet.
 

Väntar på flyget

Sitter på flygplatsen som ska ta mig till Stockholm. Nu är det dags för skolan igen. Imorgon har vi muntlig redovisning som kurs avslut. Kan ärligt säga att det ska bli så skönt att vara klar med denna kurs. Hoppas jag blir godkänd nu bara så man kan lägga ännu en kurs bakom sig. 
 
Det är bara halvdag imorgon så känns lite onödiga pengar men då hinner jag kanske utforska staden lite, för det hann jag inte redigt förra gången. Sen imorgon kväll blir det middag med några i klassen. Ska  bli så kul att ses igen. Vi blev indelade i grupper förra gången och vi är sju stycken i vår grupp som pratats vid varje dag så känns som att vi känner varandra ganska väl, men ska bli trevligt att ses i verkligheten igen:) Känns oxå trygg att det är för denna gruppen vi ska göra redovisningen för:) Dock är jag inte helt nöjd med min redovisning. Men får öva nu ikväll på hotellet. 
 
Snart går flyget. 
 
 

Lättnad

Har suttit nu i snart 5 veckor med massa, massa ångest. Om inte barnen hunnit ge mig gråa hår sen innan, så har denna kursen gjort det! Helt slut i både huvud och kropp och varje kväll har jag varit så övertrött så att jag inte kunnat sova. 
 
Idag skickade jag in min skriftliga tenta. Sista datumet är på måndag men kände att jag var färdig nu och ville släppa den där bördan från  axlarna. Det har inte varit en lätt uppgift. Allting ska vara  tipp topp. Jag har aldrig fått lära mig att skriva referenser på rätt sätt så det har varit skitsvårt rent ut sagt! Ett visst sätt ska användas genom alla kurser. Blää. Tror jag lyckats i alla fall. 10 sidors blod, svett och tårar är nu inskickat och det går bara att beskriva med ett ord, LÄTTNAD! 
 
Dock är kursen inte helt färdig då vi ska göra en muntlig redovisning på skolan nästa vecka och en IT analys på det. Men imorgon ska jag bli färdig med OT analysen och då ska jag ta helg för första gången i denna kursen. Wihooo!  Känner mig så duktig och hoppas verkligen att jag blir godkänd!  
 

Just nu

Såhär ser det ut nu. Snart kan vi börja lägga golvärmen. Bara varorna kommer i tid! Det går framåt👍
 
Vi har murat igen två fönster nu om kvällarna. Sen ska vi köpa mer singel och lägga runt ramen så att inte betongen trycker ut frigoliten.  Lägga golvärmen själva. Det är vår "to do" lista tills på söndag. Hoppas allt flyter på nu.

Nästa steg i bygget

Imorgon fortsätter bygget! I fredags fick vi hem ett helt lass med byggvaror till plattan som ska gjutas. Egentligen skulle de börja i måndags, sen onsdag och sen nu måndag så hoppas verkligen de kommer imorgon! Vet ju att snickare är som dem är, men de har sagt att när de väl börjar här så är det det som gäller. Så imorgon ska det läggas frigolit och all annan grund innan gjutningen kan börja. Vi ska ha golv värme i plattan så den ska läggas i slutet av veckan och nästa måndag igen kommer betongbilen. Sen efter det ska ju plattan härda men om allt går som det ska så bör ju stomresningen påbörjas innan denna månad är slut. Tanken är att det ska vara tätt utvändigt innan året är slut. Håller tummarna på det. Beror ju mycket på hur vädret ställer till att. Helst hade vi ju velat börja till våren men för att utnyttja diverse saker och komma ner ytterligare i pris så var det bästa att börja så fort som möjligt! 
 
Måste tänka att detta blir bra. Att detta är ett spännande projekt och att man inte ska oroa sig hela tiden. Det värsta som kan hända är ju att hamna i fuskbyggarna men vi har en toppen kontrollansansvarig. Han ska vara här och kolla så att snickarna gör rätt moment och rätt överhuvudtaget. Så det känns ju som en trygghet. Hoppas han är värd de där 12 000 kr som vi INTE hade räknat med. 
 
 

RSS 2.0