Cypern maj 2015

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vill åka igen. Typ nuuuu!
 

Första kursen

Idag fick vi äntligen betyg från första kursen och jag klarade det. Wihooo!  Känns så skönt att slippa tänka på det och fokusera på nuvarande kurs! Slippa komplettera är ju så bra!  Hade verkligen inte hunnit med det just nu.
 
En lättnad har släppt från mina axlar :) Tummen upp för det! 

Så himla trött

Att inte få sova en hel natt är så sjukt påfrestande. Minns ärligt talat inte när jag sov en hel natt sist. För mig var sömn A och O innan barnen kom och jag var tvungen att sova minst 10 timmar för att vara människa! Trodde aldrig jag skulle klara att vara vaken mestadels av nätterna med tanke på hur mycket jag sov innan men har klarat det galant, tills nu. Nu när jag har massa måsten, lämna barn, plugga och sköta ditten och datten så börjar det ta ut sin rätt. Innan så var jag föräldraledig liksom. Känner mig seg och trög när jag sitter och pluggar. Eller kanske jag är trög, vem vet. Hoppas att stöknätterna med att fixa välling till mini (och därpå störs store plutten) snart är förbi. Visserligen somnar de om direkt men det är ändå ett störningsmoment i sammanhängande sömn. Nu hinner jag ju aldrig vila på dagarna heller, Iof så passade jag aldrig på att göra det innan heller men nu hade jag behövt att. Det är ju inte bara barnen som stör för E har ju sovit hela nätter sen han va 14 månader så vi har ju varit lite bortskämda med honom då han innan dess bara vaknade 1 gång för välling. Vissa snarkar, nämner inte om det är sambon eller hunden. Det får vara osagt ;)
 
Känns inte som att jag gör annat än pluggar! Till och med när vi åkte polenfärgan hade jag med mig Skolverket;) Nä nu tror jag båda barnen sover så ska faktiskt krypa till kojs och hoppas på att somna. Har så svårt att somna nämligen. Alla dessa miljoner tankar som snurrar runt! 

Polenfärgan

I helgen har vi åkt polenfärgan igen. Himla trevligt och mycket skratt. Vi hade barnvakt och mamma kom redan på fredagen då vi skulle åka tidigt på lördag. På fredag kikade vi på idol och bara umgicks. Länge sedan sist. 
 
Lördagen börjar med att vi försover oss. Hur man nu kan göra det med två småbarn. Haha. De sov som små grisar. Vi hann ändå i tid. 
 
Vi åkte med F:s mamma och två bröder och den enes sambo. Vi handlade lite så fort bordershoppen öppnat. Vi spelade kort, åt lunch och sedan gick jag och F:s lillebrors sambo på spa. Aldrig testat det innan. Det var väldigt fräscht och fint. Skönt att koppla av lite. Kvällen var himla rolig och vi avslutade med middagsbuffen. God mat i trevligt sällskap! Dock var vi trötta så la oss strax efter 23. Skulle ju upp tidigt dagen efter så var en lugn runda!
 
Den bjuder jag på;)

Höstpyssel

I tisdags hade vi Pysselkväll hela familjen. Så mysigt. Vi gjorde Ljuslyktor och målade. Löven hade E plockat själv i skogen när mormor och morbror var barnvakt förra veckan. Lyktorna står nu så fint på köksbordet och blir riktigt tjusigt när man tänder dem. Vi gjorde även eget lim på vatten, potatis mjöl och socker. Det blev faktiskt bra! 
 
E tycker det är så roligt och kollade in vad vi gjorde. Han fattade direkt hur man skulle göra med löven. Vår duktiga kille. Roligt när man kan börja göra sådant tillsammans. Jag älskar ju att pyssla så ska köpa lite saker att måla kottar med snart. L fick sitta och rita på papper så länge då det skulle blivit alldeles för kladdigt med limmet. 
 
 

Fritid, vad är det!?

Funderar på att ta en pluggfri kväll för en gångs skull. Min sambo är rätt trött på att jag sitter vid datorn och böckerna hela kvällarna. Han frågar varje kväll om det verkligen är meningen att man ska plugga mer än 40 timmar i veckan. Hmm. TYDLIGEN! Ärligt talat så sitter jag från det att jag lämnar barnen på dagis tills jag hämtar dem, tar bara en lunch på 15 minuter så gör ju inte annat. Sen på kvällarna börjar jag direkt när barnen somnat. Ingen fritid alls. Hoppas verkligen det inte ska vara såhär i 4 år! Så blir jag ju utbränd innan jag ens börjat jobba.
 
Nu känner jag panik för ska läsa en bok på över 100 sidor till måndag som jag inte fått än. Får börja med den andra som är på typ 300 sidor som oxå ska vara klar då. Eller någon av alla föreläsningar, eller hemtentan, eller den muntliga redovisningen? Eller just det ja, en pluggfri kväll var det ja!

Färdigt!

Grävningen och grunden är nu färdig. De jobbade på otroligt bra igår så det tog ca en och halv dag. Toppen. Nu är det bara att vänta tills nästa vecka, då drar gjutningen igång. Sen kan man ju börja se ett mer roligare resultat då det bara blir nämre stomresningen:) vår tomt runt omkring där utbyggnaden ska vara ser ju mindre spännande ut. Tur vi har så stor tomt så man ändå kan vara ute och leka:) det kommer någon och hämtar det värsta, de där stora stenarna. Resten ska vi nog jämna ut tomten med så småningom.
 
 
 

Grävning

Grävaren  har kommit riktigt långt idag. Såg inte riktigt hur det såg ut där ute nu i mörkret men de har  börjat fylla ut med singel och gått med en padda. Imorgon fortsätter dem med utfyllnad och dränering. Sen ska det vara klart för att börja gjuta plattan till grunden. Men det blir inte förän om ungefär 1 vecka då snickaren bokat upp sig på annat jobb . De trodde inte att bygglovet bara skulle ta 3 veckorna. De sa ju faktiskt på byggnadsnämden at det skulle ta 6-10 veckor.
 
Nu ser man verkligen hur stort vardagsrummet blir. Men man fattar inte riktigt ändå.
 
 
Som två ljus satt de i fönstret mestadels av dagen. Måste vara världens lycka för två små killar när en stor grävmaskin kommer. Bästa  barnvakten till våra annars så livliga ungar;)

Insperation trappor

Tänkte lägga ut lite bilder på hur vi vill ha att så vi kan gå tillbaka och kika på det sen när vi väl är på det momentet i bygget:)
 
 
 
 
 
 
Ja vi är inne på att ha en vit trapp, fast kanske med sådana runda trappmattor. Sen är det ju snyggt att kanske bryta av själva räcket med svart. Vi får väl se, men vi är ganska ense om saker och ting, än så länge;) Tycker det är snyggt med den silvriga spaljén, men vi ska ha ganska mycket spaljé, både i trappen och på övervåningen då det ska vara öppet ner. Kan tänka mig att det är dyrt! Blir typ som på de två sista bilderna så kanske ni förstår vår tanke med öppet:)
 
I helgen kommer grävarna och ska börja gräva för grunden:)
 

Nya kursen

Gud va mycket det är i denna kurs nu. Det bara snurrar och anvisningarna är luddiga om vad vi egentligen ska göra. Vi ska läsa typ 10 böcker/olika kapitel. Efter varje gång ska vi göra en läslogg (typ sammanfattning så man slipper lösa att igen) sen en dubbellogg då man ska ta ut 6 citat och argumentera för och emot, när vi gjort en dubbellogg ska vi även diskutera i våra grupper. Vi ska även ut och observera i en klass, sen ha en muntlig redovisning på 10 min och även skriva ner redovisningen som ett arbete, sen ska vi oxå skriva en skriftlig hemtamt på 6-8 sidor och föreläsningar på det. Hur ska vi hinna allt? Fattar noll. 
 
Orkar man ha det så i 4 års tid med stress och press? Det sägs ju att första terminen är tuff! Hoppas verkligen inte de andra terminerna är så här som denna kursen. Jag ska klara det! 

Bygglov

Förra veckan fick jag ett besked på mejl att bygglovet skulle godkännas så fort vi skickat in en kontrollansansvarig för bygget. Vi Skickade in det i måndags och i torsdags fick vi ett beslut! Vi har nu fått igenom bygglovet och kan påbörja bygget:) Dock kan grannar fortfarande överklaga, med de tyckte inte att det fanns något att överklaga på. Om någon skulle överklaga så stannar bara bygget upp tills byggnadsnämden gjort ett beslut om överklagan. Hoppas att våra grannar inte vill ge sig in i en grannfejd, för det lär det bli. Haha! Det finns ingen anledning att göra en överklaga än nämligen. Det är svårt att förklara hur tomten är men det är iaf en väg emellan husen och därför stör vi ingen sikt eller  så. 
 
Ska bli spännande, men är nervös att det ska springa iväg rent pengamäsigt trots att vi räknat flera gånger om. Nu är vi så taggade och vill börja typ igår;) 
 
Grävningen är bokad till nästa helg. Ska bli roligt detta!

Mitt allt!

I tordag fick barnen vara hemma med mig. Min stora kille ville inte till dagis och eftersom jag kom hem sent kvällen innan hade jag inte hjärta att lämna iväg dem. Dock fick jag inget gjort rent pluggmässigt så får bli att plugga imån. Måste ha en ledig dag från pluggandet känner jag. Håller tummarna på att nackvärk och huvudvärk ger med sig snart! 

Första Gävleresan

Har Haft det toppen i Gävle. Dock var det väldigt intensiva dagar och huvudet snurrade efter sista förlängningen av all information. Jag är fortfarande helt slut, tyvärr har jag fått väldigt ont i nacken och huvudet då jag bar tungt till tåget från skolan. Har så ont så jag inte kan koncentrera mig:( Det är rätt mycket som ska göras i denna kursen och jag vill inte komma efter. Dock så kan jag varken läsa eller sitta vid datorn så vet inte hur jag ska få ihop att. Första uppgifterna ska redan vara inne på måndag. Nåja.
 
Det var en trevlig tripp och jag hann lära känna några från klassen. På tisdagen efter skolan var  vi ca 10 stycken som gick till ett café och pratade. Sen på kvällen var vi 5 stycken som gick ut och åt på Harrys. Mycken trevligt. Han inte se så mycket av staden denna gången. Men men.
 
Nästa gång kommer några bo på samma boende som mig. Tog faktiskt samma hotell då det var himla fräscht och frukostbuffe var toppen. Låg mittemot ett shoppingcenter och det tog 10 min till tågstaionen och 15 min till högskolan. Varför testa nytt när jag trivdes:) Bara 1 månad kvar tills nästa tripp!
 
Resan var ju smidig med flyg till Arlanda och sedan tåg vidare till Gävle. Flyget tog knappt 1 timme och tåget 1,5 timme. Sen väntan däremellan på det.
 
 Givetvis saknade jag mina killar. Har ju aldrig varit ifrån mina små busfrön i 2 nätter. 
 

Gävle

Sitter på tåget påväg mot Gävle. Spännande! Flygresan till Stockholm gick mindre bra. Först så ska vi gå ut i bilen och märker att ena bilbarnstolen inte va där utan i bilen som var hos min mamma. Vi var redan försenade i planeringen. Mamma fick köra till oss och då var kl 15.15 och flyget gick 16.10. Ca 30 min körväg.  Stressad som tusan. Väl på flygplatsen så hade incheckning för väskor stängt och de fick meddela flyget att vänta på mig, alla andra hade redan satt sig. När jag skulle ta min packning så innehöll  den ju massa vätska. Ja mitt dyra shampo ville de slänga bland annat. Där gick min gräns! Ringer sambon och frågar om han kan vända och hämta de sakerna så det löste sig. Väl på planet fick ju givetvis inte min väska plats på hyllan så fick sitta väldigt trångt. Sen tänkte jag att jag var värd en kopp te. Givetvis spiller jag ut hela koppen över mig och min jacka. Så nu är min jacka dyngsur och fläckig. Kommer frysa ihäl när jag ska gå till hotellet :( Nåja bättre lycka resten av veckan och nästa hitresa. Eller hur! :)
 
Roligt att komma till en ny stad och se vad den har att erbjuda. Måste köpa alla saker jag fick plocka ur på flyget, vill gärna duscha imån innan skolan. Hoppas det finns någon affär i närheten. Hotellet ligger centralt så borde ju det. Kanske måste köpa en ny jacka oxå. Nu har jag ju en bra anledning;)
 
Saknar mina killar redan och det var jobbigt att pussa Hejdå.  Tror att dagarna går fort dock och snart är jag hemma igen! 

Bullbak

Jag hade egentligen inga planer på att baka bullar idag. Hade tänkt testa kanelbullekladdkaka. Men min sambo trodde vi skulle baka bullar med tanke på handlingslistan jag gav honom imorse så han blev nog lite sugen på det och började med degen. Blev vaniljbullar och kanelsnurror. Så gott! 
 
Vi har även hunnit köra 3 släp fulla med buskar och träd som vi tagit ner på baksidan där vi ansöka om bygglovet. Lite i förbyggande syfte om det nu går igenom. Imorgon får vi nog ett svar, fick nämligen ett mejl från byggnadsnämden i fredags med positiva besked men det behövdes en komplettering, givetvis!  Allt för att dra ut på att. Men men. Ska bli spännande att se vad de säger :)
 
Sen blev det langos till middag. Smarrigt! 
 

Det går framåt...

Hoppas, hoppas, hoppas!
Bygglovet är inskickat för ca 2 veckor sedan. Nu håller vi alla tummar, tår & tassar att vi ska få att beviljat. Hade varit så roligt att se ett projekt bli klart som vi drömt om så länge. Vi trodde inte heller det skulle vara möjligt rent ekonomiskt. Jag sitter och kollar för fullt på olika inspirationsbilder på barn rum, garderober, trappor m.m. Så roligt. Men vågar inte hoppas på för mycket, det finns alltid grannar som det sticker lite extra i ögonen på!
 
Om vi får igenom bygglovet så blir det två sovrum på övervåningen som barnen ska ha. Tanken är att de ska dela rum först, beror på hur gamla de hinner bli innan allt är klart, men planen är ju att vi ska jobba på för fullt. Vi ska ha det andra rummet så länge medans de är små. Sen blir det lite förvaringsmöjligheter beroende på hur stora vi gör rummen på övervåningen, inget bestämt än vart väggarna hamnar. Helst ska rummen bli lika stora. Planen är iaf att vi ska göra nedervåningen klar först då de kan dela på det rummet de har nu ett bra tag till. Ska bli så roligt att få välja alla saker själva. Vet hur vi vill ha att och vi är hyffsat överens än så länge;)
 
Idag kommer snickarna hit och vi ska gå igenom lite saker, vi har inte fått någon summa än mer än att de ska lägga sig lägre än den andra snickaren som vi valde först. Jag vill ha en summa, för vet att det lätt kan springa iväg. Vi är ganska begränsade vad gäller pengarna då vi inte kommer få låna mer än det vi blivit lovade nu under tiden jag pluggar. Så gäller att man kan lita på snickaren, vilket man har svårt för när man hört skräckhistorier.
 
Vi har också en tidspress på oss då vi vill börja typ nu! Det ska nämligen stå klart utvändigt innan snön kommer. Det blir ju inte så bra att ljuta en betongplatta i minusgrader heller så ja vi måste få bygglovet snart! Dock säger dem att det kan ta 6-10 veckor! Lång väntan!
 
 
 
Kolla in detta mysiga barnrum. Hade varit så fint till pojkarnas rum. Fast kanske dumt att bygga in två sängar när de ska ha ett varsitt rum sen. Men tycker att det ser så mysigt ut och smart lösning när man ska ha snedtak.
 

Pluggdag

Idag har jag tagit ledigt. Jobbat mån-ons och pluggat på det. Idag ska jag plugga, plugga och plugga! Sista rycket nu innan kursens ska tentas av. Nästa vecka åker jag iväg i 3 dagar. Kommer bli jobbigt att vara ifrån mina killar, hoppas dagarna går fort. F har tagit föräldraledigt de dagarna så att de slipper vara på dagis så långa dagar. Då slipper jag oroa mig mindre. Vet att det kommer bli jobbigt nog för vår stora kille, det är det som kommer vara värst. Att veta att han är ledsen och saknar mig, men kommer nog gå bra.
 
Är färdigt med alla arbeten. Denna kursen skulle vi göra en skriftlig tentamen, som ett arbete. En muntlig redovisning på 5 min och en yrkeslogg. Nu finslipar och övar jag in det muntliga så att jag känner mig säker på det, Det andra är färdigt för länge sen. Tror dock att hur mycket jag än övar kommer det bli nervöst ändå. Har ju aldrig träffat de andra i klassen. Spännande! Hoppas verkligen jag gjort rätt med alla uppgifter, men man får ju faktiskt göra fel, det är ju så man lär sig.

RSS 2.0