Ekar

Det ekar ganska mycket här just nu. Finns inte ork eller tid just nu. Först är det VFU hela dagarna, sen hämta barn, laga mat och så fort barnen somnat sitter jag med tentan tills ögonen går i kors. Tentan ska skickas in imorgon senast och jag fattar inte hur jag ska få ihop att u tid. Hur tänkte de när man ska vara på VFU 40 timmar i veckan plus massa uppgifter, böcker att läsa och en stor tenta!? Snart är denna kursen över och sen är det bara en kvar innan sommarlovet. Så nästa vecka är sista veckan på VFUN för denna gång. Vart tog tiden vägen? Snart pluggat 2 terminer liksom. 6 terminer kvar snart då! 
 
Fick betyg i senaste kursen i svenska oxå. Jag var orolig att inte klara det men jag fick B i betyg. Hur glad blir man inte då!? Det ska firas i helgen.  Kort dag imorgon på skolan sen hem och göra det sista på tentan. Hoppas verkligen jag känner mig klar med den imorgon. 

Förra helgen

Vi var ute i skogen hela familjen förra helgen. E var så stolt och fick ha sessan i koppel hela tiden och han var så duktig liten mini hussen. Vi gick i skogen som är precis vid oss. Så mysigt att ha det så nära. Fullt med vitsippor hade slagit ut. Den lilla bäcken som alltid forsar nu på vårkanten fick sig ett besök. Baren tycker verkligen det är så roligt. Allting behöver inte kosta. 
 
 
 
 
 

Huset utifrån just nu

Såhär ser huset ut just nu. Det händer lite åt gången mellan  jobb, plugg och Vfu varven ;) Det går så så långsamt nu känns det som, men inväntar hantverkare och Det tar sin tid.  Känns bara så konstigt att vi inte kan göra så mycket just nu. Igårkväll var jag så rastlös när barnen somnat så jag tog tag i häcksågen och började såga ner det mesta på den. Har en lite bit kvar eftersom inte sladdarna räckte. Men iaf. I helgen läktare vi taket så nu är det klart och nästa steg för talet är pannorna, men det är inte prioritera ett just nu. Men som sagt när vi inte har något att göra invändigt så får vi ta det utvändigt, det ska ju ändå göras så småningom :)
 
Brädorna som ligger vågrätt på taket är det som sambon och hans lillebror satt dit i helgen:) 
 
 

VFU

Nu är första Vfu perioden igång och det är så spännande! Fullt ös och mycket nya intryck. I måndags var jag så trött som somnade så fort jag la mig i sängen. Haha. Men roligt är det och jag tror att de här 5 veckorna kommer springa iväg. Är i en årskurs 2. Eftersom jag läser svenska hela terminen så är VFUN inriktad på svenska. De uppgifter jag ska göra i min tenta är i svenska. Så ska göra två uppgifter, ett boksamtal och en skriftlig uppgift i klassen. Sen skriva ner det i en skriftlig uppgift till mun lärare vi ska även ha en muntlig redovisning i Gävle när vi ska upp nästa gång. 
 
Jag ska följa lärarens schema, så ca 40 timmar i veckna plus alla uppgifter vi fått från högskolan så förstår inte hur tanken är. Ska försöka gå undan någon timme lite då och då på min Vfu så jag kan plugga. Beror på hurbjag ligger till och så. Det går nog. Min handleder kanon! Idag höll jag min första lektion. Hade ett boksamtal så jag fick öva inför mitt stora boksamtal. Det var så roligt! 
 
 
 
 

Golvärme

Igår när barnen hade somnat la vi golvärmen på övervåningen. Nu är det oxå färdigt! Det är så roligt när man kan görs saker själva och det känns ju roligare sen när allt är klart att vi faktiskt gjort en stor del av bygget. Idag ska vi fortsätta med bygget. Vet inte om det blir att dra el på övervåningen eller om vi ska börja med taket. Får se vad dagen erbjuder :) 
 
Vi har först lagt golvspånskivorna som är utkastade för värmeplåt och slangen. Så igår la vi plåten och slangen. Plåten lägger man för att det ska bli jämnare värme :) Nu väntar vi på rörmokare som ska koppla i  allt. Golvärmen pp nedervåningen ska igång först men när han ändå är här så förbereder han för övervåningen.
 
 
 
 

Nybakat

Imorse vaknade jag av att sambon bakade frallor till frukost.  Ibland så blir man föga förvånad. Men han kan  när han vill :) Han hade köpt gäst kvällen innan så trodde han hade planer för piroger men detta funkade lika bra ;)
 
 

RSS 2.0