Golv

Vi har valt laminatgolv i utbygget. Dels för att det ska vara tåligare när man har småbarn och dels för att det är prisvärt så man ka  byta sen. Många säger att golvet blir kallare men har ju golvärme så blir inga bekymmer. Nu har vi lagt klart Barnens rum och det blir så Bra.  Första gången vi lägger golv och det blir grymt bra! Ikväll ska vi måla vårt rum klart så blir väl att fortsätta med golvet imorgon. 
 
Svårt att ta kort i mörkret men ett litet smakprov hur det ser ut :)
 
 
 

Måla måla måla

Färgen gör sig inte rättvist på bild. Men den är så fin i verkligheten. Sådär lugn mintgrön färg. Har målat klart barnens rum och vi har nu börjat lägga golv.  Vi har målat ett lager med vit färg i vårt rum så är ett lager kvar och sen fondväggen då. Det händer grejer. Kommer bli så fint sen när lister och allt är på plats:) 

Beslutsångest

Jag har bestämt mig för en lugn färg i barnens sovrum. Bättre att ta något mer lekfullt i lekrummet sen :) så jag har velat mellan 2 tapeter eller om vi ska måla en vägg med mintgrönt. Satt och räknade lite idag och det slutade med att jag åkte och köpte en burk färg.  138 kr för en hel vägg istället för 650 för tapeten. Vi väljer istället att köpa tapet när barnen sen ska få varsitt rum eller när jag vill förnya;) Har målat alla andra väggar vita så de är nu färdigmålade med 2 lager. Har även målat ett lager med den mintgröna på fondvägg en så är nog ett  eller två lager kvar sen. Får se om jag orkar sen ikväll när baren somnat att måla ett lager till :) sambon ska nog slipa klart vårat sovrum så det oxå kan börja målas. Där köpte jag en ljusgrå färg till fondvägg och sen vit färg på resten av väggarna :) kommer nog bli  bra. 
 
Det här var det jag velade mellan ;)
 

Trappan

Planen har ändrats några gånger när det gäller spalje och trappräcke.  Ville ha stål med inslag av målat vitt trä men 2 pinnar stål kostar 500 kr och vi behövde 50 st så det var uteslutet. Därför bestämde vi oss för vanlig träspalje, målad vit. Nu har vi kommit över stålrör för 2000 kr sammanlagt, då är de sågade och superfina. Vi kommer dock få såga dem lite ändå eftersom det inte är samma längd på räcker där "balkongen" blir. 
 
Så nu blir det något liknande detta, om vi nu lyckas:)
 
 

Spackling pågår

Såhär ser det ut just nu. Sambon har spacklat färdigt ena rummet så ikväll ska han börja med nästa rum. Så i veckna kan vi nog börja måla eller om vi lägger golvet först eller börjat med trappräcket.  
 
 
 
Svårt att få rättvisa bilder. De är faktisk bra med yta där uppe:)

Konstverk

Kolla  så fin teckning E ritade förra veckan. Han sa att han har ritat sig själv och lillebror.  Han har blivit så duktig på att rita bara nu den senaste tiden. Jag blir lika förvånad varje gång vilka fina konstverk han gör. Denna ska sättas upp i grabbarnas nya rum sen. Så himla fin! 
 
Jag funderar på att göra ett ställe på väggen sen, antingen i deras lekrum eller i deras sovrum, där man kan hänga teckningar på en slags tråd. Så kan man ju byta ut lite när man vill :)
 
Något sådant här kanske :) 
 
 
 

Övervåningen

Sambon har varit så duktig nu i veckan när jag varit dålig, jag har inte gjort många knop. Det är färdigt med osb och gips på övervåningen nu ser man en helhet och hur rummen blir. Nu ska det spacklas, slipas, målas, lägga golv, sätta upp trappräcke, lister och ringa elektrikern. Det är i princip färdigt för besiktning förutom att elen måste kopplas in, vi ska sätta trappräcke och lägga golv uppe. Det känns just nu som att vi blir hyffsat klara inomhus detta året. Nästa år blir det i så fall fokus ute! 
 
När jag kom hem igår så började sambon spackla Skarvarna i barnens rum. Jag hade redan spacklat alla skruvhålen där inne då det varit gipsat där ett tag. Känns skönt att vi kommit så långt. Dock är detta enda helgen vi verkligen kan jobba på med bygget (vi ska iväg hela nästa). Varför ska jag bli dålig nu, måste verkligen vila och vara still men hur lätt är det med två huliganer och ett bygge som vill bli klart!? 
 
Elektrikern är även ringde nu. Han skulle göra av sig igen inom 14 dagar och bestämma en tid. 

Akuten igen

Ligger på akuten igen. Eftersom att smärtorna har flyttat på sig och jag mår sjukt dåligt så ringde jag vc imorse. De sa att jag skulle åka in direkt för det är inte normalt att gå så länge med magont.  Fick ringa och väcka mamma så hon kunde passa barnen. Så nu ligger jag här på ett rum,  doktorn har undersökt mig och tagit prover. Alla prover såg fina ut så nu väntar jag på att få röntgas.  Hoppas innerligt på att få komma hem sen och att det inte är något allvarligt :(
 
Hatar sjukhus. Hatar att vänta.
 
Uppdate.  Nu är jag hemma igen efter 6 timmar på akuten. Allting såg normalt ut och röntgen visade inget. Blev hemskickad för vila och skulle ta Alvedon.  Alltså tydligen hjälper Alvedon till allt. Men det har ju inte funkat hitintills. Suck!  

Akuten

Igår när jag jobbade så fick jag Plötsligt ont i mitten av magen, vid naveln.  Hade rast då så testade att lägga mig ner men då gjorde det ännu ondare och strålade neråt till höger om naveln. När jag sedan kom hem blev det bara värre och hade ont när jag andades och minsta lilla rörelse på magen gjorde skit ont!  Jag höll ut till 19.30 och ringde 1177. De tyckte att jag skulle åka in  direkt. Det konstiga är att när jag står upp eller sitter så gör det bara lite ont men så fort jag la mig ner kändes det som att hela området där jag har ont skulle åka ut från magen! Jag körde in men väl inne pp akuten kände jag mig dum för jag inte hade så ont när jag satt där, hade tagit en Alvedon hemma. Så jag körde hem för att se om det gick över.  Direkt hemma fick jag skit ont igen och jag försökte gå och sova. Så for jag höll på att somna högg det till i magen och hela kroppen sa ifrån, det gick inte så vid 23.30 åkte jag in igen. Fick vänta ett tag men sen togs det massa prover för de misstänkte blindtarmen.  Fick vänta i 2 timmar på att läkaren skulle komma med provsvaren.  Innan dess hade ingen ens kollat min magen. När läkaren kom och han började trycka på området gjorde det så ont så jag började gråta och hela kroppen skakade.  Trots detta blev jag hemskickad och skulle vänta tills ett dygn hade gått. Jag har varit hemma idag från jobbet och legat i sängen hela dagen, lyckades somna några timmar. Nu har smärtan flyttat sig till strax under revbenen på båda sidorna. Jag känner mig allmänt konstig, svag och yr. Klart att man känner sig orolig men man blir bara idiotförkalarad av alla läkare. Jag avvaktar och ser, ska vara hemma imorgon oxå från jobb och vila upp mig. 
 
 

Utbyggnaden

Vi har hunnit otroligt mycket på bygget under semestern. Känner oss så nöjda. Nu Blir det inte lika effektivt eftersom sambon började jobba i måndags och jag ska börja jobba imorgon. Ska bli skönt med lite rutiner efter 6 veckor hemma. Vi bygger så mycket det går när barnen somnat och nu i helgen har vi isolerat färdigt vinden så känns skönt att äntligen ha det klart. Väggarna på övervåningen är färdig reglade,  vi har satt gips och osb på alla ytterväggarna och även osb på alla inne Väggarna.  Så nu är det gips kvar innan vi kan börja spackla och måla. Inte mycket kvar alltså innan golv kan läggas och vi äntligen kan ringa byggnadsnämden för besiktning. Vi ska ringa elektrikern så fort allt gips är uppe så all el blir inkopplad. Det känns nära nu men ändå långt borta. Nedervåningen är i princip klar för besiktning, vi behöver inte ha lagt golvet där nere innan besiktningen eftersom det är betong golv där. Idag ska vi sätta gips på alla väggar inne rummen, får se hur långt vi kommer. 
 
Jag har målat färdigt taket i barnens rum och målat ett lager i vårat sovrum. Så idag när Leon sover lunch så ska jag försöka hinna påbörja sista lagret på taket. 
 
Såhär ser det ut just nu på övervåningen :)
 
 
 
 
 
Visst blir taket fint :) 

Barnkläder

Kolla in dessa underbara kläder från lindex. De så fina.  Roligt att kunna syskonmatcha, vilket jag gör väldigt ofta :) Kan ju inte låta bli. Upptäckte även att L inte har så mycket kläder i 92, E hoppade nog över den storleken för hittade bara lite tshirts!?
 
 

Tapeter

Ni kan ju gissa att jag har svårt för att välja tapet till barnens rum. De ska ju dela rum på övervåningen då vi ska ha det andra så länge tilldelats blir lite äldre. Men tapeten ska passa båda och gärna så ska den ju passa sen oxå när rummet blir till ett av barnen. Nåja vi skulle egentligen  måla en fondvägg i en färg bara men tycker det händer lite mer med en tapet. Får väl se hur vi gör :) 
 
Ni kan ju anan att det är svårt att välja. Finns så många fina. Ska det vara skarpa färger, Dova färger eller svartvitt!? Ska det vara neutralt eller mycket som händer? vill nog ha med färg men är ju snyggt med ett svartvitt rum, men det får bli sen när E ska få eget rum. 
 
 
 
 
Älskar verkligen de på sista bilden, men priset är verkligen inte rimligt! Kolla bara på den i mitten , hur underbar :)

Mitt i byggkaoset

Så sitter Elton så nöjd och äter meloner samtidigt han tittar på när vi bygger :) Såhär kan det se ut när lillebror sover middag om dagarna :)
 
 

Winnerbäck

I fredags så var det äntligen dags för skärgårdsfesten och Winnerbäck skulle stå på scen. Något jag längtat efter sen i höstas när de släppte första artisten :) Han är precis så bra som När jag såg han för första gången live.  Detta var min sjätte konsert.  Vilken stämning det var, som alltid på hans konserter. Så otroligt magisk!
 
 
 
Bästa Lasse!  

Tosselilla 2016

Detta är ett av mina favoritställen att åka till med barn, särskilt i de åldrarna våra barn är i. Passar äldre oxå men jag känner att våra barn får ur mycket där. Det är karuseller, djur, många olika lekparker, hoppkuddar och ett stort vattenland. Dock så blev det inget bad eftersom det började regna framåt 14-15 tiden. Vi kände oss nöjda och hade ingen lust att stanna i regnet så barnen fick åka varsin karusell innan vi begav oss hemåt.  Det skulle nämligen regna resten av kvällen enligt väderprognosen. Vi bestämde dagen innan att vi behövde komma iväg efter allt byggande nu när det är sista semesterveckan och det var så välbehövligt :) Har verkligen njutit  av vår semester trots allt byggande där emellan. 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nöjd kille efter att ha åkt mini nedsläppet. Den skulle han åka om och om igen. Som tur va så var det inte mycket folk så var inga köer till någonting. Perfekt dag att åka! Båda barnen ville åka allt men var 2 stycken som var för större barn. Elton åkte till och med virvelvinden. Båda var så nöjda och vi oxå för den delen :)
 
 

Gjutet och klart

Trappans grund blev klar förra veckan. Nu ska den bara målas vit och sedan ska den förmodligen kläs in i golv.
 
 
 
 

Detta underbara hår

 

Älskade barn

 
 
Bästa köpet denna sommaren :) 

golv

Ja  är man precis bestämt sig för ett golv till övervåningen så är det slutsålt.  Blev så besviken. Skulle åka till Kalmar imorgon och köpa det. För det går bara att köpa i butik. Visserligen finns det i andra butiker men närmsta butik är 30 mil bort så har ingen lust att köra dit för det. Jag har ringt till kundtjänst och de sa att de kanske kunde få in att online nästa torsdag. Men vi behöver att typ nu;) Får väl se om vi avvaktar tull nästa vecka.  Är ju inte dags redigt än att lägga men behöver ju ligga inne något dygn innan.  Men går det att få det hemskickat så är det ju ett alternativ :)
 
Golvet till nedervåningen är köpt för länge sen. Blev ett laminatgolv från tarkett. Det går i det brungrå hållet. Ska bli spännande att se hur det blir när det ligger på plats :)
 
Detta golvet är det vi ska ha på övervåningen. Ville ha ett så ljust golv som möjligt, gärna vitt. Detta är Superfint i verkligheten och har struktur i sig. 

RSS 2.0