Helgens projekt

Började slipa ner vår kökssoffa igår. Ända sen vi köpte den var planen att måla den men har verkligen inte haft tid, ork eller lust. Men igår så fick jag den där lusten. Har även hunnit målat den 2 lager. Får duga så länge. Ett lager till behövs.
Så nu är den vit. Har lagt en svart filt så länge. Men ska köpa ett svart vaxtyg och klä om den så småningom:)

Äntligen fredag

Skönt med helg. Vi har en fullbokad helg. Ikväll har vi bara myst och haft filmkväll. Elton fick välja 2 filmer igår när vi handlade så ikväll blev det Bamse och tjuvjakten och popcorn från deras popcornmaskin. Himla bra julklapp ändå;) Sambon skulle egentligen förberett för isoleringen i golvbjälklaget men vi behövde en familjekväll:) 
 
Imorgon är det dop för våra kompisars dotter. Fixat fina presenter som vi själva skulle uppskatta. Vi har ju faktiskt haft två dop och båda gångerna fick vi superfina och användbara presenter :) Efter dopet kommer min fina kompis hit. 
 
Söndag ska jag och barnen förmodligen till leklandet med deras kusin. Hon var sjuk nu i vecka så får väl se om hon blir frisk. Sambon har planer för att bygga veka söndagen. Just nu känns det som att bygget står still, men det är för att det är saker som inte syns som görs nu. Elen och isoleringen är det som fixas. Hann  inte färdigt förra helgen redigt. 
 
Hoppas ni får en fin helg!

Jobb

Det är så roligt, för så fort jag bokar upp mig för jobb hör de av sig efter 2 timmar. Jag hade läst färdigt det jag skulle för idag och kände att jag hade lust för lite jobbigt  imorgon så ringde bemanning mig och frågade om det var rätt att jag kunde imorgon . Gud va kul sa hon, då får du jobb imorgon mellan 7.15-15.45. Dock kommer jag inte börja förän 8 så jag hinner lämna barnen. Älskar att jobba såhär och det är verkligen kanon för än så länge har jag fått jobb de dagar jag satt upp mig:) Det är på mina villkor och hon har förståelse för att jag har barn.
 
Skönt att kunna tänka på annat än plugg för en dag och träffa alla goa barn. För jag lär mig något nytt varje gång. Det är så nyttigt trots att det är förskolan jag jobbar mest inom just nu. Sen är det ju ett plus att jag oftast är på samma förskola och jag trivs där:)
 
Så nu  får vi bara hoppas att ingen är sjuk av oss imorgon.  Skulle vara så typiskt! Men det går både kräksjukan och annat på barnens föris! :(

Utveckling

Just nu håller jag på att läsa en bok om barnets språkutveckling. Det är väldigt häftigt hur lätt barn lär sig utan att man tänker på det. Det är många gånger jag förundras över saker som Elton lärt sig när han kommer hem från förskolan. Det är något nytt varje dag känns det om. Han har blivit väldigt intresserad av bokstäver de senaste månaderna. Bara i morse så hade Leon tagit av en docka kläderna och då sa Elton direkt: kolla mamma där står de bokstäver. Jag förundras över hur mycket barn snappar upp och jag är ju mitt i det med mina barn. I boken står det bland annat att När ett litet barn kommer med en bok till den vuxne och vill få den läst för sig, har barnet förstått något mycket väsentligt. Barnet har förstått att de små krumelurerna på pappret kan förmedla något som är roligt att höra. Det har jag aldrig tänkt på innan på det sättet, mer än att; ojdå nu hämtar han en bok och vill att jag ska läsa. Va duktig han är som förstår det, för Leon är i den åldern nu då han springer och hämtar böcker och vill att man ska läsa. Han pekar och försöker säga något. Barn är mycket duktig på att snappa upp olika ramsor och det har man ju också märkt här hemma. Elton kan hela Abc låten, visst att det blir fel på några ställen ibland, men han är ju faktisk bara 3,5 år. Jag hoppas hans intresse fortsätter för bokstäver och även siffror som han också tycker är roligt.

Det är extra spännande nu när jag läser om att. Även fall att jag ska jobba med 5-9 åringar så är det ju viktigt att jag kan grunden för vad de "ska" kunna eller kommer att kunna. Gud va roligt det här är. synd att man inte hinner lusläsa böckerna!

Jag hoppas att jag kommer ha nytta av det här när mina barn behöver hjälp med att läsa och skriva. Det är ju faktiskt dels det jag ska jobba med sen. När jag är färdig lärare så kommer barnen vara 5 och 7 år. Om jag nu inte tar ett sabbatsår, det vet man ju aldrig. Så alltså kommer Elton gå i första klass. Hur sjukt! 


Drar el

I helgen dras elen i utbyggnaden. Hoppas att det blir klart så vi kan fortsätta med isoleringen. De håller på för fullt där ute just nu. Svårt att vet hur många uttag man behöver och vart lampor ska sitta. Men vi har valt 2 taklampa på nedervåningen en där soffan och tv ska vara och en över matbordet och se en varsin i barnens rum. Sen vet jag inte med den lilla koridoren vad som är bestämt och i garderoben och i trappan upp. Hmm. Vet inte hur krångligt det blir sen att dra elen till taklampor om man vill ha något mer. 
 
Fönster och altandörr är nu beställt. Hittade en sida som hade 50% i rabatt månaden ut. Hur tur kan man ha? Så nu får vi samma färg på fönstren, tror jag. Vi har ju vi rött nu. Så om 3-4 veckor kommer dem.
 
Rörmokare är bokad i början av mars så vi kan få igång golvärmen. De är fullbokade så fick bli lite senare än tänkt men hinner ju ändå inte få fönsterna nu ändå så blir nog lagom:) Hinner vi kanske komma långt på de andra sakerna istället!
 
Såhär ser det ut nu invändigt. Vi har valt 2 små fönster mot vägen då vi har fönster åt alla håll och ligger typ mitt i, eller ja egentligen är det för att vi vill slippa grannarna;) vi hade först tänkt att inte ha några fönster alls där, men väggen är 7.70 m lång så det blev nog ett bra val med lite Ljus insläpp. Vi har ju även 2 stora fönster på de andra väggarna och ska ha en altandörr. De små fönsterna hamnar så pass högt upp så kommer nog inte kunna stå och kolla ut:) 
 

Skolan

Det blev ingen Gävle resa denna veckan. Dels för vädret då vi inte ville köra 130 mil fram och tillbaka på dåliga vägar. Så vi frågade om vi kunde göra seminariet över datorn vi 3. Fick blankt Nej först, att det var Super viktigt att vi kom. Två arga mejl senare så gick det bra då hon insåg att vi inte ville riskera livet och att vi skött oss hela kursen. Sen så kan jag ärligt säga att jag inte hade ork eller lust att åka. Dels för det tråkiga beskedet och dels att jag fortfarande är dunder sjuk! Sen att vägarna var dåliga gjorde ju saken inte bättre. Var så skönt att stanna hemma. Umgås med barnen och inte tänka på plugg. För det har jag skjutit undan nu i 3 dagar.
 
På måndag är det ny termin och stenhårt plugg väntar igen. Tänk att redan en termin gått och jag har snart 30 högskolepoäng, om jag nu klarar den senaste kursen. Ska lämna in tentan på tisdag. Spännande att invänta ett betyg på en tenta som jag slitit med i 6 veckor! 
 
Ni blir det svenska en hel termin. Förväntansfull :)
 
 

Vila i frid

Det är så mycket som snurrar runt. Plötsligt tar livet en oväntad vändning. Vissa saker är svårare att förstå, eller så är det för att man inte vill förstå. Jag kommer alltid ha dig i mina tankar och kommer alltid minnas din goa personlighet.  Även fall att vi inte träffats så ofta på de senaste åren så har du alltid funnits i mina tankar och du kommer alltid ha en plats i mitt hjärta. En av mina bästa killkompisar genom högstadiet och gymnasiet är nu borta. En som jag gått i samma klass som i 9 år. Jag går mellan förtvivlan, skratt och tårar.  Det är så jobbigt det här men försöker minnas tillbaka på allt det roliga vi haft. Inte lätt!
 
Jobbiga dagar sen vi fick beskedet och en jobbig tid framöver. 
 
Alltid älskad 
Alltid saknad
 
Vila i frid min vän<3
 

Utifrån

Har varit ute och fotat utbyggnaden igår. Min sambo håller på att bygga hela kvällarna så fort han får tid över. Så duktig! Två fönster är på plats då de är bortplockade från befintligt hus. Idag måste vi beställa resten. Behöver 5 fönster till och 1 altandörr. Väntar på offert, men har hittat billigt själva på annan sida så får se vart offerten slutar. 
 
 
 
 
 
Såhär ser det ut inne. Snyggt va? ;) Barnens rum ska få ny tapet. Planen är att det ska bli gästrum. Har redan köpt nya tapeter. De reade ut på rusta. Har kollat på den innan men tyckt den var för dyr (om man jämnför med deras andra priser). Har kostat 299:- rullen men nu 49:- rullen. Vilket fynd! Så får se när den kommer upp. Dock älskar jag den tapeten som redan finns och hade i tanken att leta upp samma, men kändes ju lite tråkigt! Vardagsrummet har de inte lagt ner så mycket energi på då den väggen ska slås ut. 
 

Dunderförkyld

Usch va dålig jag är. Inte nog med det börjar lilleplutt oxå snora så han är väl oxå pågång. Ja har nog åkt på en manlig förkylning. Blää. Sen när jag jobbade i torsdags så gick det magsjuka på den förskolan. Kul att få reda på det när man gå innanför dörren. Jag har lite fobi nämligen.  Hoppas innerligt att jag inte dragit hem det oxå. Inte roligt att behöva smitta ner familjen med det:(
 
Sen är det dags för att åka till skolan på onsdag igen så håller tummarna att jag är frisk och att även familjen är det. Inte kul att lämna dem hemma sjuka. Denna gången ska vi bara upp en dag. Så  blir en natt på hotell. Ska faktiskt åka bil denna gången  då det är.en från Nybro och några från Vimmerby. Så vi blir full bil. Får väl se om man orkar den låga resan på 67 mil. Brukar ju ta flyg och tåg annars.  

Sessan i snön

Vår gamla tant. Älskar snön!  
 
 

Dunderförkyld

Usch va dålig jag är. Inte nog med det börjar lilleplutt oxå snora så han är väl oxå pågång. Ja har nog åkt på en manlig förkylning. Blää. Sen när jag jobbade i torsdags så gick det magsjuka på den förskolan. Kul att få reda på det när man gå innanför dörren. Jag har lite fobi nämligen.  Hoppas innerligt att jag inte dragit hem det oxå. Inte roligt att behöva smitta ner familjen med det:(
 
Sen är det dags för att åka till skolan på onsdag igen så håller tummarna att jag är frisk och att även familjen är det. Inte kul att lämna dem hemma sjuka. Denna gången ska vi bara upp en dag. Så  blir en natt på hotell. Ska faktiskt åka bil denna gången  då det är.en från Nybro och några från Vimmerby. Så vi blir full bil. Får väl se om man orkar den låga resan på 67 mil. Brukar ju ta flyg och tåg annars.  

Lägligt!

I måndags gav jag mig iväg på ett gympapass. Äntligen fick jag tid över. Varit så mycket plugg i höst så jag har bara tränat hemma efter mitt träningschema som Jag satt ihop själv. Styrka för mage, ben och rumpa  mest. Dock har jag varit så trött om kvällarna så har inte haft inspiration till det heller i höst. Har väl kört att 1-2 gånger i veckan, alltid något.  
 
Min tanke är att försöka komma iväg på gympapass 2-3 gånger i veckan. Inte lätt då sambon har sin fotboll, Jag pluggar och så har vi utbyggnaden. Men behöver komma iväg känner jag och det är i byns gympasal, så tar knappt 2 min att ta sig dit:) 
 
Nåväl. Lägligt nog har jag fått ont i halsen idag. Slår aldrig fel när jag väl bestämt mig för att träna. Så ikväll hoppar jag träningen och hoppas vara bättre imorgon. Ska även jobba imorgon så vi får väl se. Annars finns det ju en vecka till;) 

Små steg framåt

Händer lite varje dag. Snickarna har varit här måndag och tisdag. Tror de kommer imorgon igen. De har "kryssat" golvet till övervåningen. Har lite kvar men först måste fönsterna bort i vardagsrummet och i barnens rum. De ska senare flyttas ut till utbyggnaden. Sen håller de på med väggen som går ovanför det befintliga taket. Vi har ju lite högre tak på utbyggnaden. 
 
Sambon har plastat för nästa lager isolering. Så lite händer det för varje dag. All panel ute är nästan uppe förutom till övervåningen där de inte når. Sen är det ju den panelen som ska vara mellan den breda kvar. 
 
Såhär såg det ut invändigt innan isoleringen kom på plats. Nu är det ju ett lager isolering och hålen är utsågade för fönster och altandörr. 
 
Snart är denna väggen  ett minne blott. Det är de ena fönstret som ska flyttas och sen ska väggen rivas så småningom om då vi ska ha en bred trappa ner till vårt  blivande vardagsrum:) trappan blir pp 3-4 trappsteg. så förväntansfull!

Bio

Igår var jag och min store plutt på bio. Hade tänkt att gå på en gode dinosaurien men den var 1 h 40 min och rekommenderad från 7 år så jag övervägde lite och tog Alfons Åberg. Något han känner till sen innan och den var bara 40 min. Perfekt när han aldrig varit på bio. Han satt klistrad hela filmen och var så lycklig:) Mysigt när man kan börja hitta på saker och man märker hur dem uppskattar det. Han dock välja lite godis till filmen oxå. Detta kommer absolut göras fler gånger:) 
 
 
 
 

limträbalk

Vi har valt att ha en synlig balk i mitten av vardagsrummet.  Det är den som håller upp hela utbyggnaden typ;) Vi vet inte redigt än hur vi ska göra med den. Just nu är den ljus trä bara. Men jag är inne på att betsa den mörkbrun eller måla vit. Dock tror jag att om den målas vitt så försvinner den lite då vi ska ha vitt tak och vita väggar. Sen kommer vi ju öppna upp i vårt nuvarande vardagsrum upp till nock och där blir det oxå synliga balkar. Så antingen ska alla gå i samma färg i båda rummen eller målar vi dem vita i det nuvarande vardagsrummet då det inte ska vara tak mellan dem utan öppet. Svårt! Antar vi får vänta tills allt är framme så man ser en helhet:)
 
 
 
 
 

Måla

Jag har nu varit ute och målat panel i 2 timmar. Väldigt rogivande och roligt tycker jag. Älskar att måla med färg. Jag är nog knäpp! Men nu ska det torka så vi får plats med att måla mer när barnen somnat. Imorgon ska det spikas panel om vädret tillåter:) 
 
 

Panel

Sambon började att panela igår. vi har grundmålat panelen i helgen, är endel kvar att måla. Han har byggt upp ett slags rum i utbyggnaden och har en disel värmare igång för att färgen ska torka, då det varit minusgrader. Det torkade riktigt fort och i morgon ska vi måla klart det sista. Det tar ju lite längre tid allting nu när han börjat jobba igen. Idag efter maten ville han gå ut och måla igen men jag sa att han gott kunde vila lite. Jag  vill gärna hjälpa till oxå men någon måste ju vara inne med barnen. Annars gick det otroligt fort när vi målade tillsammans. Igår så satte han och hans bror upp lite av det vi målat och det börjar likna mer och mer ett hus från utsidan. Det tar ju lite tid att spika panel i 8 minus grader. Målet är att bli klar med panelen i helgen men beror ju på vädret. 
 
 
Som man ser på bilders är nedervåningen ut mot vägen klar med den panelen. Ska ju dit en smal panel mellan varje oxå. Och till våren ska det målas ett lager ljusgrå färg oxå :) 

Vinterskor

Hur är det ens möjligt? Båda barnen har hunnit växa ur sina vinterskor nu under de här milda veckorna som varit så idag när det väl var dags för förskolan igen ( en kallare sådan) så fick jag inte på minstingen sina skor och den stora killen började gnälla och säga att det gjorde ont. Ner i källaren och hämta Eltons gamla vinterskor till lilleplutt som var 2 storlekar för stora och E fick ta sina fodrade stövlar med ett par raggisar i. Han hade klarat sig utan raggisar då de är väldigt bra de stövlarna. Han hade likadana förra året så vi köpte aldrig några vanliga vinterskor då. Men nu kände jag att det var lite väl kallt så ikväll har vi varit på jakt efter lite varmare skor till båda killarna. Hittade på skopunkten på rean faktiskt så hoppas att de inte hinner växa ur dem oxå. Haha. 
 
Inte de finaste skorna men blev så gulliga på lilleplutt. Sen var det bara ett plus att jag hittade likadana då E vill ha samma som lillebror;) Sen att det var rea skadar ju inte när halva vinter har gått. Och att de var varma och gosiga inuti!
 

Ikea

Idag åkte jag och min stora plutt till Ikea medans sambon höll på med utbyggnaden. Hade tittat ut en byrå som de reade ut nu och ville inte vänta tills nästa helg om de tar slut.  Mamma skulle egentligen följt med men hon var dålig så jag visste inte om jag skulle åka själv med två vildingar. Var ju endel att bära och tror inte jag hade löst det själv faktiskt. F kom med förslag agg ringa hans mamma och se om lilleplutt kunde vara där OH det kunde han. Vi har ju sällan barnvakt och de behöver komma ifrån varandra lite faktisk. 
 
Väl på Ikea var vi väldigt effektiva. Tog 1 timme och så hann vi äta oxå. E var så duktig och allt flöt på bra ända tills varorna skulle in i bilen. Haha. En klen kvinna och för litet bagage är ingen bra kombination. Tur inte mamma och L följde med för då hade det inte fått plats! 
 
Mina inköp. Dock kommer de få ligga i sina förpackningar tills utbyggnaden är färdig att flytta in i. Sen har jag inte köpt lådor till den vita hyllan än då den ska vara i barnens rum och lådorna finns i lite olika färger.  Vill matcha med de färger de ska ha sen :)
 
 

Nyårsafton

Vi hade bestämt att vara hemma i år. Har inte varit hemma på 3 år så var på tiden:) Bjöd hit våra vänner som vi firade med förra året men det var lite risk för att vi skulle få fira själva då hon är hög gravid. Men inga känningar så det blev ett nyår tillsammans ändå. Vi började med Förätten som var en toast skagen.  Medans vi åt den så ställde vi in varmrätten i ugnen som redan var förberedd. Så när det var klart så intog vi även den. Det blev oxfilé, potatisgratäng, kalla såser, vitlöksbaguetter och en god sallad. Det blev riktigt lyckat! Sen så umgicks vi och barnen var det fullt ös på. Lite senare tog jag fram efterrätten som var en Nutellapannacotta och ett lager vaniljpannacotta toppade med färska hallon. Gud vad gott det var!
 
Leon somnade väl vid 21 tiden och de större busar höll sig vakna tills efter raketerna. Båda slocknade som två grisar på soffan vid halv ett tiden. Elton tyckte det var jätte spännande med raketerna. 
 
 
Tack för detta året som varit.
Vi ser framemot ett spännande 2016! 
Känns konstigt att inte veta vad året har att erbjuda. 
 

RSS 2.0