spikar innetak

Okej, tog längre tid än vad jag hade anat. Men vi är på gång. Visst hade vi lagt en hel dag hade vi varit färdiga nu, men den tiden finns ju inte när man har familj och inte vill eller kan lägga alla timmar på bygget. Detta har tagit ca 2 timmar än så länge, så räknar med några timmar till. Nu har vi fått ett flyt iaf. Det är ju ändå 6×2 meter och brädorna är 4 meter långa, så jag var  väl lite optimistisk. Sen tar det alltid tid innan man kommer på bästa sätta att arbeta på vid varje nytt moment. Ikväll när barnen somnat blir det att fortsätta med taket :)
 
Vi har ingen känsla än om det blir bra eller ej. Just nu känns hela övervåningen som en bastu med allt trä. Men blir nog bra när taket målats vitt och väggarna är gipsade. 
 
 
Det är bara det ena rummet vi sätter taket än så länge. Sen ska väggarna till rummen reglas upp. Så får se om jag målar det andra rummets brädor innan eller efter vi sätter upp dem. Är så kluven, är lite trångt där uppe just nu och ska de målas innan kan man baq måla några åt gången. Sen vet vi inte vilken färg vi ska använda för bästa resultat. Vitt vet vi att vi vill ha :) 
 
 

Går framåt

Igår kom min moster hit så vi började med att kvistlack taket som ska vara på övervåningen. Vi har valt att sätta råspont som sedan ska målas vitt. Det var ca 127 brädor 4.5 meter långa. Så tog lite tid, men med sällskap så kändes det som att tiden bara flög iväg. Vi blev klara med alla brädor. Så nu ska jag bara bestämma mig om jag ska måla dem  innan eller efter vi satt upp dem i taket. Hmm. 
 
Ett gäng brädor som är färdiga med kvistlack. 
 
Sen har sambon börjat med väggarna upp. Våra planer har gått i stöpet och vi måste få klart det mesta där uppe med innan byggnadsnämden ska besikta utbygget. Innan det är besiktigat får vi inte "nyttja" rummen alls :( vår plan var ju att göra färdigt nedervåningen och flytta in alla saker där och sedan fixa där uppe när vi har tid. Nu har vi en press på oss även där uppe. Vill slippa bo i detta kaoset med 2 barn. Barnen tycker det är superskoj att klättra i trapporna och springa i byggdammet,   dock tycker inte vi det då det kan ligga farliga grejer i vägen. 
 
Halvvägs med osb på ytterväggarna uppe. Det är egentligen inte mycket kvar uppe men känns drygt att påbörja det när det är kaos nere. What to do?! 
 
Ikväll ska vi fortsätta med osb och kanske måla sista biten på nedervåningen som inte blivit målad än. Där är nu spacklat och slipat för målning.
 

Trappan

Nu är murning av trappan klar. Vi håller på med att lägga fix på trappstegen och gjuter det som behövs. 
 
Här är trappan färdig murad. Kommer fler bilder när gjutningen har torkat. Har ett trappsteg kvar att gjuta. 
 

Livet

Om det är det här som kallas livet, vill jag leva det om och om igen! 
 
 
 
 
 
 
 
Kvällspromenad med mina små troll längs med vattnet  <3

Astrid Lindgrens värld

Vilka underbara qgar vi haft i Vimmerby. Åkte när vi vaknat i söndags och var framme på ALV strax efter 10. Inga köer så det var bra att vi tog söndagen och måndag istället för måndag och tisdag. Vi strosade runt där inne innan min klasskompis med familj gjorde oss sällskap. Hon bor i Vimmerby så var roligt ses :) Vi han med väldigt mycket, alla de föreställningar vi ville ses på söndagen. Det var Lagom mycket folk. På måndagen var det mer men vi slapp köa in. Det var mer folk på föreställningarna men vi han  med de vi ville. Har verkligen varit 2 toppen dagar! Igår kväll så kom min klasskompis förbi med sin familj. Hon har två Flickor i samma åldrar som våra grabbar. Elton lekte för full och hade så roligt. Detta kommer vi göra om fler gånger :) Nu vidare till nästa ställe med husvagnen.
 
 
 
 
 
Våra nöjda små Emilungar  <3

Målat

Förra veckan målade vi första lagret med färg i utbygget. Blev en mer helhet och en känsla hur det kommer bli. Alltså är vi nästan klara spackling och slipning. Är en halv vägg som vi precis har fått dit gips, osb och fullskruvat. Jag började spackla skruv hålen igår så sambon ska spackla Skarvarna och tejpa :)
 
 
Såhär ser det ut nu
 

SEMESTER

Nu har äntligen semestern börjat för hela familjen. Det är så skönt att bara umgås hela dagarna. Denna veckan blir det mest att vara hemma, bada i poolen och busa i trädgården. Vi ska även hinna med att bygga, men har hunnit rätt mycket på bara dessa 2 dagar. Idag får vi se om vi hinner att börja gjuta trappan. 
 
Igår bokade vi in vad vi ska göra på semestern så på söndag när vi vaknat tar vi sambons storebrors husvagn till låns en vecka. Vi åker till Vimmerby söndag till tisdag sen vidare till Öland tisdag till fredag. Tror vi är ganska nöjda med camping livet då men vill vi sova någon natt till så finns ju möjligheten :) Ska bli så mysigt att komma iväg och bara vara. Hoppas på fint väder! Söndag och måndag ska vi till Astrid Lindgrens värld. Ska bli spännande. Har aldrig varit där. Sen får vi se vad resten av veckan har att erbjuda,  finns ju lite att göra i Kalmar och på Öland men planen är att bara vara. Men blir det regn är det ju inte kul att bara sitta i en husvagn så det är ju bra att ha en plan B :) 

Byggarbetsplats!

Vårt hus är kaos nu. Innan har vi kunnat undvika att bo i att men nu har vi öppnat upp väggen mellan vårt vardagsrum och utbygget. Idag har elementet plockats bort så att vi ska kunna börja bygga trappan. Det var ju många moment runt att få väck ett vattenelement, men nu är det borta!  Vi har börjat med trappan lite smått. Eftersom vår plan A gick i stöpet då vi inte fick tag i matrial som skulle passa fick det bli en plan B. Som egentligen sas på skämt men som i slutänden kommer bli toppen tror vi. Trappan ska gjutas, så vi har nu förberett grunden med lekablock och annat. När gjutningen är klar finns det många alternativ för hur den kan se ut. Man kan polera den och låta den vara i betong, måla i valfri färg, klä in den i samma golv som det golv vi ska lägga. Vi får se sen hur vi gör.  Lutar åt att klä in den i golv och sen ha vita "detajer".
 
Nu har vi även satt de sista osb skivorna på nedervåningen. Så skönt! Imorgon ska sista biten gipsas innan vi kan fortsätta med trappan:) Spännande, men vårt vardagsrum är mindre spännande då allt är huller och buller. Barnen tycker allt är så spännande så man blir tokig de vill vara överallt och pilla på allt. Just nu kan de inte vara i tvrummet eftersom väggen är borta och det inte är någon trappa. Är ju ungefär 1 meter ner till utbygget så de kan ju slå sig ganska bra ner i betong golvet! 
 
Här ser man hur öppet det blir mellan  befintligt hus och utbygget. Även hur bred trappan blir (lekablocken) . Blir 4 trappsteg. Där sambon står är det kvar att gipsa! Här mäter han för osb och jag har satt dit isoleringen :)
 
Osb på plats! Ser verkligen  ut som  en byggarbetsplats! 

I blåbärskogen

Igår plockade vi blåbär. Blev dock inte så mycket så får ge mig ut sen utan barn. De älskar verkligen att då springa runt i skogen och de är duktigare man kan inte riktigt fokusera på det man ska utan blir mest plocka kottar och pinnar från minstingen håll. 
 
 

Åhus

I helgen skulle sambon spela beachfotboll i Åhus.  Jag var i valet och kvalet om jag verkligen skulle med och behöva jaga 2 barn en hel dag. Men i fredags såg det ut att bli hyffsat väder så jag bestämde mig bara 45 min innan vi skulle åka att vi skulle med. Sambon började steka pannkakor och jag packade våra saker. Det bästa val jag gjort på länge! Det var helt underbart väder och det kändes nästan som att vi var utomlands på den underbara stranden. Barnen var jätteduktiga, badade nästan hela tiden. En dagis kompis till Elton var oxå med och de busade för fullt! Vi hade hur mysigt som Helst och F vad oss hela tiden förutom när han spelade. Matcherna var bara 10 min så det fick fort. Vi 0kte hemifrån 9.30 och sen körde jag och barnen hem så vi var hemma vid 18 tiden. Sambon valde att stanna kvar eftersom de skulle spela lördag oxå och de hade en match kvar att spela på fredagen. De vann 3 matcher på fredagen och spelade lika 1 när vi kollade. 
 
Fler underbara dagar tack! 🌞 
 
 
 
 

Ikea

Blev i te bokad i torsdag för jobb heller. Så jag bestämde mig för att jag och barnen skulle till Ikea och fira in semestern. Frågade mamma om hon ville med och det ville hon. Vi hade en mysig dag trots att man får springs efter barnen hela tiden. Ikea är ju barnvänligt men det är ändå nej, nej, nej hela tiden så man känner sig rätt tjatig. Men tycker att barnen var duktiga trots allt. 
 
 

Lampor

På jakt efter den perfekta lampan till det nya allrummet. Det blir ju ett stort rum på 45 kvadratmeter fat uppdelat i två delar. En balk i mitten av taket är som en lite avgränsning fast det är helt öppet. Nu till dilemmat. Jag letar efter 2 taklampor, 1 som ska vara över Matsalsbordet och en som ska vara vid soffdelen. Jag vill inte ha likadana lampor men det kanske man måste? Hmm! Eller räcker det att de är i samma färg , liknande stuk? Skit svårt ju! Jag har hittat lite olika lampor som jag gillar :) Det är 3 meter högt I tak oxå så det kan ju försvåra lampjakten oxå med sladdar och grejer så det blir rätt höjd på lampan. 
 
Den svarta ljuskronan över matsalsbordet, men kan även funka över soffan. Kanke blir för mycket med 2 sådana lampor? Men blir ju en helhet
 
 
Gillar denna skarp! 
 Den här vita hade jag velat ha vid soffdelen. Så fin! 
 
 
Något sådant över matsalsbordet hade nog blivit bra. Vi ha en lampa med bra lyse men som man ändå kan dämpa. Ska se om vi kanske ka  fixa dimmer där. Dock är elen redan dragen så får se om det är för sent. 

2 åringen

Vi firade lite smått igår. Vi ska slå ihop barnens kalas även i år. Men vi firar ju självklart här hemma på självaste dagen. Sambon fick upp kl 6 och skulle göra födelsedagsbrickan men givetvis så vaknade ju Leon, vilket vi hade förutspått. Så jag fick springa in till honom och distrahera honom. Gick inge vidare alls och slutade i gråt. Haha. Så när Elton och pappan kom insjunandes så bara skrek han tills han såg paketet. "Å keeet". Det barn! Mamma/mormor kom hit på middag och lite fika sen på eftermiddagen. 
 
 
 
 
 
Lycklig kille! 

Ledig dag

Blev inte bokad för jobb  idag så idag är jag o h barnen lediga. Vi har precis varit i skogen och barnen har fått springa runt. Nu sover Leon gott och vi ska väl passa på att puzzla och förbereda middagen till pappan kommer hem.
 
 
 

Mini 2 år imorgon

Gode tid, vart tog de här 2 åren vägen. Mins att som igår  är värkarna satte igång kl 12 den 2 juli och jag trodde att Leon skulle komma. Men icke. Efter intensiva värkar med 1 minut mellan sedan kl 12 på dagen så avtog dem vid kl 21. Då hade jag en jävulsk värk var 15  minut i 2 timmar och så satte det igång igen med tätare. Han var envis redan då. Kl 8.30 får jag krystvärkarna och 8.35 är han ute. Vår älskade lilla mini. Imorgon är din dag!  
 
 
Förberett morgonpaketen. Vet dock inte hur vi ska lösa frukost på sängen eftersom han vaknar före oss. Ställa klockan på 4 kanske? Eller får han vakna först och lägga sig igen och vänta på skönsång. Lättare sagt än gjort med detta envisa barn <3

RSS 2.0