Midsommardagen

Lördagen tog vi det lugnt på förmiddagen och väntade på att Leon skulle sova en stund innan vi åkte iväg. Han sover vid 11 tiden så blir dumt att åka innan det. Vi är inte alltid noga med just den tiden mem eftersom vi skulle vara iväg några timmar så hade han inte hunnit sova alls. Planen var att åka till stranden. Först stannade vi till på bilrema och köpte en stor pool . Den vi har hade lyckats gå sönder. Köper en pool varje år men nu köpte vi en större pool med ram runt och hoppas på att den ska hålla några somrar.  Håll tummarna! Sen åkte vi vidare till dragsö. 31 grader.  Kändes nästan som att man var utomlands.  Badade nästan hela tiden och barnen var så lyckliga. När vi sedan kom hem satte vi igång att bygga ihop poolen och började fylla den. Den blir nog toppen om det blir fler varma dagar den här sommaren :)
 
 

Midsommar 2016

Nu är midsommarhelgen över. Vi har haft det helt underbart. Det var mycket stressande nu i veckan för att kunna fira midsommar kär hemma men det blev så bra. Jag kunde dock inte slappna av förän på kvällen på midsommarafton när Leon somnat. Men men. Vi var 9 vuxna 3 tonåringar och 5 barn så det var fullt ös. Tur att det var så himla fint väder annars hade det inte gått. Barnen lekte ute hela dagen. Alla gäster åkte strax efter 12 på natten så det var mycket lyckat allting.  Leon nattade jag vid 21.30, han somnade direkt och Elton fick vara uppe hur länge han ville. Han sa vid 23.30 att han ville sova och då var det dags för kusinerna att åka oxå. Han somnade direkt! 
 
Vi klädde midsommarstången innan maten. Sen åt vi vid 15 tiden. Sen var det fullt ös med dans runt stången, heliumballonger och 5-KAMP. Paus med tårta, kakor, jordgubbar och kaffe innan stafetten i lekarna. Det var så lyckat och trevligt. Barnen var så duktiga hela dagen men tror att vädret gjorde hela dagen eftersom de kunde underhålla sig med allt roligt ute:) Hade köpt fina skjortor till barnen men var alldeles för varmt för att en ha kläder på sig. 
 
 
 
 
 
 
 

Sessan 💜

Alltså barnen har inte tyckt att husdjur är så jätteintressanta mer än när de var små och började upptäcka saker. Kan tänka mig att det är för att de är så vana vid husdjur och framför allt hundar och katter. Däremot gillar de ju de djur som man inte träffar på "dagligen". Men iaf så har båda börjat kela mer och mer med Sessan den senaste tiden. Jag  blir ju så glad :) Sessan är så duktig och har aldrig gjort något mot dem oavsett om hon blivit störd i sin korg eller annat.  Hon kan ju morra till ibland för att markera,  hon är rätt tjurig när hon sover men inget mer. Jag är förvånad eftersom hon är en bestämd lite dam men hon är så duktig. Jag är väldigt noga med att säga till barnen att låta henne va och att hon får komma själv när hon vill något liksom. Därför kanske de inte heller är så att de är på henne.  
 
Hon sover alltid i deras rum om nätterna. Kommer in till oss någon gång och lägger sig i sin korg på natten. Men hon somnar alltid där inne när jag nattat barnen. Som om hon vaktar dem åt oss. Igår hittade jag henne i Eltons säng bredvid honom. Aldrig hänt innan och det var så sött så var tvungen att ropa på sambon, som låtsats att han inte tycker om henne ( fast det vet jag att han gör). ;)
 
Nu om kvällarna sitter Leon och klappar henne i soffan. Hon älskar ju att gosa och är en riktig knähund. Hon har väl märkt att barnen blivit större och utnyttjar läget ;) 
 
 

Skolavslutningstårta

Hör är tårtan jag gjorde till mina syskons skolavslutning. Lillebror slutade nian och lillasyster slutade sjuan. Lillebror önskade en tårta med Japp smak. Så fick det bli.
 
En redig jordgubbstårta!  
Ena lagret hade jag mosat jordgubbar och blandat med vispad Grädde och skivade jordgubbar. Andra lagret blev en jappfluff. Så gott och alla tog minst två bitar var :)

Polenresan

Vi åkte på  måndagen på kvällen. Lämnade vårt bagage i hytten som var finare än de som vi brukar ha. Vi satte oss sedan i laugen där sverigematchen spelade. Sen gick vi i taxfree och kikade lite och sedan började nästa fotbollsmatch. Kollade inte så länge för jag var trött så vi fick till hytten. Jag somnade ganska fort men vaknade till när sambon kom tillbaka efter att ha spelat lite black jack. Båten gick iland 7.30, så ingen vidare sovmorgon eftersom mam blir väckt vid kl 6. Vi hade tänkt åka till sopot på morgonen men var inge vidare väder så taxichauffören rekommenderade oss Gdansk. Tog ca 40 minuter med taxi. Han gav oss en karta vilka ställen han tyckte var värt att se. Verkligen tuppen upp till denna chaufför som även väntade på oss i 3 timmar. Vi började med en frukost på en mysig restaurang. Sedan strosade vi runt i den vackra staden. Vad jag fattade det som så var det den gamla delen av Gdansk.
 
 
Sedan åkte vi vidare mot Gdynia för shopping i Rivierans shoppingcenter. Där var vi i typ 7 timmar. De sista 3 timmarna var vi helt slut och visste inte hur vi skulle fördriva tiden. Pengarna var slut. Vi hade shoppat det vi behövde och ätit och fikat. Pengarna tog slut för vi hade ju inte räknat med taxin den långa biten. Oavsett var det billigt med taxin. Han körde oss hela dagen, hämtade oss även efter vi hade shoppat. Kostade 480 svenska kronor. Här hemma hade det lätt kostat 1000 kr! Vi var vilket fall nöjda med allt. Nästa gång får det bli sopot:) 
 
Hemvägen hade vi tagit lyxhytten. Och det var verkligen rena lyxen. Vi fick gå ombord före alla och det var både espressobryggare, te, vatten, fruktsallad med nötter och annat. Helt klart värt att lyxar till:) 
 
 
På kvällen när vi åkte hemåt tog vi kvällsbuffe på båten. Den är verkligen bra tycker vi. Äta och dricka hur mycket man vill,  jag drack iof bara läsk men ändå. Det är mycket olika saker att välja på. Sen är det olika kakor, fruktsallad var det denna gången och ostbricka.  Jag var hur mätt som helst även när vi vaknade dagen efter. 
 
Vi har verkligen hunnit umgås och bara va. Älskar min stora kärlek mest av allt och våra underbara barn. 

Dagen

Dagen har sett ut som så att först gick båten iland kl 7 imorse. Sen hem till våra troll och åt frallfrukost. Sen Åkte jag in till stanna och lämnade mamma och åkte till frisören för klippning. Blev en bra bit som fick kapas. Skönt att vara sommarfräsch inför sommaren. Åkte till byggmax och köpte mer spackel och sedan hem igen för Tacomiddag. Fixat med jordgubbslandet med nät för att intw fåglarna ska ta alla gubbar medan sambon har spacklat. Sen har vi nattat barnen och jag lyckades somna till och vaknar av att sambon bygger. Så på med jobbkläderna och hjälpa till.  Panelväggen är helt klar, nästan all gips är uppe och nu återstår den sista spacklingen och slipningen. Pjuu!  
 
 
Nu har jag precis bäddat rent och krupit ner i sängen.  Ögonen går i kors. Elton vaknade till precis och ville sova hos oss.  Denna underbara unge! 
 
Nyklippt med fina lockar som håller än! 
 

Egentid

Det är inte ofta vi tar oss tid att göra något utan barnen, vi vill ju spendera varje minut med dem. Men ibland så kan man behöva ett stopp i vardagen och bara vara vi två. Så ikväll ska jag och sambon åka polenfärgan. Imorgon ska vi gå iland och utforska Polen en liten stund innan båten sedan går hemåt igen på kvällen. Ska bli mysigt att få lite egentid, det behöver vi verkligen. Det är inte alltid så lätt att stanna upp mitt i vardagen och när allt känns som rutin. Sambon har velat gå iland varje gång vi ska åka med hans bröder men har inte blivit av. Så när han fyllde år bestämde vi att vi skulle åka iväg som födelsedagspresent. Ska bli spännande! Vi har lite planer på vad vi ska göra. Blir det fint väder så blir det en plan och annars har vi en plan B:) Shopping ingår i båda planerna men vi har 12 timmar på oss så lär ju inte få med sambon på att bara shoppa liksom;) 
 
Hörs när vi är tillbaka igen! Ska bygga resten av dagen eftersom vi är lediga :)
 
 

Spackla

Känns som att våra dagar består av fullskruvning, spackling, slipning och spackling. Tar aldrig slut. Detta är det tråkigaste på bygget hitintills. Känns liksom som att man inte kommer någonstans. Vi har ju 3 meter högt i tak och sedan är ytan 46 kvadratmeter så är ju endel gips. Vi har både gipsat väggarna och taket i blivande vardagsrummet. Är lite småbitar kvar.  Vi har gått och fullskruvat,  20 cm mellan varje skruv. Har nog gått åt över 1000 skruv än så länge.  Jag har spacklat alla hål och sambon spacklar alla skarvar. Skarvarna ska tejpas och sedan spacklas igen och sen ska allt slipas. Blää.  Ser framemot att få måla för nu känns det som att det inte kommer bli fint med alla hål. Så hoppas verkligen att spacklingen ger resultat. Planen är att kunna börja måla i veckan. Det kommer oxå ta sin lilla tid men då ser man ju att det är slutet på väggar och tak. Det ligger sjukt mycket tid bakom väggarna. 
 
Här ser ni endel av hålen efter skruvarna
 som spacklats.  Vi har även öppnat upp väggen från vårt nuvarande vardagsrum. Man ser elementet där väggen varit:)
 
Här ser man övervåningen och nedervåningen på utbyggnaden:) Lång väg kvar med det börjar likna något! Barnen tycker det är så spännande
 

Sommarlov!

Nu är sista tentan inskickad för terminen. Nu håller vi tummarna att den blir godkänd. Jag känner mig faktiskt lite stolt över mig själv som klarat första året som lärarstudent. Det är inte alltid lätt med två småbarn som blir sjuka hela tiden, ett hus som byggs ut och jobba extra för att slippa ta csn lån. Men än så länge har jag klarat det. Eller vi har klarat det för ekonomin står sambon för. Nu ser jag framemot ett välförtjänt sommarlov, dock ska jag jobba lite men på mina villkor. Behöver verkligen vila upp mig för att orka med nästa läsår men måste ha lite pengar för att klara sommaren utan studiebidrag. Nu har vi en vecka ledigt hela familjen. Ska bli skönt att slippa tänka på plugg, jobb och dagis lämning. Sen ska jag och sambon faktisk iväg på en lite tripp måndag till onsdag. Mer om det nästa gång. 
 
 

Jordgubbar

Igår åkte jag och Elton iväg och plockade jordgubbar här i byn. Det var så mycket jordgubbar så man behövde inte ens gå 1 meter I jordgubbslängorna. Vi plockade 7 liter,skulle egentligen bara plocka till dagens skolavslutningstårta. Lillebror slutar nian och han önskade att jag skulle göra en tårta :) 
 
Elton tyckte det var roligt och han var så duktig och hjälpte till:) Nu är frågan vad vu ska göra med alla jordgubbar. Barnen älskar jordgubbar så det är i ga bekymmer så. Gjorde Smoothie igår och även testade att mix bara jordgubbar och gjorde glass till barnen. Funderar på jordgubbsaft oxå :-)
 
 
 
 

Mitt i en tenta

Jag håller på med sista hemtentan för terminen. Den släpptes i tisdags men då hann jag bara kika igenom den en gång för hade andra saker inplanerat sen tidigt. Tentan är öppen till och med söndag så har många dagar på oss att besvara 3 frågor. Det är ett skämt. Har läst så många böcker denna kursen så behöver vi bara använda oss av två böcker. Sen 3 fjuttiga frågor som ska innehålla ett svar på 1250 ord. max 3 sidor. Det låter kanske lätt men de frågorna vi fått tycker jag kräver längre svar för att kunna få med allt det viktiga. så vet inte vad de tänkt. Nåja jag är färdig med innehållet så är bara finslipet kvar. Jag är dock inte nöjd men vet inte hur jag ska kunna få att bättre. Funderade på att börja om men har bestämt mig för att det här får antingen bära eller brista! Håll tummarna nu att jag klarar ytterligare en kurs, sista kursen innan sommarlovet!
 
Jag har bara formativt lärande i huvudet nu!
 
 

Gipsat tak och väggar

Snart är gipsningen klar i vårt blivande vardagsrum. Bara småbitar kvar. Ikväll har sambon fortsatt medans jag spacklat taket.  Nu fick vi se oss slagan. Helt slut. Fortsättning följer med gips och spackling resten av veckan kan jag tänka mig...
 
 
 
 

Älskar lediga dagar

Trots att planen var att bygga mycket de här lediga dagarna så kände jag att vi behövde göra något roligt oxå med barnen. Så i lördags åkte vi till stranden när det var så fint väder. Vi var först på stranden och sen gick vi till lekparken som finns där. Dragsö är så bra och barnvänligt. De badade för fullt och jag tog mig årets första dopp. Efter föreslog sambon glass på glaciären. Så vi körde förbi för att se om det var någon kö och vi hade tur så blev en varsin glass. Underbar förmiddag med min lilla familj. 
 
 
 
 

trappan

Idag har sambon fått hjälp att snickra ihop trappan. Det blev så bra! Vi hade fått bitar över från takstolarna på utbyggnaden och då sparade vi dem för att ha till trappan trappsteg. Idag köpte vi balkarna som ska fästast i trappstegen. Än så länge har trappan gått på 600 kr! Helt sjukt. Skulle vi beställt en ny helt färdigbyggd kostar de 20 000 kr! Så här har vi verkligen kunnat spara. Vi har räknat med att lägga runt 5000 kr per trappa högt räknat. Så tror vi klara budgeten. Beror på hur det går med räcket/spalje.  Sen ska det köpas färg oxå men det Blir ett senare projekt. Den blev alldeles lagom bred. Rejäla trappsteg och vi har provgått den några gånger. Imorgon ska det fixas mer på bygget, bet inte om det ska stärkas upp mer på trappan. Vi hinner mycket på de här lediga dagarna. Sambon började även gipsa taket igår. Så duktig! 
 
 
 
Vi har även hunnit slänga 4 omgångar skräp pp tippen. Så nu är det så fint utanför bygget. Såg rent ut för jäkligt ut här hemma. Men blir lätt så när man bygger.
 
 

Jordgubbslandet

Jisus vad våra plantor har vuxit sen förra sommaren.  Vi planterade bara j halva odlingskragen men de har spridit sig över hela och även utanför. Det verkar bli många gubbar oxå. Så roligt!  
 
 
 
 

På gång

Igårkväll när barnen somnat, jag somnade oxå för den delen i en timme och vaknade av att sambon kom hem från sin fotbollsträning. Ja iaf när jag vaknat till så kände jag att jag ändå inte kunde somna om så vi gick ut och byggde lite. Jag städade medans sambon förberedde nästa steg. Vi kom nämligen igång med panelväggen igår. Vi har redan reglat för detta sen innan och nu var det den där svarta duken som skulle upp. Vi vill ha lite "skuggning" bakom så vi satte upp en bit nederst först för att se hur det blir. Satte bara upp 4 brädor men den sista ställde ju till lite bekymmer för där ska elen vara. Ikväll ska vi fortsätta igen, efter min träning. Det är långa dagar just nu och jag bara längtar till semester utan tvång med plugg och jobb. Bara fokus på oss, barnen och bygget. Ska bli så skönt! Förmodligen har vi ju kommit en bit längre på bygget tills dess så vi kan åka iväg lite oxå :) sambon har tagit föräldraledigt om 2 veckor några dagar och planen är att hinna en hel del då även fall att vi bokat in en lite tripp iväg.
 
Det är så roligt när det hände lite i vårt blivande varagsrum. Känns som att vi kommer nämre vårt mål! 
 
 

RSS 2.0