Stor kille!

Det har nu gått 1 vecka sen vi tog bort napparna helt. Han har ju alltid haft sin snutte och napp och han har inte kunnat ha bara en av dem utan dem hänger ihop liksom. Men snutten tycker jag att han får ha så länge han vill. Det har gått galant men det roliga är att han dricker ju välling på kvällen eftersom han äter så dåligt om dagen (fast han har blivit jätte duktig på att äta nu) men iaf så vill han ju alltid ha nappen och snutten efter. Det roliga är att han frågar om nappen varje kväll, rent rutinmässigt tror jag. Han är en sådan liten rutinmänniska, eller så försöker han att få den varje kväll;) Men då säger vi att nej du har ju ingen napp längre och då kommer han ju på att Bamse har dem. Det går så bra det här så nu känner jag mig inte taskig längre, gjorde det första kvällen nämligen. Det är ju ändå hans nappar.
 
På fredagen fick han en skattkarta som ledde till hans "sluta med napp" present. Nyongula fotbollsskor! Han är så stolt och han vill så gärna börja spela fotboll helst igår. Vi ska kolla upp om det finns något lag här i byn, annars vet jag att det finns i byn bredvid till hans årskull:)
 
 
 

Grymt rastlös!

Hela vår eldiga helg gick åt skogen pga alla baciller som härjat. Vi skulle egentligen ha påskmiddag här på söndagen men fick ställa in. Så jäkla typiskt att bli sjuka när vi väl är långlediga liksom. Vi har iaf varit ute i trädgården lite, jag har krattat löv medans barnen busat av sig. Vi har tagit fram fågelbogunga som barnen  älskar,  sen älskar de även att sitta och gräva i våra mindre smickrade jordhögarna som blivit efter Grävningen av utbyggnaden ;) Tur någon tycker dem är roliga i alla fall ;) planen är att jämna ut trädgården  med dem sen. 
 
 
 
Bygget har stått still sen i fredags. Då hann vi isolera färdigt väggarna med det tunna lagret  sen så har väggen rivits på övervåningen. Egentligen skulle vi sätta osb men kom på att vi måste vänta på att elektrikern kollat all dragen el. Dumt att bygga in det innan kanske! Så nu är fokus att dra färdigt all el på övervåningen och lägga golvärmen där uppe. Sen ska elektrikern och rörmokare komma så efter det kan vi nog sätta osb. Är fortfarande mycket runt omkring som kan göras innan ändå. Så nu måste vi bli friska! 
 
To do
*Flytta byggställning CHECK
*Lägga sista spångolvet CHECK
*Dra el på övervåningen 
*Lägga golvvärme på övervåningen 
*2 fönster 1 altandörr 
*Panela sista biten på gavel CHECK 
*Takpannor och läkt
*Låda 
*Ta bort väggen mellan  utbyggnaden och vinden CHECK 
*Ta bort spån på befintlig vind
*Städa (får man göra mellan varje moment;) 
 
Detta kan vi göra innan, men vissa saker är inte lika bråttom som andra. Men saker att göra har vi så det inte blir stillastående helt. För hur tråkigt vissa saker än är så måste vi ändå göra att. Vi har inte snickare till hjäkp längre heller. De var här 4 dagar i januari sist. Så vi gör allt själva med lite hjälp ibland från släkt. 

Gävle

Blir ingen Gävle resa för mig idag. Skulle egentligen åkt idag vid 8.30. Eftersom vi fått kräksjukan i huset känns det inte optimalt att sitta i en bil i 8 timmar och bli sjuk där plus att det smittar något fruktansvärt så känns inte schysst heller. Elton fick att igår natt så risken finns fortfarande att jag kommer få att. Mådde sjukt illa hela dagen igår som om något  var på gång. Om jag inte fått att imorgon borde jag väl kunna sluta oroa mig?! Nä nu återstår att se om jag kan komplettera på något sätt. Skulle göra en muntlig redovisning och den var exeminerande :( Suck!  Hann iaf avboka hotellet. Men känns ju trist om jag ska behöva åka upp själv någon gång och göra redovisningen. Nåja får väl se om läraren svarar snart. Håller tummarna på att jag kan få spela in ett videoklipp och skicka till henne. 
 

Ingen ände

Alltså jag har precis börjat bli bättre från förkylningen jag åkte på för 1 månad sen. I torsdags natt så sov jag E hos min mamma och sambon hade lilleplutt. Det var nog skönt för båda barnen att få lite egentid med en förälder, aldrig hänt förut en hel natt. Iaf hade Leon spytt en gång på natten, vilket inte är ovanligt när de är slemmiga så vi antog att det var förkylningen eftersom  det bara hände en gång. Så på fredagen hade vi barnvakt en stund och då hade han varit lite lös i magen, men pigg och glad. Sedan spydde han en gång på natten igen. Så då började vi fundera på magsjuka. Men ingen annan kände något så vi tänkte att han kanske fått i sig något. 
 
Imorse så hann inte sambon mer än upp innan han fick springa på toa. Det bara flög på honom. Så ja vi får väl inse att det är någon form av kräksjuka. Jag har mått illa hela dagen, bara väntar på att det är min otur snart. Men hoppas innerligt att jag och E klarar oss och att alla är friska imorgon. Men känns ju en smula hopplös måste jag säga! Jag hatar kräksjukan och man går och mår illa så fort man hör ordet! 
 
Finns verkligen ingen ände på sjukdomarna denna vinter :( 

Bilmattan

Äntligen fått tag på den fina Bilmattan. Det gäller att hålla ögonen öppna för helt plötsligt dyker den in på hm hemsida :) Den är så fin i verkligheten. Varorna från jollyroom har oxå kommit så har lagt allt i källaren än så länge. Tur sambon inte fattar att det är nya saker som står där nere. Haha.
 
Har jag sagt att jag längtar efter att äntligen få inreda barnrum!? Känns inte som att barnens rum de har nu har varit som jag velat mer än en gång ;)

Isolering väggar

Igår kväll när barnen somnat fick vi ut och drog den sista elen till nedervåningen. Vi har inte börjat uppe än eftersom nu blir fokus nere ett tag. Elen går fort att dra så det hinner vi sen innan elektrikern kommer. Vi började även att sätta det sista lagret med isolering i väggarna, när det är klart är all isolering nere färdigt och vi kan börja sätta osb skivor och därefter gips. Det är roligt när vi närmar oss mer och mer ett slut resultat, trots att det är lång väg kvar.  Imorgon är vi ju lediga så tanken är att vi ska ha barnvakt och jobba gärnet där ute! Isolera klart väggar och börja med osb skivorna, som lär vara ett tungt arbete.  Får se om någon mer kan hjälpa till :) 
 
 

Min lilla påskgubbe ❤

Första påskfesten för mini på dagis. Envis som få är han. Gjorde en mustch men sen fick jag inte göra på andra sidan så fick ta bort och gjorde prickar som jag fick göra 1 i minuten typ.  Haha. Gubbkepsen skulle han inte ha heller. Söte lille pojk!
 
 

Det där med att sluta med napp!

Elton har ju inte haft napp på dagarna nu i några månader. Vi har verkligen försökt att sluta på nätterna men han har inte varit redo. Sen har han den ändå bara när han somnar och det tar 5-15 min sen så trillar den ut. Vi har försökt med olika metoder, att åka och hänga i nappträd, lämna hos Bamse (när vi var där i somras), ge till tomten, frågat om han vill välja vilken leksak han vill i den stora leksaksaffären och så vidare. Inget har funkat. Han vill att lillebror också ska lämna sina nappar då och jag tycker att han är lite för liten än för att förstå. Därför har vi låtit honom ha dem på natten. 
 
Igår så kände jag nä nu är det dags! Gömde alla nappar och när kvällen kom frågade han givetvis efter nappen som rutin. Jag sa, nä dem är borta. Och han blev ju givetvis ledsen till en början. Jag förklarade för honom att det måste ha varit en tjuv som tagit dem, kände mig så taskig för ville ju att han själv skulle vilja ge bort dem. Han lugnade sig fort men gnällde efter nappen. Då berättade jag att om han klara sig utan napp på natten så ska jag åka och köpa dem fotbollsskorna han ville ha igår. Han hittade ett par knallgula och svarta som var två storlekar för stora och han blev så ledsen när vi inte köpte dem. Så då tänkte jag att han kunde ju få dem om han var så duktig:)
 
Jag trodde att första natten skulle bli jobbig. Han brukar vakna 2 gånger och då ger vi honom nappen så somnar han om direkt. Men inatt när han vaknade så gav vi ju inte den och han frågade inte ens efter nappen. Min duktiga stora pojk! Hoppas att denna kvällen och natten går lika bra. För jag trodde faktiskt att han skulle gråta sig tills söms igår, men inte! Han förstod att han inte skulle få dem eftersom någon tagit dem.
 
Jag klurade länge på hur vi skulle gå till väga igår när han somnat. Kände mig elak att säga att en tjuv tagit dem. Så jag kom på att jag ska skriva ett brev från Bamse eller Minions och lägga i brevlådan. Ska bara klura på vad jag ska skriva men något i stil med "Hej E. Förlåt för att jag tagit alla dina nappar. Men jag tänkte att du blivit en sån stor pojk nu och mina barn behövde dem mer. Du var så duktig inatt så jag vet att du klarar dig utan. Jag tror nog att du kommer få en överraskning på freda om du sover gott inatt också". Något sådant kanske. Han älskar nämligen att kolla i brevlådan så det blir nog bra. Sen ska jag göra en skattkista tills imorgon eller fredag där hans present står med fotbollskorna. Tänkte att han ska klara en eller två nätter till innan han får skorna. Så idag eller imorgon får han brevet i brevlådan.
 
Det gäller att vara bestämd och inte ge med sig för då vet han ju att det år att göra så fler gånger. Önska oss lycka till!
 
 

Isolering tak

I helgen har vi isolerat färdigt taket i utbyggnaden. Även flyttat isoleringen från vindens golv till taket. Det var ett vädret jobbigt arbete. Satte väv på vinden, förlängde bjälkar, satte masonit och gles. Svårt längst in där det var lågt, man fick logga ner och trycka sig in. Men nu är detta skit jobb klart. Bara två fack kvar på vinden. Isoleringsmaskinen gick sönder men som tur ca hann vi klart utbyggnaden :) 
 
Det är en miljövänlig isolering vi använt i bjälklagen. Man sprutar in den. Så där under väv och gles är den insprutad. 
 
 
Befintlig vind. Nu ät det även väv och gles där och nästan färdig isolerat. Golvet ska tas bort så att man ser upp till nock i vårt nuvarande vardagsrum :) kommer bli så fint! 

VFU period 1

Nu har jag äntligen fått reda på vart jag ska göra min VFU. Jag fick den plats jag önskat. Sen vet jag inte alls hur den skolan är men jag valde den eftersom det tar 10 min att gå och det är smidigast med tanke på att jag ska lämna och hämta barn och inte har någon bil just nu. Så skönt att veta att man slipper åka iväg liksom. Den så var jag ute på observation i höstas i en klass på den här skolan och jag blev positivt överraskad så jag tror att detta blir kanon. Ska vara i en årskurs 2. Så spännande! 
 
Den 4 april är det dags  och jag ser verkligen fram emot detta.  Få lite mer energi och ork att fortsätta med pluggandet! Pratade med min handledare i vecka  och hon verkar jätte gullig :) Hoppas verkligen att det kommer kännas bra, för tanken är att man ska föra sin VFU på samma skola. Givetvis får man byta om det inte skulle funka och vi får även åka ut på andra skolor under VFUN och se hur de är oxå. Så då har man möjlighet att se olika skolor. Vill ju få en  inblick hur olika skolor jobbar. Spännande! 

Jobbvecka

Även fast att jag inte mått helt hundar så har jag jobbat heltid denna veckan. Pengarna behövs kan jag lova och detta var första lugna kursen på ett bra tag. Jag har knappt hunnit jobba på grund av allt plugg och varvat med sjuka barn och så givetvis min influensa. Sen ska jag ut på VFU den 4 april i 25 dagar så då kan jag ju inte jobba alls eftersom  jag ska följa min handledares schema på 40 h/veckan. Så ja lite pengar behövs nu.
 
Det är så givande att jobba med barn.  Jag äskar att och jag kommer älska ännu mer när jag kommer ut i läraryrket. Trots att jag äskar att jobba på förskola så tror jag att det blir tungt i längden. Ska bli roligt att komma ut på VFU och verkligen få en inblick i det yrke jag valt att utbilda mig till :) 
 
Extra skönt är det att få komma hem till mina egna barn. Det finns inga som dem. Älskar deras personligheter och ja de är mina små troll. Kramar dem lite extra och gosar hela kvällarna när man varit ifrån dem hela dagarna. Nu tar vi helg och den har inletts med fredagsmys soffan med täcken och kuddar framför en ny film som jag köpte till barnen :) Sen får vi se vad resten av helgen har att erbjuda. F håller på med bygget hela helgen så ja, det blir väl jag och barnen så får hitta på något. 

Älskade små

 
 
 
I söndags orkade vi oss ut en stund i det härliga vädret. Vi bor ju så nära dagiset och där är kanon att hänga när man inte har orken (pga av sjukommar) att gå längre och det finns typ allt att leka med/i/på. Plus att det är stängsel så barnen  kan leka bäst dem vill utan att behöva oroa sig att de springer åt varsitt håll när man är själv med dem. Sambon spikade panel nämligen, så vi hörde bankandet och sågandet;) 
 
Älskat vårt område vi bor i!

Glesat

Vi har nu satt väv och glesta klart taket och väggarna på övervåningen. Det är roligt att kunna jobba tillsammans och att jag faktiskt kan hjälpa till :) 
 
 
Nästa sak att göra är:
*Riva väggen mellan övervåningen till befintlig vind
*Sätta väv och gles i taket på vinden
*Isolera taket 
*Isolera väggarna
*Dra färdigt elen
*Fönster
 
Det är väl detta som är kvar uppe innan vi ska börja gipsa väggar och panela tak:)
 
Hela delen till vänster ska rivas och även  en liten bit till höger. Där inne ska golvet tas bort så vårt nuvarande vardagsrum har öppet tak upp till nock:) Därför ska det isoleras i taket, sättas väv och gles. Sedan tak. Det blir bara roligare och roligare för varje projekt som dras igång. När detta är klart så ska vi fortsätta med nedervåningen eftersom det ska blir klart först. Det är lite svårt att förklara hur allt kommer se ut sen. Viktigaste att vi vet ;)

Ge mig vååååår!

Idag vaknade jag utan röst. Men nu har  den kommit tillbaka fast väldigt, väldigt hes. Så trött på att aldrig bli frisk, det finns liksom ingen ände på att. Barnen har blivit bättre och nu i helgen är äntligen  E sig själv igen. Han har börjat äta igen, skratta och busa. Så skönt att se mitt troll glad:) Nu vill jag må bra, har bara varit frisk typ 2 veckor detta året och det tar mycket på kroppen och orken. Nu borde jag väl har varit sjuk tillräckligt förbi år kan man ju tycka! Det är så tråkigt att inte kunna träna när man väl kommit igång. Är 2 veckor sen sista passet nu och kommer inte kunna ikväll heller. Har svårt med andningen och blir yr fort. Nåja, snart så borde hela familjen få vara friska och krya! 
 
Vi har blivit klara med det vi skulle för denna veckan på bygget. Trots att jag mått dåligt har jag fått ta mina sista krafter och hjälpt till på kvällarna när barnen somnat. F är ju oxå sjuk och tycker synd om honom att behöva göra allt själv.  Kommer bilder senare på hur övervåningen ser ut just nu. F ska ut sen efter sin match och påbörja nästa punkt på to do listan!
 
GE OSS VÅÅÅÅÅR NU TACK! 

Panelvägg

I vardagsrummet/allrummet ska vi ha en panelvägg, alltså i den del som vi ska ha soffa och tv. Ska bli så roligt att sätta upp. Ni letar jag inspirerad och har hittat hur jag vill ha att. Sambon tycker oxå det är snyggt så det är ju kul att inte bara jag får bestämma :) Det blir en vit panelvägg och så ska det vara pyttelite mellanrum så det syns lite igenom. Vi inte än fall man måste ha en svart duk bakom eller om det blir "skugga" ändå. Men här ser ni hur jag tänkt mig. Väggen blir 3 meter hög och 3 meter bred. 
 
 
 
 

Hushylla, tipitält och leksakskista

Helt kär i den här hushyllan. Tyvärr så känns den mer fin än praktiskt;) För jag vill ha mycket förvaring på barnens rum och den här kan man ju ställa lite böcker och finare leksaker i, så den känns mer som en prydnadshylla. Har varit så nära på att klicka hem den för den är sååå fin! Priset är även nedsänkt nu. Men måste tänka praktiskt och lek före. Den är himla stor så tar mycket plats i ett litet barnrum så därför överväger jag att glömma den då vi behöver mer yta till förvaringsmöbler.
 
Kommer beställa hem en kista i samma märke som hushyllan, som barnen kan ösa ner sina leksaker i och även ett tipitält. De älskar ju sitt tält från Ikea, tyvärr tar de stor plats och är fult;) Tänkte att de kunde få ha Ikeatältet ute i sommar:) Men sen så är det svårt att veta vad som kommer få plats och eftersom vi inte vet hur vi ska ha rummen sen. Men ett tipitält har jag velat ha så länge men tyckt det varit för dyrt. Har även kollat om man kan göra ett själv men verkar svårt. Det kostar 1499:- i vanliga fall men nu har jollyroom erbjudande och det kostar 649:- istället. Så därför vill jag slå till nu! Jag får beslutsångest eftersom jag har lovat mig att inte köpa något innan allt är klart så nu sitter jag här och vet inte hur jag ska göra;) Suck! Men jag intalar mig att någonstans ska det få plats och jag vet att grabbarna kommer tycka det är kul att leka, mysa och läsa där i:)
 
 
 
 
 
 

Allting är från jollyroom.se. Alice och fox serie. Fint va? :)

Golvspån

Nu är alla skivorna utlagda på övervåningen. Fattas 3 stycken, dels för att vi ska komma upp och så behöver vi köpa dem oxå;) De här golvspånskivorna tog lite tid, de ska både limmas och skruvas fast. Men min sambo är så duktig. De är skåror i dem för där på ska de på en golv värmeplåt som sedan golvvärme slingor ska läggas i. Ja det blir golvärmen även där uppe då det knappt skulle skilja något i pris och så slipper vi dryga (fula) element. Vi har även isolerat golvbjälklaget med den isoleringen som F:s pappa jobbar med. Nästa steg är att isolera taket:) Så först ska vi sätta väv i taket och regla. Får se om vi hinner ikväll när barnen somnat. 
 
 
 
Förresten så blir det 1 meter i höjd vid snetaket längst ut och vi fick högre i takhöjd i mitten än vad det var räknat på från början eftersom vi kom ner längre med plattan. Tummen upp för det! Jag var ju orolig att rummen skulle upplevas små om det blev för lågt i tak. Rummen blir ca 12 kvadratmeter var sen. 
 
Allting tar sin tid nu när vi gör allt utan snickare. Men vi har ingen brådska då barnen fortfarande kan dela rum och lånet för utbyggnaden redan är inbakat i huslånet. Vi slipper därför de höga räntorna eftersom vi värderade huset innan och fick ta lånet i själva huslånet. Däremot vill vi vara färdiga typ igår ;) men vi förstår ju att det inte går med två småbarn, jobb, träningar och plugg. Vi gör så gott vi kan och hinner :) 

Legoförvaring

Har suktat efter dessa hur länge som helst. Finns många färger att välja på så det var svårt att bestämma sig. Började med två stycken lådor. De är rätt dyra så blir väl till att önska i present sen när grabbarna fyller år :)Lär väl bli en hel del lego genom åren kan jag tänka mig. Fick hem dem i veckan och de är verkligen toppen. Stapelbara, fick i mycket lego eftersom de är ganska stora och var jättefina i färgen. Barnen älskar dem! 
 
 

Fy tusan!

Vilken influensa vi åkt på. Blir inte bättre. Helt matt och orkeslös. Barnen är gnälliga till och från. Hostar, snorar och febriga. Nä usch vilken seg vecka. Blir så rastlös! Var ute en snabb runda igår till affären annars har vi inte varit ute sen i söndags. Pluggandet har blivit åsidosatt om dagarna, det får inte att plugga när barnen är hemma. Har försökt så många gånger. Har suttit om kvällarna när barnen somnat en stund men eftersom jag själv är dålig så orkar jag inte. Tur denna kursen verkar lugn än så länge. Ligger inte efter. Så typiskt bara att vi alltid blir sjuka när man väl hade haft tid att jobba lite. Nä nu är fokus att bli friska så vi kan hitta på något i helgen. 
 
Funderar på bullbak nu när man är så rastlös om orken vill samma. Bara vi som ska äta dem ändå och vi har ju redan bacillerna;)

Inredning barnrum

Har planer på hur Eltons blivande rum ska bli. Som sagt vet vi ju inte om de ska ha sina rum där uppe när det är klart men man kan ju faktiskt möblera där uppe ändå så får de ha sina lekrum där. Nåja återstår att se. Jag har inte köpt något onödigt (än). I alla fall är jag på jakt efter en bilmatta. Jag ångrar så att jag inte beställde sist när hm fick in dem i lager för nu är de slut igen. Visserligen har de fått in en i en annan färg men vet ju inte än ville färg som ska få kika in i rummet. Min tanke är svart och vitt som bas och så ska det få inslag av någon färglad färg. 
 
Älskar detta rummet. Men samtidigt vill man ju ha någon färg. Finns så många fina tapeter att välja på. Men så snyggt med svartvitt! Kan det bli tråkigt till en blivande 4 åring? Hmm 
 
Bilmattan som jag är på jakt efter!
 
Den finns i den här färgen nu på hm.se men gillar den med husen på bättre. Snart är väl denna oxå slut så lär väl ångra mig så med ;) 
Vill inte köpa för mycket saker heller men lite smått är ju alltid roligt. Ska försöka att vänta så länge som möjligt tills saker och ting är på plats och man vet vad som behövs och får plats. Men en liten mattan behövs ju alltid ;)
 

Sjuka, IGEN!

Alltså ska vi aldrig få vara friska? Sambon blev sjuk förra veckan och han mådde exakt så som jag mådde när jag var sjuk för några veckor sen så tänkte att det var väl samma. Han var dålig hela förra veckan och känner sig inte kry än. I lördags var barnen ovanligt trötta på kvällen och i söndags sov Leon jätte länge på dagen och Elton somnade på soffan, han sover aldrig på dagen. På kvällen fick båda feber och var skålllheta på natten. Jag hade redan gjort dem lediga på måndagen för jag tänkte att jag kunde plugga igen det dagen efter. Så blir de sjuka ändå.  Hade ju planer för lekparken nu när det är så fint väder. På måndagskväll kände jag mig kass och orkade inte ens träna och idag är jag helt matt och snurrig. Barnen har feber fortfarande och hostar hela nätterna. Leon har börjat tjuta när han andas och börjar bli lite orolig att det ska bli som förra året när vi var inlagda. Nu när jag kollar efter så var det inte ens en månad sen de var förkylda :( 
 
Hoppas det blir bättre nu när våren är påväg.  Har varken tid, lust eller ork att svar sjuka hela tiden.  Man känner sig så hjälplös. Jag och barnen blir oftast sjuka samtidigt oxå och det är så svårt när man själv är dålig.
 
Sjuklingar. Tur de inte verkar lida av att på dagarna. De är ju lite mer gnäll än vanligt. Sen har de ingen matlust. Hoppas verkligen vi är friska snart. 

Nya träningsskor

Har fått så ont i knät de senaste träningspassen och har gissat på att det varit skorna som var bekymret. Eller jag intalade mig det då jag inte ville att det skulle vara min gamla knäskada. Åkte till en sportafäre för att få hjälp med ett par ordentliga skor. Hittade ett par som att som en smäck! Nackdelen var att de inte hade några skosnören och var svåra att få på så valet föll på ett par andra som oxå var sköna. Testade dem i söndags på tabatan och i vanliga fall har jag fått ont redan under andra övningen men jag klarar hela passet utan minsta känning. Hur bra är inte det liksom?! Så jag antar att skorna var bra :) få se om nästa pass går lika bra!
 
 

RSS 2.0