Måla måla måla

Har precis målat de sista av panelen till panelväggen. Jag fick lite hjälp av Elton. Han tycker det är så roligt att hjälpa oss med bygget. Mycket går ju inte att hjälpa till med, men med det som går får han gärna när han vill. Många föräldrar ser nog bara det jobbiga, men vad gör lite färg överallt när man ser barnets lycka av något så lite för oss när det är så stort för dem? 
 
Imorgon har vi hjälp hela dagen och barnvakt om det skulle behövas. Men jag tror nog jag inte behöver hjälpa till så värst mycket. Altandörren ska på plats och det ska fogas runt alla fönster. Sen ska det byggas låda ute vid taket och plåt ska upp vid brytningen mellan befintligt hus och utbyggnaden. Får se hur mycket som hinns. Panelen är ju färdig för att sättas upp ;)
 
Kaos i utbyggnaden med alla 25 brädor som målats! Plus att jag målat de som ska vara ute till lådan. 
 
 

Tjejkväll

Precis hemkommen från middag ute med tjejerna. Så trevligt och mysigt. Åt på biobaren, så himla gott! Dock är jag trött efter 10 timmars jobbdag så blev bara litw middag och prat. Så nu ska jag krypa ner i sängen och sova. 
 
Trött mamma innan jag åkte in till stan. Måste klippa mig snart oxå! Behöver nog ta endel på längden tyvärr :( 

Fotboll

Har nog glömt att berätta att jag börjat spela fotboll igen. Jisus va roligt det är. Varför har jag inte tagit tag i detta tidigare. Var 5 år sen sist jag spelade i ett lag. Det som tagit emot är att jag känner mig gammal men faktiskt så är jag nog en av de yngsta.  Haha! Spelar i Damsjuan och det är alldeles lagom. Inga krav utan bara spela för roligheterna. De är ju matcher och så men jag känner mog6inte helt redo för det än. Har ju tränat annat hela året så jag hänger faktiskt med på träningen vilket jag inte trodde. Så den andra träningen  har gett resultat utan att jag märkt att. Ibland känns det liksom som att man bara kör på utan att utvecklas. Har ju tränat högintensiv träning sen årskiftet, tabbata, cirkelfys, x-fit. Älskar träning där man är helt slut efter men eftersom de ändrade tiden nu inför sommaren fick jag tänka om eftersom sambons träning är när den är. Hörde att fotbollen passade alldeles utmärkt. Så nu har jag tränat med dem i 1 månad och jag trivs så bra och känner mig hur Välkommen som helst!  Aldrig känt mig så välkommen i ett lag innan.  Men tror ålder på spelare spelar stor roll. 
 
Så ja fotboll försvinner  nog aldrig ut mitt liv. Nu känner jag mig hel igen, har saknat det så grymt mycket! 
 

Rivit innertaket

I söndags rev vi hela taket i vardagsrummet.  Jag hade varit duktig och Skyfflat det sista spånet där uppe och sambon har regla väggarna på vinden. Dock har vi inte isolerat väggarna än men det är ju  att ute än så länge. Får bli så fort vi får tid över. Var även och slängde allt tak som revs. Var trätak underst sen någon annan skiva och ett slags osb tak.  Så var lite att slänga. Innan dess handlade vi panel till panelvägg en vi ska ha i vardagsrummet och en svart vindpapp som bakgrund så att det lyser igenom svart. Svårt att förklara ;)
 
Den väggen ska vi ha panelen. Det blir ca 3×3,5 m panel :) Den ska väl påbörjas sätta upp till helgen.
 
 
Så här vill vi ha att! 

Gävle

Påväg till Gävle igen. Sista gången nu innan sommarlovet. Ska  bli trevligt att träffa alla igen. Dock är jag så arg på upplägget. Lärarna har inte lagt upp dessa två dagar bra alls. Bokade och betalade mina flygbiljetter förra måndagen. På onsdagen säger de att man inte behöver komma utan kan göra uppgifterna hemma. 5 dagar innan resan liksom. Tror ni jag blev arg eller!? He8l mitt studiebidrag går åt till resa och boende så känns inte kul. Skulle jag låta biljetterna brinna innan och skita i att, kändes inte heller kul. Har varit så kluven men nu sitter jag på tåget från Arlanda till Gävle. Hoppas på att få ut så mycket som möjligt av dagarna och så slipper jag ju kompletteringen. Bara en hemtenta kvar sen innan jag kan ta lov från skolan.   
 
1 timmes tågresa kvar nu  kommer att komma några minuter sent till skolan. Men vad gör det. Slapp åka igår och lägga pengar en extra natt på hotell. 
 

Ledig dag

Igår hade barnens förskola stängt för pesonalens skulle på utbildning. Det var så skönt med en ledig dag med barnen. Jag åkte in till stan med dem och mötte upp mamma/mormor. Sen gick vi en sväng på stan och handlade present till barnens kusin och de fick även ett par solglasögon var. Gissa om de valde ett par med minion på.  Suck! ;) Sen gick vi och handlade fika att ta med till lekparken. De var så duktiga hela dagen. Inget tjat från mitt håll och inget bus eller gnäll från deras håll.  Elton har blivit så stor och förståndig. Det blev massa lek och bus i lekparken och sedan när vi kommit hem slocknade båda två. Vi hade bestämt lekträff med Eltons kompis och lillasyster så fick väcka dem men det var lika bra för anars hade de inte somnat på kvällen sen . Så vi var i lekparken i ca 2 timmar innan vi gick hem för middag. Älskar verkligen lediga dagar! 
 
 

Takpannor

Nu är nästan taket klart. Är några pannor kvar på sidan som sak sågas till och lite plåt. Sen stuprör och lite annat smått och plock kvar. Men det tyngsta är klart. De la faktiskt allt på en kväll, 4 starka karlar var det som behövdes ;) Sambon började själv men han insåg nog ganska snabbt att det var tungt själv. 
 
 
 

Golvärme

Nu har rörmockaren äntligen varit hemma. Igår fick vi igång golvärmen på både nedervåningen och övervåningen. Så  nu finns det inget hinder mer än tid och ork som sätter stopp. Ska försöka hinna med så mycket som möjligt i Helgen. Dock är det alltid  något som ska göras, förra helgen var vi på dop och denna helgen är det kalas. Så hela söndagen har vi att jobba. Efter min träning då;) men inga matcher denna helg, annars går det en hel dag på det, känns det som. Igårkväll kom F:s kompis med kan bilen och lyfte upp Takpannor så vi slipper ta en och en. Så två av tre pallar takpannor står nu på byggställning. Underlättar ju lite. Annars hade det gått en helg på att lyfta alla de. Tacksamt att ha lite kontakter. Även fall att vi vill spara pengar och göra mycket själva så är ju tiden värd så mycket mer!
 
Så här ser det ut på vinden nu. Jag börjar se en ände på allt Skyfflande.  Igår la jag nog 3 timmar på att. Det dumma med mig är att när jag börjar med något vill jag slutföra det direkt. Men vissa projekt funkar inte så. Det är mycket spån och jag har Fått ont i handleden. Så jag fick se mig segrad. Känner mig ändå nöjd för nu är det inte mycket kvar, bara lite under bryggan i mitten och ett halvt fack  :)
 Här står jag i utbyggnaden på övervåningen och tar kort.

Vårt vardagsrum

Det är kaos här hemma. Men det är så det ska vara. Vi har öppnat upp lite i taket för att kunna bygga väggarna ihop med vadagrummet och upp till vinden. Så vi var tvungna att se vart väggarna  börjar. Igår började vi regla upp för väggarna på vinden. Det tog tid eftersom höjden inte är det lättaste att arbeta på och så måste man tänka rätt med alla mått. Vi har satt dit de jobbigaste och nästa blir nog lättare för nu har vi rätt tänk;) 
 
 
 
Snyggt va?! Då skulle ni se hur golvet såg ut. Storstädning innan vi hämtade hem barnen.  Sen har jag fått trycka i isolering i hålen för det blev så jäkla kallt i huset när det var helt öppet. Det är ju inte färdigisolet på vinden och väggarna på vinden ska isoleras. 

Leon

Han är så duktig på att prata nu. Han försöker göra sig förstådd med nästan allt. Han kan  många ord och kan även säga två ord efter varandra. Utveckling går i rasande fart.  Blir lika förvånad varje gång han säger ett ord som jag inte visste att han kunde. Imorse när vi gick till dagis säger han släp när vi gick förbi grannens tomt där det står ett släp. Vart fick han det ifrån?! 
 
Lite av de ord han säger mest som jag kommer på just nu.
 
Kråka "kåka" säger han till alla fåglar 
Glass
Saft "aft"
Läsk "Läk"
Godis "Gogo"
Gunga
Bada
Sessan
Mer
Korv
Sko
Kaka
Popcorn "cokon"
Ost
Smör
Kissa "issa"
Bajsa
Hoppa
Äppel "bäppel"
Lampa
Nappen "bappen"
Unge
Tokfrans
Mamma
Pappa
Älskar mamma "älka mamma"
 
Han säger ofta att han vill ha mer av  något och så säger han mer glass, mer kaka mer kåv osv. Sen om man inte förstår honom så pekar han. Dumma kan han säga. Då säger han dummamma eller dummpappa när vi säger till honom. Unge använder han oxå när han är arg. Haha Detta barn, härmar storebror. De senaste veckorna har han sagt "älka" när jag sagt att jag äskar honom. Nu säger han älka mamma och jag smälter varje gång. Han vet innebörden oxå för han klappar och pussar eller kramas. Söta unge! Våra lille glädjespridare och huligan ❤ 
 
 

Skyfflar sågspån

Har precis varit uppe på viden och Skyfflat sågspån.  Fy fan vilket jäkla SKIT jobb rent ut sagt! Inte nog med att det är hur mycket spån som helst, utan det är lågt i taket så man får stå och luta sig samtidigt.  Min rygg värker nu så därför jag gav upp. Höll på i över en timme efter nattning av barnen. Hade ju gått fortare om man fått hjälp men sambon spelar match och jag kände mig rastlös. Fanns inte så mycket mer jag kunde göra på byggt för tillfället så jag får ta det Tråkiga skit jobben;) Sambon får ju ofta bygga själv så kände att det var min tur nu. 
 
Jag kände inte att jag kom någon vart trots att jag fyllde 6 säckar med spån. Får fortsätta imorgon igen. Anledningen till att vi ska ta bort spånet är att vi ska öppna upp taket I vårt vardagsrum och ovanför där ligger det spån på vinden. Tar vi inte bort det nu så kommer allt hamna i vardagsrummet och det blir mindre skoj;) Vi har redan isolerat taket på vinden så det är egentligen bara till att öppna upp när vi fått bort allt spån. Sen ska vi sätta upp väggarna där uppe när vi öppnat. Planen är att inte öppna upp allt för mycket än utan bara runt om och bygga väggarna eftersom det annars inte är helt isolerat men vet inte om det går. Alltid spännande när man inte vet;) Kommer ta kort sen så man fattar vad jag menar med att öppna upp:) 
 
Man ser ju här hur tjockt lager det var. Spånet låg även över balkarna. Tyvärr anar jag ett fint trätak här under som vi kommer vara tvungna att riva.  Lite synd men tror det blir så mycket snyggare med öppet upp till nock och synliga balkar :) 

Lediga dagar

Vi har hunnit med så mycket de här lediga dagarna. Älskar vädret och älskar ledighet med min familj! I torsdags blev vi ju nästan färdiga med osb skivorna. Sen på fredagen var jag ledig med barnen. Vi var ute från det vi vaknade till vi la oss. Jag klippte gräset och vi röjde bort ogräs. Barnen har busat av sig riktigt ordenligt, de verkligen älskar att vara ute. Det är så mycket lättare att vara ute den här sommaren med lillebror. Visserligen är han busig och inte lyssnar men oftast räcker det att säga att vi ska gå in. Då lyssnar han direkt. Jag bräde mig i freds hade lite solfrossa på kvällen.  Dumt att inte smörja mig, tänkte bara å barnen liksom. 
 
På fredagskvällen  kom mina bröder och mamma hit och vi påbörjade vårt Harry Potter maraton. Vi har sagt det så länge nu så nu var det dags. Hoppade över 1 och 2 eftersom vi kände att vi kan de utantill. Så vi hann kolla på 3 och 4. Lagom med 2 filmer eftersom de är ju ca 2 h 30 mi  långa. F gills inte sådana filmer så han gjorde färdigt det sista innan rörmockaren kan komma, så nu är det klart oxå. 
 
Lördags fortaste vi att röja ute. Sen hade F match så vi kikade en stund på den innan vi skulle på grillkväll med några familjer som vi fortsatt träffa efter föräldragruppen  med Elton. Alla har  nu två barn så det är 8 barn nu:) De lekte så bra och E hade så roligt! Vi var i te hemma förän halv 2 på natten, så trevligt hade vi. Barnen nattade vi där när de blev trötta. Har aldrig lyckats med det tidigare träffar så det var skönt att sitta i lugn och ro för en gångs skull;)
 
Iaf började jag dagen med att bli getingstucken! Fy tusan vad ont det gjorde och gör än. Suck! Sen åkte jag vidare på fotbollsträning i värmen. Sen har jag och Elton varit iväg två vändor på tippen och nu har sambon precis fyllt upp poolen till barnen :) Lyckliga barn! 
 
Så de r lediga dagarna har varit toppen och vi har hunnit med massor! 
 
 

Osb skivor

Nu är osb skivorna på plats. Så skönt! Vi fick hjäkp av F:s mamma och lillebror i torsdags och det tog ca 4 timmar att få upp. Det är bara en liten bit kvar, typ en meter som vi väntar med för där ska alla lampknappar vara.ser det en hörna där det fattats små bitar bara. Men det går fort så det kan vi ta en kväll när barnen somnat :) 
 
 
 
 
Nästa steg är att gipsa tak och väggar. Golvärmen är helt färdig så ska försöka få hit rörmokare i veckan så att vi snart kan öppna upp väggen:) 
 

Sommarkänsla!

 

Fönster

Fönsterna är nu på plats. De är fastskruvade så nu saknas bara det runtom. Fogskum, foder, målning och lister. Altandörren är inte på plats än men det ska nog fixas snart. Måste dit innan golvärmen kommer igång :)
 
I helgen drogs elen färdigt så nu har elektrikern varit här och kollat så vi kan börja sätta osb. Elen är bara dragen, inte påkopplad än. Men han var tvungen  att kolla innan så att vi inte bygger in elen och sen visar det sig att det är fel. Så nu fick vi godkänt och kan fortsätta. Idag ska det skruvas osb skivor!  Vi började lite igår :) 
 
Alla fönster på plats! Vi är så nöjda att vi valde 2 små fönster till vardagsrummet på långsidan. Nu slipper vi grannarna men ändå blir det lite Ljus insläpp. Det är två stora fönster på de andra väggarna istället. 

RSS 2.0