Mitt projekt

Detta kommer bli mitt nästa projekt. Älskar att pyssla och hålla på. Har letat länge efter det "perfekta" fönstret för min idé. Någon la ut fönster på facebook riktigt billigt och jag var snabb nog att roffa åt mig ett.  Jag var även där först och hämtade så fick välja vilket jag ville. Det är ganska stort så kommer ta upp en stor vägg men det kommer bli så fint när det är klart. Ska börja min jakt på fina saker att dekorera med. Lite pysselterapi :)
 
Lite kärlek och omtanke så kommer det bli topen tror jag! Längtar tills jag får tid över och kan börja :) 

Ullared

För ett tag sen var jag i ullared. jag och en kompis begav oss iväg för julklappsjakt. Det är så skönt att ha de flesta julklappar klara. Även fall att det kommer tillkomma lite till för jag tycker det är så roligt att ge. Alla förberedelser inför jul älskar jag och det är nog det som gör att julkänslan smyger sig på. Efter att julstjärnor och julgardiner åkt upp så har jag fått julkänslan som inte fanns där innan.  
 
Lite av julklapparna som redan är inslagna. Här är man effektiv!  
 
Fina julstjärnan som jag fyndade på rusta. Har en i sovrummet och en i vardagsrummet. Igår tände vi även första ljuset. Tänkt att det redan är första advent.  

Adventpynt

Förra veckan kom barnen hem med finaste adventspyntet . Så stora när vi tände ljusen till middagen:)
 
 
 
 

Familjedag

Idag har vi varit i Kalmar hela dagen. Hade pratat om detta i flera veckor att kolla på pippi teater. En teater som de haft hela sommaren ute och nu flyttAT in i en gamal butikslokal. Men nu var det premärks för temat jul. Alltså pippi firar jul. Jag har velat boka i flera veckor men inte vetat om jag skulle orka.  Men i måndags slog jag till och det är jag så glad över. Att se barnens lycka när Pippi hoppar fram på sceen är oslagbart! Leon satt som ett ljus i mitt knä och var okontaktbar. Elton satt längst fram på golvet och satt stilla hela tiden. Vi vuxna fick oss endel skratt vi oxå. Jag älskar sådana här saker om Blir som ett barn. Efteråt åkte vi till Ikea.  Sjukt mycket folk men kom hem med endel saker. Skulle egentligen ätit där inne men ångrade oss för det var smockfullt i restaurangen och långa köer. BArne gick med på att äta på Burger King istället :) Sen åkte vi även till den nya butiken eko. Gud va grejer alltså! 
 
Igår så fick baren ett brev där de fick reda på vad vi skulle göra dagen efter.  Leon blev så lycklig när jag läste brevet så han började hoppa och spara till pappa och skrev " vi ska till pippi pappa". Elton blev oxå glad och det är så roligt att kunna göra det här för sina barn.
 
 
 

Svackor

Att blotta sig själv. En slags terapi att skriva av sig och få bort allt. Det hjälper för mig att få skriva, blicka tillbaka i ljusa och mörka stunder. 
 
Jag börjar sakta,  men säkert ta mig till baka upp igen. Har mått så dåligt senaste tiden och har inte varit mig själv. Trötta ögon, trött kropp, ingen glädje ingen livslust.  Allt liksom bara försvann. Var så mitt uppe i allt så hann inte Märka av varningstecken. Tur att jag inte jobbar denna terminen för då hade det nog gått käpprätt åt helvete, rent ut sagt. Men det där med att erkänna för andra, för mig själv hur jag egentligen mår periodvis är inget jag direkt pratar om. Jag drar mig undan. Drar mig undan allt. Finns ingen glädje i något. Drar mig undan för att ingen ska märka. Vill bara få vara själv. Låsa in mig någonstans. Men oftast är det kanske inte mig själv som är det bästa som sällskap. Kanske är det någon som behövs för att dra mig ur de där svackorna.  Tur min sambo förstår, han drar mig upp. Drar mig upp sakta men säkert. Tar det i min takt. I dessa perioder vet han att jag måste få ge all den lilla kraft jag har över till mina barn. Det är dem som får mig att gå upp varje dag, det är dem som får Mig att känna den där glädjen och livslusten. Vårt liv tillsammans som familj. För min familj är verkligen det bästa som hänt mig. Min lycka, min glädje.
 
Men jag kan erkänna att det är tufft när man kommer i svackor.  Jag undrar varje gång efter en svacka är över, varför tillåter jag mig detta? Vad är det som tar bort livslusten, glädjen för saker, vad är det som gör att all luft går ut mig, så många gånger? Alldeles för många gånger. Jag tror att när något händer, jobbigt, sorgligt, tragiskt, stesssigt, så skjuter jag undan det. Jag sörjer givetvis men kanske inte tillräckligt just då. Oftast gråter jag i min ensamhet, när ingen ser. Jag håller det för mig själv men egentligen kanske Jag hade behövt få ur mig allt på en gång. För som det är nu så kommer allting ikapp en. Varenda liten sak kommer ifatt tillslut och då orkar man inte. 
 
Jag är så lycklig för att ha min lilla familj. Det finns så mycket att glädjas över men ibland orkar man bara inte och då behöver man få den tid man behover för att bli sig själv igen. För varje svacka är jag så tacksam fär mitt liv, för de vänner jag har, för mina syskon, för mamma och låtsatspappa, mins släkt, min voffs, min sambo och barn. Tack för att ni förstår, stöttar och drar mig upp! 
 
Försök att blicka framåt. Se det ljusa i det mörka. Minns roligheter och se framemot saker så hjälper det, iaf mig.
 
 

Värt att fira!

Ikväll ska här firas. Jag ska baka lite kladdkaka och sen smarrig glass till det. Jag har nämligen fått resultatet på första salstentan. Wihooo! Jag klarade det. Känner mig så stolt och glad så vill bara bara gråta av lättnad. Så kladdkaka är jag värd. Nu väntar jag bara på nästa tentas resultat. Håll tummarna att jag klarar även den. Hade varit så skönt att slippa göra omtenta, men å andra sidan har jag klarat den ena :) 
 
 
 

Sjuk :(

Har inte varit bra denna veckan.  Det började förra fredagen. Kände mig konstig hela dagen,  yrsel, illamåemde, huvudvärk och ont i ögonen. Tänkte att det kanske var någon slags ögonmigrän. På kvällen blev jag bara värre, kunde inte kolla på mobilen eller tvn så stängde av allt. Somnade med barnen kl 19. Dagen efter var ännu värre. Ögonen var så trötta och ansträngda. Alla de andra symptomen var värre så jag kände  verkligen att det måste vara migrän.  Men det ville inte ge med sig så på måndagen ringde jag vc. Kände mig dels stressad över att inte kunna sitta vid datorn och då hamnar jag efter med pluggandet. De säger att jag förmodligen är överansträngd med allt stress och pluggande och hostat konstant i 2 månader och att det kan sätta sig på/i ögonen. Sjukskrivning i vecka med skärmförbud. Dock ksn man ju inte sjukskriva sig när man pluggar, funkar inte riktigt så.Tackar och bockar min underbara kropp! Jag har varit konstant sjuk hela året och snart pallar jag inte mer. Så nu 1 vecka senare så är ögonen bättre. Jag kan nu skriva detta på telefonen på lägsta ljusnivå. Kan dock inte sitta så länge framför datorn och tv. Så jag undviker skärmarna förutom korta stunder vid telefonen och hoppas innerlagt att jag är bättre på måndag så att jag kan börja plugga ordenligt!  Denna veckan har jag lagt mig kl 19 varje dag. Somnat på dagarna under föreläsningar som jag lyssnat på. Så ja det är ju något som inte stämmer. Ögonen är så trötta nu, så jag ska strax gå och lägga mig. Fick lite energi igår i form av våra vänner. 4 busiga killar har vi i åldrarna 10 månader till 4 år. Så roligt att ses varje gång. Vi träffades första gången när våra 4 åringar låg i magen och gjorde glukosbelastning, roligt att vi klickade och träffas än:) Jag är ju inte sjuk så att jag smittar, utan är överansträngd och stressad. Så det var välbehövligt med lite trevligt sällskap. 
 
Tröttast i byn i sin nya klännig som är så skön. Håll tummarna på att jag är bättre när helgen är slut! 
 
 
 
 

Lussebak

Idag har mamma varit här hela eftermiddagen och gjort oss sällskap. Vi har haft en Ledig dag då min kurs inte börjar förän måndag och Jag gjorde sista salstentan i förra kursen igår. Aldrig hänt att vi är lediga dagen efter, utan kurserna brukar överlappar varandra och ibland tilloch med börjat innan kursen innan slutat. Så ja jag är långledig fredag till söndag. Så skönt! Det är väldigt intensivt att plugga på högskola med inga lov. Loven tog man lite för givet innnan men nu har man inte ens några. Lite konstigt ändå kan jag tycka att man inte ens är ledig över jul. Men men. 
 
Vi har iaf bakat första julbaket,   nämligen lussekatter och lussebullar med vaniljfyllning. Så gott! BArne var så duktiga och hjälpte till. Elton koncentrerade sig riktigt ordenligt och Leon tyckte det va roligt en stund tills vi tog fram russinen, då skulle han bara äta :) 
 
 
 
 
 

Första snön

I veckan kom först snön hit till södra Sverige. Helt underbart när snön väl lägger sig. Det har varit svinkallt här men nu börja det bli mildare.  När jag vaknade på natten och såg vad det vräkte ner snö så bara längtade jag tills barnen vaknade. För ja de blev sådär lyckliga som bara barn kan bli av något så enkelt som snö. Vi har varit ute och busat när det snöade som mest igår. Elton var hemma från dagis för han hade hostat på natten så han fick gå ut en stund mitt i min plugg paus.  Han var så lyckliga!  Det tar emot att lämna ena barnet när man är hemma men var tvungen för hade en stor tenta idag som jag pluggad till och de hade verkligen inte gått med huliganen hemma så fick göra ett undantag som sällan inträffar. Personalen säger att jag inte ska tänka så som jag gör men jag tycker verkligen inte om att lämna ena när den andra är hemma, men som sagt jag pluggade och E klarar sig rätt så bra själv med att rita, bygga och kolla på tv. Sen så var det ju inget som smittar utan barnen hodrar ju i perioder året runt och han var lite trött efter alla uppvak. 
 
Lite snöbilder:)
Påväg att hämta lillebror i pulkan efter dagis. Hämtade han lite tidigare så att jag hade fått plugga en stund. Pluggade även När de somnat på kvällen sen. Men ja pulka var en hitt, L skrattade hela vägen hem sen :) 
 
Det var roligt att göra snögubbe. Dock så slutade det med att Sessan fick tag på moroten, hon älskar morötter. Leon blev hysteriskt ledsen över att Sessan tog snögubbens näsa, hjälpte inte med en ny. Sen slutade det med att E "råkade" ramla på snögubben så den blev mos. Ja vet inte hur det gick till, men han blev ledsen när han såg att snögubben gått sönder så han föestod nog inte att den var ömtålig. Nåja det var roligt så länge det varade ;)

Utbyggets utsida

Såhär ser det ut just nu. Den sidan där vi i framtiden ska bygga altandäck eller sätta plattor, ja planen är att vi ska få en lite uteplats på framsida  i trädgården när vi får tid och pengar till att. Jag stör mig fortfarande på att snickaren gjorde hålen så nära varandra där fönster och altandörr är. Fattar inte hur de tänkte. Får precis plats med brädorna runt. Nu sitter de liksom ihop, inget mellanrum. Nåja nu är det ju så och vi fick göra det bästa av situationen. I helgen ska vi försöka fixa med bygget. 
 
 

Salstentamen

I torsdags var det dags för 5 timmars salstenta i ena matematik kursen. Fy Fabian!  Jag satt i  4 timmar och bara skrev och skrev.  Fick ihop 20 sidor av blod svett och tårar. Så kändes det typ. Jag hade så ont i armen så var tvungen att sluta skriva flera gånger. Nu har jag värsta träningsvärken.  Vet inte om jag är mer känslig pga armbågen för kände av ganska fort i ärret. Iaf så kändes det bra så hoppas verkligen att jag får godkänt! 
 
När jag satt och väntade på mina klasskompisar som jag samåka med till Vimmerby ( ja det var den närmsta platsen som kunde ta emot oss det här datumet, hellre 40 mils körande än 140!).  Ja när jag satt där och väntade så loggade jag in på studentportalen och får se att jag klarat bastestet. Äntligen!  27/30 poäng.  Så skönt att slippa det nu. Nu kan man fokusera på nästa salstenta, som jag vet att jag inte kommer klara. Den är sjuk svår den kursen så ja jag måste råplugga, men vet verkligen inte hur. Fattar noll och ingenting. Nåja haft en Ledig helg, sen plugga 3 dagar innan domedagen!  

Halloween

Jag vet att det är många som firar den 31 oktober,  vissa på fredagen efter  osv. Jag är inget fan av att barnen går runt och "tigger" Godis av främmande människor och jag vet att de förmodligen kommer vilja det om några år. Däremot gillar vi att klä ut oss och fira här hemma. Men E såg på barnpogrammet häromdagen att det var Halloween och han ville ju självklart oxå fira. Så vi bestämde oss att fira till helgen, alltså igår, fredagen. Barnen klädde ut sig, jag klädde ut mig och vi hade bestämt med barnens ena kusin att träffas.  Vi hade frågat morfar, farmor, kusinens morfar om de  ville ha läskig besök och alla ville. Så ja våra barn tiggde godis, fast hos de dem känner. Dock fattade de ju inte som så utan vi hälsade ju på alla en stund och så fick de en godispåse liksom. De frågade aldrig godis eller bus så de förstod inte innebörden. 
 
 
 
 

Maskerad

Förra helgen var vi på 40 årsfest och det var maskerad. Vi skulle egentligen vara skolflicka och skolpojke jag och sambon men hittade inget som blev bra som skolpojke. Vi ändrade oss sista timmen innan vi skulle åka.
 
Såhär blev vi ;)
 
 
 
 
Barnen fick vara hos sin farmor och eftersom ingen är van vid att sova borta så sa vi att de skulle höra av sig om vi skulle plocka upp dem på hemvägen efterom vi ändå körde förbi. Alla andra på festen skulle till Boda så det var inte sent vi skulle åka. Men fick sms om att båda sov kl 20 så då kunde man slappna av lite. Det var faktisk första gången L sov borta och andra gången E sov hos farmor. Det hade gått så bra och ingen hade vaknat ledsen.  Så nu vet vi ju att det funkar om det skulle behövas någon gång :)

Lockläkt

Ja då har sambon börjat med lockläken. Alla är på plats utom under och över fönster. Igår började han med foder runt fönster utvändigt. Blir nog bra sen när vi ska måla sen till våren. Just nu är det bara grundmålat med vitt. I helgen satte han plåt på brytningen mellan husen uppe på taket. Sen vindskivor på det. Det blir toppen! 
 
Här ser man att det fattas lockläkt under och över fönster. Där behövs foder och plåt först. En sida är klar så nu är det 3 fönster nere och 2 uppe kvar. Det går framåt, sakta men säkert. Inte kul nu när de blir mörkt fort, man hinner inte med så mycket.  Men sambon är så duktig och orkar efter sitt jobb! 

RSS 2.0