Ny bil

Ja för 3 veckor sedan fick vi vår nya bil. Eller helt ny är den ju inte med den är från 2013. Är så nöjda över valet och hoppas att vi ska kunna ha denna nu några år. Det är 4 års nybilsgaranti kvar så händer något med bilden så går det på garantin. Skönt att slippa oroa sig för att saker och ting ska gå sönder och det ska kosta en förmögenhet! Alla sitter bra, inte det minsta trångt som i saaben.  En Kia Ceed är det vi kör runt i nu för tiden :) 
 
 

Nytt till barnens rum

En av mina favoritbloggare (Linda Blom) som jag följt i säkert mer än 10 år, har lagt ut i omgångar prints som hon reat ut. Men Jag har aldrig hunnit först på de färger jag vill ha. Igår så fick jag tag på 2 tavlor som kommer bi så fina i barnens rum. Tavlorna ska förmodligen hänga över deras sängar. De går i samma ton som deras fondvägg :) Ska bli roligt att se de i verkligheten.
 
 

Tredje gången gillt?!

Idag har jag gjort om bastestet för tredje gången. Hoppas verkligen att jag klarar att denna gång. Vill ha det avklatat så att jag kan fokusera på de stora tentorna den 3 okt och 10 okt. Det kände bra idag, svarade på alla 30 frågor, var 3 stycken jag var lite osäker om jag hade rätt så hoppass inte att jag gjort några slarvfel nu. Man måste 24 rätt för att klara sig. Sist hade jag 21. Det var efter alla 3 muntliga redovisningar förra veckan när jag var i Gävle.  Det var som gjort för att inte klara testet. Var på skolan 9-17 och sen bastestet kl 17-18. Var helt slut i huvudet så alla siffror bara snurrade. Nåja jag var nära.  Fick godkänt att göra tentan här hemma, så det var skönt annars är nästa innedag i december så det känns länge dit. 
 
Alla mina muntliga redovisningar fick jag högsta betyg i. Sen i mina två skriftliga uppgifter fick jag vg- och där kunde man ha vg som högst. Sen fick jag B+ på den andra skriftliga. Så jag är meganöjd. Det är bara det där jäkla bastetet som ligger och stör. Så klara jag mig denna gången så är det "bara" 2 megastora tentor kvar! 
 
Heja mig! Håll tummarna!  

Potträning

Vi försökte redan i sommras att potträna men lilleplutt var inte redo då så vi la det på is. Det måste liksom finnas intresse annars är det ingen mening. E var ju blöjfri vid 2,5 år och vi slutade även på natten då. Endel barn har ju blöja på natten flera år så det är ju så olika allting. Men då tycker jag inte heller att man är helt blöjfri och frågan är ju då om det är föräldrarna som inte orkar tvätta lakanen eller om det är barnet som tycker det är obehagligt om det händer en olycka i sömnen. Det kan ju även bli konstigt att ta på blöja när man ska lägga sig när man är helt blöjfri på dagen och det är ju inte konstigt att det händer olyckor när man precis slutat med blöja, men som sagt olika från barn till barn. Nu åter till det jag skulle berätta. L har nu varit blöjfri hemma i över en månad. Vi har passat på att ha utan på helgerna och efter dagis. Nu när vi varit hemma mycket och varit sjuka så har vi även passat på då. Ingen blöja alls, förutom vid sovning och om vi ska iväg då. Det är svårt om man tex handlar och det händer i butiken.
 
Förra veckan lämnade jag L på dagis utan blöja i början av veckan och det hade bara hänt två olyckor om dagen. Jag var helt i chock eftersom där händer det ju saker hela tiden och man kan lätt glömma pottan. Däremot skulle jag ju till Gävle ons-tors och de skulle vara där långa dagar så då sa jag att de kunde ha blöjan på. Han har även blöja när han ska sova där eftersom jag inte vet om han är helt torr när han sovit. Men iaf en början att han övar där oxå. Hoppas på att han är blöjfri till jul. Men vi får se, ingen stress utan ta att i hans takt. Igår kom jag till dagis och han hade samma kläder på sig som när jag lämnade så tog för givet att han haft blöja, men icke! Inte en enda olycka på hela dagen, så otroligt duktig! Man blir så stolt!
 
Så ja vi får se hur detta går. Oftast är det nog lathet från föräldrarnas håll, det är liksom lättare att ta på en blöja när man ska iväg någonstans. Och jag är själv så. Tänk att stå mitt på maxi. Ha ett barn som behöver nya kläder och sen ska man samtidigt hålla koll på det andra barnet och samtidigt hitta något att torka golvet med. Pottan får följa med i bilen men just nu så måste han kissa direkt han säger det och då hinner man inte med! Däremot är han i det stadiet då han tycker det är otäckt att kissa i blöjan så han är ju verkligen redo. 2 år och 3 månader. Mammas lilla pojk! Det är bland det sötaste som finns med de där små kallsongerna!
 
 

Tankar <3

Ja jag vet att förlossningsberättelsen med Leon kom ut 2 år för sent. Men bättre sent än aldrig ;) vet inte varför jag väntat För den har legat i utkast i över 1 år, väntade väl på bättre tider. Det var kul att gå tillbaka och läsa, läste även Eltons. Gud vad jag vill göra om att igen. Men allting är inte alltid en självklarhet. Man kan inte välja hur livet ska bli, så framtiden får visa helt enkelt.  Just nu är det fokus på plugg och andra planer för framtiden.  Men jag känner att en liten till hade varit mysigt, men som sagt inte nu. Sen får man helt enkelt sen vad man känner. Om man orkar gå igenom allt igen, både innan, under och efter en graviditet. Innan Elton var det en lång process, som bara de närmsta vet och som var fruktansvärt påfrestande. Sen har jag blivit lika dålig med båda barnen och man ska orka med det man ha under de där 9 månaderna oxå. Jag kände mig vacker som gravid trots alla krämpor. Sambo känner sig klar så det är väl tur för han, jag kanske oxå känner mig klar om något år. Det kanske bara är så nu att lilleplutt börjar bli stor oxå. Han är ingen bebis längre. Får väl vänta på att få syskonbarn och skämma bort dem istället ;) oavsett hur dåligt jag mått under graviditeten så är det värt allt! 
 
Elton 20 månader och Leon i magen v.35 <3
 

Förlossningsberättelsen Leon

Kl 12 på dagen den 2 juli började jag få täta värkar igen. Hade hållt på  så några dagar men sen avtagit efter 1-2 timmar. De höll på kanske var 10 min regelbundet i 1 h sen tätare och tätare. Jag kände att något var på gång på redigt. Ringde mamma och frågade va hon gjorde, det första hon sa "är det pågång nu?" Att en mamma kan förstå direkt. Haha. Jag sa jag tror det, kan vi lämna Elton. Fredrik och Elton gick ner och badade för han fattade väl inte riktigt. Dessa karlar. Efter ett tag så lämnade han iaf E så jag kunde slappna av och känna efter. Min barnmorska sa att det skulle gå fortare denna gången. Elton tog ju ca 10 timmar från första känning. Så ja när kl va 16 så ringde jag in eftersom värkarna va varannan minut sedan 3 timmar. Jag va ju mest orolig att det skulle gå fort, så vi fick åka in för kontroll. 
 
Skrevs in 16.29 graviditetsvecka 37+6.
Lyssnade på bebishjärtljud med ctg väldigt länge. De kunde inte se hur mycket öppen jag va för huvudet låg för långt bak. Det va jobbigt att inte veta, ska vi hem eller inte. Än så länge klarade jag ju smärtan.  Men va hela tiden rädd att åka hem om det plötsligt skulle gå fort. Fick ett rum för att se hur det utvecklar sig. 
 
Va väldigt illamående hela tiden. Kl 21.45 så avtar värkarna eller de blir glesare fast mer intensiva. Det är fortfarandesvårt att avgöra hur öppen jag är men ca 3 cm. Vi går en runda i källaren och där gör varje värk riktigt ont. 
 
Kl 00.15 har värkarna börjat bli starkare igen och jag tänker, hoppas att det är dags snart. Va så trött. Kunde inte sova pga värkarna.
 
00.50 öppen 4 cm. Fy va segt detta går. Får testa att bada. Hjälpte mot det onda. Helt plötsligt avstannar värkarna igen. Är detta ett skämt eller. Jävlas ungen med mig redan!? 
 
2.30 så försöker jag vila. Har glesare värkar men det gör så ont vid varje värk så måste stå upp andas, andas, andas. Får testa TENS men ärligt talat tyckte jag det bara kändes värre vid varje värk. Får Alvedon och de frågar om akupunktur. Men jag är så trött på att vid detta laget så vill inte testa något utom att få ut den där retfulla bebisen.
 
 
Kl 5 vaknar jag till. Hade lyckats sova i 30 min. Men vaknar av sådana kraftiga värkar. Vid 5.40 är jag öppen 4-5 cm. 
 
Kl 6.00 får jag ett förlossningsrum. Och då vill jag börja med lustgasen. Vid 7.25 får jag en ny barnmorska som kommer bli den som förlöser mig. Den barnmorska jag haft hela natten va helt underbar och hon sa vid bytet nä nu blir jag snuvad på en förlossning. Men hon kunde inte hålla sig borta helt, hon kikade in då och då trots att hon slutat. Va öppen 4-5 cm fortfarande. 
 
7.30 tar de hål på hinnorna så vattnet går. De tyckte inte att det hände så värst mycket och att jag kämpat tillräckligt.  Värkarna blir mer kraftiga och intensiva. Lustgasen va min bästa vän. Det enda jag hade.
 
8.15 är jag öppen 8 cm. Så fort gick det efter de tog hål på hinnorna. Fredrik undrar om det finns annan smärtlindring men Epidralen va för sent att ta. De föreslog att sätta bedövningsnålar där nere men jag sa att nä nu är det dags! Se gick ändå ut och förberedde smärtlindringen men när de kom tillbaka så kände jag sådan krystkänsla då är kl 8.29.
 
8.30 börjar jag krysta. Det känns som en hel evighet. När jag väl känner att han är påväg ut då kände jag så tydligt att de tryckte tillbaka honom och jag säger nä varför gjorde ni så. Jag orkar inte mer. De svarade att de va tvungna för det går för fort. Jag trodde jag legat där i hur länge som helst. Kl 8.35 så är lilleplutten ute. så ja det som va en evighet var i 5 min. Antagligen va jag så trött efter allt förarbete alla timmar innan. Sen fick jag en panik känsla när krystvärkarna kom. Jag vill inte, va det såhär det kändes. Nä ta mig härifrån. 
 
Denna lyckan när man får sin lilla bebis på magen. En välskapt liten pojk med 10 tår och 10 fingrar. 
3440 gram och 50 cm kärlek. 
 
Enligt förlossningens papper tog det bara 3 h 35 min själva förlossningen. Men jag räknar från första värken. För det va ju då det började även fall de ville kalla det för förarbete så var det jobbiga värkar, jobbigare än de sista timmarna. 
 
Vår lilla mini :)
 
 
 
 

Matematik

Okej, jag kan ärligt säga att jag är fruktansvärttrött på matten. Vi läser 2 kurser samtidigt i ca 9 veckor. Har tentorna med en veckans mellanrum och det är verkligen inga lätta kurser. Folk som ser mina uppgifter frågar om jag ska bli mattelärare på gymnasiet. Helt sjukt! Jag har läst matematik A och B och aldrig sett detta innan. Har haft lätt för mig i detta ämne men nu känner jag mig helt lost. Hjälp mig hitta motivationen till att lära mig det,  för förstår verkligen inte vad mina elever ska ha för nytta av att jag lär mig matematik på den här höga nivån. Alla i klassen känner lika och skolan har tidigare fått kritik för det här. Vi borde åtminstone få papper på att vi kan undervisa i högre årskurser i just matte. Vi läser nämligen samma som de som ska bli lärare på mellanstadiet.
 
Nåja nu ska jag plugga vidare till tentan som är nästa torsdag. Heja mig, eller något! 
 
 
 

Höstväder

Varit ute en sväng med barnen i höstvädret medans sambon spikar locklätt (smal panel). Elton hittade en mask och han var inte feg med att plocka upp den. Jag hatar ju småkryp så jag var påväg att skrika till men fick behärska mig och säga hur modig han var. Jag skulle då aldrig ens våga gå i närheten.
 
 
 

Lagfest

Igår var det dags för lagfest med fotbollen. Har inte kunnat träna så mycket efter sommaruppehållet pga alla sjukdommar jag åker på hela tiden. Men någon träning har det blivit. Laget vann iaf sin serie så de var roligt att fira:) var en trevlig kväll/natt med god mat och många skratt. Har aldrig känt mig så välkommen i ett lag som detta. Man känner sig verkligen som en i laget från första stund :) det är väl det som är skillnaden mellan flicklag och damlag!
 
Trött mamma men på g ändå ;)

Ny frisyr

Glömt att visa min nya frisyr som jag fick fixad för 2 veckor sedan. Fick klippa en hel del då jag tappat hälften av mitt hår tyvärr. Men nöjd är jag! Ny frisyr och ny färg :)
 
 

Trappan

Vi håller på att fixa och dona med trappan. Nu har vi satt baktyckena, den ska "byggas" in. Under ska vi sedan ha som en liten garderob med förvaring av saker man vill ha undangömt, typ damsugare; ) 
 
Det som tar tid är allt lackande av trappa, trappräcke och bakstycken. Allt har spraylackats många gånger för att det ska bli slit tåligt så hoppas det blir bra! Nästa steg är ju att få upp det där jäkla räcket men nu fick vi reda på att lite annat måste bli klart till besiktningen så vi lägger fokus ute innan det blir för kallt och håller på inne när vi får tid över eller om kvällarna. 
 
 
 
Där hålen är ska vi sätta smala rundade lister så blir det lite detaljer på trappan. Här har vi testat hur det blir:) Blir nog snyggt när man ser hela färdig! 
 
 
 

Bättre

Nu är jag på bättringsväg. Har en tid på vc idag och tänker gå dit ändå. Är inte frisk än men hostan är bättre om dagarna. Sen behöver jag kolla upp mig, ta lite prover och så för jag är sjuk hela tiden. Kanske är något som fattas? Men sen är jag inte den som går till läkare bara för att, utan vill må riktit dåligt, idag känner jag mig ändå okej så funderade på att ringa och avboka. men jag ska dit, måste tänka på hälsan för det är ju inte normalt att gå såhär. Har fortfarande ont i orat sen i våras då de inte hittade något. Så ska be dem kolla på det igen. Nåja vi får väl se om jag får nåon hostmedicin utskriven denna gången. Jädra läkarvård att man ska behöva behandla sig själv för att klara sig genom natten!
 
 

Vägen känns väldigt lång just nu

Idag flög tröttheten över mig. Kan knappt hålla ögonen öppna och mår så illa och har yrsel. Antar det är för jag är trött! Försöker plugga hela dagen idag men allt går i slovemotion. Är iaf klar med min valfria kurslitteratur. Skickade in den i helgen. Nu sitter jag och slipar på min elevintervju och väntar på att en i klassen oxå ska blo klar så vinka disskutera och sedan kunna skrivs ännu mer i analysen. Så mellan varven kollar jag på föreläsningar jag har missat och övar på bastetet. Sn ska jag öva in en muntlig redovisning och demonstrationsuppgiften.  Hur ska man hinna allt?! Då har jag innmte ens läst den andra kurslitteraturen eller gjort räkneövningar. Fattar inte hur lärarna har tänkt.
 
Prioritering ett just nu är att bli klar med allt tills nästa innedag och klara av alla moment som vi ska göra då. Sen kan man ta tag i de stora tentorna :( som vi har i början av november. 
 
 

Sjukstugan

Hej och välkomna till den återkommande sjukstugan. Jag är så trött på detta. Har varit hemma med barnen sen förra veckan. L har höstblåsor, dock inga andra symptom för han är hur vild som helst. E är bara lite hostig och L har ju sin vanliga hosta året runt. Jag ligger efter mycket i skolan men hoppas på att kunna sitta och ta igen det nu om barnen kan gå till dagis snart. Jag själv har inte sovit på 3 nätter, överdriver verklign inte. Har max sovit 1 h per natt. Hostat så mycket.  Det är knappt så man kan andas mellan varven. Hostar verkligen hela tiden. Dagarna är lite bättre men jag hostar mycket då oxå.  Så idag ringde jag vc om de kunde skriva ut starkare hostmedicin. Har nämligen inte hjälpt med molipect eftersom det inte är slemmhosta. Hon skulle skicka att till doktorn och skulle finnas ett recept efter kl 17 i så fall. Står på apoteket i över 30 min i kö. När jag väl kommer fram så har jag recept på molipect som väntar.  Hon på vc sa ändå att det inte hjälper och att jag behövde något annat. Hur kan då läkaren skriva ut något som jag redan testat hela helgen?! Blev så frustrerad att jag bara ville börja gråta. När ska jag få sova? Tack för hjälpen liksom! 
 
Nåja imorgon är en ny dag! 
 
Har iaf hunnit göra massa mysiga saker med barnen. De Har typ krypit på väggarna hör hemma med en tråkig mamma. Men rita, göra halsband, leka med lera, puzzla mysa framför pippi i soffan. Så ja det är ju självklart mysigt att vara hemma men man har ju plugget i bakhuvudet hela tiden. Går verkligen inte att plugga med båda baren hemma. Försöka sitta lite när Leon sovit middag men det räcker ju egentligen inte. Igår var vi ute i skogen hela familjen och barnen var så lyckliga :)
 
Älskade små troll vad jag är stolt över er! 

Golvet i vardagsrummet

Yippi. Här händer det grejer. Medans vi väntar på att få hjälp med alla måsten kan vi fixa med det andra så länge. Egentligen behövs inte golvet läggas innan besiktningen men kan ju lika bra väl lägga det istället för att sitta och glo.  Tog två kvällar att lägga 45 kvadratmeter. Alltså ca 3 h. 
 
Svårt att få en rättvis bild på golvet. Här ser det nästan brunt ut men det är grått med bruna inslag.  
 
 

Bygget

Har hänt lite här hemma sen sist jag uppdaterade om utbygget. Elektrikern har varit här så nu är all el inkopplad. Alltså kan vi används alla uttag och sätta upp lampor i utbygget. Dock vet vi inte vad vi ska ha för lampor i taket än så vi väntar tills soffa och allt får flytta ner. Jag har däremot köpt superfina lampor på fot som ska stå i i de två stora fönsterna. Vitt och silver är de. 
 
 
Sen har trappan lackats vit. Vi har en vi känner som är grym på lackning så han fixade det till oss. Så nu har vi förmodligen en slitåligg trappa:) och vi slapp måla den för hand. Det blev så fint och man kan se hur bra det kommer att bli när räcket är på plats. Hoppas kunna fixa räcket i helgen för då kan vi boka in slutbesiktning snart:) 
 
 
Sen är vi klara med ytterligare en sak. Ska ta lite kort och visa. 

Dagens terapi

Gäller att hitta på lite roligheter för att öka humöret. Ta och gör saker du tycker är roligt! Dock är det inte humöret det Är fel på egentligen utan kroppen som bidrar till att.
 
Lite höstnytt utanför ytterdörren 
 

Svacka

Det är alldeles för mycket just nu i mitt liv. Därför blir det glest mellan gångerna. Känner även att jag är i en svacka, låångt ner. Det enda som får mig att glädjas just nu är min familj. De får mig att orka gå upp varje dag och allt annat runt omkring är oviktigt.
 
Jag mår helt enkelt inte bra just nu, varför ska man ljuga och säga något annat? Min sjukdom har bra och dåliga perioder, just nu är den inte så bra så jag lägger all ork och energi på min familj. Dock kan jag inte bara stanna upp med pluggandet och måste kämpa på med det, får bara hålla tummarna på att jag klarar denna termin. Hoppas verkligen att den här svackan är över snart! Har så ont överallt och då går det liksom inte att vara på topp hela tiden!
 
 

RSS 2.0