Skogens guld

I början av veckan åkte vi till skogen för lite svamplycka. Vi hittade lite kantareller och lingon. Blev en gudomligt god kantarellsås till skinksteken när vi kom hem. Slurp sa det! Vi hittade ett ställe i skogen men hur mycket lingon som helst. Aldrig sett ett så stort område med lingonbuskar. Och det kändes även som att där vi var så hade ingen varit innan. Annars när man åker till sina ställen är det andra som hunnit före. Så ja här ska vi testa igen :)
 
 
 
 
 
 

Astrid Lindgrens värld dag 2

Eftersom vi sov över så behövde vi inte stressa eller gå upp tidigt. Så när vi vaknade tog vi att lugnt. Dock ösregnade det och vi blev lite oroliga att det inte skulle bli bättre. Stod på smhi att det skulle klarna upp vid 12 tiden så vi begav oss iväg mor ALV så vi var där vi 11 tiden. Då bara duggade det lite så vi bestämde oss för att börja med saltkråkantåget som är inomhus. När vi kom ut så började det spricka upp och på eftermiddagen var det till och med sol. Mig spelar det ingen roll så länge det inte regnar. Barnen kunde leka för fullt vilket fall. Glad vi slapp regnet. Många hade nog inte vågat sig hit denna dagen eftersom det knappt var något folk. Man behövde inte vara på föreställningar i tid utan kom man för sent så fanns det platser. vi var ändå i tid på allt så vi fick toppenplatser :) Favoriterna från dagen (från mitt håll) var sjörövarfabbe hos Pippi och Bröderna Lejonhjärta där man fick se Katla. Fy tusan vilket bra koncept Astrid Lindgrens värld är!  
 
På kvällen beställde vi pizza och åt i husvagnen. Sommade gott efter film mys. Vilks underbara dagar vi haft.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Astrid Lindgrens värld dag 1

I tisdags åkte till Vimmerby. Hade packat husvagnen (lånat av F:s storebror) på kvällen innan och bestämt att vi skulle åka senast 7.30. Kom iväg kl 8 men hann ändå fram i hyffsad tid till Astrid Lindgrens värld. Det öppnar kl 10 och vi var väl inne vid 10.30. Vi hade väl inte bestämt exakt vilka föreställningar vi ville se förän vi väl var där. Det är bra att planera innan men vi kände att vi inte behövde stressa eftersom vi skulle vara där två dagar. Det var även lite folk så man behövde bara vara på föreställningen 10 min innan, förra året fick man planera mer eftersom det var fullt redan 30 min innan föreställningarna. Rekommenderar verkligen att åka såhär i slutet av säsongen. Det var folk denna dagen men inte alls att jämnföra med året innan. Vi hade hur fint väder som helst, kanske lite för mycket för solen verkligen gassade där det inte var skugga. Nåja, Första dagen hann vi med allt vi ville. Jag har en bra struktur på schemat så vi vet vad vi ska göra och se. Ringar alltid i de föreställningar vi helst vill se för dagen så har man lättare koll på tiderna så vi inte missar :) Vi hann se sex stycken föreställningar och lite smått däremellan. Oftast är karaktärerna på plats en stund innan och gör lite små sketcher, pratar, leker med barnen. Jätteuppskattat! Kan ju säga att man blir som barn på nytt! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Måla, utflykt och skolförberedelser

Idag har vi målat den jobbigaste sidan på huset. Det är ca 6 meter upp till nock. vi har en byggställning och sen fick sambon stå på en stege uppe på den. Usha! Men nu är första lagret på även där uppe. Imorgon åker vi iväg på en minitripp så vi kan pausa lite. Vi ska till vimmerby och Astrid Lindgrens värld. Som barnen tjatat hela sommaren. Har lånat husvagn av F:s storebror och bokat campingplats så ska bli mysigt att komma iväg. Mamma passar hus och hund. 
 
Ikväll har vi packat och sedan hann jag sätta mig med kurslitteraturen som behövs fixas till engelskan som vi ska läsa i höst. Hela 40 böcker för 15 hp känns orimligt och mycket pengar. Men hittade endel pp biblioteket som tur väl är men har öven beställt de "viktigaste". Enligt lärarna är alla viktiga, men känns så surt att lägga 500 kr på en bok och så kanske man inte ens öppnar den. Har hänt så många gånger. Ibland ska vi bara används ett kapitel osv. Drygt!
 
Jag hade planerat att baka bullar och steka pannkakor. Går upp och ska lägga mig, kommer på nu att jag glömt det idag. Sambon säger att han åtminstone kan steka pannkakorna innan vi kör imorgon men nä då har jag glömt köpa mjölk. Haha. Orkar inte med mig själv. Så nu är han iväg och handlar mjölk, ägg och bullar (för bullar orkar jag inte baka kl 6 på morgonen. 
 
Mina snygga arbetsbyxor!

Wedding

I lördags var det bröllop, Fredriks lillebror gifte sig. Vi valde att bara ha med Elton sen fick han åka hem till mormor och lillebror efter maten. Jag valde oxå att gå hem tidgare än sambon av olika anledningar. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Skärgårdsfesten 2017

I helgen var det skärgårdsfest i staden här. Mysig tillställning med aktiviteter för barn, karuseller, knallare och artister som kommer. Vissa artister är gratis och vissa behöver man biljett till. I lördags på dagen åkte vi in med barnen och våra vänner för att besöka cirkusön. Väldigt uppskattat av barnen med olika aktiviteter, pyssel, ansiktsmålning och cirkus föreställning. Efter gick vi till torget och åt. Fanns mycket att välja på och allt var samlat runt omkring så alla fick något man ville ha. Avslutade dagen i lekparken i hoglandspark.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Koja

Nu när vi har mycket spillvirke över, eller ja mycket är det ju inte eftersom vi slängt en hel del. Men iaf så har vi påbörjat en koja. Tanken var en lite gullig träkoja men som vanligt när vi sätter igång så spårar vi och det blir ett helt hus, känns det som. Haha. Plus att den inte ens sitter fast i trädet.  Det ska var redigt byggt enligt sambon så vi bygger stommen som man gör ett vanligt hus. Suck! Så ja det där spillvirket kom vi inte långt på. Ska bli spännande om detta blir bra eller inte. Barnen är nog nöjda vilket fall :) Vi har roligt nu åtminstone trots lite sår här och var!
 
 
 
Än så länge är endast stommen klar. Golv, väggar, fönster ska upp sedan takstomme och tak. Spännade. Dock får kojan ta lite tid eftersom vi ha påbörjat husmålning nu.

RSS 2.0