Trött tröttare tröttast

Ja det är jag de. Kort stubin och dåligt humör. Fy fan säger jag bara. Det är så jobbigt att inte känna igen sig själv, att inte kunna kontrollera. Det funkar när man är iväg men här hemma är det synd om min familj. Jag blir väldigt påverkad av allt just nu. Stressen tar kål på mig och jag försöker verkligen att inte stressa men när man står där på morgonen med tusen saker att göra och tusen saker att komma ihåg är det inte lätt. Försöker att gå undan så inte barnen blir lidande, andas och börjar om igen. Hoppas det blir bättre snart. Långa dagar på Vfun och inte samma möjlighet till att vila. När jag pluggar kan jag ta en paus.  Min läkare har beordrat mig att tilllåta mig själv att stanna upp, pausa, sova, promenad minst 30 min men det går inte nu. Svårt att förklara. Svårt att förstå. Jag vill bara bli mig själv igen. Kunna andas utan att få den där tryckande känslan. 
 
1,2,3,4,5,6,7,8,9,10.... Andas!  
 
 

Vfu period 2

Nu är andra perioden igång. Känns så roligt och inspirerand. Dock är jag sjukt trött men försöker att se allt det positiva i det hela. Tröttheten ger mig fruktansvärd huvudvärk och konstant illamående. Känns som jag ska spy hela tiden och huvudet sprängas och ögonen ploppa ut. Men jag ska verkligen försöka suga åt mig av allt. Imorgon börjar jag med att ha lektioner själv. Denna Vfun är inriktad på matematik och trotts att jag är väldigt trött på matte så ser jag ändå framemot att. Klassen är underbar och min handledare toppen. Skolan är välkomnande och all personal får Mig att känna mig som en av dem. Jag är på samma skola och samma klass som sist så det känns bra.  Känner redan alla och jag kom in i att direkt. Annars går ju halva vfun innan man vet vart allt Är och så, och på 5 veckor som går fort så är det skönt att redan veta alla småsaker som tar tid i början. 
 
Trött blivande lärare

Dörrar på plast

Det blir så bra utbygget. För varje liten sak som kommer på plats så känns det som att det närmar sig "inflytt". Vissa saker blir bättre än vad vi tänk. Åhh va jag längtar efter besiktningen nu. Dock så är hantverkarna sååååå sega och vi har inte fått in något intyg än:( 
 
Nu i helgen la vi sista golvet uppe och satte dörrkarm och dörrar. Vi är nästan klara med räcket, ska dit 2 vita stolpar till som jag håller på att måla. Nu är det bara lite småfix med spackling, måla en liten bit vägg, best balkar och sätta golvlister så är det klart för att möblera. Men just för besiktning så är det klart nu!  
 
 
 
 
 
 
 
 

Nyklippt

I helgen fick sambon ett ryck och fick för sig att klippa lilleplutt. Jag ska bara klippa lite sa han. Jag fick smått panik då jag tycker att han passar i långt hår men ja det var väl välbehövligt att få  bort bebishåret.
 
Jag har inte vant mig än, ser ut som en annan pojk men han passar ju givetvis i det. Dock så älskade jag hans busiga hår innan men en sötnos klär i allt :)
 
 
 

Balkongräcket

Vi håller pp med balkongräcket just nu på bygget. När det är klart kam vi boka besiktningen. Eller vi måste få in endel intyg innnan från rörmockaren,  snickare och elektriker.  Verkar vara jobbigt att skriva ihop ett papper. Ringde och bad om att fär 3 veckor sen. Får väl ringa i vecka och vara pp dem igen.  Tänk att vi snart är i mål.  Golvlister är på plats i sovrummen uppe nu oxå. Blir så fint! 
 
I veckan blir nog räcket klart.  En tjuvkika på den delen som är klar. Det var ett jäkla jobb att få i stolparna vid snedtaket.  Sambon svor några gånger kan jag lova ;) Så hoppas sista biten blir lättare:)
 
 
Ska sitta en vit bräda längst till höger oxå och så ska vi fixa till väggen. Brädan gick sönder nämligen. Blir en vit vägg av något slag. Det är brytningen mellan utbygge och gamla huset. Tror det kommer bli bra det här! 

Gråa dagar skyndar aldrig på...

Ett inlägg som skrevs i höstas. Ett inlägg som jag inte vågade publicera. Ett inlägg där jag blottar mig själv. Ett inlägg som visar vart jag var och vart jag är påväg. Ett inlägg som är det förfluta men jag har en bit kvar innan jag ska få känna mig bra. Jag mår bättre nu men minsta lilla kan jag falla tillbaka. Hela tiden tänka för att inte hamna så långt ner igen. Det är en lång rehabiliteringsprocess. Det känns skönt att vara på rätt väg nu. Blicka framåt!

Så kom den där dagen, den där dagen (november 2016) som jag egentligen visste vad läkaren skulle säga. Jag hade det på känn, jag vet ju hur jag mår. Även fall att jag känner mig bättre vissa dagar så kan något litet få mig att brytas ner igen. Jag vet att ja måste lyssna på mig själv, våga ta hjälp men det är inte så lätt när huvudet vill så mycket mer än vad kroppen klarar. Jag vill vara en bra mamma, en bra sambo, en bra vän, en bra syster, en bra dotter och bra på mina studier. Men just nu är det bara fokus på mig själv egentligen för att få bli frisk. Läkaren sa att det kan ta flera år innan man blir helt frisk från symptomen men med vilja så kan man. Men det känns ju inte alls roligt att få bekräftat på det man trott hela tiden. Alla symptom jag har stämmer in och så fort jag sa allt till läkaren så ställde han följdfrågor som han klockrent prickade in. Men jag känner mig bättre till och från, men måste ta att i min takt, för minsta lilla stress och press gör mig värre.

Några av symptomen på uttmattningssyndrom och stressyndrom, kanske förklarar en hel del hur och varför jag mår som jag gör. Jag som alltid haft bra minne, tappar namn, siffror och saker jag precis sagt eller ska göra. Kan gå ut till bilen och glömma bort vad jag ska göra, glömma bort hur man sätter i en nyckel i dörren. Inte konstigt att denna terminen har varit svår med att plugga. Jag har trott att jag är trög. Men så är inte fallet, jag har svårt att koncenterar mig, svårt att ta in och svårt att minnas. Jag är så trött och utmattad hela tiden så jag somnar sittandes och när jag vaknar 3 timmar senare känner jag mig fortfarande inte utvilad. Kan sitta och gråta flera timmar utan att kunna förklara varför. Jag har bland annat:

 • Minnesstörningar
 • Svåra koncentrationsproblem
 • Oförmåga att tänka klart
 • Låg stresstolerans
 • Överkänslighet för ljud, ljus, lukter
 • ”Tunnelseende”
 • Trötthet /uttmatning
 • Sömnsvårigheter
 • Ökad infektionskänslighet
 • Ökad smärtkänslighet
 • Muskelproblem
 • Mag-tarm problem
 • Känslolabilitet
 • Nedstämndhet
Nu väntar jag bara på endel provsvar för att utesluta andra saker. Sen får vi se hur man ska gå vidare. Jag ska ringa till rehabilteringscentret så jag får prata med någon, kanske hjälper. Jag vill testa allt utom tabletter! Läkaren sa även att jag är påväg att gå in i väggen och det var inte roligt att höra. Han ville sjukskriva mig och helst att jag hoppar av skolan. men jag vill inte hoppa av skolan för det skulle jag ju inte må bra av heller, vill ju detta så mycket! Jag jobbar inte alls denna terminen, jag tar saker i min takt och målet är att bara få godkänt och klara denna termin, allt annat är ett pluss! Jag måste tänka på mig själv, göra saker för att jag vill och inte för att andra vill.
 
Det jag lever för är min fina familj, det är ni som gör att jag ser ljuset i tunnlen och ett slut på mitt psykiska mående. Det är ni som ger mig den glädjen att vilja bli frisk. Tack för att ni stöttar mig och alltid finns för mig. Det kan vara svårt för nära att förstå när man själv inte varit där. Jag försöker prata om att så mycket som möjligt med min sambo för att läka och för att erkänna, men att erkänna är oxå svårt. Detta är mitt första erkännande för allmänheten. Jag hoppas verkligen att min närhet förlåter när de vet. Jag ber om ursäkt för att jag inte minns vad jag sagt. Jag ber om ursäkt för att jag inte alltid är glad. Jag ber om ursäkt för att jag inte är så social. Jag ber om ursäkt för att jag inte hör av mig. Jag ber om ursäkt för att min energi tar slut. Jag ber om ursäkt för att det verkar som att jag inte bryr mig. Det måste ta den tid det tar för att jag ska få må bra. Den lilla enegri jag har kvar går till mina barn och sambo. Älskar er!

Gävle

I veckan var jag i Gävle igen. Tågresan dit gick bra och på kvällen så struntade jag i att följa med resten av klassen på middag. Vi var 3 stycken som gick och handlade lite gott och snackade på hotellet.  Så himla skönt att bara vara. Det blev 2 intensiva dagar i skolan innan det var dags för hemfärd igen. Resan hem gick oxå bra, som tur väl va. Förra gångrn var ju ingen hit direkt! 
 
Jag fick ett glädjade besked. Gjorde en omtentamen den 22 dec eftersom jag hade 1 poäng ifrån på första tentan. Surt! Men den här gången klarade jag att och hade till och med några poäng över godkänt! Denna känslan alltså. Blev så glad att jag hoppade så läraren sa, ojdå blev du så glad. Men egentligen blev jag nog mest lättad. Denna pressen som varit denna hösten är helt sjuk. Ibland undrar jag om det är värt att och jag hoppas verkligen det. 
 
Känner mig så stolt över mig själv. För det är inte lätt när man hamnat efter. Med småbarn som blir sjuka titt som tätt och jag som blev sjuk på kuppen. Antar att det är all press och stress jag lägger på mig själv. Nästa kurs börjar direkt och det är svårt att ta igen. Håll tummarna nu för sista tentamen i matte som är på onsdag. Jag har inga förhoppningar eftersom jag fattar noll av den kursen. Sen var mitt mål att bara kunna få plugga vidare vårterminen, vilket jag får nu när jag klarade omtentan :) klarar jag inte geometrin så får man göra omtenta igen. Inte hela världen men kan vara svårt att veta vad man ska plugga på när man fattar noll och ingenting. Plus att vi har en mattebok på engelska, ingen bra kombination kan jag lova! Sen är det jobbigt att ligga efter som sagt men jag har förhoppning om att vårterminen blir bra! 
 
 

Underbar helg!

Vi har haft en toppen helg. I fredags var vi i Nybro på julfirande (lite sent som vanligt men vi fick inte ihop en tid innan alla). Barnen fick fina julklappar, vi åt god mat och spelade julklappsleken.  BArne var så trötta och somnade fort i bilen hem. Jag tycker dock det är otäckt att åka bil när det är 15 minusgrader och dåligt väglag. 
 
Lördags var vi i byns skidbacke och åkte pulka. Jisus vad det gick. Det är ganska brant och man behöver inte gå högt upp när barnen är mindre. Det var iaf lyckat tills Leon började gnälla över att han frös om händerna, Väldigt konstigt eftersom han inte ville ha vantar tycker jag. Elton var överlycklig hela tiden och vi avslutade med att köpa en korv som de stod och sålde vid backen. Sen åkte vi till F:s kusin på bullfika innan vi åkte hem för att laga pepparbiff klyftpotatis Och tzatsiiki. Väldigt gott! 
 
Idag har vi myst hemma i soffan, spelat spel och även passat på att vara ute i snön innan den försvinner.  Har en känsla av att den töar bort snart. Vi gick med barnen på vägen upp till crossbanan. Det var verkligen toppen för det var tillplattad på vägen och det är småbackar hela vägen. Vi gick inte hela vägen upp för barnen var hel nöjda men hörde att det var roligt att åka även på crossbanan. Får bli ett annat projekt tar ca 30 min att gå dit när det inte är snö ;) Sen gick vi hem och lagade lövbiff, kryddsmör och cashed potatis. 
 
 
Hela helgen har vi även hållt på med fönsterbrädor, foder och lister. Fönster och lister runt uppe är klart. Nere är alla fönster brädor klart och det är bara ett fönster som saknar lister.  Snart är även alla golvlister på plats nere. Det blir så fint och det känns som att det inte är lång väg kvar innan vi kan "flytta" in. 
 
 
 
 

Första snön

Nu har vi haft snön liggandes i 2 dagar. Hoppas för alla barns skull att den ligger några dagar till. Igår hade vi 3 lyckliga troll här hemma. Att lite snö kan göra någon så lycklig. Både barn och hund busade runt för fullt. Tänkte gå ut idag oxå men det är 10 minus så känns inte så lockande, men en stund kanske :)
 
Igår när vi busade i trädgården :)

Drömmar som återkommer

Jag drömmer ofta om samma person i drömmen, fast händelserna är olika. I drömmarna är vi lyckliga men på något sätt så vet man att han inte finns. I drömmarna finns han men på något sätt inte. Som om han vakar över mig. För oftast så vet man att han är brta men helt plltsligt sitter han där och ler. Jag vill tro och jag hoppas att det betyder att han har det bra, att han fått frid. När jag vaknar känner jag mig ledsen hela dagen. Det påverkat mig väldigt mycket. Ibland har jag vaknat och gråtit i sömnen. Skulle hemskt gärna vilja gå till en man som är duktig på att kontakta andevärlden. Många jag känner har varit där flera gånger och han är tydligen grymt bra. Kanke kan man få svar på sina tankar. Ja, många tror inte på sådant men låt oss som tro på att låta det vara så. 
 
När jag var på seans för några år sen sa hon att jag har Väldigt talande och tydliga drömmar.  Att jag egentligen är öppen för den andra sidan och kan se, men jag vill inte. Och det stämmer nog, jag är rädd men jag tror att det existera. 
 
Många saker är fortfarande svåra att förstå och jag tänker på dig varje dag. 

Mitt 2016 juli till december

Juli
Mycket målande och spikande av takpanel. Vi testade på campinglivet i en vecka. Besökte Astrid Lindgrens värld. Leon fyllde 2 år. Vi var på Åhus och kikade på beachotboll när pappan spelade. Vi solade, badade och njöt av solen och värmen tillsammans.
 
 
 
 
 
 
Augusti
Hände mycket på övervåninge av bygget. Ja var på akuten 2 gånger pga smärtor i magen. Skärgårdsfesten och Winnerbäck. Vi åkte till tosselilla. Köpte en stor (större) pool.
 
 
 
 
September
Barnens släktkalas. Skolan började igen. Elton fyllde 4 år. Ullaredstripp.
 
 
 
Oktober
Fredrik krockade med Saaben. Letade efter en ny bil i 3 veckor. Köpte en Kia ceed. Gjorde om bastestet för treje ången och fick 27/30 p. Golvet på nedervåningen lev lagt och all el blev inkopplad. Fick mig en ny frisyr.
 
 
November
Halloween. 40 årsfirande.Ullared och shoppade julklappar. Pippiteater i Kalmar. Första snön kom och den enda snön.
 
 
 
 
 
December
Jag fyllde år. Lucia. Julafton. Vi firade 10 år av kärlek. Julledighet. Nyår. Och är nästan klara med utbygget :)
 
 
 
 
 
 

Mitt 2016 januari till juni

År 2016 har vi spenderat mycket tid på utbygget. Spenderat alldelses för lite tid med vänner och familj. Den lilla tid vi haft över har vi lagt på barnen. Fokus på barnen dagtid och fokus på bygget när barnen sov. I slutet av året insåg jag att vi bara kört på utan att märka hur vi själva egetligen mått. Framförallt jag. Stress, press med vardagen, skolan, hem och jobb. Jag går in i år 2017 med andra värderingar, annat tankesätt. Jag vet vad som är viktigt och vad som ska värdesättas. Vänner har kommit och vänner har gått. Detta året blir fokus på att få må bra och bli frisk från mina "demoner". Jag ska klara av skolan utan att sjukskriva mig. Sen ta ett långt och härligt sommarlov utan jobb stress och press. Vara utvilad när sedan skolan börjar igen till hösten.
 
Här kommer en återblick från 2016
 
Januari
Bygget var i full gång, shopping på ikea, bio med Elton och mysiga studner ute. En nära vän lämnade oss hastigt, året började minnst sagt inte som man hade velat men det var endel mysiga stunder ändå. 
 
 
 
Februari
Började komma igång med träningen. Solen kikade fram. Mycket pluggande. barnen vr inlagda på sjukhuset (många tankar som snurrade). Leon blev 1.5 år. Ett långsamt farväl av min vän, men ett fantastiskt fint farväl trots att det gjorde så fruktansvärt ont i hela mig.
 
 
 
 
Mars
Elton slutade med napp. Vi var sjuka mycket (egentligen hela år 2016) så vi fick ställa in påskfirandet och en Gävleresa. Jag jobbade en hel del trots plugg 100%. Vi isolerade färdigt väggarna nere. 
 
 
 
 
April
Vi la golvärme på övervåningen. Vi la fokus på vår lilla familj då många timmar gick åt tll bygget, alla annan tid la vi på oss! Skogspromenader. Min första vfu, som jag lärde migg massor på oc insåg ännu mer att det är det här jag vill jobba med. Började träna fotboll efter ca 5 års upphåll.
 
 
 
 
Maj
Den bästa månaden på året. Solen började kika fram. Poolen togs fram.
 
 
 
Juni
Ännu en underbar månad som jag älskar. Somarlov från skola, jobbade lite innan jag ick på ledighet. Trappan till utbygget (upp) kom på plats. Polenresa bara han och jag. Misommar.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nyår 2016

Nyår firades med F:s lillebror med familj. Vi var där redan kl 13 för att hjälpa till med maten. Förätt blev en toast skagenröra.  Varmrätt åt vi smördegsinbakad kycklingfilé med färskost i,  klyft och rödvinssås.  Efterrätt blev en after eight pannacotta. Allting blev supergott! 
 
 
 

RSS 2.0