Knäck

Igår ikväll blev jag uttråkad slängde ihop lite knäck. Så gott! Dock kommer de nog vara slut innan helgen. Haha! 
 
 

Turkiet

Wihoo! Vi har bokat resa till Turkiet, Side. Har varit lite velig med alla oroligheter som händer i världen men nu kan jag äntligen få längta. Åker precis när skolan slutat, så i början av juni. Vi behöver något att se framemot. Var så längesen nu och när vi åker är det exakt 3 år sen vi var i Cypern. Helt sjukt, vi som åkt två gånger per år innan. Men ja livet kom emellan, ekonomin kom emellan, ett utbygge kom emellan och min utbildning kom emellan. Har helt enkelt fått prioritera om, medans andra drömmar förverkligas så har andra drömmar fått läggas på is. Så är livet. Men ja här är vi nu med en resa bokad. Vilket vi verkligen behöver! Vi har fortfarande mycket på huset vi vill göra men innan dess behöver vi ny energi! Ska försöka spara ihop till en plattsättning till sommaren. Resan har vi tedan sparat ihop till :)
 
Vi har varit i Turkiet 4 gånger jag och sambon. Aldrig i Side så det ska bli spännande :) Sist vi var i Turkiet så krossade jag armbågen. Usch och fy, men ja vi älslar Turkiet så hoppas på att få uppleva den där servicen, goda maten och värmen som vi varit med om innan. Vi åker med Ving. Gillar deras koncept med Lolo och Bernie så setts hotellet är väldigt barnanpassat och det har fått bra recensioner. Nära till strand, lekpark, tre pooler och två vatttenrutchkanor. Ska bli spännande! 
 
 

Nisse

Inatt flyttade Nissen in. Barnen missade det dock i morse då vi bara hann äta frukost innan dagis. Så när de kom hem hittade de nissedörren. Jag visste inte om de skulle tro på att men ja de blev helt frälsta. De har undrat vart Nisse är och knackar på dörren och lever sig verkligen in. De fick även ett brev av Nisse. Så spännande detta. Hjärtan med siffror över dörren representanter söndagarna i december, alltså första till fjärde advent. Om de är snälla och "sköter" sig (Nisse springer runt och har koll) så kommer de få en överraskning på söndagarna. Detta kommer vara något vi ska hitta på, tex en dag ska vi baka pepparkakor, lussebullar och bygga pepparkakshus. En söndag är planen att klä julgranen sen en av dem är inte riktigt klart än. Sista advent är ju på julafton så då får de kläder i sina julstrumpor och något som de kan plocka med på morgonen. De är redan så förväntansfulla på vad överraskningarna är. Så enkelt att göra barn lyckliga :)
 
 
 
 
 

Nattduksbord

Har suktat så länge efter hemnes sängbord från ikea. Idag fick jag idén att vi skulke köpa nya så kikade på jysk för att se on de hade något passande och där hade de precis fått in liknande. Jag hade även rurr för de har halva priset på dem nu. Ibland ska man ha tur. 350 kr styck :) Fint blir det!
 
 

Garderober

Gud va nöjd jag blev med sovrummet. Ljust och fräsch. Köp nya nattduksbord oxå. Haft svarta innan men sålde ju vår svarta sänggavel så nu kan vi passa på att byta ut alla svarta detaljer till vitt. Blir toppen. Nu ska vi bara fundera ut vad vi ska ha på den väggen vi haft svarta byråer. Funderar på skjutgarderober halva väggen och halva med vita byråer. Men det är så himla dyrt med skjutpartier. Sen hittar vi ingen "färdig" garderob för vi vill ha upp till taket. Vi får leta vidare. Men lutar åt en vit dörr och en spegeldörr.
 
Liknande detta:) 
 
 

Smygtitt

En lite smygtitt på tapet och färg som nu är klart. Imorgon flyttar vi in säng och så. Luktar fortfarande lite färg. Så nöjd. Ljust och fräsch! 
 
 

Fixar och grejar

Eftersom barnen nu fått ett var sitt rum innebar det att vi skulle flytta ner igen. Vilket vi hade planerat från första början. Så nu skulle vi in i vårt gamla sovrum, det som barnen haft som lekrum senaste halvåret. Vi hade bestämt att måla och tapetsera om det och eftersom vi redan hade färg och tapet hemma ville vi fixa det innan vår säng kom in i rummet. Så just nu sover vi i vårt vardagsrum. Gud va det ser ut här! Men i helgen kommer vi kunna flytta in i rummet. Målandet är klart, blev tre lager vit färg. Så nu är det bara en fondvägg med tapet som ska upp, förmodligen redan ikväll. Ska bli så spännande hur det blir. Äntligen kanske vi kan trivas i det där rummet som varit trångt och opersonligt med spjälsäng, skötbord och bebisprylar. 
 
Lite bilder under renoveringen
 
 
 

Byter rum

Nu var det dags. Efter några veckors kämpande med trotsiga barn om kvällarna så fick vi nog. Sagt och gjort så fick barnen varsitt rum. Båda var så nöjda men när det var dagra för att sova så blev Leon ledsen. Han vill ju sova med storebror. Men nu efter en vecka går det bättre. Elton har en extramadrass under sängen som Leon får ta fram om han nu skulle behöva. Men än så länge så har det inte behövts (jag har suttit hos honom tills han somnat). Båda är nöjda över eget rum trots att de saknar varandra när det är sovdags. Jag har ju gillat att de har varandra men det är ju faktiskt bara en vägg emellan dem så de är ju nära ändå. Elton behövde ett eget rum när lillebror förstör men nja de leker ju ändå för det mesta ihop. Dock är det lättar när de bråkat att be dem gå in på ett varsitt rum nu. Vi får se om de vill dela igen någon gång. Jag är för att barn delar, då har de alltid varandra som trygghet :) 
 
Ja nu när Elton fått vårt provisoriska sovrum (visste ju att vi skulle få flytta ner igen) så behövs lite nya möbler till honom, ganska kalt om väggarna så inatt beställde jag en hylla och en bokstavslampa på black friday rean från jollyroom. Perfekt. Älskar lampan och hyllan! Lampan får bli en julklapp. Ska fixa ett skrivbord till hans run oxå där han kan pyssla och annat. 
 
 
Har en liknande hylla på Leons rum och den är så fin. Funderade på en svart till Elton för hans rum ska gå i svart/vitt. Men det blir så markant så tänkte ha ramar och småplock i svart istället. Smådetaljerna i svart liksom. Spännande och roligt att inreda ett rum efter hans intressen och så. Har en tanke i huvudet ;)

RSS 2.0