Ullared

För två veckor sen var jag i ullared med mamma, mormor och moster. Vi hade hyrt stuga. Skönt att komma iväg och tänka på annat än plugg, trots att det låg i bakhuvudet så visste att jag inte kunde plugga. Vi åkte iaf på torsdagen efter jag pluggat klart så var väl framme vid 15 tiden och kunde checka in i stugan innan vi åkte till gekås. Var inte mycket folk, rekommenderar verkligen att åka så man är där på eftermiddagen för tydligen hade det varit mycket folk den dagen. Vi brukar åka så vi går på eftermiddagen när vi har stuga. Hann shoppa en hel del innan vi begav oss till stugan för att kolla igenom allas saker, prova kläder och sen gotte och mys. 
 
Dagen efter städade vi stugan och åkte vidare till varuhuset igen. Vi insåg ju att vi inte skulle kunna handla så mycket mer för bagaget var redan fullt. Men ja efter några timmars shopping kom vi ut med lika mycket till. Bara till att packa om, vika alla kläder. Sen fyllde vi baksätet och alla hade något i knät och vid fötterna. Haha. Men hem kom vi och jag är klar med nästan alla julklappar. De som inte är klara vet jag redan vad vi ska köpa. Så det är skönt att slippa stressa med det sen när man inte har så mycket pengar. Kommer nog tillkomma några småsaker till barnen men ja i det stora hela är vi klara med dem. 
 
Efter första dagen.
 
Påväg hem ;)
 

Ekar tomt

Har fullt upp och ärligt talat är jag helt utmattad. Det är så mycket i skolan och jag hinner inte och orkar inte mer än att vara mamma, sambo pch student. Knappt orkar jag av det. Vissa dagar är piss och är livrädd att hamna där igen. Verkligen jätterädd! Har börjat få symptom för utmattning och stress syndrom och jag försöker verkligen ta det lugnt och i min takt. Men det är så svårt. Hamnar efter dirket med plugget, blir stressad av det och så rullar det på som ett ekorrshjuk. Försöker ta varje dag som den kommer, men samtidigt måste man planera för att hinna med allt. Andas och försöker göra det jag mår bra av på min lediga tid, umgås med mina barn och sambo.
 
 Försöker göra allt för att förebygga, känna efter innan det är för sent liksom. Jag har lärt mig endel på vägen och måste verkligen stanna upp och känna. Ta en paus. Ta en ledig kväll, ta en ledig helg. Men ja inte det lättaste. Men just nu måste jag! Så det är det jag gjort när jag inte pluggar. Stängt av allt. Börjar sakta känna mig lite bättre. Men måste hela tiden vara försiktig för nästa dag kan vara sämre igen. Gör så gott jag kan och är nöjd över att bara klara mig precis i kurserna just nu.
 
Det ska gå det här, det bara ska det!
I helgen var vi ute i skogen två dagar, härlig energi! Skönt att det bara tar två min att gå dit. Lagom sväng.
Andas frisk luft i det soliga vädret. 

Kämpar på

När ska man hinna att stanna upp och verkligen andas? Plugga i fyra år utan några lov, förutom sommarlov. Tycker faktiskt att man kunde fått 2 veckors jullov. Hade verkligen behövt för det är tufft att plugga. Riktigt tufft! Jag försöker att kämpa och se framåt och ja vissa kurser är värre än andra. Man måste hela tiden ligga ett steg före i planeringen för helt plötsligt blir barnen sjuka eller jag sjuk och då ligger man efter direkt. Att aldrig kunna slappna av varken på kvällar eller helger, plugget ligger alltid i ens bakhuvud. Tufft är vad det är! Snart bara tre terminer kvar. Ska först klara denna terminen.
 
 

Renovering

Nu var det dags igen. Vi har dock lite lister och småplock på utbygget men ja vi ska även fräscha upp det befintliga huset. Hade mycket väggfärg kvar från bygget så i helgen började vi att måla om hallen. Ingen som kommer se skillnad förutom vi men ja det är vitt nu istället för "gult" och massa slitage som blir. Så nu är hallen klar. "Bara resten av huset kvar då;)
 
Före/undertiden renoveringskaos som jag är så trött på! Men kul när det är klart och man får fixa och greja. 
 
De där hålen vari öppna innan som små fönster in till allrummet. Vi har nu valt att inte öppna upp fem igen. Så nu har jag målat vitt i. Ångrar vi oss är det bara att såga ut igen. Är bara en gipskiva :) har ingen bild just nu på resultatet. 
 
Önskar att våran hall var större. Vi har funderingar på att flytta väggen en halv meter men är rädda för att allrummet bredvid blir ännu mera drabbat. Jag har panik över det rummet och har äntligen fått att hyffsat bRa med två soffor och bord. Ja, vi får väl se hur det blir i framtiden. 
 

Kanelbullens dag

Idag har jag fått ta en ledig dag från pluggandet. Igår när jag hämtade lilleplutt på dagis hade han ont i huvudet och var trött. Han gick och la sig direkt och var loj. Inget som vi kände igen allls. Går feber och skit på dagis så, trodde att något va på g. Men på kvällen var han piggare igen. Han hade inte sovit lunch på dagis på två dagar så kan ha varit det. Hemma sover han aldrig men där får han det om han vill, för det är fullt ös på honom hela dagarna. Imorse när vi vaknade kände jag att barnen lika väl kunde vara hemma och mysa med mig. Så bestämde oss för det. Har storhandlat och sen bakat bullar. Väldigt behövlig dag och bara va. Mycket pluggande senaste tiden så ibland behöver man en paus, både jag och dem. De har ju även lyxen att få vara hemma varje fredag men då pluggar ju jag. Ska försöka att plugga igen lite imorgon så jag kanske kan plugga halva dagen på fredag och sen umgås med familjen.
 
Bakade kanelsnurror och vanliga kanel och vaniljbullar. Så gott med nybakat. 
 
 

Engelska

Ännu en helg har swichat förbi. Har varit en väldigt intensiv vecka. Läser två kurser samtidigt (halvtid båda). Har fått lägga mer än 40 h I veckan. Hatar att läsa två samtidigt. Ialla fall, när man läser två kurser så innebär det oxå att man tentar av dem i samma veva, vilket gör att man inte vet vilken som är "viktigast" att lägga tid på. Den ena kursen skulle ha en salstenta på 4 h och en Online tenta på 30 min. Engelska grammatik, ingen höjdare. Klarade Online tentan men slastentan är omöjlig att jag klarade så ställer in mig på omtenta i november. Sen den andra engelska kursen har jag tentat av idag. Muntlig redovisning och en stor inlämningsuppgift. Skönt att bocka av för nu kan jag inte göra mer liksom.
 
I alla fall så skrev jag tentan i Kalmar så resten av familjen följde med och passade på att bada på kalmar badet. De hade haft en mysig dag. JAG åkte till lager 157 när jag var klar med tentan sen så plockade jag upp dem och vi åkte alla till Ikea och åt lunch. Mysig avslut trots en misslyckad tenta. Har inte kunnat plugga denna helgen pga att jag blir helt slut efter en tenta. Allt bara rinner ur en och man orkar knappt tänka. Egentligen hade jag kanske behövt pluggga men hann klart idag vilket fall. 
 
Imorgon börjar nästa kurs och vi ska ha hunnit läsa en hel del tills dess, men ärligt talat är jag helt slut efter de här två kurserna. Nu ska vi ha två kurser i engelska igen samtidigt, men vi har samma lärare i båda så hoppas det blir bättre. Värdelöst att läsa två kurser samtidigr och olika läraren som förväntar sig för mycket av oss! 

RSS 2.0