Vinst

Förra veckan vann jag en vinst i form av en hårklippning på bästa frisörsalongen i stan. Blev så lycklig, minns inte när jag vann något senast. Förrut vann jag hela tiden men sen jag träffade Fredrik har mitt tur i spel försvunnit. Antar kärleken överväger. Haha.
 
Blev så nöjd med min nya frisyr. Behövde inte klippa så mycket. Nu i efterhand ångrar jag mig att jag inte klippte lite till på längden men det tar vi nästa gång. Så skönt att bli av med det där slitna och äntligen börjar det håret jag tappade förra hösten komma ikapp :) Sen var jag ärligt talat inte beredd på att vinnna, annars när jag klipper mig brukar jag bestämna mig innan för hur jag vill ha att och verkligen intala mig det. Så jag kunde liksom inte bestämma mig nu om jag skulle ha hellugg eller klippa upp en längre page. Så ja det blev lite page aktigt men ändå inte. Nöjd vilket fall :)
 
FÖRE & EFTER

Härlig helg

I helgen har vi verkligen kunnat umgås hela familjen, hela helgen. F ska vara föräldraledig nu varje fredag ett tag framöver. Skönt för barnen med längre helg och även för sambon som sliter och jobbar på både med hemmet och sitt vanliga jobb. Så han är värd lite ledighet. Dock är det svårt för mig stt plugga när alla är hemma med det löser sig. De kommer förmodligen inte vara hemma utan göra lite saker eller så åker jag till bibblan. I fredags hade vi film kväll med massa gotte, barnen fick välja film och för en gångs skull valde de samma. Den gode dinosaurien. En film vi redan sett men vad gör de när de var överens:)
 
Lördagen var det fotbollsträning för Elton och jag fick hoppa in som hjälptränare. Var roligt att se hur han utvecklats på 1 år. De vill helst inte ha föräldrarna där på träningen för många barn blir oroliga så därför har vi inte stannat. Och oftast har F match så jag har Leon och han vill ju gärna oxå spela så bäst att inte vara där liksom. Sen åkte vi och kollade på pappans match som slutade 2-2. Barnen var duktiga och satt faktiskt och kollade när de spelade och frågade massa saker om matchen. På kvällen kollade vi på film igen hela familjen. Mysigt och uppskattat att bara ta att lugnt för en gångs skull. Har varit mycket nu varje helg så är skönt att göra saker som vi själva valt och inga måsten. 
 
Söndag fixade vi lite här hemma. Jag grundmålade kojan och barnen lekte ute. Var nästan sommarvärme, helt underbart. På eftermiddagen bestämde vi oss för ett restaurangbesök. Har undvikit det nu i ett år att ta med barnen för sist ville de inte sitta still och maten tog alldeles för lång tid. Men i söndags var de så duktiga och lyssnade. Åt upp all mat gjorde dem oxå. Så äntligen kanske de är gamla nog att kunna göra lite sådana saker oxå :) Sen beror ju mycket på hur humöret är, samma gäller ju oss. Jag avslutade söndagen med ett träningspass i form av tabat. Herregud vilket jobbigt pass! 
 
Haft en pluggfri helg faktisk. Trots att det är två tentor denna veckan och ett stor skriftligt arbetare så behövde mitt huvud vila. Hade inte kunnat gjort något vettigt ändå eftersom hjärnan var helt väck! 
 
 
 
 

Vitrinskåp

Har velat ha ett sådant vitrinskåp så länge. Mamma har ett som hon målat vitt och det är så fint. Jag lyckades få tag på ett helt gratis. Visste egentligen inte vart de skulle få plats men dumt att hoppa när något är gratis som man dessutom velat ha så länge :)
 
Tanken var att måla helt vitt först men eftersom alla väggar och tak är vitt hemma så kändes det som det skulle smälta ihop. Chansade på att måla svart utomtill och vitt inne. Och vilken effekt. Så nöjd! Har även hittat ett ställe att ha att på :)
 
 
 

Måla

Vad längesen jag uppdaterade något om utbyggnaden. Knas för att det står still. Det som är kvar är bara småplock, som lite lister, små målande inne, balkarna är inte helt klara i taket osv. Vi har lagt fokus utvändigt nu senaste tiden. Sen är pengar ett problem. Allt kostar. Denna sommaren har bara varit otur, ugnen gick sönder , stor bilservice och annat tråkigt men nödvändigt. Så vi har knappt haft råd att måla klart. Nu är iaf allt klart utom vindskivorna. Vi valde samma färg som den andra delen på huset eftersom det ändå är från 2011. Så nästa gång blir det en annan färg hela huset. Vi valde att måla mörkare grå runt fönster, knutar och vindskivor. De var vita innan. Så det som är kvar att måla är lite av det mörkgrå. Hoppas innerligt att vi hinner få det klart. Hade varit skönt att slippa nästa sommar då det är andra projekt som drar igång. Just nu är det värdet som är bekymner. Bara öser ner regn här :( sen får jag panik över hur trädgården ser ut. Kommer den någonsin bli bra igen?!
 
Såhär såg det ut innan
 
 
Nu ser det ut såhär
 
 

Barnens släktkalas

Vi brukar alltid slå ihop barnens kalas för släkten, himla smart. Sen firar vi ju dem ändå på deras egna dag. Det var iaf fint väder så vi grillade korv och bjöd på. Sen hade testat att baka en ny tårta som blev hinna god för slurp så var den slut. Den blev dock inte så så vacker som mina andra tårtor jag gjort men barnen var nöjda. Det var kladdkaksbotten och sen chokladbollsdeg på. Himla enkelt och smarrigt! 
 
De fick toppen presenter och var så nöjda. De har så mycket leksaker så önskade oss spel och upplevelser. Sen fick de någon leksak oxå. De fick pengar till inträde på Astrid Lindgrens värld (som vi redan använt), pengar till att åka till äventyrsbad, pengar till det nya leklandet här i stan och biljetter till bamse teater. Elton fick även ett jättefint silverhalsband med ett E på som han anväder dagligen. 
 
 
 
 

English please

Herregud, rent ut sagt. Vilken trångt, jobbig och krävande kurs vi läser i engelska. Har ont i magen av all ångest. Vill inte hamna där igen, dit matten tog mig. Då var jag verkligen på botten. Försöker att tänka positivt men den läraren vi har är helt sinnessjuk. Hon trycker ner varenda en inför alla. Berättar hur dåliga paragrafer hon läst hitintills och att hälften inte är godkända. Jag har inte fått tillbaka min än men låter ju inte så lovande :( vill bara ta mig igenom detta utan massa lidande och komplettering. Tack och hej!
 
Hoppas hösten går fort så nedförsbacken kan börja på riktigt!

Turtles kalas

I söndags hade Elton sitt första barnkalas för sina kompisar. Om han var taggad? Ojaaa! Det var fullt ös. 11 barn med Leon oxå och bara pojkar. Vi hann med allt vi skulle. Korv med bröd, ansiktsmålning (alla ville bli Spindelmannen så det var ju smidigt), fika, lekar och fiskedam. Barnen lekte på rummen däremella. De dkötte sig rätt bra själva. Elton var så glad och nöjd över kalaset och alla presenter.
 
Lite bilder från dagen
 
 
 
 
 
 

5 år

Idag fyller vår fina kille 5 år. En hel hand liksom. Stort!
Älskar dig så otroligt mycket. Det är så roligt att följa dig, hur du utvecklas och hur du bygger din personlighet. Visste inte att man kunde känna så mycket kärlek för någon. Det är magiskt och helt otroligt. Jag ska följa dig genom livet. Älskar dig till månen och tillbaka flera gånger om, och det vet du. Min stolthet. Alltid så snäll, glad och omhändertagen. Du är en sån fin och tålig storebror. Älskar dig för den du är. Jag ser dig i mig. Vi är otroligt lika i personlighet så det är otäckt. Älskade pyre! (som vi kallade dig i magen). Hoppas du får allt du önskar dig i livet och att dina drömmar slår in. Jag ska försöka hjälpa och stötta dig i allt, alla dina val. Grattis på födelsedagen!
 
 
 
 
 

Övning ger färdighet

Hämtade hem ansiktsmålningsfärgerna för ett tag sen. Så himla roligt att få måla igen :) Sen att man själv inte alltid är nöjd, perfektionisten här i mig skriker inombords så fort mini inte sitter still. Men har fått lära mig genom åren att barn inte ser det vuxna ser. De blir nöjda med allt. Bara de blir det som de önskat på bilden. Jag har ju några ansiktsutbildningar bakom mig och har målat många barn genom åren, men är nog 8 år sen sist så man blir lite nervös.
 
Tanken är att måla alla kompisarna som kommer på Eltons kalas i helgen. Hans första barnkalas för sina kompisar. Ska bli så roligt. Barnet i mig har planerat allt, eller ja utifrån Eltons önskemål så har jag kommit med förslag vad som passar till temat. Han har valt ninja turtles tema. Så inbudningkorten var turtles. Servetter har han valt, gröna ballonger och serpentiner. Frågade om han ville ha tårta eller glass, tanken jag hade var en turtlestårta men sen samtidigt så kanske barn gillar glass bäst? Iaf, valet var hos kalasbarnet och han har valt glass med tillbehör :) sen chokladbollar och kladdmuffins. Ja ni märker att jag är minst lika ivrig som han. Tänk, första barnkalaset för sitt barn. Längtan, väntan och nedräkning i nästan 6 månader. Mamma när får jag ha mitt kalas? Fattar inte att han blir 5 år. En hel hand!
 
Det blir fiskedam, ansiktsmålning, lekar, korv med bröd och fika. Har även skrivit ut en teckning som man kan måla med turtles om man vill. Hinner vi allt, vi får se;)
 
 
 
 

Stackars min store plutt

Idag vaknade E med en jättesvullen kind och sen var halsen/nacken svullen. Blev orolig, började googla. Man ska aldrig, aldrig googla. Orolig mamma ringer vc. Får en akuttid. För grejen var den att jag visste inte om det kom från halsen eller om han slagit sig för igår hade han trillat från en gunga på dagis och ingen  såg riktigt var han slog i. Så först tänkte jag om det var det. Sen har han även klagat lite på halsont om kvällarna men inget mer med det. Däremot har han snarkat hela nätterna och varit gnällig här hemma efter dagis. Tänkte om det berode på långa dagar ni direkt efter 3 månader hemma.
 
Jag kollade i halsen och kinden var så svullen att man inte såg tänderna, även halsmandlarna var så svullna så han hade knappt något hål. Men han hade inte ont idag. Hur pigg som helst, ingen feber  har han haft heller så klart man blir orolig.
Men ja hos läkaren fick han ta prover, alla prover såg bra ut utom ett. Halsprovet, han har halsfluss. Helt sjukt. Egentligen brukar läkaren undvika pencilin eftersom han "inte mår dåligt" men eftersom han var så svullen både på utsida och insida så ville han skriva ut det. Så penicillin i 10 dagar. Givetvis har han ju ont, är hes och hostig (kom idag) men inte så som han borde ha med tanke på hur han ser ut.  Inte det lättast för E tryckte verkligen det var vedervärdigt. Hoppas han blir bättre snart och slipper ha ont. Jag börjar dock känna av halsen nu så håll tummarna för att jag klarar mig! 
 
Trevlig helg!

Noll inspo, noll tid

Alltså har ingen inspirerat till att skriva. Skriver ett inlägg sen så lägger jag det i utkast. Sådant som inte passar här.  Blir för djupa inlägg för jag tänker alldeles för mycket just nu på mycket som hänt i mitt liv och varför. Ibland är det bra att skriva bara för sig själv liksom. Sen det där med tiden, den finns inte. All ledig tid spenderar jag med barnen och när de somnat så pustar jag ut, pluggar lite och sen somnar. Fy fan för engelsa. Får lägga ner så mycket energi. Börjar känna igen mönstrer från förra hösten och vill inte hamna där igen. Försöker fokusera, försöker hålla hoppet uppe. Men alltså det är svårt. Inte engelskan i sig utan alla kluriga uppgifter. Sådan engelska jag aldrig lärt. Kan knappt det på svenska heller. Varför ska det vara så hög nuvå på allt? Jag ska bli f-3 lärare! 
 
10 veckor engelska, jag ska klara det! Heja heja!

RSS 2.0