Glaciären

Premiär för glaciären idag. Mums. Vi som inte äter socker, undviker bröd och kolhydrater fuskade idag. Har egentligen ätardag på lördagar. Nåja gott var det.
 
Så körde vi grillat till middag, även det premiär. Eftersom vi ändå syndat tog vi ätardagen idag och gjorde lite potatis i ugn oxå. Blev supergott alltihop. Älskar att grilla och alla tillbehör. Har bara kört två veckor nu med att dra ner på "onödigheter". Jag brukar inte bry mig om vad jag äter och har alltid kunnat äta vad jag vill men sambon skulle köra på detta så då kan jag lika väl oxå. Jag behöver bli av med mitt sockerberoende. Blivit fruktansvärt nu när man pluggar och sen rör jag mig inget heller. Ska komma igång nu när jag börjat må bättre. Ute och gått nu varje dag varvat med crosstrainer. Ska även testa en fotbollsträning snart. Längtar så!!!
 
 
 
 

Vikarie

I veckan blev jag bokad på en skola i åk 2. Denna gången var jag inte ens nervös. Skönt att man börja känna sig mer säker i sig själv och tro på det man gör. För jag kan faktiskt. Var bokat i tisdags men de var så nöjda med mig så jag blev bokad tre dagar sammanlagt. Sista dagen fick jag väldigt mycket beröm och de hoppas att jag söker jobb hos dem när jag är klar. Kändes himla roligt att äntligen känna sig behövd. Var en himla stökig klass och jag grejade det. Gav inte upp även fall att jag ville gå ut och aldrig komma tillbaka. Haha.
 
 
 

Trädgården

Näst på tur i renoveringskaoset är då trädgården. Den har tagit väldigt mycket stryk efter utbygget och nu när bygget är så gott som klart så kan vi börja med den. Det ligger jordhögar, gräsmattan är ojämn efter tunga lastbilar, stora delar är bara jord så det är ju endel att fixa. Plus allt annat som ska göras varje år, kratta löv, klippa buskar och köra iväg detta. Vi har kört några lass men även eldat det torra. Sambon har fixat hem tunnor att elda i, gud vad smidigt att lägga i direkt. Nu har vi fått undan väldigt mycket av sådant i halva trägården, "bara" halva kvar. 
 
Det som ska fixas är lägga plattor på den nya uteplatsen, skyffla ut alla jordhögar och jämna till trädgården, så gräs, sätta upp insynsskydd och staket. Tillkommer nog mer. Är något träd som ska ner och annat. Även lägga plattor vid gångar och så. Denna veckan har vi varit ute varje dag efter jobbet. Hunnit väldigt mycket. Jag har skyfflat ut en hel del av jorden men är mycket kvar. Man ser stor skillnad. Dock har ryggen tagit stryk, men men. Sen har vi köpt jord till pallkragarna, rensat pallkragarna, köp gräsfrön och gödsel, räffsat löv, klipp grenar och eldat väldigt mycket löv och grenar. Känns så skönt när det börjar hända lite och man verkligen ser skillnad. Tycker man får mycket energi av att vara ute.
 
Så ja våren och sommaren projekt är att äntligen få en fin trädgård. Gud vad  jag längtar! Tänk att kunna sitta på sin uteplats och samtidigt ha koll på barnen. Vi har ju en väldigt stor altan men där har man inte samma koll för den är åt fel håll och man ser inte hela trädgården. Detta kommer bli så bra.
 
Såhär såg det ut innan vi började röja. Såg ännu värre ut i  verkligheten. Ser sjukt tråkigt ut med all jord.
 
 
 

Betyg

Nu är ännu en kurs avbockad och har fått bedömningen på sista uppgiften i estetiska lärprocesser. Nu väntar jag bara på slutbetyget. Nya kursen går bra än så länge. Jag ligger bra till med alla uppgifter. Är många uppgifter som ska in och jag ska försöka betar av dem så  fort som möjligt så man kan lägga fokus på proven. Naturorienterande ämnen inriktning F-3 heter kursen. Vi läser biologi, kemi, fysik och teknik. Blandade känslor då jag inte har så bra minne av kemin i högstadiet. Får panik bara de säger periodiska systemet. Men jag går in med inställningen att jag gör mitt bästa och att jag kommer klara kurserna på ett eller annat sätt. Vi har endel kuggor i denna kursen så det finns ju risk för omprov. Nu är sommarlovet väldigt nära. Längtar! 
 
 
 

Fredag

Den bästa dagen på veckan enligt mig. Vi kallar den popcornfredag här hemma. Barnen vill alltid ha popcorn till fredagsmyset. Jag har känt mig väldigt låg ett tag. Ingen lust med något. Gör allt på rutin. Tror det är slla influensor vi dragit på oss. Det tär. Sen har jag väldigt mycket värk. Men hoppas på att må bättre snart. Nu är ju våren på ingång. 
 
I onsdags var det så underbart väder. Vi hade 15 grader ute så när vi ätit middag gick vi ut och röjde på altanen. Slängde skräp i sopsäckar och ställde iordning allt. Längtar så till man kan sitta ute. Snart snart snart! 
 
En till som älskar solen ❤
 

RSS 2.0