Trädgården

Näst på tur i renoveringskaoset är då trädgården. Den har tagit väldigt mycket stryk efter utbygget och nu när bygget är så gott som klart så kan vi börja med den. Det ligger jordhögar, gräsmattan är ojämn efter tunga lastbilar, stora delar är bara jord så det är ju endel att fixa. Plus allt annat som ska göras varje år, kratta löv, klippa buskar och köra iväg detta. Vi har kört några lass men även eldat det torra. Sambon har fixat hem tunnor att elda i, gud vad smidigt att lägga i direkt. Nu har vi fått undan väldigt mycket av sådant i halva trägården, "bara" halva kvar. 
 
Det som ska fixas är lägga plattor på den nya uteplatsen, skyffla ut alla jordhögar och jämna till trädgården, så gräs, sätta upp insynsskydd och staket. Tillkommer nog mer. Är något träd som ska ner och annat. Även lägga plattor vid gångar och så. Denna veckan har vi varit ute varje dag efter jobbet. Hunnit väldigt mycket. Jag har skyfflat ut en hel del av jorden men är mycket kvar. Man ser stor skillnad. Dock har ryggen tagit stryk, men men. Sen har vi köpt jord till pallkragarna, rensat pallkragarna, köp gräsfrön och gödsel, räffsat löv, klipp grenar och eldat väldigt mycket löv och grenar. Känns så skönt när det börjar hända lite och man verkligen ser skillnad. Tycker man får mycket energi av att vara ute.
 
Så ja våren och sommaren projekt är att äntligen få en fin trädgård. Gud vad  jag längtar! Tänk att kunna sitta på sin uteplats och samtidigt ha koll på barnen. Vi har ju en väldigt stor altan men där har man inte samma koll för den är åt fel håll och man ser inte hela trädgården. Detta kommer bli så bra.
 
Såhär såg det ut innan vi började röja. Såg ännu värre ut i  verkligheten. Ser sjukt tråkigt ut med all jord.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0