Juldagen 2018

Juldagen firades hos svärmor i vanlig ordning med Sambons bröder med familjer. 5 kusiner i åldrarna 4.5 till 8.5 år. Så det är ett himla ståhej varje gång alla ses. Blev bjudna på ryggbiff, potatisgratäng till middag och sen fika.
 
Sista julfirandet är över för i år  Vilket är skönt då vi brukar ha ett till men det har vi redan avklarat oxå. Blir mycket julfirande med skilda föräldrar. Hade önskat att man höll sig till endast julafton för julledigheten är vi inte vidare ledig utan skaåka runt till släktingar. Missförstå mig inte för jag älskar julen men detta farande hela tiden. Tur vi inte har långt till våran familj. Men  vi tackar för denna julen med fina klappar, god mat och blickar framåt mot det nya året :)
 
 
 
 

Julafton 2018

Firades med hela min släkt, mostrar, kusiner, mormor, syskon och mamma. Mormor ville så gärna ha att i år så hon hade hyrt lokal. Vi har bestämt sen innan att vi ska fira hemma varje år och slippa åka runt så får de som vill komma till oss.. Men Mormor har tjatat om detta i ett år och längtat så kunde inte säga nej. Vi bestämde att vara med på middag och julklappsleken. Vid 17 tiden åkte vi hem, mina syskon och mamma kom. Vi öppnade Julklappar och smaskade på julgodiset vi bakat. Blev en toppen julafton. Trodde först vi skulle bli tvungen att stanna hemma för Leon spydde dagen innan. Vi bestämde oss att avvakta de där 48 timmarna och ställde in julfirandet hos svärmor på juldagen oxå. Men alla ville att vi skulle komma och efter ett dygn utan några symtom kändes det ändå okej. Och tänk om vi struntat i julfirandet för det verkar ju inte varit magsjuka eftersom ingen Annan fått att. Peppar peppar ta i trä.
 
 
 
 

Julgran

I måndags gav jag mig iväg och kollade på julgran. Tanken var att åka alla sen med släp men jag fick för mig att trycka in den i bilen. Ca 3 meter hög och väldigt bred. Haha. Det gick. Men när vi tog in den märkte jag att den var väldigt stor. Men den är hur fin som helst. Tur vi har mycket plats :) den passade fint i vårt stora vardagsrum. 
 
 
 

Julgodis 2018

Igår bakades årets julgodis. Blev 5 olika sorter. Mamma, mina syskon och svägerska kom hit. Vi bokade några nya godingar och min favorit blev pollychokladkola. Helt ljuvligt!
 
Pollychokladkola 
 
Crispy road
 
Knäck och toffifee 
 
Marknadsnougat
 
 

Luciafirande 2

Förra veckan fick vi beskåda två luciatåg. På torsdagen  var det minstingens tur att lussa på sin förskola. Jag hade frågat honom för några veckor sen vad han ville vara och då sa han döskalle. Fröken sa att han inte fick vara det och det tyckte väl inte jag heller. Så sa han att han ville vara snögubbe. Japp, det var ju lätt att lova tänkte jag. Men icke, han ville vara en riktig snögubbe som var rund.  Letade febrilt efter dräkt då jag inte skulle hinna sy en egen. Köpte även pepparkaksdräkt ifall han skulle ändra sig. Men två dagar innan lucia hittade jag på hm och jag frågade om den dög och han sa ja. Så jag klickade hem den och den hann faktiskt komma. Lycklig kille som var enda snögubben i luciatåget. Han var så stolt kan jag lova.
 
Luciatåg ute har sin charm med vinterkläderna under. Men så mysigt och snön fall över oss samtidigt. 

Lucia

Idag har vi fått se ett fantastiskt luciatåg av förskoleklasserna på Eltons skola. Var så fint och alla barnen var fantastiskt duktiga. Blev allt lite tårögd. Elton läste en dikt tillsammans men en av sin klasskompis. Ca 75 barn i luciatåget och framför fullsatt kyrka. Att jag inte sprack av stolthet. Min stora, duktiga och modiga kille. 
 

Min födelsedag

I lördags fyllde jag 29 år. Tänk att nästa år fyller vi 30. Galet! Vaknade med sång och frallfrukost. Sedan blev det smörgåstårta till lunch och efter det bakse vi lussebullar. Mamma kom en sväng på besök. Fick schampo och balsam och 3n kladdkakor bakbok jag önskat mig. Av barnen och sambo fick jag parfym, bodylotion och dudchcreme av märket Marc Jacobs. Senare åkte vi och testade en ny thairestaurang. Blev mongolisk buffé och thaibuffe. Mätta och belåtna åkte vi hem, nattade barnen och kollade några avsnitt med outlander. Perfekt födelsedag med andra ord :)
 
 
 
 
 
 
 

Första snön

Imorse när vi vaknade så snöade det ute. Så vackert  Barnen var överlyckliga för den lilla snön som la sig på marken. Tyvärr lär den väl försvinna under dagen. 
 
 

RSS 2.0