Hemodlat

Det är så roligt när man börjar se resultatet på det vi planterat. Några tomater har börjat visa sig på varje planta. Gurkor är påväg. Vi har till och med hunnit äta upp två gurkor :) Salladen är slut för länge sen. Nu väntar vi på att det ska bli några sockerärtor, än så länge bara höga plantor. Jordgubbarna har nog fått för lite sol i år. Det är många stora bär men det är bara några som blivit röda. 
 
 
 
 

Förlovade i 8 år

23 juni är våran förlovningsdag. Vi firade med middag på restaurang. Sedan hem och kolla på film. Blev Ted Gärdestad filmen. Sen kom jag på den briljanta idén att vi kunde åka till gymmet tillsammans eftersom vi ändå hade barnvakt. Blev en perfekt kväll bara vi. 
 
Bild från midsommar
 

Midsommar 2018

Vi hade en jättemysig midsommar med trevligt sällskap. Min mamma, hennes sambo, mina syskon, min låtsaspappa och Fredriks storebror med familj var här. Det var en lagom lugn midsommar. Plockade blommor på morgonen till midsommarstången. Sen fixade vi midsommarmaten och åt. Sen fick den smälta undertiden vi klädde midsommarstången och dansade. Därefter blev det marängswich med jordgubbar. Vi lekte lekar och grillade senare på kvällen. Vissa åkte innan grillningen. Dagen och kvällen blev toppen!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fixar och donar

Här hemma fixar vi för fullt. Ända sedan vi kom hem från Turkiet har vi fixat. Nästan som en inre stress. Och varför? Jo vi har bokat en värdering för att se vad vi skulle kunna få för huset. Vår dröm är ju att bygga nytt inom de närmsta åren. Vi behöver inte stressa egentligen men man vi ju ha hyffsat iordning. Han bryr sig ju inte om det fattas lister någonstans eller om vi har stökigt. Det har han redan sagt. Men på något sätt vill man ju bli klar och detta kunde ju blivit våran morot att verkligen bli klara med småsakerna. Haha. Var egentligen påväg att avboka men vi har hunnit en hel del. Så nu håller vi tummarna på postiva besked. Det är han som hade hand om huset när vi köpte att och han såg framemot att komma och kolla på vad som hänt. Spännade! 
 
Även fall att vi lagt ner sjukt mycket tid och pengar så vill vi någon gång bygga nytt. Dels för att slippa renovera några år, dels att få ner boendekostnader/energikostnader och dels att få att precis som vi vill. Men samtidigt älskar jag vårat hus, vår tomt och läge. Kommer aldrig få ett sådant speciellt hus med sådan charm. Och utbygget, det är något specifikt, får så många fina kommentarer. Så ska vi bygga ska vi verkligen hitta en husmodell eller rita ett eget för att få det vi vill ha. Och tomten är oerhörd viktig för oss. Vi väntar på rätta tomten innan. Kommer inte bara bygga liksom. Vi ska första njuta lite v vårat slit i detta huset. Spännande att se vart livet tar vägen. Vet inte vart vi är om 5 år. Kan bara önska och drömma, inte bara vart vi bor utan överhuvudtaget. Har varit så mycket fokus på mitt pluggande så man har fått skjuta på alla drömmar.
 
Om 1 år är vi där. Så mycket vi fått prioritera annorlunda de här åren. Tänk nu är vi snart där. Året vi fyller 30. Året livet börjar! 
 
Tillsammans är vi starka!

Jordgubbar

I söndags tog jag barnen och plockade jordgubbar. Men gud va folk. Var mega köer när man skulle betala. Stod i 45 min. Tänk er 45 min med två otåliga barn! 
 
 
 
 

Insynsskydd

Nästan klart. Ska bara på en överliggande bräda för att få extra skydd för brädorna. Sen har jag bara målat ena sidan klart så ska på lite mer färg. Andra sidan är bara grundad. 
 
 
 
 

Side 2018

Nu är vi hemma från en helt fantastisk resa i Turkiet/Side. Vi har nu landat att vi är hemma. Tog faktiskt några dagar. Fruktansvärt jobbigt att komma hem faktiskt. Annars brukar det vara skönt att sova i sin egna säng, komma hem till sin egenlagade mat men ärligt talat längtade jag inte ens lite hem till Sverige. Vi hade det helt enkelt för bra. Allt känns så trist här om man jämför liksom. Så många måsten. Så en vecka till hade verkligen behövts denna gången. Men som sagt vi är hemma, hunnit jobba 3 dagars och nu hela helgen tagit tag i alla måsten. Hoppas få lite frid snart för just nu känner jag bara att jag vill på semester igen. 
 
Hotellet var toppen, maten var toppen, servicen var toppen, fräscht hotell och rum. Ja vi är så nöjda med denna resan så vi vill åka tillbaka igen. Till samma hotell. Aldrig hänt förrut och detta var ändå våran 12:te resa. Vädret var kanon. Över 35 grader varje dag. Vindstilla och molnfritt så man fick ligga i poolen för det mesta. Toppen förställningar och aktiviteter för barnen. Lollo och Bernie var pricken över i:et. Alla lekledare gav verkligen allt. Rekommenderar verkligen detta hotell! Turkiet är även roligt att shoppa i. Så vi shoppade en hel del och är nöjda med allt.
 
 
 
 
 

RSS 2.0