Ledighet

Idag har jag och barnen varit lediga. Dagis är stängt idag och imorgon och eftersom vi inte harnågon barnvakt alls (mamma flyttar) så valde jag att vara hemma. Så nu är vi lediga i 2 veckor tillsammans. Vi har hunnit med massor idag. Lekträff med barnens kompisar på förmiddagen. Lagat pannkakor till lunch sen åkte vi till stranden och badade i två timmar innan vi åktw hem för att grilla. Verkligen en toppendag. Kände att jag behövde detta. Bara vara, inget plugg, inget jobb. Varit alldeles för mycket sista tiden. Jobbat mycket för att slippa jobba i sommar. Behöver en paus. 
 
Var även och badade igår när sambon slutade jobbet. Jag tog även mitt första dopp. Vi hade en så mysig kväll. Fler sådana där kvällar och  dagar. Imorgon åker vi nog iväg och badar på förmiddagen, om vädret tillåter.
 
 
 
 
 
 
 

Frisörbesök

Igår var jag hos min frisör som färgmodell. Hon hade precis gått en ny kurs pp någon färgteknik och ville öva mer. Det blev verkligen toppen och jag är mer än nöjd. Blev baylage solblekt. Så det ser ut som min färg fast solblekt. Skitfint! Svårt att få på bild dock så väntar ivrigt på bilder från frisören för där såg man verkligen skillnaden:) 
 
Snyggt va? ;)
 

Första salladen

Ja nu har vi plockat av den första salladen från vår odling. Sallad och ruccula odlande vi även förra året och det kom massor. Så himla gott. Stor skillnad på smak. Det går även hyffsat fort att växa. 
 
 

6 dagar kvar

Gud va vi längtar efter sol, bad och avkoppling! 
Snart är vi där på en strand i Turkiet, Side. Detta behöver vi efter en stressig period. 
 
 

Inspo

Funderar på detta struket på insynsskydd. 
 

Insynsskydd

Vi förbereder inför bygget av insynsskydd vid våran nya uteplats. Det är mycket att tänka på och två olika viljor. Haha. Men under våra år som husägare har vi fått lära oss att kompromissa. Tänk att vi ägt vårat hus i lite mer än 6 år nu. Vilken resa vi gjort egentligen. Vi har lite planer på att välja att sälja i framtiden. Men det är inom några år i så fall. Vill hinna njuta lite här efter allt slit liksom. Men vi har alltid velat bygga nytt, någon gång i framtiden kanske. Drömmar går ju. Letar efter den perfekta tomten. Men är dåligt med det här vi vill bo. 
 
Åter till insynsskydd bygget. Vi vill ha ett ganska rejält men ändå inte plankliknande. Skitsvårt. Inne på att måla det vitt. Tycker det är så fint med vitt och smala brädor. Dock mer jobb än om man köper tryckinpigrerat, men hela våran altan har det och även det kräver underhåll. Sen är altanen så stor så känner att det blir för mycket trärent liksom. Så ja planen är att måla och bygga ett vitt högt insynsskydd. Lite kluven på hur. Vill egentligen inte ha någon insyns alls men risken är att det blir ett högt "fult" plank. 
 
 
Nu ska det på med markduk innanvi kan fylla upp med det svarta singeln runtomkring. Får se hur mycket vi hinner nu innan semestern i Turkiet. 

Our garden

Så underbart ute i trädgården just nu :)
 
 
 

Plattsättning

Nu äntligen är våra efterlängtade plattor på plats. Detta har varit planen sen utbygget blev klart. Så nu ligger plattorna på våran blivande uteplats. Dock är ju fogarna kvar och allt runtomkring kvar, men det ska vi blir klara med snart. Har det mesta av matrialet hemma. Så det tiden som ska räcka till. 
 
 
 
Vi ska ha en kant med svart singel runtomkring. Fixa med insynsskydd och sådant. Kommer bli så bra och längtar tills vi kan inviga den :) Den är ca 35 kvadratmeter så kommer få plats en hel del. 

Tomatplantor

Häromdagen planterade vi ut våra tomatplantor. Vi har redan planterat om dem två gånger till större krukor. Det är så roligt att odla och man ser resultat. Hoppas bara det blir några tomater oxå :) vi har ca 15 plator aå någon borde väl klara sig.
 
 
 
 
Spännade att se hur mycket de växt nu sen jag åkte till Gävle!
 

Converse

Nya skor till barnen. Nu kan vi matcha 😍 Älskar verkligen converse. Nyter inte tala om hur många jag har...
 
 

Förberedelse inför plattsättning

Hunnit med mycket denna helg. Vi har fixat ute. Det sista på utbygget är målat, var lite småfix kvar. Vi har röjt undan byggnadställningar, planterat smultron och morötter och fått hem grus till plattsättning. Hunnit tvätta, städa och handla. Sådana tråkiga sysslor. Jag har även tagit bort maskrosor som kommit upp. Fick bort allt för något år sen men nu tycks de komma tillvaka igen. Tur vi har en smidig maskrosplockare. 
 
Kommer bli så bra. Allt matrial har kommit hem så nu är det bara att invänta helgen då vi får hjälp. Så sambon har skyfflat ut 3 ton grus. Så duktig. Jag blir helt slut efter en spade liksom. Envis som synden är han oxå. Kommer visa före och efterbilder sen när plattorna är på plats. Kul att se hur tomten såg ut innan bygget och allt som hänt.
 
 

Astrid Lindgrens värld

Första besöket på ALV för i år och det kommer inte bli det sista för vi har nämligen köpt årskort. Köpte när de hade erbjudande. Fick bli som för tidig födelsedagspresent till barnen. I fredags satte vi oss i bilen och styrde till Vimmerby. Vi sa inget till barnen utan de fattade först när vi var i Vimmerby när de såg alla skyltarna på Pippi. De blev överlyckliga. Verkligen uppakattat. Vi älskar att åka dit. Allting är så barnanpassat. Rekommenderas verkligen. Vi har ca 19 mil dit så tar 2-2,5 h dit. Men det är värt att. En lagom dagsutflykt fast att vi heller vill sova en natt eftersom man är trött efter att ha gått hela dagen. Men eftersom vi ska dit fler gånger så kan man ju inte sova varje gång. Önskar vi hade haft en egen husvagn, kanske om ca 2 år. Har en klasskompis i Vimmerby som sagt vi kan sova där, men då ska det ju passa in för dem oxå. Men någon gång i sommar ska vi nog få ihop att. Denna gången var ju även lågsäsong och precis nyöppnat så då är det inte lika många karaktärer som under högsäsong. Nu räckte en dag för att hinna det man skulle, under högsäsong behöver man minst två dagar om man bara ska åka en gång. 
 
Hade en toppendag med min familj. Välbehövligt att bara vara och få umgås bara vi!
 
 
 
 
 
 

Ullared

Var på gekås ullared för några dagar sen. Åkte med mamma, mormor och moster. Vi brukar åka och det är lika mysigt varje gång. Hyr stuga och shoppa gärnet. Det roligaste är när vi kommer till stugan efter en hel dags shopping. Prova kläder och denna gången grillade vi var jättefint väder på kvällen. Det blir många skratt när man är övertrött. 
 
 
En ekorre kom på besök när vi åt frukost. Vi satt ute och åt.  Den var inte rädd alls och sprang under bordet runt våra ben. 
 

RSS 2.0