Ny hårfärg

Från ljust till mörkt
              Efter                        och                  före 

Astrid Lindgrens värld

Förra helgen hade vi bokat in lördag och söndag för en tripp till Vimmerbyoch besöka Astrid Lindgrens värld. Vi bokade stuga på deras område denna gången. Vi åkte hem ifrån vid 9 på lördagen så när vi kom fram var klockan runt 11. Direkt  När vi hoppade ur bilden började det ösregna och höll i sig i ca 2 h. Tur vi var förberedda på det och tagit med oss regnkläder. Vi började med de saker som var minst blöta och inomhus. Sen när det slutade regna kom solen fram så i fick en fin eftermiddag. Grillade korv och kollade på pippi, Emil Mio min Mio och Karlsson. Karlssonstället är bäst tycker barnen. Eller allt som är spontant och inte föreställningar. För mellan teatrarna går karaktärerna runt och leker med barnen och man tror verkligen att det är kling och klang, Karlsson på taket och andra. Vi åkte till stugan runt 16-17 tiden . Var ändå lite blöta och vi tänkte ta lite lördagsmys i stugan med spel och snacks. Blev en mysig kväll/dag. Stugområdet var helt fantastiskt. Kändes som jag var med igen av Astrid Lindgrens sagor. Perfekt området med olika lekställen. 
 
I en av de röda stugorna bodde vi i. 
 
 
 
 
 
 
 
Andra dagen tog vi det lugnt. Städade stugan och packade ihop innan Astrid Lindgrens värld öppnade. Vi hann med de föreställningar vi ville se. Redan sett alla några gånger nu men det är lite förändring varje gång och det är lika bra varje gång. Grillade lite korv innan vi åkte hem. Körde väl vid 15 tiden. Var skönt att komma hem i tid. Var en toppenhelg och fler sådana behövs. Var så skönt att komma iväg bara vi. Umgås ❤️ Funderar på att åka på höstlovet oxå, eller om vi åker någon annanstans. Men något ska vi göra. Skönt att åka iväg till annan ort för avkoppling. 

Skolstart

Nu är jag igång med min i sista VFU på utbildningen. Helt otroligt och imorgon har jag gjort en hel vecka. Ska vara ute sammanlagt 10 veckor. Tiden kommer gå väldigt fort tror jag. Sen väntar två tunga kurser innan jag har min examen. Men först ska jag njuta och verkliga ta in allt jag kan i klassrummet. Jag är i en fantastisk klass, på en fantastiskt skola med fantastiska lärare. Jag känner  mig så välkommen och har alltid gjort. Tänk om det är där jag kommer jobba sen. Det ska bli spännande vart jag hamnar. Vet iaf två skolor jag kan tänka mig som jag verkligen kan se mig jobba på. Men ja om 1 år får vi se vart jag hamnat. Fördelen med denna skola är att det tar 5 min att cykla. Barnen kommer gå där så det är liksom ingen "onödigt" restid eller lämningstid. Men det kan även vara en nackdel att jobba på samma skola som barnen är på. Dock tror jag inte att det spelar så stor roll eftersom det handlar om deras första tre år och det är tre klasser av varje årskurs. Just nu går ju äldsta sonen på skolan och det funkar hur bra som helst. Hade nog varit värre om man jobbade i mellan eller högstadiet då mamma kanske är pinsam. Men ja vi får helt enkelt se nästa år. Jobb kommer finnas oavsett så frågan är bara vart jag vill vara;)
 
 

Husdrömmar

Om vi hade fått önska hade vi byggt nytt. Tänk att få bygga ett hus helt utifrån sina egna tankar och idéer. Men samtidigt är jag rädd att inte få till den där charmen som vi har i vårat hus och det är väl så att man aldrig blir nöjd. Men efter att ha bott i detta hus i över 6 år nu så vet vi vad vi vill ha. Vi vet vad vi är missnöjda med och vi vet vad vi är nöjda med. Jag tror att det är lättare då att välja allting till ett nybygge när man redan vet liksom. Våra kompisar byggde nytt och de tyckte det var skitjobbigt och de rekommenderar det inte alls. De tycket allt från att välja färg på väggar till husmodell var jobbigt. Men som sagt jag och sambon är väldigt ense om vad vi vill ha, till och med vilka husmodeller som är intressanta. Så vi får se om några år vart vi hamnar. Kanske bor vi kvar i vårta hus som vi trivs i, trots att vi vill ändra lite och har ändrat mycket oxå och har en lägenhet utomlands eller bygger vi nytt, vilket vi är sugna på oxå. Kanske vi kan ha lägenhet utomlands trots ett nybygge. Livet får visa vad som händer helt enkelt. Oavsett vad så är det vad vi vill och utan andras synpunkter! Man måste ha drömmar och mål och snart är jag klar med min ena dröm. Sista året på min utbildning börjar imorgon. Wihooo! När jag är klar med den så kommer vi kunna förverkliga ännu flera drömmar och mål ☺️
 
Jag har alltid drömt om ett stort gammalt hus att renovera. Ett sådant där maffigt tornhus Ellen stor gård. Men det tar tid och det är ingen tid jag vill lägga i det liv vi lever. All tid jag har vill jag spendera med min familj.
 
 
 
 
 

RSS 2.0